Jezera v Rakousku
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Jezera v Rakousku
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s hostováním v jachtklubech v Rakousku. Jedná se mi hlavně o jezera Traunsee a Attersee. Nikde na internetu se mi moc nedaří získat informace o případných poplatcích za slip, plavbu, kotvení... Chtěl bych letos procestovat s vlastní malou plachetnicí tato rakouská, popřípadě německá jezera. Příští rok Itálie. Bohužel o jezerech se nikde moc nepíše, nebo neumím hledat. Děkuji za pomoc!
- indianajones
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 7
Ahoj, do tejto oblasti chodim uz roky ale nie s lodou. Asi budes musiet oslovit priamo kluby. Ja som si teda nevsimol ze by tam bezne chodili cudzinci s lodami. Kluby su okrem regat vacsinou pozamykane a bez karty sa tam ani navstevnik nedostane. Nepises s akou lodou sa tam chystas. Ak mas len okruhovku, tak tu das na vodu v skoro kazdom kempe. Maju tam vacsinou strkove zjazdy do vody.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
- Johna
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Nesouhlasím, na Mondsee jsme byli s katamaránem a nebyl problém. Ještě doma jsem kontaktoval po mejlu jachtklub a bylo zařízeno, žádný problém. Konkrétně http://www.segelschule-mondsee.at/ kde je i ceník.
jediná nevýhoda je slabší vítr v létě. Foukalo nám řádně jen jeden den z 10 a i místní jachtaři mě to potvrdili.
jediná nevýhoda je slabší vítr v létě. Foukalo nám řádně jen jeden den z 10 a i místní jachtaři mě to potvrdili.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
Objeli jsme celý jezero Mondsee a navštívili snad všechny jachtkluby. Byl se mnou kolega z práce, protože já německy neumim. Ptal se tedy on (domorodec). Všude nám řekli, že marina i její zařízení je jen pro členy. Z toho jsme usoudili, že neni reálná šance na to jezero svojí loď dostat. Možná byl větší problém s následnym "ustájením". Chtěl jsem tam tu loď někde pak nechat celou sezónu.
Bylo to v r. 2013.
Jsem si představoval, jak ušetřim deně 4 tis. za hotel a ještě si po práci zajachtam.
a ono ho.vno slavný soude
Bylo to v r. 2013.
Jsem si představoval, jak ušetřim deně 4 tis. za hotel a ještě si po práci zajachtam.

- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Johna píše:jsem kontaktoval po mejlu jachtklub a bylo zařízeno, žádný problém. Konkrétně http://www.segelschule-mondsee.at/ kde je i ceník.
na Mondsee nikdy poriadne nefuka, a ked ano, tak sa vietor kruti - termika.
No a "segelschule" zrejme nie je jachtklub, vsakano

- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Zdendo, presne tak, Mondsee aj Traunsee je na tom tak isto. Bud si clen jachtklubu, alebo nemas narok.
Na Traunsee mi ale ponukli clenstvo za velmi vyhodnu cenu - pod 1000 na cely rok, v cene bol zeriav na vodu, po sezone z vody, v zime uskladnenie lode, no a okrem toho parkovacie miesto pre mna a pripadne aj pre karavan. Akurat elektriku a odpad by som si platil zvlast. Nakoniec som tam ale nesiel, na to miesto, co mi ponukli, by sa mi karavan nezmestil, chcelo by to nejaky mensi.
Na Traunsee mi ale ponukli clenstvo za velmi vyhodnu cenu - pod 1000 na cely rok, v cene bol zeriav na vodu, po sezone z vody, v zime uskladnenie lode, no a okrem toho parkovacie miesto pre mna a pripadne aj pre karavan. Akurat elektriku a odpad by som si platil zvlast. Nakoniec som tam ale nesiel, na to miesto, co mi ponukli, by sa mi karavan nezmestil, chcelo by to nejaky mensi.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Johna: ja to tam poznam ako vlastnu dlan.
Ked sa v roku 1989 konecne otvorili hranice, tak som este bojoval s vojnou, isiel som najdalej do Viedne. Ale na jar 1990 prva cesta konecne dalej, s kamaratom, na VW mikrobuse a la hippie - a ze ideme na Chiemsee. Cestou sme samozrejme natrafili na Mondsee - a ja som tam nastupil v pozicovni ako ucitel windurfingu
Pointa bola v tom, ze nemecky som vedel akurat tak Danke a Auf wiedersehen 
Ked sa v roku 1989 konecne otvorili hranice, tak som este bojoval s vojnou, isiel som najdalej do Viedne. Ale na jar 1990 prva cesta konecne dalej, s kamaratom, na VW mikrobuse a la hippie - a ze ideme na Chiemsee. Cestou sme samozrejme natrafili na Mondsee - a ja som tam nastupil v pozicovni ako ucitel windurfingu

- Clouseau
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 34
tkruska píše:To jezero Attersee vypada super. Mate nekdo kontakt na skluz a "otevrenou" marinu tam?
Uvazoval jsem take o dovolene s lodi na Attersee. Moc informaci se mi nepodarilo sehnat. Tady jsou predpisy a pravidla, ale jen v nemcine : http://www.adac.de/_mmm/pdf/%C3%96sterreich_57413.pdf Chtelo by to nekoho, kdo umi dobre nemecky, aby to prelozil. Co jsem pochopil, tak je tam napriklad zakaz motorovych clunu v cervenci a srpnu. Zakaz obytnych lodi, omezeny ponor, omezeny vykon elektromotoru atp.
Na strankach nekterych kempu a naslednym dotazem jsem zjistil, ze je tam mozne si privezt vlastni lod a priplatit si za stani u mola, nebo na bojce.
Nekde maji k dispozici i skluz, traktor, ev. jerab.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník