Dnes jsem si pro vás připravil (a exif smazal) jinou lahůdku.
Přišel jsem, viděl jsem a stejně hleděl co to může být, dokud....
Otázka zní co je to (název), jak se to používá (funkce, případně princip)
A protože je to lehké tak doplňková otázka: dokud co....
Jsem zvědav zda to vydrží do večera.
Ti co jste si jistí svou odpovědí skryjte vaši odpověď pomocí funkce skrytí pointy textu (na liště žlutooranžový trojúhelník s vykřičníkem)
Co je to - pračka se spalovacím motorem
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Re: Co je to?
Doplňující otázky:
Máme to každý doma?
Existují i verze s 2 přiléhajícími válci na horní části nástroje?
Máme to každý doma?
Existují i verze s 2 přiléhajícími válci na horní části nástroje?
- Lemon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
► Zobrazit pointu
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Myslim ze je to pracka
Jvúh
-
- moderátor
- Reputace: 234
Máselnice
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Máselnici to možná připomíná. Co je Jvúh nevím...
Zase to nebylo ani do večera. Však mám ještě jede špek a ten bude bez nápovědy.
První 3 to uhádli i když to psali jako otázku.
to x15th máme to asi všichni doma
to Lemon hádáš nebo víš?
i Geus si to myslí správně
Pračka poháněná spalovacím motorem používaná na přepravních/ nákladních lodích na holandských kanálech. Lidé na těch lodích žili a někteří žijí dodnes.
Po otevření víka to vypadá takto
Já na to hleděl, pak přišla žena a říká: " jé, takovou měla ještě babička, ale na elektriku (s elektromotorem, asi novější model).
Tatto pračka byla určitě uvázaná na palubě. Nejen kvůli spalováku, ale do té jedinné obytné kajutky by se nevešla. Tam se dalo zpravidla jen sedět, nikoliv však postavit. Fotil jsem to v několika muzeích a zkusil si tam i sednout. Židle i stůl měli zkrácené nohy.
Poblíž stál ještě jeden pěkný motůrek: Bendix Eclipse (vyráběný 1937-1940)
V chodu např. zde
https://www.youtube.com/watch?v=3sEsbNJZjfM
https://www.youtube.com/watch?v=Jmaaz8MFjjI
https://www.youtube.com/watch?v=8U5lkF5asPs
Bendix Marine, dceřiná společnost firmy Bendix Corporation (byla americká výrobní a inženýrská firma, která v různých časech v 60-leté existence (1924-1983)vyráběla automobilové brzdové čelisti a systémy, elektronky , letecké brzdy, letecké hydraulické a elektrické systémy pro přenos energie, avioniku , letecké a automobilové systémy řízení paliva, rádia , televize a počítače) , existovala od roku 1936 do asi 1941. Bendix nabídl řadu 3 různých 2,25hp vzduchem chlazených jednoválcových a dvouválcových motorů, a i zabudované motory založené na přívěsných modelech. První motory byly vyrobeny v South Bend v Indianě a později se přestěhovali do Brooklynu v New Yorku, asi v roce 1939. Jsou to nádherně vyrobené motory, ale lvůli jemnému odlévání, díky kterému jsou tak nízké hmotnosti, jsou díly snadno zlomitelné i při mírně hrubé manipulaci.
Zase to nebylo ani do večera. Však mám ještě jede špek a ten bude bez nápovědy.
První 3 to uhádli i když to psali jako otázku.
to x15th máme to asi všichni doma
to Lemon hádáš nebo víš?
i Geus si to myslí správně
Pračka poháněná spalovacím motorem používaná na přepravních/ nákladních lodích na holandských kanálech. Lidé na těch lodích žili a někteří žijí dodnes.
Po otevření víka to vypadá takto
Já na to hleděl, pak přišla žena a říká: " jé, takovou měla ještě babička, ale na elektriku (s elektromotorem, asi novější model).
Tatto pračka byla určitě uvázaná na palubě. Nejen kvůli spalováku, ale do té jedinné obytné kajutky by se nevešla. Tam se dalo zpravidla jen sedět, nikoliv však postavit. Fotil jsem to v několika muzeích a zkusil si tam i sednout. Židle i stůl měli zkrácené nohy.
Poblíž stál ještě jeden pěkný motůrek: Bendix Eclipse (vyráběný 1937-1940)
V chodu např. zde
https://www.youtube.com/watch?v=3sEsbNJZjfM
https://www.youtube.com/watch?v=Jmaaz8MFjjI
https://www.youtube.com/watch?v=8U5lkF5asPs
Bendix Marine, dceřiná společnost firmy Bendix Corporation (byla americká výrobní a inženýrská firma, která v různých časech v 60-leté existence (1924-1983)vyráběla automobilové brzdové čelisti a systémy, elektronky , letecké brzdy, letecké hydraulické a elektrické systémy pro přenos energie, avioniku , letecké a automobilové systémy řízení paliva, rádia , televize a počítače) , existovala od roku 1936 do asi 1941. Bendix nabídl řadu 3 různých 2,25hp vzduchem chlazených jednoválcových a dvouválcových motorů, a i zabudované motory založené na přívěsných modelech. První motory byly vyrobeny v South Bend v Indianě a později se přestěhovali do Brooklynu v New Yorku, asi v roce 1939. Jsou to nádherně vyrobené motory, ale lvůli jemnému odlévání, díky kterému jsou tak nízké hmotnosti, jsou díly snadno zlomitelné i při mírně hrubé manipulaci.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: Co je to - pračka se spalovacím motorem
Tak me to pracku trochu pripominalo a pak jsem si rikal ze nekde prat hadry museli a to nejake citoslocce ci co jak nekdo napsal bylo asi mysleno ze jsem uplne mimo misu si myslim
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Tohle zařízení bylo poměrně běžné v Kanadě a USA na velkých farmách kde nebyl proud. Generátory potom byly dalším stupněm vývoje..
Pračka by mě teda fakt nenapadla
JVÚH = já vím úplný ho....
JVÚH = já vím úplný ho....

- Lemon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Libor napsal: " Já na to hleděl, pak přišla žena a říká: " jé, takovou měla ještě babička, ale na elektriku (s elektromotorem, asi novější model). "
Přesně tak, moje babička ve Staněticích u Domažlic takovou pračku měla. Byl tam elektromotor, ale jinak ten převod nahoře byl úplně stejný.
Už ji sice nepoužívala , měla novější ( také dřevěnou otevírací skříň z boku, ale uvnitř už plechové ) ale tuhle měla schovanou ve stodole, co kdyby se ta nová rozbila.
Přesně tak, moje babička ve Staněticích u Domažlic takovou pračku měla. Byl tam elektromotor, ale jinak ten převod nahoře byl úplně stejný.
Už ji sice nepoužívala , měla novější ( také dřevěnou otevírací skříň z boku, ale uvnitř už plechové ) ale tuhle měla schovanou ve stodole, co kdyby se ta nová rozbila.