bedrich píše:.... Ještě se mi líbí Tribunj, víc než Vodice (ACI). Výběr je opravdu veliký.
Zdravím, v Tribunj jsem stál u městského mola teď ve středu, 16.7.
Přijel jsem brzo odpoledne, jako první loď. Párkrát jsem parkoval
u městských mol, ale tady to bylo úplně jinak než všude jinde.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Vyhlížel jsem harbourmastera, toho jsem nezahlídnul. Byl tam jeden opalovací turista
a jeden dědula v šortkách. Připlul jsem k nábřeží bokem, vysadil manželku, aby mě ze břehu pomohla s vyvázáním, pluli jsme ve dvou lidech. Dědula v šortkách se došoural k nám, a že bokem nemáme stát, to už jsme se stavěli zadkem k molu, takže jsem "poděkoval za radu". Málo rukou na manévrování, a vítr z boku vedly k tomu, že jsem si dal pravou zadní částí lodi pusu s molem. Na mole jsem měl nachystaný rowing fendr, kdyby k tomuto náhodou mělo dojít. Žena ho tam nestihla dát, pletl se jí tam ten dědula v šortkách, stál nad tím místem činu a koukal jak to dělá bum. Manévr jsme za pár minut úspěšně dokončili. Hodinu po nás přijela skupina asi 10 Holanďáků, vysadili si svého asistenta na břeh a ten je všechny navedl a vyvázal. Dědula v šortkách se s ním docela dobře vybavoval. Pak se ukázalo, že právě on je ta přístavní autorita...
Čekal jsem, že mi ukáže "stoupni si sem" a povytáhne mooring a protáhne mi lana skrz oka a hodí mi je nazpátek. To jsem čekal marně. Byl né že nepříjemný, ale úplně netečný, myslím, že měl dost upito. Žádné doklady od lodě nechtěl, párkrát jsem ho viděl se motat po nábřeží, k lodi on vůbec nepřišel, ani večer, ani ráno. A tak jsme odpluli bez zaplacení, za tím účelem jsem ho nešel aktívně hledat. Jarda.