VD Kráľová

Evropské regiony které nemají vlastní kategorii..

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Re: VD Kráľová

Příspěvekod Ozzie » stř led 03, 2018 9:30 am

Hm čapované pivo? Tam je luxus aj normálný stav vody :(
Andrejjeep
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 37

Příspěvekod Andrejjeep » pát črc 06, 2018 7:45 am

Menší update z VD.

Minulý týždeň, akurát krátka adrenalínová jazda po vetre s plánovaným stroskotaním.

Včera ideálne počasie na také to rodinné vozenie detí v lodi. Bufety na strane Kaskad otvorené, dokonca na pláži naľavo od maríny požičiavali skútre. Skútrov namraky, dosť motorových lodí. Plachetnicu videl v diaľke asi jednu plachtiť, predpokladám že z Bačoriny. Ak nebudem brať do úvahy miestnych skútristov ovešaných zlatom, tak vcelku ohľaduplnosť medzi sebou. Ako výnimka boli jedny rybári, ktorí asi nejakú slušnosť a plavebné predpisy zabudli rovno pri dostaní preukazu VMP. Nakoľko fúkalo z juhu tak od splavu som musel križovať až za prístavnú hrádzu. To že tam niektorý narobili vlny jak prasa no čo už ak fúkalo dosť bezproblémov som sa dostal von z prístavu, horšie to bolo v občasných poryvoch. Akurát spomínaný rybári v pohode bez známky toho že človek ide na plachty plávali problémov kolíznym kurzom (asi podľa hesla máme väčšiu loď), bez známky toho žeby mali záujem s tým niečo spraviť. V tej chvíli toho zrovna moc nefúkalo, takže som šiel asi 1/3 rýchlosťou voči nim. Jediné čo som mohol spraviť postaviť loď do dryftu a čakať kým prejdú tak cca na jednu dlžku mojej lode odomňa a potom som mohol nabrať zase vietor do plachát. Stačilo im stočiť o nejakých 10st a bolo by všetko v pohode. Len takto sa napchali medzi mňa a koniec prístavnej hrádze. Keby fúkalo viac tak budem nútený spraviť obrat a na druhej strane sa cpať medzi skútre. V podstate sa nič nestalo, len asi jedna vec sú spravené skúšky a druhá chovanie sa na vode dodržiavanie nejakých predpisov a ohľaduplnosť.

Paradoxne keď bol minulý rok na Lipne, tak od Frymburku po hlavnú tok sa motalo kvantum lodí, či už motorových alebo plachetníc, ale nikoho nevidel robiť takéto veci. Nehovoriac o tom, že majitelia skútrov aby nemuseli ďaleko chodiť tak poodstavované autá povedľa slipu na prístupe, na hrádzy, takže niekto kto má dlhší príves by sa dosť zapotil kým by sa tam napáskoval.

Ale napriek tomu fajn cca 3 hod plachtenia .o)

A.
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » sob črc 07, 2018 12:20 pm

Nejakú fotku by to chcelo :)
Andrejjeep
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Andrejjeep » stř črc 18, 2018 10:22 pm

Tak tu je pár fotiek.

Prvý krát na vode a prečo nie rovno v 6bft .o(

Obrázek

A kde sme riadene stroskotali :shock:
Obrázek

Akosi to síce nevyzerá ale bolo to dosť divoké.
Obrázek

Repete už za relatívne pekného počasia, ale zase moc nepofúkalo.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

A.
Stevo789
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 2

Příspěvekod Stevo789 » čtv kvě 27, 2021 5:24 pm

Ahojte, chcel by som navštíviť Kráľovú na motorovom člne, no chcem sa opýtať ako je to tam bežne s hĺbkou vody? Pýtam sa lebo naposledy som navštívil Sĺňavu a moc som si ju teda neužil, hĺbka vody dokázala skočiť z 2,5 metra na 80 centi behom troch metrov (a to aj v strede priehrady) a vrtuli ani mne sa to príliš nepáčilo. Betónový sklz je iba pri hoteli Kaskády? Vďaka za odpovede
Andrejjeep
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Andrejjeep » čtv kvě 27, 2021 5:34 pm

Ahoj
z hĺbkou vcelku dobre, aj keď sú miesta kde s plachetnicami nemôžeme. Záleží aký máš motorák, ale jazdia tu aj kajutové motoráky. V hlavnej časti je vody habakuk, skôr sever je mimo plavebnej dráhy plytší. Pri ľavej strane pred priehradným múrom je tiež nejaká plytčina, využívajú ju kaitisti a windsurfing, čiže ohľaduplne sa im tam nemotáme.

Slipov je viac aj betónových, na strane Kaskád sú tuším dva? Nie som si istý. Na opačnej strane som betónový nevidel, len vzhľadom na ponor sa s plachetnicou všade nevojdem.

A.
PEPO
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 13

Příspěvekod PEPO » pát kvě 28, 2021 9:43 am

Na strane od Bratislavy sú sklzy 3..
Jeden na Kaskádach..Jeden oprosti ostrovu a jeden cca 200 metrov od priehradného múru.
A potom je ešte jeden nad dialničným mostom v Dolnej strede-Tak som spúšťal aj ja včera :D :D :D .A budem na vode do nedele...
Zo strany od Nitry nie je ani jeden :x :x .
Spodná časť je bezpečná čo sa týka hlbky.Akurát tak cca 1km nad ostrovom smerom k dianičnému mostu je to už dosť plytké mimo koryta.Ale už sú osadené boje kadial vedie plavebná dráha.Ale po minulotýždnovej väčšej vode sú niektoré trochu posunuté- ale to som len započul od známeho.Nebol som sa dole ešte pozrieť...
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod maximilian » stř čer 02, 2021 10:07 pm

Podľa mapy vyzerá, že aj na šintavskej strane, pri prístavnej zátoke je nejaký sklz. Je to tak?
PEPO
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 13

Příspěvekod PEPO » čtv čer 03, 2021 8:24 am

No to máš pravdu..
Ale ked som tam bol teraz cez víkend tak som sa pýtal kamaráta čo je od tadial,ale je tam rampa.Takže asi náhodný človek tam čln nespustí :( :(

Zpět na