Car top catamaran

Stavební plány lodí, odkazy na ně, atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod jajarin » ned říj 21, 2012 8:36 pm

Mám zkušenosti s laminováním polystyrenu,si tak 30 plováků Windsurfingu +-.Na laminování bylo nejlepší použít epoxy 1505a 1200 v poměru 1:1, ale natužít samostatně a pak smíchat Pozor rozdělat větší množství v lavoru jinak rychle se začne zahřívat a ztvrdne během chvilky.Olaminovat styrodur je problém laminát nedrží na jeho povrchu .Udělej zkoušku přilep proužek laminátu na určitý povrch a odtrhni ho .Uvidíš rozdíl v přilnavosti laminátu k povrchu.
AdsBot [Google]
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » ned říj 21, 2012 9:03 pm

All píše:Vyzkoušel jsem, kolik vody natáhne polystyren po dvou dnech ponoru. Nejvíc natáhl vody fasádní polystyren z původní váhy 26g hned po vytažení vážil 121g, podlahový PS z 24g zvýšil váhu na 69g a nejlépe dopadl styrodur a to z 40g na 57g. Styrodur by snad požít šlo, ta voda bude spíš jen na povrchu a dovnitř se nedostane.

To rozdělení na fasádní a podlahový může být zavádějící. Důležité je, jestli je to EPS, nebo XPS. Hodnoty nasákavosti lze najít v každých internetových stavebninách. Nejméně nasákavé jsou desky XPS pro izolace soklů.
All
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod All » ned říj 21, 2012 9:19 pm

Epox pryskyřici jsem nezkoušel, ale polyester styrodur nebo polystyren rozleptává. Proto jsem zkoušel to s tím lepidlem viz. výše. A disperzní nátěry se běžně používají jako mezičlánek pro spojení dvou materiálu, které by jinak se nespojily. A disperze na styroduru drží, to už mám vyzkoušené v jiné souvislosti. Ale napřed samozřejmě na kousku vyzkouším celý povrch.
All
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod All » ned říj 21, 2012 9:34 pm

Lubor píše:To rozdělení na fasádní a podlahový může být zavádějící. Důležité je, jestli je to EPS, nebo XPS. Hodnoty nasákavosti lze najít v každých internetových stavebninách. Nejméně nasákavé jsou desky XPS pro izolace soklů.

To souhlasí styrodur je XPS (extrudovaný polystyren) a to rozdělení u EPS je až podle čísla které je za. Fasádní je s označením 70S a podlahový se používá 100S a víc. Já jsem použil 100S.

Zpět na