Marina Split
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Marina Split
Vrátil jsem se 23. 6. z Chorvatska, nefouklo ani 2 Kn, krom pátku, kdy to bylo v nárazech až 23 Kn. Ve Splitu předělávají nábřeží a tudíž není v provozu pumpa. Nejbližží je v Trogiru, nebo v Rogači na Šoltě. Pokud zvolíte Rogač, tak je lepší tankovat večer, protože ráno je tam hrozná fronta, zejména v pátek. V 888kách je uvedena v Bašce Vodě možnost kotvit v městském přístavu (levněji) ale i když tam bylo dost volno, tak nás vyhnali k Baotičovi. Všem co vyplouvají přeji dobrý vítr a příznivé moře.
- FerenCS
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
MiraR píše:Parkováni v ACI marině ve Splitu stojí od soboty do soboty 70€, platí se předem na recepci ACI mariny. Moc místa na parkování tam zrovna není. Hodně aut stojí po stranách na příjezdové cestě do mariny, ale tam, bych auto určitě nenechával.
... my sme autá nechali na príjazdovej ceste, nebolo inde miesto. Trochu sme tŕpli čo nám z nich po návrate ostane, ale bolo to zadara a v pohode. Autá boli celé a bez jediného škrabanca...

dik, moc ste ma nepotesili, ale co uz.
veru dobre radis baharis, milnu poznam, pred rokom som sa nechal oblbnut nech tam nestojime /bolo teplo, 3 po obede a posadka sa rozknucala, ze sa este chcu okupat pre vratenim lode a aj ked to tam bolo prazdne presiel som to/ potom som si riadne nadaval ked som stal o 18.00 v strese v dlhom rade v splite a hojdal sa tam na vlnach co tam narobia tie plavajuce panelaky.
- mozno este budem mat stastie a pojdem s Krvavice z mariny ramova a splitu sa vyhnem.
K tomu plateniu vsade, pred rokom ked som isiel z vodic, tak sme mali parkovisko este zadarmo. A bolo to pekne uzavrete rampou a ohradene. Pride mi to logicke, ale zjavne to je skor vynimka.
veru dobre radis baharis, milnu poznam, pred rokom som sa nechal oblbnut nech tam nestojime /bolo teplo, 3 po obede a posadka sa rozknucala, ze sa este chcu okupat pre vratenim lode a aj ked to tam bolo prazdne presiel som to/ potom som si riadne nadaval ked som stal o 18.00 v strese v dlhom rade v splite a hojdal sa tam na vlnach co tam narobia tie plavajuce panelaky.
- mozno este budem mat stastie a pojdem s Krvavice z mariny ramova a splitu sa vyhnem.
K tomu plateniu vsade, pred rokom ked som isiel z vodic, tak sme mali parkovisko este zadarmo. A bolo to pekne uzavrete rampou a ohradene. Pride mi to logicke, ale zjavne to je skor vynimka.
- Benji
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
FerenCS píše:MiraR píše:Parkováni v ACI marině ve Splitu stojí od soboty do soboty 70€, platí se předem na recepci ACI mariny. Moc místa na parkování tam zrovna není. Hodně aut stojí po stranách na příjezdové cestě do mariny, ale tam, bych auto určitě nenechával.
... my sme autá nechali na príjazdovej ceste, nebolo inde miesto. Trochu sme tŕpli čo nám z nich po návrate ostane, ale bolo to zadara a v pohode. Autá boli celé a bez jediného škrabanca...
Ferenc hovorí presne o tejto našej strategickej polohe parkovania v ACI Split : http://imageshack.us/photo/my-images/268/23650571.jpg/
- Benji
- návštěvník fóra
dexter píše:no pekne![]()
to vyzera, ze za stieracom na tom fiate tam uz svieti nejake papierove vyrovnanie od chorvatskej policie
... ale nieeééé. Naše "auto" je úplne naspodu ten kúsok bielej strechy našej Fabie

- Wlady
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Ještě snad doplním, že přímo nad marinou, hned na konci toho krpálu kterým se k ní sjíždí, je poměrně velké NEPLACENÉ parkoviště, které jsem předloni využil na 10 týdnů a vše zcela v pohodě.
Parkování na tom sjezdu dolů bych raději vynechal. Chodník, na nějž je nutno najet, má povětšině poměrně vysoký obrubník a riziko poškození při nájezdu/sjezdu (samozřejmě dle typu vozu) je značné, i když jsem na jednom nižším místě úplně dole viděl parkovat i Lambo. Nicméně potenciální riziko situace, že bych se tam při příjezdu díky dostatku volného místa pro pozvolný nájezd horkotěžko s autem vyškrábal a při návratu zjistil, že mám před i za autem volných třicet čísel a šanci na odjezdu bez poškosení vozu na dobu neurčitou rovnu nule, by mi asi klidný pobyt poněkud kazilo. O možnosti škrábnutí projíždějícími nemluvě. Viděl jsem tam pár závarů, když se potkaly dvě dodávky, ale místní jsou v tomhle směru opravdu celkem ohleduplní ...
Ale hlavně, a proto především píšu, jsem tam tehdy měl "základnu" a několikrát se v průběhu doby a v různých dnech týdne vracel a dvakrát tam za stěrači byly pokutové bloky a mám pocit, že snad i botičky... !
Jinak parkovací místa podél zdi na molu číslo 1 (to hned za vlnolamem směrem na volné moře) tam tehdy hoši z hlídací budky u vjezdu načerno prodávali za poloviční cenu (5 ojro/den, normál je 10), ale nějak to kapacitně neodhadli, takže jsem byl svědkem velmi hlasitého trojstranného konfliktu mezi "zákazníem", hlídačem a jeho šéfem (ten se tvářil, že o tom neví), jehož výsledkem byly demonstrativně vrácené peníze, takže netuším, zda vtom pokračují...
Wlady
Parkování na tom sjezdu dolů bych raději vynechal. Chodník, na nějž je nutno najet, má povětšině poměrně vysoký obrubník a riziko poškození při nájezdu/sjezdu (samozřejmě dle typu vozu) je značné, i když jsem na jednom nižším místě úplně dole viděl parkovat i Lambo. Nicméně potenciální riziko situace, že bych se tam při příjezdu díky dostatku volného místa pro pozvolný nájezd horkotěžko s autem vyškrábal a při návratu zjistil, že mám před i za autem volných třicet čísel a šanci na odjezdu bez poškosení vozu na dobu neurčitou rovnu nule, by mi asi klidný pobyt poněkud kazilo. O možnosti škrábnutí projíždějícími nemluvě. Viděl jsem tam pár závarů, když se potkaly dvě dodávky, ale místní jsou v tomhle směru opravdu celkem ohleduplní ...
Ale hlavně, a proto především píšu, jsem tam tehdy měl "základnu" a několikrát se v průběhu doby a v různých dnech týdne vracel a dvakrát tam za stěrači byly pokutové bloky a mám pocit, že snad i botičky... !
Jinak parkovací místa podél zdi na molu číslo 1 (to hned za vlnolamem směrem na volné moře) tam tehdy hoši z hlídací budky u vjezdu načerno prodávali za poloviční cenu (5 ojro/den, normál je 10), ale nějak to kapacitně neodhadli, takže jsem byl svědkem velmi hlasitého trojstranného konfliktu mezi "zákazníem", hlídačem a jeho šéfem (ten se tvářil, že o tom neví), jehož výsledkem byly demonstrativně vrácené peníze, takže netuším, zda vtom pokračují...
Wlady
- Benji
- návštěvník fóra
Wlady píše: Viděl jsem tam pár závarů, když se potkaly dvě dodávky, ale místní jsou v tomhle směru opravdu celkem ohleduplní ..
Wlady
Úplný súhlas. Aj napriek našim pozitívnym skúsenostiam s parkovaním na krajnici priamo pred ACI marinou, doporučujem radšej bezpečnejší druh parkovania uvedený v predchádzajúcom príspevku
dexter píše:dik za info, je dost mozne, ze o tyzden budem brat jednu lod zo splitu. V tej marine som este nebol s autom, je to tam ok ? ako je to s parkovanim ? Naposledy ma zaskocili v kastele kde si pytaju nekrestanske peniaze za parkovisko a vacsina to riesi po okoli na sukromnych, alebo na divoko.
Parkování je horor. Podařilo se mě projet přers brámu s tím, že budu vykládat u charteru a to prošlo. Pak jsem ale jel pro kamarády na letiště a to mě už nepustili, že musím zaplatit parkování. To stálo 10 slovy DESET Eček za den, čili 70 E na týden. V okolí před marinou je přeplněno auty.
poprvé jsem vjel do mariny bez placení- že jedu do charteru vyložit. Pak jsem jel pro kamarády na letiště a to mě už nepustili a že musím zaplatit. Chtěli 70 E na týden!!!!!!!!!!!!!dexter píše:dik za info, je dost mozne, ze o tyzden budem brat jednu lod zo splitu. V tej marine som este nebol s autom, je to tam ok ? ako je to s parkovanim ? Naposledy ma zaskocili v kastele kde si pytaju nekrestanske peniaze za parkovisko a vacsina to riesi po okoli na sukromnych, alebo na divoko.
aha, som si myslel, ze to bolo len nahodou, ked som tam bol tak pribehla k autu mila slecna a oznamila mi, ze za 35 euro mozem nechat auto u nich na dvore. Tak som tak aj spravil, mali tam asi 10 aut na betonovych paneloch. Je vtipne sledovat ako pruzne funguju obchodne pravidla ked je zachovane pravidlo win-win.
- FerenCS
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
dexter píše:aha, som si myslel, ze to bolo len nahodou, ked som tam bol tak pribehla k autu mila slecna a oznamila mi, ze za 35 euro mozem nechat auto u nich na dvore. Tak som tak aj spravil, mali tam asi 10 aut na betonovych paneloch. Je vtipne sledovat ako pruzne funguju obchodne pravidla ked je zachovane pravidlo win-win.
Ja mám podobné skúsenosti s marinou v Biograde, nečakala tam síce žiadna slečna, ale pri troche hľadania sme tam parkovali 3 autá za cenu dvoch a iba 10 minút peši od móla. Teraz máme sľúbené parkovné pre jedno auto za niekoľko "medveďov - beers"

- webholding
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
re:
Nějak si nemohu pomoct, ale debata ohledně placeného parkovného ve Splitu mi celkem dodává úsměv do tváře. Letoš jsem tam již dvakrát parkoval, pravda, chtějí 70eu za týden, ale v poměru 1 400 - 2000 eu za loď mi to příjde jako celkem směšná částka.
Vždy když jsem dojel, tak jsem stál autem přímo u lodi. Neřešil jsem žádné přejíždění, žádného soukromníka jeslti tam auto najdu nebo nenajdu. Zaparkoval jsem, věci jsme si přenesli doslova 3 metry do lodi a prázdné tašky, krabice od jídla a podobné věci na přepravu zpět do auta. Celé nalodění nám teď netrvalo ani 20 minut, když pominu uklizení kuchyně.
Dokonce naposledy, když jsme se vrátili po týdnu k autu, tak jsem měl i umyté okna a světla od soly, kterou na auto doneslo týdenní stání přímo na molu.
Upřímně, je to stejná debata jako parkovat auto v Praze před barákem nebo v garáži. Chce někdo klid, jisototu a pohodlí? Zaplatí si. Chce ušetřit? Stojí kdekoliv jinde. To tak je, bylo a vždy bude.
Jinak co se týče tankování, tak jsem taktéž to řešil v Milně. Ráno jsem posádku ani nebudil (když pominu že je probudil motor), vše si pobabil a o půl deváté byl v Milně. Předemnou byly jen nějak 4 lodě, přičemž zaráz mohou tankovat 2. Takže jsme se chvíli potočili, jelikož za a předemnou frajeři manevrovali příďovými motory a nechápali proč já na šestatřicítce musíme dopředu a dozadu
A během 15-ti minut jsme už odjížděli na koupačku do zátoky.
Vždy když jsem dojel, tak jsem stál autem přímo u lodi. Neřešil jsem žádné přejíždění, žádného soukromníka jeslti tam auto najdu nebo nenajdu. Zaparkoval jsem, věci jsme si přenesli doslova 3 metry do lodi a prázdné tašky, krabice od jídla a podobné věci na přepravu zpět do auta. Celé nalodění nám teď netrvalo ani 20 minut, když pominu uklizení kuchyně.
Dokonce naposledy, když jsme se vrátili po týdnu k autu, tak jsem měl i umyté okna a světla od soly, kterou na auto doneslo týdenní stání přímo na molu.
Upřímně, je to stejná debata jako parkovat auto v Praze před barákem nebo v garáži. Chce někdo klid, jisototu a pohodlí? Zaplatí si. Chce ušetřit? Stojí kdekoliv jinde. To tak je, bylo a vždy bude.
Jinak co se týče tankování, tak jsem taktéž to řešil v Milně. Ráno jsem posádku ani nebudil (když pominu že je probudil motor), vše si pobabil a o půl deváté byl v Milně. Předemnou byly jen nějak 4 lodě, přičemž zaráz mohou tankovat 2. Takže jsme se chvíli potočili, jelikož za a předemnou frajeři manevrovali příďovými motory a nechápali proč já na šestatřicítce musíme dopředu a dozadu

dexter píše:70 na tyzden je rovnako v kastele pred rokom. Takze je to uz asi bezna praktika a cena - bohuzial ked su to ludia ochotni platit, tak sa to asi nezmeni.
Tak letos Kastela za 50 eu, domorodci nabízejí místo za 30 a asi by se dalo smlouvat, protože mezi místními se z toho stal nejspíš dobrý bysnys. Díky nim vjezd do maríny zavání hokynářstvím.
- webholding
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
dexter píše:aha a kde si zhanas take lacne lode ?
Jelikož jsem za kormidlem nováček, tak to byly starší lodě. Nechci hned rozbít něco nového

jasne a ked na to idete 6-8 ako je tu zvykom co som si vsimol, tak to mas fakt lacne aj s tym parkovanim.
Mne stacilo raz 7 ludi na 38 stopovej lodi a nic podobne si uz neprajem zazit, takze ma moje vylety vychadzaju nepomerne drahsie. Ale za pohodlie sa plati - vid aj to parkovanie takze ja sa nestazujem, len som chcel vediet ako to chodi v splite.
Mne stacilo raz 7 ludi na 38 stopovej lodi a nic podobne si uz neprajem zazit, takze ma moje vylety vychadzaju nepomerne drahsie. Ale za pohodlie sa plati - vid aj to parkovanie takze ja sa nestazujem, len som chcel vediet ako to chodi v splite.