už nějakou dobu se mi nedaří najít nějaký rozumný zdroj, který by mi zodpověděl jak fungují čeští nájemní kapitáni v Chorvatsku (včetně organizovaných plaveb jako zdokonalovací plavby apod.). O tom jak je to v reálně v některých případech mám představu.....
V charterových smlouvách je pravidelně uvedeno, že loď nesmí být použita ke komerčním účelům. Toto ujednání je v charterových smlouvách buďto z důvodu pojištění charterové lodě nebo z důvodu poplatků státu,....? Podle mě by se to mělo dát s charterovkou dojednat, máte někdo prosím s tímto zkušenost? Je potřeba řešit nějaké povolení/živnost s chorvaty?
Co se týká pojištění, vím, že je možné sjednat si pojištění profesionálního skippera, ale mám za to, že když pojedu s komerční posádkou na lodi, která se nesmí použít ke komerčním účelům, tak mi takové pojištění bude v případě vzniku škody k ničemu...
Ne že bych se tím chtěl živit, ale občas mě někdo takto požádá i z relativně cizích lidí a nerad bych se vystavoval případnému souvisejícímu riziku.
Má to podle Vás nějaké oficiální, legální řešení?
Btw... dle mého názoru je organizace zdokonalovacích a jiných plaveb a kurzů, tak jak to české agentury a někteří kapitáni dělají je nezbytné považovat za komerční činnost. Stejně jako to, když jako kapitán na sebe pronajmu loď a místa v posádce nabídnu cizím rekreantům s tím, že na tomto realizuji zisk nebo mám alespoň takto uhrazeny své náklady na plavbu.
Budu rád za otevřenou diskuzi i za případné tipy a informace do soukromých zpráv.
Pokud je to pro některé příliš ožehavé téma, které nechcete, aby se veřejně řešilo, tak přijměte mou omluvu a příspěvek nechte smazat

Pavel