Marina Split

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Gemini
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Marina Split

Příspěvekod Gemini » sob čer 30, 2012 12:54 pm

Vrátil jsem se 23. 6. z Chorvatska, nefouklo ani 2 Kn, krom pátku, kdy to bylo v nárazech až 23 Kn. Ve Splitu předělávají nábřeží a tudíž není v provozu pumpa. Nejbližží je v Trogiru, nebo v Rogači na Šoltě. Pokud zvolíte Rogač, tak je lepší tankovat večer, protože ráno je tam hrozná fronta, zejména v pátek. V 888kách je uvedena v Bašce Vodě možnost kotvit v městském přístavu (levněji) ale i když tam bylo dost volno, tak nás vyhnali k Baotičovi. Všem co vyplouvají přeji dobrý vítr a příznivé moře.
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod dexter » úte črc 10, 2012 12:22 pm

dik za info, je dost mozne, ze o tyzden budem brat jednu lod zo splitu. V tej marine som este nebol s autom, je to tam ok ? ako je to s parkovanim ? Naposledy ma zaskocili v kastele kde si pytaju nekrestanske peniaze za parkovisko a vacsina to riesi po okoli na sukromnych, alebo na divoko.
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » úte črc 10, 2012 12:29 pm

V ACI Split som bol už dávno a s parkovaním tam bol problém. Neviem či sa dačo zlepšilo. :(
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte črc 10, 2012 1:17 pm

Trogir není Splitu nejbližší, ač se to nezdá je to tam 13NM. :crazy:
Split i Kaštelu po dobu odstávky řešíme vždy v Milně. Ale záleží odkud se budeš vracet.
Parkování ve Splitu je podle mě placené, tak jako už skoro všude. :(
DarkDruid
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DarkDruid » úte črc 10, 2012 1:49 pm

Já byl v ACI Split před dvěma lety a parkování problém nebylo, vyplouvali jsme až v neděli ráno a po tom, co odjela auta z předchozího týdne, bylo místa dost. Ale byli jsme tam na konci září, ne uprostřed sezóny. Tehdy parkování placené nebylo, nebo alespoň po mně nikdo nic nechtěl.
MiraR
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MiraR » úte črc 10, 2012 2:09 pm

Parkováni v ACI marině ve Splitu stojí od soboty do soboty 70€, platí se předem na recepci ACI mariny. Moc místa na parkování tam zrovna není. Hodně aut stojí po stranách na příjezdové cestě do mariny, ale tam, bych auto určitě nenechával.
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » úte črc 10, 2012 2:32 pm

MiraR píše:Parkováni v ACI marině ve Splitu stojí od soboty do soboty 70€, platí se předem na recepci ACI mariny. Moc místa na parkování tam zrovna není. Hodně aut stojí po stranách na příjezdové cestě do mariny, ale tam, bych auto určitě nenechával.

... my sme autá nechali na príjazdovej ceste, nebolo inde miesto. Trochu sme tŕpli čo nám z nich po návrate ostane, ale bolo to zadara a v pohode. Autá boli celé a bez jediného škrabanca... :D
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » úte črc 10, 2012 3:33 pm

dik, moc ste ma nepotesili, ale co uz.
veru dobre radis baharis, milnu poznam, pred rokom som sa nechal oblbnut nech tam nestojime /bolo teplo, 3 po obede a posadka sa rozknucala, ze sa este chcu okupat pre vratenim lode a aj ked to tam bolo prazdne presiel som to/ potom som si riadne nadaval ked som stal o 18.00 v strese v dlhom rade v splite a hojdal sa tam na vlnach co tam narobia tie plavajuce panelaky.

- mozno este budem mat stastie a pojdem s Krvavice z mariny ramova a splitu sa vyhnem.

K tomu plateniu vsade, pred rokom ked som isiel z vodic, tak sme mali parkovisko este zadarmo. A bolo to pekne uzavrete rampou a ohradene. Pride mi to logicke, ale zjavne to je skor vynimka.
Benji
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Benji » úte črc 10, 2012 3:37 pm

FerenCS píše:
MiraR píše:Parkováni v ACI marině ve Splitu stojí od soboty do soboty 70€, platí se předem na recepci ACI mariny. Moc místa na parkování tam zrovna není. Hodně aut stojí po stranách na příjezdové cestě do mariny, ale tam, bych auto určitě nenechával.

... my sme autá nechali na príjazdovej ceste, nebolo inde miesto. Trochu sme tŕpli čo nám z nich po návrate ostane, ale bolo to zadara a v pohode. Autá boli celé a bez jediného škrabanca... :D

Ferenc hovorí presne o tejto našej strategickej polohe parkovania v ACI Split : http://imageshack.us/photo/my-images/268/23650571.jpg/
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » úte črc 10, 2012 3:43 pm

no pekne :D
to vyzera, ze za stieracom na tom fiate tam uz svieti nejake papierove vyrovnanie od chorvatskej policie :D
Benji
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Benji » úte črc 10, 2012 3:46 pm

dexter píše:no pekne :D
to vyzera, ze za stieracom na tom fiate tam uz svieti nejake papierove vyrovnanie od chorvatskej policie :D

... ale nieeééé. Naše "auto" je úplne naspodu ten kúsok bielej strechy našej Fabie :) A cez cestu oproti bol zaparkovaný náš druhý dostavník - Opel Zafira. Tie papiere za stieračom susedného auta sú reklamné plagáty a boli za stieračmi každého auta
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » úte črc 10, 2012 8:41 pm

Ještě snad doplním, že přímo nad marinou, hned na konci toho krpálu kterým se k ní sjíždí, je poměrně velké NEPLACENÉ parkoviště, které jsem předloni využil na 10 týdnů a vše zcela v pohodě.

Parkování na tom sjezdu dolů bych raději vynechal. Chodník, na nějž je nutno najet, má povětšině poměrně vysoký obrubník a riziko poškození při nájezdu/sjezdu (samozřejmě dle typu vozu) je značné, i když jsem na jednom nižším místě úplně dole viděl parkovat i Lambo. Nicméně potenciální riziko situace, že bych se tam při příjezdu díky dostatku volného místa pro pozvolný nájezd horkotěžko s autem vyškrábal a při návratu zjistil, že mám před i za autem volných třicet čísel a šanci na odjezdu bez poškosení vozu na dobu neurčitou rovnu nule, by mi asi klidný pobyt poněkud kazilo. O možnosti škrábnutí projíždějícími nemluvě. Viděl jsem tam pár závarů, když se potkaly dvě dodávky, ale místní jsou v tomhle směru opravdu celkem ohleduplní ...

Ale hlavně, a proto především píšu, jsem tam tehdy měl "základnu" a několikrát se v průběhu doby a v různých dnech týdne vracel a dvakrát tam za stěrači byly pokutové bloky a mám pocit, že snad i botičky... !

Jinak parkovací místa podél zdi na molu číslo 1 (to hned za vlnolamem směrem na volné moře) tam tehdy hoši z hlídací budky u vjezdu načerno prodávali za poloviční cenu (5 ojro/den, normál je 10), ale nějak to kapacitně neodhadli, takže jsem byl svědkem velmi hlasitého trojstranného konfliktu mezi "zákazníem", hlídačem a jeho šéfem (ten se tvářil, že o tom neví), jehož výsledkem byly demonstrativně vrácené peníze, takže netuším, zda vtom pokračují...

Wlady
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » stř črc 11, 2012 10:15 am

dik, za info. Dam vediet ked tam pojdem a vratim sa aka je situacia teraz.
Benji
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Benji » stř črc 11, 2012 12:05 pm

Wlady píše: Viděl jsem tam pár závarů, když se potkaly dvě dodávky, ale místní jsou v tomhle směru opravdu celkem ohleduplní ..

Wlady

Úplný súhlas. Aj napriek našim pozitívnym skúsenostiam s parkovaním na krajnici priamo pred ACI marinou, doporučujem radšej bezpečnejší druh parkovania uvedený v predchádzajúcom príspevku
Gemini
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gemini » stř črc 11, 2012 6:47 pm

dexter píše:dik za info, je dost mozne, ze o tyzden budem brat jednu lod zo splitu. V tej marine som este nebol s autom, je to tam ok ? ako je to s parkovanim ? Naposledy ma zaskocili v kastele kde si pytaju nekrestanske peniaze za parkovisko a vacsina to riesi po okoli na sukromnych, alebo na divoko.

Parkování je horor. Podařilo se mě projet přers brámu s tím, že budu vykládat u charteru a to prošlo. Pak jsem ale jel pro kamarády na letiště a to mě už nepustili, že musím zaplatit parkování. To stálo 10 slovy DESET Eček za den, čili 70 E na týden. V okolí před marinou je přeplněno auty.
Gemini
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gemini » stř črc 11, 2012 6:55 pm

dexter píše:dik za info, je dost mozne, ze o tyzden budem brat jednu lod zo splitu. V tej marine som este nebol s autom, je to tam ok ? ako je to s parkovanim ? Naposledy ma zaskocili v kastele kde si pytaju nekrestanske peniaze za parkovisko a vacsina to riesi po okoli na sukromnych, alebo na divoko.
poprvé jsem vjel do mariny bez placení- že jedu do charteru vyložit. Pak jsem jel pro kamarády na letiště a to mě už nepustili a že musím zaplatit. Chtěli 70 E na týden!!!!!!!!!!!!!
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » pát črc 13, 2012 11:49 am

70 na tyzden je rovnako v kastele pred rokom. Takze je to uz asi bezna praktika a cena - bohuzial ked su to ludia ochotni platit, tak sa to asi nezmeni.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát črc 13, 2012 12:02 pm

V Kaštele se už místní naučili. Bezostyšně postávají přímo před branou a odchytávají přijíždějící jachtaře. :mad:
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » pát črc 13, 2012 2:06 pm

aha, som si myslel, ze to bolo len nahodou, ked som tam bol tak pribehla k autu mila slecna a oznamila mi, ze za 35 euro mozem nechat auto u nich na dvore. Tak som tak aj spravil, mali tam asi 10 aut na betonovych paneloch. Je vtipne sledovat ako pruzne funguju obchodne pravidla ked je zachovane pravidlo win-win.
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pát črc 13, 2012 3:22 pm

dexter píše:aha, som si myslel, ze to bolo len nahodou, ked som tam bol tak pribehla k autu mila slecna a oznamila mi, ze za 35 euro mozem nechat auto u nich na dvore. Tak som tak aj spravil, mali tam asi 10 aut na betonovych paneloch. Je vtipne sledovat ako pruzne funguju obchodne pravidla ked je zachovane pravidlo win-win.

Ja mám podobné skúsenosti s marinou v Biograde, nečakala tam síce žiadna slečna, ale pri troche hľadania sme tam parkovali 3 autá za cenu dvoch a iba 10 minút peši od móla. Teraz máme sľúbené parkovné pre jedno auto za niekoľko "medveďov - beers" :good: :cheers:
webholding
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod webholding » ned črc 15, 2012 12:55 am

Nějak si nemohu pomoct, ale debata ohledně placeného parkovného ve Splitu mi celkem dodává úsměv do tváře. Letoš jsem tam již dvakrát parkoval, pravda, chtějí 70eu za týden, ale v poměru 1 400 - 2000 eu za loď mi to příjde jako celkem směšná částka.

Vždy když jsem dojel, tak jsem stál autem přímo u lodi. Neřešil jsem žádné přejíždění, žádného soukromníka jeslti tam auto najdu nebo nenajdu. Zaparkoval jsem, věci jsme si přenesli doslova 3 metry do lodi a prázdné tašky, krabice od jídla a podobné věci na přepravu zpět do auta. Celé nalodění nám teď netrvalo ani 20 minut, když pominu uklizení kuchyně.

Dokonce naposledy, když jsme se vrátili po týdnu k autu, tak jsem měl i umyté okna a světla od soly, kterou na auto doneslo týdenní stání přímo na molu.
Upřímně, je to stejná debata jako parkovat auto v Praze před barákem nebo v garáži. Chce někdo klid, jisototu a pohodlí? Zaplatí si. Chce ušetřit? Stojí kdekoliv jinde. To tak je, bylo a vždy bude.

Jinak co se týče tankování, tak jsem taktéž to řešil v Milně. Ráno jsem posádku ani nebudil (když pominu že je probudil motor), vše si pobabil a o půl deváté byl v Milně. Předemnou byly jen nějak 4 lodě, přičemž zaráz mohou tankovat 2. Takže jsme se chvíli potočili, jelikož za a předemnou frajeři manevrovali příďovými motory a nechápali proč já na šestatřicítce musíme dopředu a dozadu :) A během 15-ti minut jsme už odjížděli na koupačku do zátoky.
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » úte črc 17, 2012 10:25 pm

aha a kde si zhanas take lacne lode ? :D
Janík
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Janík » úte črc 17, 2012 11:03 pm

dexter píše:70 na tyzden je rovnako v kastele pred rokom. Takze je to uz asi bezna praktika a cena - bohuzial ked su to ludia ochotni platit, tak sa to asi nezmeni.

Tak letos Kastela za 50 eu, domorodci nabízejí místo za 30 a asi by se dalo smlouvat, protože mezi místními se z toho stal nejspíš dobrý bysnys. Díky nim vjezd do maríny zavání hokynářstvím.
webholding
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod webholding » stř črc 18, 2012 10:30 pm

dexter píše:aha a kde si zhanas take lacne lode ? :D

Jelikož jsem za kormidlem nováček, tak to byly starší lodě. Nechci hned rozbít něco nového :) 2005 a 2006... Takže tam když je člověk rychlý, tak se dají sehnat levně :) Teď jsem byl 30.6. - 7.7 na Bav. 36 / 2005 ve velice slušném stavu za 1 220 eu od Orvasu přes YachtNet a pro nenáročného mladíka naprostá spokojenost :) To, že je nějaký pant vyvyklaný, loď nebyla jak kdyby vyjela z lakovny atd mě celkem nemohlo rozhodit :) Ale nový motor, autopilot, slušné plachty, takže pohoda.
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » stř črc 18, 2012 11:57 pm

jasne a ked na to idete 6-8 ako je tu zvykom co som si vsimol, tak to mas fakt lacne aj s tym parkovanim.
Mne stacilo raz 7 ludi na 38 stopovej lodi a nic podobne si uz neprajem zazit, takze ma moje vylety vychadzaju nepomerne drahsie. Ale za pohodlie sa plati - vid aj to parkovanie takze ja sa nestazujem, len som chcel vediet ako to chodi v splite.

Zpět na