[img][img]http://img114.imageshack.us/img114/3274/dscn1743xv9.th.jpg[/img]

Moderátoři: vilma, Pepa, david
mikiviki píše:mluvíte jako že víte co se stalo. hm, já to z fotky nepoznám. můžu být také poučen ?
Baharis píše:Předpokládám, že se to bude chovat podobně jako havarijka u aut. Nehradí se pouze úmysl a alkohol.
Také velmi záleží na tom, jak se pojistná událost sepíše. No a logicky. Od koho má poškozený majitel jistější peníze? Od pojišťovny, nebo od nájemce jehož finanční situaci a stav majetku nezná. Úhrada škody se řeší na základě pojistné smlouvy, která je ale vždy (u nás) podřízena Občanskému zákoníku. Podle "občana" by měl poškozený dost vše co mu níleží, ale ne víc než mu náleží. To už by bylo neoprávněné obohacování.
Tím jsem jen chtěl říct, že charterovce je jedno od koho své peníze dostane, jde tu spíše o vymahatelnost od příslušníka jiného státu. Byli by padlí na hlavu, kdyby se rozhodli vymáhat škodu po něm. Raději se zahojí na pojišťovně.
Také mi to tak připadá.Baharis píše:Předpokládám, že se to bude chovat podobně jako havarijka u aut. Nehradí se pouze úmysl a alkohol. ...
Ano, tak to i podle mě je. V tomto případě by se tam ale musel objevit někdo oprávněný ke kontrole dřív, než případný alkohol vyprchá.Renda píše:v Chorvatsku nesmí být nalitý nejen kapitán, ale ani posádka, protože na těchto plavidlech neuznávají pasažéry a posádka jsou všichni, co jsou v crew-listu.
Domnívám se, že podle smlouvy s charterovkou ji musí o takovéto havárii neprodleně informovat a charterovka tam pošle někoho (policii?) na vyšetření a dokumentaci už kvůli zápisu pro pojišťovnu. Ha,ha - možná kontrola lodního deníku...Baharis píše:V případě prokázaného alkoholu by se to dalo předpokládat (jen jak to prokázat...), ...
Renda píše:Abychom se z této nehody poučili, mělo by tu zaznít:
Nad jakou hladinou je míněna výše uvedná výška mostu 16,5metru?
V dané oblasti výška přílivu nepřesahuje po většinu roku 0,5m, ale i to může hrát svou roli (protože celá řada běžných plachetnic se tam vejde jen tak-tak) a to nemluvím o rozdílech hladin podpořených větrem.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host