otvaram toto vlakno aby som pocas tychto zimnych dni motivoval seba a snad aj niekoho z vas na projekt na ktory ma namotal par rokov dozadu moj kamarat Boris. Spociatku sa mi jeho napad zdal nezaujimavy ale casom som tejto myslienke uplne prepadol. Zacal som spekulovat o vhodnej lodi, pozeral inzeraty, mapy a dokonca som v jednom momente vydrazil Hallberg Rassy Monsun. Nemec ale vysledok drazby zrusil a ja som ostal bez lode. Pan boh to asi tak nechcel a kratko na to sa mi dostala do ruk 9m lodka ktoru som dobre poznal, ale ktorej osud nikdy nedoprial vyplavat na plavbu na ktoru bola este pred 89 stavana. Z odstupom casu viem, ze prislovie ,,darovanemu konovi na zuby nepozeraj,, v mojom pripade nebolo uplne najmudrejsie, ale po pol roku prac a 1000 hod oprav sa dostanete do stavu, ked sa vas ciel ci sen ci akokolvek to nazvete stane povinnostou a musite ho za kazdu cenu dokoncit. Plan teda je najneskor koncom leta 2019 vyplavat dole Dunajom smer Cierne more, preplavat popod minarety v Istambule, dalej pomedzi ostorvceky v Egejskom mori aby som nasledne Korintskym prieplavom preplaval az do Ionskeho mora kde by sa zimovalo a cakalo na dasiu etapu plavby smer Korfu, Leuka, Messina, Stromboli, Sardina, Korzika, francuzska riviera a delta rieky Rhony a potom kanalmi znovu do Dunaja spat na hausboat rkm1806.