prosím kdo poradí jak na TO!

Povídání o jachtingu, moři a vodě kolem nás ...

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

lvbor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

prosím kdo poradí jak na TO!

Příspěvekod lvbor » pát říj 17, 2008 6:38 pm

ahojte,potřebuji od Vás zkušených poradit.v současné době jsem sed zbláznil a chci plout.zatím po řekách poté udělat kapitánské zkoušky a na moře.co tomu říkáte?na jaké lodi(motorové)začít.na jaře si chci zapujčit něco na vltavu,později nějakou kajutovou koupit.opravdu nic nevím,jsem Vám vděčen za každou radu.díky.leoš
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » pát říj 17, 2008 6:57 pm

Ahoj, Leosi, a vitej na foru!

Odpoved na tvou otazku vubec neni ani lehka, ani jednoznacna. Domnivam se, ze bys mohl prvne projit nasledujici sekci:

http://jachting.info/modules.php?name=F ... forum&f=74

Je tam hodne informaci, pokud s necim nebudes vedet rady, tak se klidne k tomu jeste se ptej primo v uvedene sekci.

No a zaroven by to chtelo asi projit i tuto sekci:

http://jachting.info/modules.php?name=F ... wforum&f=5

kde najdes spoustu rad, zazitku a dobrych myslenek.

Dal se uvidi. Hodne uspechu. :)

windward
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát říj 17, 2008 8:53 pm

A kolko máš rokov, Leoši?
lvbor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lvbor » pát říj 17, 2008 9:39 pm

Denis píše:A kolko máš rokov, Leoši?
šestnáct
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát říj 17, 2008 11:03 pm

a odkud jseš?? kdyby z Prahy, pupku světa, možná bych tě mohl dohodit na pár tréninků Formule Future, aby sis k tý vodě víc čuchnul
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát říj 17, 2008 11:59 pm

Keď som mal 16, alebo 17 tak som si kúpil svoju prvú knihu o lodiach. Bola to ˇUdržba, opravy a stavba lodí. Mám ju dodnes. Teraz mám 50. :) S vodou saom začal až po vojančine, prihlásil som sa do vodáckeho oddielu a vydržalo mi to s kánoe skoro 20 rokov. Nebyť toho že ma seklo v krčnej chrbtici tak že mi doktor zakázal padlaovať, tak k jachtingu a motorom ani nečuchnem.
Dnes sú pre mladých úžasné možnosti, ale tiež je to trochu ťažšie ako bývalo. Najjednoduchšie je dať sa k nejakým vodákom do partie a časom ako budeš mať peniaze, tak bude aj ostatné. Vlastná loď, plavby. Na more sa môžeš dostať dosť rýchlo, k niekomu do posádky. Treba aby si mal aspoň 18 rokov a nebol úplné ucho. Úplne najjednoduchšie je poblázniť do vodáctva, jachtingu svojich rodičov. :) Čo by tu niektorý fotri dali za to keby ich decko chcelo chodiť na vodu. :lol:
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2

Formule Future

Příspěvekod Renda » ned říj 19, 2008 11:13 pm

david píše:... mohl dohodit na pár tréninků Formule Future,...
Ty máš s Formulí něco společného??
Vídal jsem je v Podolí občas trénovat, ale teď už tam nebývají. :(
Mají někde pořádné web-stránky? našel jsem jen na power-boat.cz něco malinko. :hmm:
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » pon říj 20, 2008 8:54 am

Průkaz VMP pokud ti není 18 let je docela pakárna. Absolvoval jsem to předloni s 15 ti letým synkem a kromě testů, , které jsou stejné jako pro "dospělé" musíš mít praktickou zkoušku a to jak na plachetnici tak na motoráku. ( samozřejmě jen pokud děláš VMP + plachty) Co se týče plachetnice vypadala tak, že je svezl kapitán na Vivě 700 ( stálo to 700 Kč) a pak praktická na motoráku ( odplutí od mola, manévr záchrana tonoucího, a poté zpět k molu). To stálo 500 Kč. Zkušební jízdu s tím samým programem za dalších 500,-Kč jsme odmítli, s tím, že jezdil s plachetnicí i s motorákem od dětství. Po jízdě synek konstatoval, že s větším klumprem v životě nejel. Dostaneš to pak omezené na 20 KW motor a 2O m2 plachet.
Na hlavu postavené je to, že po dovršení 18 ti let dostaneš stejně plachty omezené na 80m2 a motor omezený na 100Kw jako kdybys praktickou zkoušku nedělal. Pokud bys chtěl oboje bez omezení musíš ji dělat znovu a to úplně stejnou..
Tak, že pokud můžeš, obstarej si plachetničku do 12m2 plachet nebo motoráček do 4 Kw , na který nepotřebuješ VMP a to si udělej až v 18 ti.
Každopádně i když nebudeš zatím dělat VMP bych ti doporučil si opatřit skrypta a naštudovat řád plavební bezpečnosti, projdi si otázky na plachetnice a můžeš si udělat i cvičné testy na stránkách PS.
Naposledy upravil(a) bobes dne pon říj 20, 2008 6:03 pm, celkem upraveno 1 x.
lvbor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lvbor » pon říj 20, 2008 1:44 pm

děkuji za odpověď.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » pon říj 20, 2008 6:01 pm

Koukni sem třeba ten Catbot 500. Na začátek supr. Zlotý je kolem 7,-Kč. Motoráčků je tam taky dost.

http://mazury.info.pl/sprzedam/drobne/ogloszenia.php
lvbor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lvbor » úte říj 21, 2008 7:22 am

Opět děkuji,díval jsem se a psal o více fotografií.Jsou tam pěkný lodě.Myslíš že by nešlo s plachetkou jet i např.Vltava?L
lvbor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lvbor » úte říj 21, 2008 7:24 am

dodatek:myšleno na motor!L

Zpět na