Neber to osobně, já springy na oleji a navíc na chvilku taky nevážu. Jen když to houpe a nebo a noc...
Wlady
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Wlady píše:Protože jezdím zhusta jen se ženou, tak se při plavbě ve vlnách snažím opouštět kokpit co nejméně, protože kdybych udělal MOBíka, byl by asi můj poslední...
Možná napíšu hovadinu, ale pokud bych měl takhle vybavenou loď, zkusil bych na tu kolejnici dát dva průvlaky a použil dvě (celkem tedy 4) otěže. Jedny vně a druhé uvnitř. Bylo by to sice hnusný, ale myslím že funkční... Jen to nezašmodrchat a přijatelně fixovat ty momentálně nepoužívané, aby se nepletly.
Podobně se dá u samopřehazovací kosatky řešit otimalizace trimu na zadobok druhou otěží přes průvlak geny, je-li k dispozici a přijatelně umístěn, nebo outhaulerem.
Wlady
Libor píše:To už jste poněkud od původní myšlenky....![]()
Já to viděl tak říkajíc na první dobrou poněvadž se s tím na své lodi potýkám docela často.
Přehazuji za vant, před vant a někdy také mezi podle toho jak fouká a jak potřebuji daleko roh geny, tedy v mém případě kosy.
Naštěstí vzhledem k její velikosti to většinou jde i v plném tahu, jde to udržet rukama.
Skočil jsem udělat fotku kudy to vede, vanty jsou uchycené k té trubce na palubě vlevo od kolejnice:
bozakafka píše: Jednoducha vec, ta lod je pomerne stara a for je v tom ze asi originalne nemela rolovaci kosatku. To znamena ze otez na traveleru se zkracuje. tekze mala kosatka bude mit vozejk nekde pred vanatama a vetsi nekde za vantama. D
bozakafka píše:Stara klasika, predelana pro charter pacienty![]()
lynx píše:Hehe, to se nám jednoduchoučký kviz pro zpestření pěkně rozeběhl.
bozakafka píše: Jednoducha vec, ta lod je pomerne stara a for je v tom ze asi originalne nemela rolovaci kosatku. To znamena ze otez na traveleru se zkracuje. tekze mala kosatka bude mit vozejk nekde pred vanatama a vetsi nekde za vantama. D
Myslím, žes na to přesně kápl.bozakafka píše:Stara klasika, predelana pro charter pacienty![]()
Tady jsi vedle jak ta jedle – podle popisu ta loď v životě v charteru nebyla.
Trochu mě udivuje, jak některé majitele lodí pořád baví navážet se do „čártrařů". Tobě se zase tolik nedivím, protože si pamatuji, jak jsi psal, že Ti onehdy nablili do kokpitu. (Ale to už jsi uklidil, ne?)
Mupy mup, jak píše Svoboďák.![]()
Pro ty, kteří nedávají ruštinu – no flame!
lynx píše:Minule jsem se sice trochu sekl, ale tady mi přijde něco špatně.
Co?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host