Slovensko - kde sa dá plávať

Evropské regiony které nemají vlastní kategorii..

Moderátoři: vilma, Pepa, david

maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Slovensko - kde sa dá plávať

Příspěvekod maximilian » úte led 12, 2010 8:00 pm

V Česku sú na webe dostupné spracované mapky typu "kde lze plout", napr. www.spspraha.cz/vodnicesty/kdeplout.pdf, www.sacs.cz/content/image.php?uid=44ce000a138b4 alebo pujcovnaclunu.ic.cz/mapa.gif.
Čo sa týka slovenských tokov a vodných nádrží, neviem nájsť ani aktuálny zoznam, kde je povolená plavba so spaľovacím motorom, tobôž mapky. Vie niekto, či existuje niečo podobné ako v ČR alebo si treba prácne zhánať informácie pre jednotlivé toky? Zaujímavé by boli aj mapky, kde sú povolené motorové člny napr. pre Maďarsko, atď.
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod dracik » úte led 12, 2010 11:00 pm

mapku neviem, ale slovne (kde nie je uvedene mozu motorove plavidla):

Slovensko:

Dunaj - cely tok SK, aj stary Dunaj; privodny kanal Gabickovo lode nad 7m (oficialne)
Vah - cca po Salu urcite, ale len medzi Kolarovom a Komarnom uz zvykne byt casto len metrova voda, dalej je to este horsie
Bodrog - cely tok SK
Tisza - na SK je len 3km, mozne splavovat mot. clnom, ak sa tam clovek dostane (plytko)
Maly Dunaj - neviem presne vraj od ustia Vahu az po Jahodnu
Batov kanal - od Skalice smerom do CZ, motor. lode, ale obmedzena rychlost a parametre lode
VD Zemplínska Šírava
VD Liptovská Mara
VD Oravská Priehrada
VD Domaša - (len plachetnice)
VD Kralova
VD Ružín - Margecany – r.km 82,5 – 83,5 a Kozinec – Bujanov r.km 77,0 – 78,0 (malé úseky na vodné lyžovanie)
VD Zilina - v obmedzenom úseku
VN Palcmanská Maša - len plachetnice - ale je to veľmi malá nádrž
VD Nosice - vymedzene useky
VD Dolné Kočkovce - vymedzene useky
VN Kurinec - nie som si presne isty nejasne aj z SPS
VN Oširíd - aj motorové, ale veľmi obmedzené pozrieť SPS pre viac info
VN Ružiná - len plachetnice
VD Sĺňava - komplikované viď. presne SPS
Slnečné Jazerá - plachetnice (čiastočne, presne pozrieť SPS)
VN Teplý vrch - plachetnice povolené, motorové nejasné
VD Trenčianske Biskupice - povolené za určitých podmienok, viac SPS

Snad som na nic nezabudol :)

rýchlosti okrem Baťovho kanálu a úsekov, kde to nie je obmedzené dopravným značením, alebo situáciou (kotvenie lodí a pod.) nie sú obmedzené; niekde je obmedzená rýchlosť, alebo plavba v sklze vo večerných hodinách.
Uvadzal som, kde sa da ist vlastnou motorovou lodou, príp. plachetnicou. Dalšie lokality, kde je dovolená bezmotorová plavba (tu sa myslí aj splavovanie napr. kanoe, raftom, ale aj pltníctvo som neuvádzal a existujú ešte lokality, kde sú nejaké motorové lode, čo ťažia, ale normálny človek sa tam na motorovom plavidle plavit nemôže)

Maďarsko:

Bodrog - cely tok
Tisa - od sutoku s riekou Samos, blizke mesto je Vásárosnamény (povolene, ale splavnost obtiazna, od Tokaja uplne bezproblemova)
Jazero Tisza - urcite lokality je zakazane spalovat motorovou lodou, urcite casti su povolene
Dráva - od rkm 198 po rkm 70
Kettős Körös - od rkm 23 po rkm 0
Hármas Körös - od rkm 91 po rkm 0
Prieplav Sió - od rkm 23 po rkm 0
Dunaj - celý tok
Dunaj Moson - Mošonský Dunaj - cely tok
Dunaj Szentendre - to je rozdvojka Dunaja nad Budapestou
Dunaj Ráckeve - to je rozdvojka Dunaja pod Budapestou
Jazero Balaton - len plachetnice
Jazero Fertő - (Neusiedlersee) - len pre plachetnice
Jazero Velence - splavne, ale nie som si 100% isty, ci aj pre motor. lode
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod maximilian » stř led 13, 2010 7:41 am

Dráčik, ďakujem za užitočnú informáciu. Zistiť od stola, kde môže motorový čln, nie je len tak jednoduché. Vo vodnom zákone 364/2004 je dané, že sa nesmie používať plavidlo so spaľovacím motorom na povrchových vodách v ochranných pásmach vodných zdrojov, na vodných nádržiach určených na hospodársky chov rýb a na odkrytých podzemných vodách. To by znamenalo, že je dosť povrchových vôd, kde sa može plávať. Zrejme ďalšie obmedzenia ustanovujú rôzne vyhlášky, VZN obcí, atď. Presné informácie som nedostal ani na ŠPS.
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 10

Příspěvekod avalon » stř led 13, 2010 8:27 am

Dracik mas tam urcite viac chyb ale :

Maly Dunaj - zo strany SPS neni vydane ziadne obmedzenie tykajuce sa plavby, co v praxi znamena, ze je plavba aj motorakmi na celom useku rieky MD povolena bez obmedzeni!!!

Morava - na useku od sutoku s Dunajom az po riecny kilometer 6 je plavba povolena, dalej vsak je Zakaz plavby!!!

INAC DOBRE VLAKNO!
Tajomníček
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod Tajomníček » stř led 13, 2010 10:26 pm

ja mam taketo usmernenie k vodnym tokom na Slovensku

http://img24.imageshack.us/img24/2742/p ... trenia.pdf

a ešte jedna vec, keď som bol naposledy na sútoku Dunaja a Moravy tak na pri plavbe do Moravy bola umiestnená značka
A.12
Zákaz plavby plavidiel s vlastným pohonom
Obrázek
čiže sa do Moravy nesmelo vplávať
aký je aktuálny stav neviem, ale myslím že sa nezmenil
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dracik » čtv led 14, 2010 12:24 am

Prosim ak je tam viac chyb, tak najst, ale mne su tie toky a VD zname, mnohe mam splavene a co som si nepamatal presne pozrel som aj na SPS, (ja som si taky zoznam robil uz davnejsie zo vsetkych moznych zdrojov pre vlastne ucely, tak aspon nasiel vyuzitie). Nemyslim si, ze tam este nejake chyby su.

Co sa tyka Maleho Dunaja, tak ako som pisal - nebol som si isty, ale nie som si ani teraz vzhladom na informacie co su na nete a SPS, nezavisle na tom, ze motoraky a skutre sa tam vsade plavia.
Co sa tyka Moravy nepisal som ju, aj ked sa da najst informacia, ze je splavna 0 rkm az 6 rkm, tiez viem o tom, ze hned na 0 rkm je umiestnena znacka, zakaz plavby motorovym plavidlam, preto som tuto rieku vynechal

Dolezite:

Niektore vodne toky a priehrady moze byt zakazana plavba z titulu inej organizacie (nie SPS), ale pokial viem tak jediny problem je krajsky urad zivotneho prostredia Kosice, ktory kontroluje plavbu motorovymi plavidlami na Zemplinskej Sirave (aj ked podla SPS je povolena) a to hovorim nie o plavbe vo vychodnej casti Siravy (ornitologicka rezervacia), tam je zakazana aj SPS. Ziskat povolenie nie je problem (skor chcu mat evidenciu/prehlad) pokial viem udeluju kazdemu a nic to nestalo (okrem casu). Druha strana mince je, ze v reale som nikdy nezazil takuto kontrolu (a to som ich uz zopar zazil, ale vzdy SPS).
Podobne sa da najst, ze vodnou cestou su toky Laborec, ale hlavne Latorica (uzasna a krasna to riecka, hlbkovo bez problemov splavna aj velkou lodou), ale prave zivotne prostredie to tam striktne na druhej strane zakazuje (spalovacie motory) a tam to vraj aj dost kontroluje (je to o.i. vtacia rezervacia nejakeho nadnarodneho vyznamu).
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dracik » čtv led 14, 2010 12:43 am

Tajomníček:

k tomu usmerneniu - jednak je to z roku 2003 a jednak su tam nezrovnalosti s aktualnym stavom, navyse definicia, ze je nieco vodna cesta je jedna vec (a to tam SPS definuje), ale nas zaujima, ci je to realne splavne motorovym clnom a to nie je vid.:

1. Latorica je 100% motorovym lodiam nesplavna (zivotne prostredie) - povolenie sa neda len tak ziskat
2. Domasa je 100% motorovym plavidlam nesplavna (zivotne prostredie) - povolenie sa neda len tak ziskat
3. Hornad (dol.úsek) Motorove jachty - to je co dolny usek? kde je presne definovane, ktory je to rkm a pod.? Hornad nikde inde nie je definovany, ale je to v podstate jedno Hornad preteka cez mesto, v ktorom byvam a tecie uz iba zopar km a vteka do Madarska poznam to tu roky a v zivote som na ziadnom useku nevidel pramicu s motorom a nie to motorovu jachtu s ponorom 1,5m ako tam pisu, mam totiz podozrenie, ze uz ta pramica by skrtala o dno... Hornad dalej tecie Madarskom a casto som videl jeho casti a toto motorovou lodou bude splavne bud pri zaplavach, alebo ked niekto postavi priehradu, inak bez sance...
4. rieka Poprad mam podobny nazor ako Hornad, to v praxi nie je splavne pokial si vazite tej vrtule, co mate na motore, nikde inde okrem tejto stranky ani na SPS nie je tato rieka popisovana
5. Riecka Slana to je uplna mini riecka...
6. Rieka Nitra - neviem, ponorovo by to aj slo..., ale tiez o tom nie su informacie nikde inde a v zivote som tam nic motorove nevidel

V kazdom pripade adrenalistu si viem predstavit tak na Hornade ako na Poprade ako na Slanej, ale nas tu asi skor zaujima, co sa realne da na Slovensku splavit motorovym clnom a je to zaujimave a nie nebezpecne a to je:

Dunaj, Vah, Bodrog Tisza, VD Zemplínska Šírava, VD Liptovská Mara, VD Oravská Priehrada, pre niekoho Batov kanal zvysok mi pripada nezaujimavy, prilis zlozity (plavby len v obmedzenych usekoch), alebo obtiazny az nebezpecny (plytko).
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod avalon » čtv led 14, 2010 8:35 am

...Morava.... dik za foto znacky, ktora tam aj podla mojich skusenosti stale je, ale zijeme na Slovensku!!!...a podla listu z SPS z Decembra 2009 je to tak ako som to napisal :? :hmm:
Tajomníček
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod Tajomníček » čtv led 14, 2010 9:41 am

dracik:
ja som sem to usmernenie dal, aby bolo vidieť, ako je to členené jednou časťou štátnej správy. máš pravdu, že splavnosť sa z toho nedozvieme. ináč to usmernenie je stále v platnosti, ako som povedal toto je predstava jednej časti úradníkov, ale prax je bohužiaľ iná

súhlas s Tvojim posledným odstavcom kde si vpodstate zhrnul všetko čo sa dá na Slovensku normálne plávať

avalon:
no a teraz mi povedz, čo na tej Morave naozaj platí? Znak na brehu, alebo papier SPS? daj sem scan listu ked mozes
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod avalon » čtv led 14, 2010 10:26 am

plavba motorovou loďou po rieke Morava je možná od ústia Moravy do Dunaja (rkm 0 - 1880,26) po rkm 6. Od rkm 6 po ústie rieky Dyje je plavba na rieke Morava pre motorové lode a plavidlá, ktoré sú vybavené motorovým pohonom zakázaná „Nariadením Ministerstva pre verejné hospodárstvo a dopravu týkajúce sa policajných predpisov pre plavbu na Morave a Dyji“ č. 1055 Rakúskej republiky. Uvedené obmedzenie neplatí pre záchranné lode a lode poskytujúce pomoc, plavidlá riečneho dozoru a lode správcu vodného toku. Taktiež neplatí pre lode, ktoré sú určené pre súkromnú osobnú dopravu cestujúcich pri príležitostnej plavbe a pre prevádzku prievozov.

S pozdravom,

Ing. Matej Chudík

vedúci pobočky Bratislava

Štátnej plavebnej správy

nech sa paci :mad: :mad: :mad: :mad:
Frantisek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Frantisek » čtv led 14, 2010 11:33 am

To dracik:

Nevies ako je to so ziskanim povolenia na plavbu na VD Ružín - Margecany? Viem ze to tam kazdy rok niekolko krat kontroluju a vyberaju pokuty od kazdeho kto sa ukaze na vode s motorom mimo hore uvedenych usekov a aj v tych sa oficialne mozu polavit len clny lyriarskych klubov.
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dracik » pát led 15, 2010 5:46 pm

frantisek:
Realne som sa nepokusal nieco take ziskat, ale pytal som sa (ked som riesil ine) na to a vraveli, ze neudeluju povolenie z dovodu, ze tam dochadza k erozii brehov.
Ludia s malymi clnkami a motormi sa tam v pohode plavia hlavne v castiach, kde Ruzin nejde popri ceste, alebo nekrizuje cestu a co mam znamych, tak to takto riskuju a zatial nemali problem. Toto leto dokonca bola pokazena policajna lod (dost dlho bola mimo Ruzin) a to sa velmi rychlo rozkriklo a ludia jazdili.

Nehodnotim nariadenia uradov, ani to neporusujem, ale keby bolo po mojom sustredil by som sa na tu velku lod nebudem menovat, co tam robi vyse metrove vlny, jazdi si po celom Ruzine a zjavne pokutu nikdy nedostala. Maly clnok s 5HP motorom nerobi o nic vacsie vlny ako keby ho niekto vesloval.
Frantisek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Frantisek » pát led 15, 2010 7:01 pm

dracik: vdaka, viem o com hovoris, skoda komentaru...
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod maximilian » úte úno 02, 2010 7:53 pm

K môjmu potešeniu slovenská ŠPS dala 15.1.2010 na svoju stránku sériu plavebných opatrení pre uzavreté vodné cesty platných pre rok 2010 www.sps.sk/jweb/index.php?option=com_content&task=view&id=281&Itemid=180. Snáď takto prehľadne vydajú aj plavebné opatrenia pre ostatné vodné cesty (rieky).
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dracik » čtv úno 04, 2010 9:50 am

... a pokial ste si vsimli, tak sa tam v niektorych dokumentoch objavil novy bod (co platilo aj predtym, ale pokial viem, nebolo to tam uvadzane):

"Na plavbu plavidiel so spaľovacím motorom na XXXXXX sa vzťahujú ustanovenia iných právnych predpisov (*)"
*) napr. zákon č. 364/2004 Z.z. o vodách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

a v tomto zakone je okrem ineho dolezite:

"Na povrchových vodách nachádzajúcich sa v ochranných pásmach vodárenských zdrojov, na vodných nádržiach určených na hospodársky chov rýb a na odkrytých podzemných vodách je zakázaná plavba plavidiel so spaľovacími motormi. O výnimkách zo zákazu plavby na odkrytých podzemných vodách na športovú a rekreačnú činnosť rozhoduje v jednotlivých prípadoch orgán štátnej vodnej správy po prerokovaní so Štátnou plavebnou správou a správcom vodohospodársky významných vodných tokov."

POZOR toto plati napr. na "Slovenskom mori" - Zemplinskej Sirave, takze na Slovenske more, len s "povolenkou".

Zakon tiez hovori o tom, ze je zakaz vypustat WC do vody (v skratke) a pod.
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod maximilian » čtv úno 04, 2010 3:02 pm

S tou Šíravou je to zaujímavé. Nie je mi známe, že by sa Zemplínska šírava v zmysle vodného zákona (364/2004) nachádzala v ochrannom pásme vodárenských zdrojov (jej sediment obsahuje vysoké koncentrácie PCB), tiež sa tam hospodársky nechovajú ryby a určite to nie je odkrytá podzemná voda. Je tam síce ornitologická rezervácia, ale tá je iba vo východnom cípe nádrže. Z tohto pohľadu nevidím podstatný rozdiel medzi VN Liptovská Mara a Oravskou priehradou, kde je plavba člnov so spaľovacím motorom povolená.
Skutočne orgán štátnej vodnej správy, akým je aj KÚ životného prostredia, môže upravovať používanie vôd na plavbu. KÚŽP Košice to vraj urobil všeobecne záväznou vyhláškou, na ich webe sa mi ju však nepodarilo nájsť. Našiel som tam však vzor žiadosti o vydanie oprávnenia na plavbu plavidlom so spaľovacím motorom. Okrem ZŠ sa to týka aj VD Ružín a rieky Bodrog. Na mapke z KÚŽP Košice je dokonca vyznačené, aká časť ZŠ je vyhradená pre vodné skútre, jachting a vodné lyžovanie. Člny zo spaľovacími motormi môže zrejme všade (okrem rezervácie) ale iba s povolenkou KÚŽP.
Naposledy upravil(a) maximilian dne čtv úno 04, 2010 3:26 pm, celkem upraveno 1 x.
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod maximilian » čtv úno 04, 2010 3:24 pm

Tá žiadosť o povolenku je teda dosť formálna - netreba nic zdôvodnovať, stačí priložiť len nejaké dokumenty. Ak je to plavidlo, ktoré nepotrebuje ani preukaz VMP, tak sa neprikladá nič. Ako to tu už niekto písal, iba sa pri vybavovaní stratí nejaký čas, resp. poštovné
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod avalon » čtv úno 04, 2010 3:38 pm

...co si vy vychodniari na tom slovenskom mori nevymyslite ??!! :P :lol: :cry:
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod maximilian » čtv úno 04, 2010 4:36 pm

Neviem, či je správne nazývať Zemplínsku šíravu "slovenské more", lebo v skutočnosti môže byť iba "východoslovenské more", pretože jej plocha je okolo 33 km2, kým plocha Oravskej priehrady je o čosi viac (35 km2). Aj priemerný objem Oravskej priehrady je mierne väčší než ZŠ. Prvenstvo má však v kontaminácii s niektorými chemikáliami - nebráni to síce v člnkovaní a ani v bežnom kúpaní, ale ryby z tejto nádrže by som radšej nejedol.
mozeg
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod mozeg » čtv úno 04, 2010 7:19 pm

maximilian píše:Neviem, či je správne nazývať Zemplínsku šíravu "slovenské more", lebo v skutočnosti môže byť iba "východoslovenské more", pretože jej plocha je okolo 33 km2, kým plocha Oravskej priehrady je o čosi viac (35 km2). Aj priemerný objem Oravskej priehrady je mierne väčší než ZŠ. Prvenstvo má však v kontaminácii s niektorými chemikáliami - nebráni to síce v člnkovaní a ani v bežnom kúpaní, ale ryby z tejto nádrže by som radšej nejedol.

Zemplinska Sirava nie je sice vo vsetkom s privlastkom naj ale jedno konstatovat mozem, nechcite zazit zmeny pocasia a neustale zmeny vetra na sirave pri nahlom zmene pocasia, kratke vlny busacie do trupu prudky vietor a ste na brehu. Nikde nie su rovnake podmienky nakolko je obkolesena z casti vrchmi a vihorlat meni prudenie vzduchu kedy sa mu zachce. Najlepsie je to vidiet ak prejdete polostrov medvedia hora-vietor fuka uplne od inakadial ako pred chvilou. Vynikajuca plocha na plachtenie a preteky. Da sa povedat ze podmienky na plachtenie sa menia kazdu chvilu zhruba ako na mori. Od maja do oktobra su preteky skoro kazdy vikend. Vrelo odporucam.
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dracik » čtv úno 04, 2010 7:19 pm

K tomu mojmu pouzitemu "Slovenske more" zjavne sa to tu rozobera viac ako je potrebne - je to stary vyraz este z dob komunistov a dodnes sa pouziva nie len na vychode - ja som ho nevymyslel a na zaklade akych parametrov ho vymysleli oni netusim, tak do toho zbytocne nerypte a co sa mna tyka povazujem rozoberanie tohto vyrazu za vec uplne mimo temu, v ktorej sa nachadzeme, takze navrhujem zaoberanie sa somarinkami nechat tak a nepridavat zbytocne prispevky do temy.
p.s. Osobne Siravu ani ja extra nemam rad jednak kvoli obcasnej spine, jednak kvoli tomu, ze je to jedna velka placka bez nejakych zaujimavych zatok oproti napr. Mare. Na druhej strane kto tam chodi kazdy rok tak pozoruje, ze vsetko vratane okolia sa meni a myslim, ze v mnohom len a len k lepsiemu. Co sa tyka vln a adrenalinu, tak ak mate "stastie" tak nieco take ako sa da zazit na Sirave nezazijete na ziadnej SK priehrade a nebudem daleko ked poviem, ze niekedy to moze byt o zivot (je to dane vrchmi okolo a postupnou plytcinou z juhu). Co sa tyka akcii, ktore sa tam organizuju, aj na to, ze je to "daleky vychod" tomu moze konkurovat asi len maloktora priehrada na SK a to sa snazim pisat max. nestranne a osobne vsetky vacsie priehrady kazdorocne navstevujem, takze v tom mam dost prakticky prehlad.

Co sa tyka toho povolenia od ZP, tak s tym mam osobnu skusenost, je na Siravu potrebne, presne kvoli comu neviem a daju ho asi kazdemu, len to chvilu trva, prejednavaju to raz za cas nejaka komisia... Prax na Sirave som niekolko krat rocne a za cely cas som zazil len jednu kontrolu plavebnej spravy a ziadne povolenie zo ZP ich nezaujimalo. Podobne Bodrog (ktory sa tu spominal, ze je tiez treba povolenie) som splavil zopar desat krat a kontrolu som tu v zivote nezazil.
maximilian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod maximilian » čtv úno 04, 2010 8:34 pm

Podľa autora tejto stránky o Bodrogu to vyzerá tak, že aj v slovenskej časti Bodrogu sa môže a aj jazdí na motorových člnoch - akurát sa nesmie do Ondavy a Latorice, ktorých sútokom Bodrog vzniká. Ale zase na tej žiadosti o vydanie oprávnenia z KÚŽP je Bodrog uvedený. Ako sa má v tom potom našinec vyznať.
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod avalon » čtv úno 04, 2010 10:17 pm

:) :) :) horuca krv tento narod slovensky ked tak citam vase reakcie na mnou spomenute... Spomenul som len vseobecne zname oznacenie Siravy pre strednu a starsiu generaciu a to nielen zijucu na vychode nasej malej republiky. Nechapem co ste sa tak rozohnili ked som to spomenul. Je to predsa jedna z nasich najvacsich vod a aka je taka je, je stale nasa a to nemyslim len ako nasa Slovenska ale hlavne nasa - nasa vsetkych vodakov. Narazka skor suvisela s akymkolvek obmedzovanim plavby na tejto vode, uz aj tak znecistenej a na svoj potencial malo vyuzivanej. A nazov ,, Slovenske more ´´ bolo skor urcene pre tych, ktori toto oznacenie Siravy este nepoculi. Takze klud ved vsetci plaveme na jednej vode :gun:
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dracik » pát úno 05, 2010 9:20 pm

maximilian: autorom stranky www.bodrog.sk som ja :) dakujem za reklamu

Bolo to myslene tak, ze sa tam moze, nerozoberane ake dalsie dokumenty potrebujes, ale mozem to upravit.
Urcite potrebujes min. preukaz VMP, povolenie od zivotneho prostredia, nejaku tu barku s povinnym zmluvnym poistenim a technickym preukazom; takze min. styri papiere, snad som na nic nezabudol a ked chces plavat az do Madarska tak aj medzinarodny VMP :)
Na Slovenskej casti je lodna premavka tak minimalna, zeby akakolvek kontrola bola vyhadzovanim penazi, to je efektivnejsie poslat kontrolorov inde. Na Madarskej casti, ale len v okoli Tokaju (koniec Bodrogu) som realne raz stretol madarsku policajnu lod (v case, ked moja lod vyzerala tak, ze si zasluzi prehliadku, ci je vobec este sposobila plavby) a vobec ich to netankovalo.
Frantisek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Frantisek » pát úno 05, 2010 9:36 pm

to dracik: naozaj dobra praca, gratulujem. Zaujimalo by ma aky minimalny vykon motora vzhladom na prietok by si odporucal v letnych mesiacoch, pre cln do dlzky 5m od Stredy po Tokaj.

Zpět na