Jezera v Rakousku

Evropské regiony které nemají vlastní kategorii..

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Marigold
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 13

Jezera v Rakousku

Příspěvekod Marigold » čtv led 15, 2015 3:06 pm

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s hostováním v jachtklubech v Rakousku. Jedná se mi hlavně o jezera Traunsee a Attersee. Nikde na internetu se mi moc nedaří získat informace o případných poplatcích za slip, plavbu, kotvení... Chtěl bych letos procestovat s vlastní malou plachetnicí tato rakouská, popřípadě německá jezera. Příští rok Itálie. Bohužel o jezerech se nikde moc nepíše, nebo neumím hledat. Děkuji za pomoc!
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » čtv led 15, 2015 3:50 pm

Marigold, vítej na tomto fóru.
Já mám jen technickou věc, Svoji otázku jsi položil v sekci REPORTÁŽE.
Tady by to již nikdy nenašel - nehledal.
Přesouvám do sekce
PLAVEBNÍ OBLASTI - OSTATNÍ V EVROPĚ

Přeji ti, ať zde najdeš, to co hledáš. :)
Pepa
indianajones
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 7

Příspěvekod indianajones » čtv led 15, 2015 4:57 pm

Ahoj, do tejto oblasti chodim uz roky ale nie s lodou. Asi budes musiet oslovit priamo kluby. Ja som si teda nevsimol ze by tam bezne chodili cudzinci s lodami. Kluby su okrem regat vacsinou pozamykane a bez karty sa tam ani navstevnik nedostane. Nepises s akou lodou sa tam chystas. Ak mas len okruhovku, tak tu das na vodu v skoro kazdom kempe. Maju tam vacsinou strkove zjazdy do vody.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv led 15, 2015 5:19 pm

Nevim jak Attersee, ale třeba na Mondsee je to jen pro členy jachtklubů. ale Attersee je podstatně větší a otevřenější. Například se tam konaji jachtařský závody - fouká tam tzv. růžový vítr.

P.S. zajímavost attersee je, že je v něm pitná voda (a poměrně i chutná, sám jí piju, když tam jsem). :)
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod Johna » pát led 16, 2015 7:33 am

Nesouhlasím, na Mondsee jsme byli s katamaránem a nebyl problém. Ještě doma jsem kontaktoval po mejlu jachtklub a bylo zařízeno, žádný problém. Konkrétně http://www.segelschule-mondsee.at/ kde je i ceník.
jediná nevýhoda je slabší vítr v létě. Foukalo nám řádně jen jeden den z 10 a i místní jachtaři mě to potvrdili.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » pát led 16, 2015 9:50 am

Objeli jsme celý jezero Mondsee a navštívili snad všechny jachtkluby. Byl se mnou kolega z práce, protože já německy neumim. Ptal se tedy on (domorodec). Všude nám řekli, že marina i její zařízení je jen pro členy. Z toho jsme usoudili, že neni reálná šance na to jezero svojí loď dostat. Možná byl větší problém s následnym "ustájením". Chtěl jsem tam tu loď někde pak nechat celou sezónu.
Bylo to v r. 2013.
Jsem si představoval, jak ušetřim deně 4 tis. za hotel a ještě si po práci zajachtam. :D a ono ho.vno slavný soude
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » pát led 16, 2015 11:08 am

To jezero Attersee vypada super. Mate nekdo kontakt na skluz a "otevrenou" marinu tam?
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » pát led 16, 2015 9:45 pm

Johna píše:jsem kontaktoval po mejlu jachtklub a bylo zařízeno, žádný problém. Konkrétně http://www.segelschule-mondsee.at/ kde je i ceník.

na Mondsee nikdy poriadne nefuka, a ked ano, tak sa vietor kruti - termika.
No a "segelschule" zrejme nie je jachtklub, vsakano :)
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » pát led 16, 2015 10:49 pm

Zdendo, presne tak, Mondsee aj Traunsee je na tom tak isto. Bud si clen jachtklubu, alebo nemas narok.
Na Traunsee mi ale ponukli clenstvo za velmi vyhodnu cenu - pod 1000 na cely rok, v cene bol zeriav na vodu, po sezone z vody, v zime uskladnenie lode, no a okrem toho parkovacie miesto pre mna a pripadne aj pre karavan. Akurat elektriku a odpad by som si platil zvlast. Nakoniec som tam ale nesiel, na to miesto, co mi ponukli, by sa mi karavan nezmestil, chcelo by to nejaky mensi.
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod Johna » sob led 17, 2015 3:53 pm

na Mondsee nikdy poriadne nefuka, a ked ano, tak sa vietor kruti - termika.
No a "segelschule" zrejme nie je jachtklub, vsakano :)[/quote]

no dle názvu ne, ale mají i celkem dost stání pro lodě.
Obrázek
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » sob led 17, 2015 5:05 pm

Johna: ja to tam poznam ako vlastnu dlan.
Ked sa v roku 1989 konecne otvorili hranice, tak som este bojoval s vojnou, isiel som najdalej do Viedne. Ale na jar 1990 prva cesta konecne dalej, s kamaratom, na VW mikrobuse a la hippie - a ze ideme na Chiemsee. Cestou sme samozrejme natrafili na Mondsee - a ja som tam nastupil v pozicovni ako ucitel windurfingu :) Pointa bola v tom, ze nemecky som vedel akurat tak Danke a Auf wiedersehen :D
Clouseau
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 34

Příspěvekod Clouseau » úte led 20, 2015 9:05 pm

tkruska píše:To jezero Attersee vypada super. Mate nekdo kontakt na skluz a "otevrenou" marinu tam?

Uvazoval jsem take o dovolene s lodi na Attersee. Moc informaci se mi nepodarilo sehnat. Tady jsou predpisy a pravidla, ale jen v nemcine : http://www.adac.de/_mmm/pdf/%C3%96sterreich_57413.pdf Chtelo by to nekoho, kdo umi dobre nemecky, aby to prelozil. Co jsem pochopil, tak je tam napriklad zakaz motorovych clunu v cervenci a srpnu. Zakaz obytnych lodi, omezeny ponor, omezeny vykon elektromotoru atp.
Na strankach nekterych kempu a naslednym dotazem jsem zjistil, ze je tam mozne si privezt vlastni lod a priplatit si za stani u mola, nebo na bojce.
Nekde maji k dispozici i skluz, traktor, ev. jerab.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » úte led 20, 2015 9:29 pm

Nevim čemu říkáš obytná loď, ale kajutovek jsou tam tři pr.dele....
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » stř led 21, 2015 12:40 pm

oni to tam pisu: hausboty a obytne lode (urcene na obyvanie resp. nocovanie) nie, na kajutove plachetnice sa to nevztahuje.

Inac smiesne su tie obmedzenia na elektromotory - 100W, resp. 500W. Dnes, ked sa robia uz 120ps elektro clny. Mali napisat obmedzenie rychlosti, a nie vykonu.

Zpět na