Senecká jezera, Slovensko

Evropské regiony které nemají vlastní kategorii..

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Oja
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Senecká jezera, Slovensko

Příspěvekod Oja » čtv čer 28, 2012 11:09 am

Ahoj,

nevíte prosím, jestli a jak se dá plachtit na Seneckých jezerech kousek od Bratislavy? Jedu tam na týden na dovolenou, bydlení přímo u vody a tak přemýšlým, jestli si mám sebou na střechu vzít nafuk. katamarán nebo ne. Zkoušel jsem hledat, jestli tam není v okolí nějaká půjčovna okruhovek, ale asi nejsem s Googlem moc dobrý kamarád.

No asi jsem se ustřelil, jmenuje se to Slnečná jezera a přijde mi to malé .... nejspíš na šlapadla a lodičky...

Oja
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv čer 28, 2012 11:36 am

Já tam byl několikrát na dovolené před cca 30ti lety. To se ještě stanovalo opravdu u vody, vpravo hned za bránou. Pak jsem se tam byl kdysi podívat na tom místě byl nějaký lunapark a stany byly pouze vlevo u plotu.
Jednou jsem tam měl lodičku vaurien a dvakrát prkno. Celkem se to dalo. Prknaři řádili v zadní části a s loďkou to bylo tak na pomalé vyvážení rodinky s mylými dětmi kolem dokola. Do laguny a tak...
Na větší počet okruhovek se obávám, že tam není prostor. Není zase až tak veliké.
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod maximilian » čtv čer 28, 2012 12:17 pm

Informácia o možnosti plavby na Seneckých jazerách je tu.
Oja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Oja » čtv čer 28, 2012 12:44 pm

maximilian píše:Informácia o možnosti plavby na Seneckých jazerách je tu.

Děkuji moc. Takže pokud jsem to pročetl dobře, pokud si přivezu své gumové necky, musím si zajít za správcem vodní plochy pro povolení. A nějak jsem nepochopil vymezení vodní plochy pro plavbu :( Mezi západním břehem a ostrovem je takový malý prostor ve kterém se jezdí? Nebo je to naopak zakázaný prostor. Asi mám nějaký vyhláškový blok v hlavě.

Oja
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod maximilian » pát čer 29, 2012 1:36 am

Ja som to pochopil tak, že plaviť sa mimo vyhradený priestor medzi západným brehom a ostrovom je možné iba medzi 6:00 - 9:00 a po 18:00 do západu slnka. Predtým však musíš dostať povolenie od vedenia prevádzky, aby si mohol vôbec spustiť čln na vodu. Ak je nepriaznivé počasie a je málo kúpajúcich sa, može správa povoliť plavbu aj mimo tento čas. Naopak, ak je veľmi pekné počasie a mnoho plavcov, tak môžu zakázať plavbu po jazerách aj po 18:00.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pát čer 29, 2012 7:35 am

Zober si ten katamaran, ale veľké nádeje a chute si nerob. Snaď keď bude zlé počasie a ľudia nebudú vo vode. Ináč Báger (domácí názov Slnečných jazier) býva dosť preplnený v sezóne a tá plocha je veru malá. Nikdy som nechápal prečo sa ľudia trepú stovky kilometrov do Senca na štrkovisko? Asi z nostalgie :)
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát čer 29, 2012 7:44 am

Jek teď, to nevím. Ale v té prvohorní době jak jsem uváděl, to byla vyhlášená nejčistší voda v naší federaci. A myslím že aj byla.
Jezdili jsme tam někdy (k zadní bráně) na koupání i jen na jeden den. Stálo to za to.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » pát čer 29, 2012 8:54 am

Kvalita vody je tam stále dobrá,jezdíme tam cca 2x do roka na potápko k Modrému domčeku.Nic jiného kromě skůtrů a Windsurfingu(nebo jak se to píše )jsem tam za ty roky neviděl.
Oja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Oja » sob čer 30, 2012 11:49 am

Díky za rady. Nakonec jsem kat nachal doma. Vzal jsem si knížky a dobrý rum a budu lenošit ....

Oja
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod maximilian » sob čer 30, 2012 12:13 pm

Daj vedieť, ako to tam s člnkovaním a jachtingom v skutočnosti vyzerá.

Zpět na