Mapy Holandsko
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Mapy Holandsko
Ahoj.
V květnu pojedu na kanály do Holandska. Mapy jsou prý na lodi, přesto bych se rád podíval předem do mapy a trochu naplánoval cestu. Nemá někdo plavební mapy Holandska? Nemůžeme je umístit přímo na WEB?
Díky
V květnu pojedu na kanály do Holandska. Mapy jsou prý na lodi, přesto bych se rád podíval předem do mapy a trochu naplánoval cestu. Nemá někdo plavební mapy Holandska? Nemůžeme je umístit přímo na WEB?
Díky
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
- Richard
- věčný začátečník
- Reputace: 82
Starý text:
Uložil jsem na web www.systemika.info do podadresáře wwwroot/maps soubor Holand.zip (mapy Holandských vnitrozemských vodních cest) ... Netuším jak nastavit, aby bylo možno se k němu běžně dostat. Máte-li návrh, dejte vědět. Pokud lze umístit onen soubor na jachting. info, pak rád předám heslo pro ftp přístup k tomuto souboru osobě znalé.
Teď jsem zjistil, že přenos na server zhavaroval - dám to tam znovu .. je toho cca 122 Mb
Nový text: Je někdo v okolí Ostravy, kdo by uměl v rozumné rychlosti umístit někde na web 122 mB file ... doručím na CD.
Já to se svými znalostmi a prostředky nezvládnu.
Uložil jsem na web www.systemika.info do podadresáře wwwroot/maps soubor Holand.zip (mapy Holandských vnitrozemských vodních cest) ... Netuším jak nastavit, aby bylo možno se k němu běžně dostat. Máte-li návrh, dejte vědět. Pokud lze umístit onen soubor na jachting. info, pak rád předám heslo pro ftp přístup k tomuto souboru osobě znalé.
Teď jsem zjistil, že přenos na server zhavaroval - dám to tam znovu .. je toho cca 122 Mb
Nový text: Je někdo v okolí Ostravy, kdo by uměl v rozumné rychlosti umístit někde na web 122 mB file ... doručím na CD.
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Richard píše:Starý text:
Minulý týden jsem Ti psal v této záležitosti SZ.
Zkus si občas vyzvednout poštu.

Nějak to sem dostanem. Klídek

-
- moderátor
- Reputace: 234
Re: Mapy Holandsko
[quote="Koral"]Ahoj.
Díky[/quote]
nevím s čím jedeš, ale nejde jen o mapy, ale taky o podjezdné výšky a pod. dost dobře se v tom vyzná a mapy má Pavel Kocfelda, 602 21O 624. Myslím, že se s ním domluvíš.
Díky[/quote]
nevím s čím jedeš, ale nejde jen o mapy, ale taky o podjezdné výšky a pod. dost dobře se v tom vyzná a mapy má Pavel Kocfelda, 602 21O 624. Myslím, že se s ním domluvíš.
david píše:Koral píše:Ahoj.
Díky
Díky za info. Pojedu s půjčenou lodí (CHARTER). Mapy jsou prý na lodi, ale přesto jsem rád, že mohu nahlédnou předem a také v elektronické formě (např. OZIEXPLORER na notebooku, nebo Trekbuddy na mobilu ve spojení s GPS - moc to nenaviguje, ale aspoň vím kde jsem).
Podjezdné výšky jsou na mapě (i šířky).
S p.Kocfeldou jsem již mluvil (na jeho doporučení jsem se vlastně rozhodl jet). Na nějakou mapu jsem se s ním díval a dal mi i "školení".
Někde na webu jsem viděl i nabídku těch map, ale nebylo to na dobírku a v Praze jsem jen občas. Navíc bych stejně papírovou mapu nejdříve nějak skenoval a potom kalibroval atd....
Zkusil jsem se zeptat zde na fóru, a jsem rád, že byla kladná odezva.
Ještě jednou zde děkuji Richardovi za obětavé zasílání map mailem.
Díky, díky, díky.
Ahoj, taky se chystam poprve na kanaly a pokud by zde byla moznost si mapy stahnout predem, urcite bych to ocenil. Do sekce KeStazeni->Mapy by se to opravdu hodilo...
Kdyby je tam nekdo dokazal dat, bylo by to fajn.
Kdyztak muzu byt napomocen pri nejakem alternativnim reseni.
Predem diky
Vojta

Kdyztak muzu byt napomocen pri nejakem alternativnim reseni.
Predem diky
Vojta
- alffa
- Site building team
Ahoj ve spolek,
Tak včera celé odpoledne (až do večera), mě Richard posílal emailem výše zmíněné mapy Holandska .
Mapy jsou ve formátu PNG (velmi dobré rozlišení).
Jak se to převádí do elektronické podoby, využitelné pro navigaci, to bohužel netuším.
Sice jsem k tomu dostal od Richarda vyčerpávající manuál, já tomu ale vůbec nerozumím.
Tak třeba někdo z vás zasvěcených, tomu porozumí a dá vědět i nám, méně chápavým.
Zde předkládám návod, tak jak jsem ho obdržel:
Richard dodatek - origimal struktura adresářů je:
MAPY - Index Maps XXX(index).png, XXX(index).map - map .... *.map - png ... *.png - Informatie *.png v podadresářích /map a /png
Toť vše.
Asi je to nějak strašně jednoduché.
Ale dále.
Dnes jsem tedy vytvořil na webu prostor pro uložení a nahrál to tam.
Aby jste nemuseli stahovat dobře stovku souborů, celé je to opět spakované a rozdělené rarem na dva soubory.
Po stahnutí budete už jenom rozbalovat.
Stahujte ZDE:
HolandRichard.part1.rar - 85.83 MB
HolandRichard.part2.rar - 19.99 MB
Děkuji Richardovi že se s námi podělil a taky za čas nad tím strávený.
Musel mít nervy jak z ocele.
alffa
Tak včera celé odpoledne (až do večera), mě Richard posílal emailem výše zmíněné mapy Holandska .
Mapy jsou ve formátu PNG (velmi dobré rozlišení).
Jak se to převádí do elektronické podoby, využitelné pro navigaci, to bohužel netuším.
Sice jsem k tomu dostal od Richarda vyčerpávající manuál, já tomu ale vůbec nerozumím.
Tak třeba někdo z vás zasvěcených, tomu porozumí a dá vědět i nám, méně chápavým.
Zde předkládám návod, tak jak jsem ho obdržel:
Richard dodatek - origimal struktura adresářů je:
MAPY - Index Maps XXX(index).png, XXX(index).map - map .... *.map - png ... *.png - Informatie *.png v podadresářích /map a /png
Toť vše.
Asi je to nějak strašně jednoduché.
Ale dále.
Dnes jsem tedy vytvořil na webu prostor pro uložení a nahrál to tam.
Aby jste nemuseli stahovat dobře stovku souborů, celé je to opět spakované a rozdělené rarem na dva soubory.
Po stahnutí budete už jenom rozbalovat.
Stahujte ZDE:
HolandRichard.part1.rar - 85.83 MB
HolandRichard.part2.rar - 19.99 MB
Děkuji Richardovi že se s námi podělil a taky za čas nad tím strávený.
Musel mít nervy jak z ocele.

alffa
- Richard
- věčný začátečník
- Reputace: 82
No ... s mapami se to má takhle:
1. Jsou tam soubory s příponou *.png ... to jsou obrazové soubory se samotnou mapou, všechny mohou být v podadresáři /png
2. jsou tam soubory s příponou *.map ... to jsou kalibrační soubory OZIho a mohou být v podadresáři /map
3. jsou tam soubory, které mají v názvu uvedeno "(index)" - to jsou soubory přehledové a mohou být v podaresáři /index ... a to jak ty s příponou *.map tak i *.png
4. pak jsou soubory infomační - např. legenda map ... ty jsem poslal v samostatném zazipovaném souboru (nevím, jak je alffa umístil na web) - ty mohou být v podadresáři /info
Každý nechť si to udělá podle své libosti, touze po pořádku a konfigurace svého OZIho
Nechť slouží.
1. Jsou tam soubory s příponou *.png ... to jsou obrazové soubory se samotnou mapou, všechny mohou být v podadresáři /png
2. jsou tam soubory s příponou *.map ... to jsou kalibrační soubory OZIho a mohou být v podadresáři /map
3. jsou tam soubory, které mají v názvu uvedeno "(index)" - to jsou soubory přehledové a mohou být v podaresáři /index ... a to jak ty s příponou *.map tak i *.png
4. pak jsou soubory infomační - např. legenda map ... ty jsem poslal v samostatném zazipovaném souboru (nevím, jak je alffa umístil na web) - ty mohou být v podadresáři /info
Každý nechť si to udělá podle své libosti, touze po pořádku a konfigurace svého OZIho

Nechť slouží.
- alffa
- Site building team
Richard píše: pak jsou soubory infomační - např. legenda map ... ty jsem poslal v samostatném zazipovaném souboru (nevím, jak je alffa umístil na web) - ty mohou být v podadresáři /info
Každý nechť si to udělá podle své libosti, touze po pořádku a konfigurace svého OZIho![]()
Nechť slouží.
Alfa s tím nic nedělal. Tak jak jsi mě to poslal. Tak jsem to uploadl.
Jen je to navíc spakováno a rozděleno rarem na Dva soubory.
Po klicku na part1 pravým myšidlem a zadáním (estrahovat zde), Se to rozbalí do tebou zaslaných zipů.
Dál nevím..........................

Stahování funguje .
- jojoch
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
manuál Dutchmasters
na webu DutchMasters jsem našel zmínku o "plavebním manuálu", který dávají k dispozici svým zákazníkům - zmínka o manuálu .. na jaře se chystám na kanály, ale přímo přes holandský charter
nemáte někdo ten manuál v elektronické formě, prosím?
nemáte někdo ten manuál v elektronické formě, prosím?
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Re: manuál Dutchmasters
jojoch píše:na webu DutchMasters jsem našel zmínku o "plavebním manuálu", který dávají k dispozici svým zákazníkům ... nemáte někdo ten manuál v elektronické formě, prosím?
Myslím, že aktuální verze manuálu se teprve bude tisknout, Zajímavá příručka v angličtině je na adrese
http://www.waterscape.com/media/documents/1784.pdf