Opuštěná loď v Brandýse nad Labem - nezná někdo majitele?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Re: Opuštěná loď v Brandýse nad Labem - nezná někdo majitele?
No je videt, ze to vykrada nejakej lodar a ne jen tak nejakej sberar srotu. To ale skutecne nechapu ...
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
16. března mi psal mejlem Zvíře, že děkuje a že už informoval majitele...13. září že už majitel brzo dojede do Čech.....
Asi ho to zas tolik netrápí.....
Asi ho to zas tolik netrápí.....

- BigTwin_Jirka
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Majitel zřejmě čeká na lepší časy, momentálně je výkupní cena za šrot poměrně nízká. Nenápadné vykrádání je naše národní specialita, stačí sledovat odstavené auto, jak se z něj pomalu ztrácí rozličné součástky. Naše čest a hrdost jsou obé na nízké úrovni.
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Nečekal jsem, že můj první příspěvek na tomto fóru bude právě zde, ale náhoda tomu chtěla. (představím se později v nějakém vhodnějším vlákně..)
Té lodi je mi opravdu líto. Zvlášť teď, kdy jsem v procesu shánění své první lodě, mi rve srdce vidět takový osud a s prominutím lhostejnost majitele. Mohla zdobit (nejen) naše řeky a přehrady ještě spoustu let.
Bohužel z právního hlediska je majitelem tem, kdo má smlouvu a je jedno, zda její podmínky splnil, nebo ne. PČR po současném "vlastníkovi" nemůže chtít dokazovat, že je smlouva platná. Jediné možné řešení pro původního, tedy říkejme "pravého" majitele, je podat žalobu na "vlastníka" u soudu a domáhat se jejího zrušení na základě neplnění. Soud vyzve "vlastníka" k doložení, zda provedl platby, ke kterým se zavázal. Ten to neprokáže a soud smlouvu zruší. Následnými kroky se majitel domůže náhrady škody, ale to už není předmětem tohoto vlákna..
Tento postup měl majitel zvolit již před třemi roky. Dnes by byl k dispozici rozsudek a loď by se mohla bez problému vytáhnout a prodat (nebo dnes spíše darovat).
Rychlejším řešením, kdy by se alespoň předešlo zničení lodi, by bylo domoci se u soudu předběžného opatření, nebo návrhem na zajištění důkazu. Tím by alespoň mohla být loď vytažena a přesunuta do nějakého chráněného objektu.
Té lodi je mi opravdu líto. Zvlášť teď, kdy jsem v procesu shánění své první lodě, mi rve srdce vidět takový osud a s prominutím lhostejnost majitele. Mohla zdobit (nejen) naše řeky a přehrady ještě spoustu let.
Bohužel z právního hlediska je majitelem tem, kdo má smlouvu a je jedno, zda její podmínky splnil, nebo ne. PČR po současném "vlastníkovi" nemůže chtít dokazovat, že je smlouva platná. Jediné možné řešení pro původního, tedy říkejme "pravého" majitele, je podat žalobu na "vlastníka" u soudu a domáhat se jejího zrušení na základě neplnění. Soud vyzve "vlastníka" k doložení, zda provedl platby, ke kterým se zavázal. Ten to neprokáže a soud smlouvu zruší. Následnými kroky se majitel domůže náhrady škody, ale to už není předmětem tohoto vlákna..
Tento postup měl majitel zvolit již před třemi roky. Dnes by byl k dispozici rozsudek a loď by se mohla bez problému vytáhnout a prodat (nebo dnes spíše darovat).
Rychlejším řešením, kdy by se alespoň předešlo zničení lodi, by bylo domoci se u soudu předběžného opatření, nebo návrhem na zajištění důkazu. Tím by alespoň mohla být loď vytažena a přesunuta do nějakého chráněného objektu.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Nevim, jestli si to pamatuju správně, ale tušim, že tu psali, že dle smlouvy vlastnická práva přejdou na kupujícího až po uhrazení poslední splátky. V takovém případě by byl prodávající majitelem až do doby zaplacení.
Ale je možný, že si to pletu. Každopádně jestli takové ujednání ve smlouvě nebylo, tak by ani soud kupní smlouvu nezrušil (záleží co je ve smlouvě). Prostě prodávající to prodal a kupující koupil. V tu chvíli by přešla vlastnická práva. Prodávající by maximálně mohl uplatnit pohledávku ve výši nesplaceného zůstatku včetně příslušenství. Kdyby kupující dluh uznal, nebo soud shledal oprávněným, mohl by prodávající podat návrh na exekuci.
Ale je možný, že si to pletu. Každopádně jestli takové ujednání ve smlouvě nebylo, tak by ani soud kupní smlouvu nezrušil (záleží co je ve smlouvě). Prostě prodávající to prodal a kupující koupil. V tu chvíli by přešla vlastnická práva. Prodávající by maximálně mohl uplatnit pohledávku ve výši nesplaceného zůstatku včetně příslušenství. Kdyby kupující dluh uznal, nebo soud shledal oprávněným, mohl by prodávající podat návrh na exekuci.
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Je to tak, jenže rozhodnout, zda bylo opravdu zaplaceno, nebo ne (v případě sporu) může jen soud. Jinak by se mohl jakýkoliv prodejce čehokoliv domáhat snadno u policie, že mu kupující nezaplatil a to by bylo dost nešťastné. Z pohledu zákona na úrovni nižších instancí (policie atd.) se vychází z toho, že smlouva byla naplněna.
Vím, že v tomto případě je to asi jasné, ale jen pro nás a proto, že my tady věříme tomu, co zde bylo napsáno. Policie a SPS musí vycházet ze zákona.
Nicméně je pravdou, že především policie mohla jednat, protože by měla pojmout podezření, že zde něco není v pořádku a SPS mohla také jednat, protože by se nepochybně našlo porušení předpisů umístěním a neudržováním lodě, takže například mohli loď nechat vytáhnout a umístit do své loděnice za účelem ochrany životního prostředí, nebo prevence kriminality. Nástroje na to mají. Přesněji řečeno, mohli k tomu vyzvat údajného "vlastníka" s lhůtou a pak to udělat na jeho náklady.
Vím, že v tomto případě je to asi jasné, ale jen pro nás a proto, že my tady věříme tomu, co zde bylo napsáno. Policie a SPS musí vycházet ze zákona.
Nicméně je pravdou, že především policie mohla jednat, protože by měla pojmout podezření, že zde něco není v pořádku a SPS mohla také jednat, protože by se nepochybně našlo porušení předpisů umístěním a neudržováním lodě, takže například mohli loď nechat vytáhnout a umístit do své loděnice za účelem ochrany životního prostředí, nebo prevence kriminality. Nástroje na to mají. Přesněji řečeno, mohli k tomu vyzvat údajného "vlastníka" s lhůtou a pak to udělat na jeho náklady.
Jak se zdám je po zimě. Ta navíc nebyla nikterak krutá, tak je celkem reálná šance, že holka dala další rok na vodě. Nemáte někdo info, jak to s ní dopadá. Je mi jasné, že vše, co šlo odšroubovat je pryč, ale jinak ... ?
- Corwin
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Dnes ráno jsem jel kolem, měl jsem čas, tak jsem se rozhodl, že se na ni podívám....
a....
... už je pryč.
Teď už mne jenom zajímá, jestli jí dohonil právoplatný majitel, nebo zda je u někoho na dvoře....
M.
a....
... už je pryč.
Teď už mne jenom zajímá, jestli jí dohonil právoplatný majitel, nebo zda je u někoho na dvoře....

M.
Zrovna je na cestě do Nepálu 

- geronimo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Tak taková loď tak snadno nezmizí, pokud odplula po vodě, musel jí někdo potkat a pokud ji někdo vytáhl z vody jeřábem a vezl ji na autě je to ještě nápadnější....jedině.....kolik je tam hloubka ? 

- Zdenda12345
- zkušený harcovník
Taková hloubka tam není. 

- geronimo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Napsal jsem mejl Petrovi (Zvířeti 30), jestli má nějaké informace, tak snad se něco dozvíme.... 

- geronimo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Tak Petr hbitě odepsal, o ničem neví a pochybuje, že by ji odvezl majitel....

No, když není na cestě do Nepálu, tak aby ji jako opuštěnou nezlikvidovalo Povodí. Nelepí výzvu k odklizení a pokud se tak nestane, odklidí na vlastní náklady a ty pak po majiteli bude vymáhat.
Nebo si někdo prostě řekl, že to nebude odmontovávat přeci po částech. Motor se na vodě vyndává špatně. Loď rozřeže, prodá do šrotu, olovo a hliník také, zbytek - jako vinšny a přístroje si už ukradl předtím. Nakonec z toho třeba i nějaká ta kačka přeci jen bude.
Na to, jak statečně loď zachraňovala život ve vlnách jako "čtyřpatrovej barák" se na ni asi každý hezky vysral.
Nebo si někdo prostě řekl, že to nebude odmontovávat přeci po částech. Motor se na vodě vyndává špatně. Loď rozřeže, prodá do šrotu, olovo a hliník také, zbytek - jako vinšny a přístroje si už ukradl předtím. Nakonec z toho třeba i nějaká ta kačka přeci jen bude.
Na to, jak statečně loď zachraňovala život ve vlnách jako "čtyřpatrovej barák" se na ni asi každý hezky vysral.
- Corwin
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Souhlas. Majitel měl od "nalezení" spoustu času podniknout potřebné akce... Nechci nic komentovat, neznám ho ale....
... tohle téma je tu od 16.března 2015. Tehdy byl také kontaktován majitel....
.... měl rok na vyřešení. Po zimě tam loď ještě byla
... tohle téma je tu od 16.března 2015. Tehdy byl také kontaktován majitel....
.... měl rok na vyřešení. Po zimě tam loď ještě byla
Takových lodí jsou Bohužel ale stovky. Znovu opakuji, kdo chce loď, vydejte se do Holandska, procházejte se kolem kanálů, zákoutí marín, průmyslových marín. Najděte loď, co má nejvíc pavučin, případně je porostlá zelenou řasou a za pár stovek EUR je i krásná, velká loď vaše. Řasu spláchnete wapkou a je to. Nezřídka jsou starší lodě i zdarma. Nedávno velký dřevěný škuner apod.
Je spousta takových, co na to prostě kašlou.
- kkruska
- návštěvník fóra
- Reputace: 6
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem ji viděl vyvázanou na 870,7 říčním kilometru na pravé straně cca 2km pod komorou Čelákovice
Petrovi Z. jsem teď psal.

Petrovi Z. jsem teď psal.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
Někde jsem četl, že velice typickou vlastností čechů je, že v diskuzích na netu hrozně rychle někoho odsoudí, aniž by o tom cokoliv věděli.
Taky k tomu občas sklouznu, i když se snažím hlídat.

Taky k tomu občas sklouznu, i když se snažím hlídat.

Jesli je rok nicnedělání neprokazatelná doba pro konstatování, že na to někdo sere, tak už nevím, jak dlouho to má být 
A to Čech tedy nejsem. Moravák snad.

A to Čech tedy nejsem. Moravák snad.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
Já to nerozporuju. Určitě majitele znáš, takže víš, že rok nic nedělal a sral na loď. Určitě taky velice detailně znáš jeho situaci.
Jsem zvědavej, jestli se opravdu přestěhovala do čelákovic a jestli se dozvíme nějaký podrobnosti. Na loď jsem se občas zašel podívat a vždycky mi bylo líto, jak tam chátrá. Dokonce jsem i manželku ukecal, že jí koupíme, aby tam jentak nechátrala. To jsme si ještě podle vyvěšenýho lístku na lukně mysleli, že patří povodí. Až tady jsem se dozvěděl, že je to jinak.
Jsem zvědavej, jestli se opravdu přestěhovala do čelákovic a jestli se dozvíme nějaký podrobnosti. Na loď jsem se občas zašel podívat a vždycky mi bylo líto, jak tam chátrá. Dokonce jsem i manželku ukecal, že jí koupíme, aby tam jentak nechátrala. To jsme si ještě podle vyvěšenýho lístku na lukně mysleli, že patří povodí. Až tady jsem se dozvěděl, že je to jinak.
Majitele neznám. Ale nezlob se na mne. Mohl napsat Zvířeti30, ať zde požádá, zda by někdo nemohl pomoci dočasně loď zaopatřit a poslat mu papír na podporu tvrzení o majetkovém vztahu by snad zvládl. A pokud ale byly důležitější věci, jen to potvrzuje mé konstatování výše. Prostě byly důležitější věci. Tak se na ty méně důležité kašle.
Pevně věřím tomu, že by se zde nějaký dobrý a ochotný člověk bez ohledu na nemalé náklady našel a loď mu pomohl zaopatřit.
Pevně věřím tomu, že by se zde nějaký dobrý a ochotný člověk bez ohledu na nemalé náklady našel a loď mu pomohl zaopatřit.
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
err_ píše:Takových lodí jsou Bohužel ale stovky. Znovu opakuji, kdo chce loď, vydejte se do Holandska, procházejte se kolem kanálů, zákoutí marín, průmyslových marín. Najděte loď, co má nejvíc pavučin, případně je porostlá zelenou řasou a za pár stovek EUR je i krásná, velká loď vaše. Řasu spláchnete wapkou a je to. Nezřídka jsou starší lodě i zdarma. Nedávno velký dřevěný škuner apod.

ale kdo ma rad adrenalinovy sport-proč ne
jednu takovou mam momentalne na dvore v rekonstrukci-naštestí za par švestek ale včera jsem jednoho Chris crafta obesel novopecenemu majiteli obesel se sroubovakem a byl na infarkt-ono koupit na Brdech za 150 litru naleštěnej cedník........
kkruska píše:Včera jsem ji viděl vyvázanou na 870,7 říčním kilometru na pravé straně cca 2km pod komorou Čelákovice![]()
Na pravém břehu u Káraného? Tam je nějaké vhodné místo pro vyvázání?
- kkruska
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak dá se stát vlastně všude, kde to není zakázané ... U Káraného, jako všude jinde po Labi se občas vyskytnou mini molíčka, sloužící chatařům jako můstek ke koupání,slunění nebo vyvázání třeba pramičky.
Je vyvázaná jen ke břehu přídí, zbytek se tluče o kameny, ale je plechová, tak to nějakou dobu vydrží.
Je vyvázaná jen ke břehu přídí, zbytek se tluče o kameny, ale je plechová, tak to nějakou dobu vydrží.

- kkruska
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
packa píše:err_ píše:Takových lodí jsou Bohužel ale stovky. Znovu opakuji, kdo chce loď, vydejte se do Holandska, procházejte se kolem kanálů, zákoutí marín, průmyslových marín. Najděte loď, co má nejvíc pavučin, případně je porostlá zelenou řasou a za pár stovek EUR je i krásná, velká loď vaše. Řasu spláchnete wapkou a je to. Nezřídka jsou starší lodě i zdarma. Nedávno velký dřevěný škuner apod.
![]()
a pak prijede česky prekupnik,dotahne ji domu,trochu ji načinča a pripadne hodí na papíry a pustí dál
ale kdo ma rad adrenalinovy sport-proč ne
jednu takovou mam momentalne na dvore v rekonstrukci-naštestí za par švestek ale včera jsem jednoho Chris crafta obesel novopecenemu majiteli obesel se sroubovakem a byl na infarkt-ono koupit na Brdech za 150 litru naleštěnej cedník........
Opravdu stačí si vzít malou gumovou paličku a poklepem po boku a spodku se lehce zjisti , kde to chrastí, duní, křapá nebo se prohíbá obšívka a máš hnedka jasno jak na tom loď je ..