Ano. Pořizuji (covid však může říci Nein ) na Bodamském jezeru motorsailer a vzhledem k tomu že je 2.80 m široký 8.5m dlouhý a váží 4t, tak transport po silnici bude ekonomicky nevýhodný a vzhledem k aktivitě tamních silničních policistů i velmi viditelný (jízda na černo bez povolení a v noci) uvažuji že bych si s ním udělal životní putování po řece a kanálech evropy. Vzhledem k tomu, že Bodamské jezero je na řece Rýn a můj směr plavby je po proudu, jeví se mi to jako zajímavá zkušenost plná zážitků... ale
Mezi Bodam. jezerem a Basilejí jsem si nemohl na mapách nevšimnout, že je tento ůsek nesplavný

Uvažuji, že zaplatím transport lodě ze západního cípu jezera na Německé straně, do nejbližšího již splavného místa blíže k Basilei.
Bude toto jediná případná viditelná překážka na cestě.? Nemáte případný návrh jak toto vyřešit? Abych nakonec nemusel bojovat proti proudu Labe, je výhodnější plout do Bratislavy? ( tam už bych loď na transport naložil a risknul přesun po asfaltu.) Motor má loď 30 koníku vestavěných dieselových.
Díky za případnou diskusi.
IXO by možno poradil a doporučil !?