Chorvatsky pilot v Google maps - kompletni seznam kotvist
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- thebeno
- návštěvník fóra
- Reputace: 9
- Kontaktovat uživatele:
Chorvatsky pilot v Google maps - kompletni seznam kotvist
zdar
pripravil som zaklad pre tvorbu online (pouzitelne aj offline) google map
a rad by som nasiel spoluautorov a prispievatelov
LINKA na mapu:
https://www.google.com/maps/d/u/0/embed?mid=1MNQweeH7AE4u4-WqGTuzyjoAOyo
ak sa vam nezobrazia ziadne POI treba kliknut vlavo hore (na iconu so sipkou) a vybrat si (zaskrtnutim) vrstvu ktoru chcete vidiet
Ak chcete editovat mapu treba kliknut vpravo hore na iconu stvorca = "Zobrazit vecsiu mapu" a potom v lavej casti hore stlacit UPRAVIT.
mapa je za mna free a kazdy ju moze doplnat
preto mapa bude vzdy len informativna
ja som do nej dal rozne data ktore som nasiel na internete
a postupne doplnam data ktore mi tam chybaju z knih a poznamok
mapa je podla mna lepsia ako velke mnozstvo prispevkov na fore
napr. neplatilo sa uz sa plati by na tej mape bolo aktualnejsie ako v diskusii, podobne rozne (podstatne) informacie o miestach ked sa daju do mapy su lepsie ako na fore
chcel by som aby na jednom mieste (v jednej mape) boli nasledovne data
1/ Mariny
2/ Mestske pristavy a mola
3/ Boje (platene aj neplatene)
4/ Miesta na kotvenie (cez noc)
5/ Plaze
6/ Piknik miesta na kupanie z lode a obednu prestavku
7/ Benzinky
8/ Nebezpecne miesta a vraky
9/ zaujimavosti
10/ majaky
Plan na tvorbu je nasledovny
1/ nahodit vsetky POI ako suradnice s nazvom (uz v tomto stadiu to bude pouzitelne na predbeznu orientaciu)
2/ Bojky a mariny popridavat ceny a nejake informacie (telefon, web, voda, elektrika, wc, sprchy...)
3/ Doplnit fotky (mariny vchod, mola, vyvezovanie lodi a pod.)
4/ Benzinky - niektore podvadzaju tak ich zvyraznit a popisat ako sa podvadza
...
9/ Revizia
Viem ze podobne projekty uz tu boli ale ziadnemu sa nepodarilo zatial dotiahnut akciu do "konca". Verim tomu ze ked bude mat kazdy pristup k editovaniu mapy tak sa to "zaplni" zaujimavymi bodmi rychlejsie ako ked sa to robi jednotlivo.
Podobne weby:
http://jachtingvchorvatsku.cz/ - velmi pekne prepracovana mapa aj s webovym rozsirenim
idealne by bolo to nejak prepojit navzajom alebo doplnit sem zvysok jadranu (je tu zatial len stredna cast)
keby sa tu dalo lubovolne doplnat (nejaky moderovany system) bolo by toto co si ja predstavujem ako vysledok
https://www.tawernaskipperow.pl/miejsca nieco podobne ale v polstine. Pre cely svet a preto mi tam pre chorvatsko chyba vecsi pocet POI.
http://mooring.cz/ malo by to plnit vsetky potreby kapitana s posadkou od planovania trasy (tu by sa hodila ta moja mapa ako vstup) po jej nahratie, sherovanie s posadkou, lodny dennik a pod. opat moznost kooperacie s free google poi mapou
http://www.plovput.hr/en/aids-to-navigation/lighthouses mapa majakov (je to ale samostatne) - idealne by bolo to pridat do nasej mapy
http://adriatic.aventin.hr/index.php?lang=en toto je velmi podobne len tych bodov je tam moc malo a neda sa to exportovat do offline podoby
http://www.mppi.hr/default.aspx?id=632 odtialto by sa mohli prepisat kontakty k marinam
Prosim o vase pripomienky. A vopred dakujem tym co sa zapoja.
Peter
pripravil som zaklad pre tvorbu online (pouzitelne aj offline) google map
a rad by som nasiel spoluautorov a prispievatelov
LINKA na mapu:
https://www.google.com/maps/d/u/0/embed?mid=1MNQweeH7AE4u4-WqGTuzyjoAOyo
ak sa vam nezobrazia ziadne POI treba kliknut vlavo hore (na iconu so sipkou) a vybrat si (zaskrtnutim) vrstvu ktoru chcete vidiet
Ak chcete editovat mapu treba kliknut vpravo hore na iconu stvorca = "Zobrazit vecsiu mapu" a potom v lavej casti hore stlacit UPRAVIT.
mapa je za mna free a kazdy ju moze doplnat
preto mapa bude vzdy len informativna
ja som do nej dal rozne data ktore som nasiel na internete
a postupne doplnam data ktore mi tam chybaju z knih a poznamok
mapa je podla mna lepsia ako velke mnozstvo prispevkov na fore
napr. neplatilo sa uz sa plati by na tej mape bolo aktualnejsie ako v diskusii, podobne rozne (podstatne) informacie o miestach ked sa daju do mapy su lepsie ako na fore
chcel by som aby na jednom mieste (v jednej mape) boli nasledovne data
1/ Mariny
2/ Mestske pristavy a mola
3/ Boje (platene aj neplatene)
4/ Miesta na kotvenie (cez noc)
5/ Plaze
6/ Piknik miesta na kupanie z lode a obednu prestavku
7/ Benzinky
8/ Nebezpecne miesta a vraky
9/ zaujimavosti
10/ majaky
Plan na tvorbu je nasledovny
1/ nahodit vsetky POI ako suradnice s nazvom (uz v tomto stadiu to bude pouzitelne na predbeznu orientaciu)
2/ Bojky a mariny popridavat ceny a nejake informacie (telefon, web, voda, elektrika, wc, sprchy...)
3/ Doplnit fotky (mariny vchod, mola, vyvezovanie lodi a pod.)
4/ Benzinky - niektore podvadzaju tak ich zvyraznit a popisat ako sa podvadza
...
9/ Revizia
Viem ze podobne projekty uz tu boli ale ziadnemu sa nepodarilo zatial dotiahnut akciu do "konca". Verim tomu ze ked bude mat kazdy pristup k editovaniu mapy tak sa to "zaplni" zaujimavymi bodmi rychlejsie ako ked sa to robi jednotlivo.
Podobne weby:
http://jachtingvchorvatsku.cz/ - velmi pekne prepracovana mapa aj s webovym rozsirenim
idealne by bolo to nejak prepojit navzajom alebo doplnit sem zvysok jadranu (je tu zatial len stredna cast)
keby sa tu dalo lubovolne doplnat (nejaky moderovany system) bolo by toto co si ja predstavujem ako vysledok
https://www.tawernaskipperow.pl/miejsca nieco podobne ale v polstine. Pre cely svet a preto mi tam pre chorvatsko chyba vecsi pocet POI.
http://mooring.cz/ malo by to plnit vsetky potreby kapitana s posadkou od planovania trasy (tu by sa hodila ta moja mapa ako vstup) po jej nahratie, sherovanie s posadkou, lodny dennik a pod. opat moznost kooperacie s free google poi mapou
http://www.plovput.hr/en/aids-to-navigation/lighthouses mapa majakov (je to ale samostatne) - idealne by bolo to pridat do nasej mapy
http://adriatic.aventin.hr/index.php?lang=en toto je velmi podobne len tych bodov je tam moc malo a neda sa to exportovat do offline podoby
http://www.mppi.hr/default.aspx?id=632 odtialto by sa mohli prepisat kontakty k marinam
Prosim o vase pripomienky. A vopred dakujem tym co sa zapoja.
Peter
Re: Chorvatsko online Google Mapa
Ahoj, diky! Me se to libi, neco takoveho jsem presne hledal. Pokud by se to ujalo tak by to bylo super.
Mam ale problem, neprisel jsem na to jak POI editovat. Zkousel jsem podle navodu na mobilu (iOS) pres safari. PC sebou nevozim a vlaste ani nemam:)
Idealni by byla editace primo v aplikaci Google Maps, ale to chci asi moc.
Mam ale problem, neprisel jsem na to jak POI editovat. Zkousel jsem podle navodu na mobilu (iOS) pres safari. PC sebou nevozim a vlaste ani nemam:)
Idealni by byla editace primo v aplikaci Google Maps, ale to chci asi moc.
Beru zpet. Uz jsem na to prisel. Postupne doplnim sve poznamky.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
eMeF píše:Beru zpet. Uz jsem na to prisel. Postupne doplnim sve poznamky.
To budem rad. Ak je na iPhone problem najst sposob na editaciu kludne napis ako by sa to malo robit. Pomoze to ostatnym.
Je to zalezitost toho ci sa to na mobile vobec da spravit. Ja som na to zatial neprisiel. Zatial si viem pridavat len svoje vlastne body ktore na zdielanej mape nevidno. Podobny problem je aj na androide.
Tak jsem tam nahazel nekolik svych poznamek. Prijde mi to pouzitelne a kdyz se to ujme tak to bude super.
Pridal jsem i nekolik novych POI. Priradil jsem jim spravnou ikonku podle konvence jak jsi nastavil, ale vsechny 4 se zaradily do sekce Prohibited area. Muzes na to mrknout co delam spatne?
Mimochodem ocekavane byly komentare v englictine?
psal jsem cesky 
Pridal jsem i nekolik novych POI. Priradil jsem jim spravnou ikonku podle konvence jak jsi nastavil, ale vsechny 4 se zaradily do sekce Prohibited area. Muzes na to mrknout co delam spatne?
Mimochodem ocekavane byly komentare v englictine?

- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Dik za navod pre mobily.
Aj som to skusil a na IPAD-e mi fo funguje. Akurat musim este doplnit ze linka (z jachting.info) sa musi otvorit v browseri (napr. v novom tabe) a nie v google mapach (lebo tam sa to editovat neda).
V prohibited area ich mas preto ze je to prva vrstva. Ak si predtym nezmenis vrstvu tym ze na nu kliknes tak mas vybranu prvu a do nej sa vsetko nove uklada. Nie je to ale problem. Body sa daju jednoducho presunut z jednej vrstvy do druhej.
ja robim POI nasledovne:
otvorim 888
na google mape zvolim vrstvu anchoring
a postupne klikam POI tak ako ich vidim na mape
pricom hned nastavim spravny typ icony (aby som to vedel neskor spravne presunut)
a zadam Nazov
automaticky bez zmeny icony mam kotvistia - lebo som vo vrstve anchoring - tych je vecsinou najviac
nakoniec ked som uz skoncil tak popresuvam bojky (podla ikony) do vrstvy s bojkami a zmenim im farbu
Aj som to skusil a na IPAD-e mi fo funguje. Akurat musim este doplnit ze linka (z jachting.info) sa musi otvorit v browseri (napr. v novom tabe) a nie v google mapach (lebo tam sa to editovat neda).
eMeF píše:Priradil jsem jim spravnou ikonku podle konvence jak jsi nastavil, ale vsechny 4 se zaradily do sekce Prohibited area
V prohibited area ich mas preto ze je to prva vrstva. Ak si predtym nezmenis vrstvu tym ze na nu kliknes tak mas vybranu prvu a do nej sa vsetko nove uklada. Nie je to ale problem. Body sa daju jednoducho presunut z jednej vrstvy do druhej.
ja robim POI nasledovne:
otvorim 888
na google mape zvolim vrstvu anchoring
a postupne klikam POI tak ako ich vidim na mape
pricom hned nastavim spravny typ icony (aby som to vedel neskor spravne presunut)
a zadam Nazov
automaticky bez zmeny icony mam kotvistia - lebo som vo vrstve anchoring - tych je vecsinou najviac
nakoniec ked som uz skoncil tak popresuvam bojky (podla ikony) do vrstvy s bojkami a zmenim im farbu
Naposledy upravil(a) thebeno dne pon črc 03, 2017 11:22 pm, celkem upraveno 1 x.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
eMeF píše:Mimochodem ocekavane byly komentare v englictine?psal jsem cesky
No a toto je prave na diskusiu.
Niektore veci co som stiahol (dufam ze nie nelegalne) boli pisane anglicky (jedna sa hlavne o vrstvu Concession)
Tato vrstva ale moze byt neskor vymazana ak vsetky miesta ktore popisuje sa spravia ako POI a "prepise" sa tam nejak podstatne info z textov. Hlavne je pocet boji a cena.
Ja osobne preferujem jazyk cesky/slovensky hlavne ked tam ludia budu pisat vlastne poznamky. Ked ale pisem informacie ziskane z internetu je to zvecsa anglicky a prekladat sa mi to moc nechce. Otazne je ci by sa tam takto ziskane a nepotvrdene informacie mali vobec davat.
V kazdom pripade to asi bude mixnute. Preto by som navrhol nejaku konvenciu.
napr:
[SK] Toto je pekna zatoka z moznostou snorchlovania.
[EN] Top 10 beaches in the world.
Otazkou je ci sa bude pouzivat diakritika alebo nie?
Dalej navrhujem ako nazvy davat len ciste nazvy daneho miesta bez privlastkov. Rozlisujem viacero miest s tym istym nazvom cislom.
Toto by sa mohlo zmenit a davat tam anglicke nazvy - marina, port, buoy, bay, ...
No a este som rozmyslel pridat na zaciatok nazvu zatoky aj nazov ostrova. No a nejake * (hviezdickove) hodnotenie.
Vysledok by potom mohol vypadat nejak takto:
Susak - Porat ***
Muj nazor: Neprekombinoval bych to. At kazdy pise jak mu rypak narostl. Strukturu tomu dava to, ze je to v mape a to podle me staci jinak se to bude jevit slozite a nikdo nebude prispivat. A o to jde v prvni rade. Musi to zacit zit spontanne svym zivotem.
Jazyk poznas z textu a * hodnoceni vytusis z popisu nebo fotek. Spis me prijde uzitecny datum, ze ktereho je informace napr 05/2016.
Ale zatim to vypada, ze jsi to udelal jen pro sebe a pro me:) Co ostatni? Nazory? Ty vidis jestli tam nekdo prispiva?
Jazyk poznas z textu a * hodnoceni vytusis z popisu nebo fotek. Spis me prijde uzitecny datum, ze ktereho je informace napr 05/2016.
Ale zatim to vypada, ze jsi to udelal jen pro sebe a pro me:) Co ostatni? Nazory? Ty vidis jestli tam nekdo prispiva?
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
To mas uplnu pravdu ze sa najskor musia ludia zapojit a cim jednoduchsie pravidla tym lepsie.
Upratovat sa to da nasledne neskor pocas dlhych zimnych vecerov.
V google drive vidim kto to editoval. Moc ludi sa este nezapojilo a to som to dal aj na FB. Okrem mna tam pridali POI zatial len 2 ludia. Tak ak sa to niekomu paci skuste sa pridat.
Ja som za cca 1 den (kumulativne) nahodil cca 100 POI. Ak by nas bolo 10 tak samotne POI z 888 mame za 1 den hotove. Texty sa daju zapisovat neskor a ked sa mapa zacne pouzivat verim tomu ze to tam ludia budu pisat.
Samozrejme kazdy si moze mapu stiahnut k sebe a sam pre seba si dopisovat svoje poznamky. Budte ale spolupatricny a dajte obcas nieco zaujimave aj do zdielanej mapy. Ak niekto nevie ako na to nech len kludne posle mne svoj CSV subor (alebo inak strukturovany) a ja to tam nahodim.
Upratovat sa to da nasledne neskor pocas dlhych zimnych vecerov.

V google drive vidim kto to editoval. Moc ludi sa este nezapojilo a to som to dal aj na FB. Okrem mna tam pridali POI zatial len 2 ludia. Tak ak sa to niekomu paci skuste sa pridat.
Ja som za cca 1 den (kumulativne) nahodil cca 100 POI. Ak by nas bolo 10 tak samotne POI z 888 mame za 1 den hotove. Texty sa daju zapisovat neskor a ked sa mapa zacne pouzivat verim tomu ze to tam ludia budu pisat.
Samozrejme kazdy si moze mapu stiahnut k sebe a sam pre seba si dopisovat svoje poznamky. Budte ale spolupatricny a dajte obcas nieco zaujimave aj do zdielanej mapy. Ak niekto nevie ako na to nech len kludne posle mne svoj CSV subor (alebo inak strukturovany) a ja to tam nahodim.
Myslel jsem, ze na mape jsou jen prazdne POI bez popisu a az ted jsem si vsimnul tech cervenych oblasti s popisem cen za kotveni/bojky
Odkud jsou ty data? Predpokladam, ze to je snapshot bez zachovani vazby na puvodni zdroj tedy bez dalsi aktualizace, co? Nejsou tam i ceny mestskych mol?
Mimochodem informace, ze na Istu je marina (Marina Ist) je odkud? Je tam mestske molo, ale marinu jsem tam nikdy nevidel.
Mimochodem neuvazoval jsi o prejmenovani topicu? Neco jako "Chorvatsky pilot v Google maps - kompletni seznam kotvist" by pritahnul vetsi pozornost:)

Odkud jsou ty data? Predpokladam, ze to je snapshot bez zachovani vazby na puvodni zdroj tedy bez dalsi aktualizace, co? Nejsou tam i ceny mestskych mol?
Mimochodem informace, ze na Istu je marina (Marina Ist) je odkud? Je tam mestske molo, ale marinu jsem tam nikdy nevidel.
Mimochodem neuvazoval jsi o prejmenovani topicu? Neco jako "Chorvatsky pilot v Google maps - kompletni seznam kotvist" by pritahnul vetsi pozornost:)
Strasne rad vidim co vidim. Moc dekuji za praci. Pro planovani jsem pouzival vodnik po jadranu, woassamu, atd, ale tady to se muze rozjet a vse bude na jednom miste a treba i aktualni. Prave jsem se vratil tak doplnim par komentaru a budu doplnovat i v budoucnosti. 

- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
zazox píše:Ale tady to se muze rozjet a vse bude na jednom miste a treba i aktualni. Prave jsem se vratil tak doplnim par komentaru a budu doplnovat i v budoucnosti.
Dik prave takych nadsencov co pochopia potencial a sami sa zapoja je treba. Ja sam to nedokazem utiahnut a bola by skoda to nechat plavat.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
eMeF píše:Mimochodem neuvazoval jsi o prejmenovani topicu? Neco jako "Chorvatsky pilot v Google maps - kompletni seznam kotvist" by pritahnul vetsi pozornost:)
Premenovat to ja NEDOKAZEM/NEVIEM - to musi niekto iny - asi moderatori - skusim im napisat.
eMeF píše:Myslel jsem, ze na mape jsou jen prazdne POI bez popisu a az ted jsem si vsimnul tech cervenych oblasti s popisem cen za kotveni/bojky![]()
Ak je v description k mape napisane :
The Croatian Ministry of Sea, Transport and Infrastructure (MPPI) provides a Concession List that lists the official licensed Nautical Anchorages in Croatia. See: http://www.wosamma.at and http://www.anchoragesincroatia.net/p/map-download.html
Je to viacmenej aktualne a aj odkazy by mali fungovat. Kazdy rok by som chcel tuto vrstvu updatnut podla wossamu. Prebral som tym padom aj jeho licenciu. Ked sa ale bojku dostatocne dobre zaplnia nasimi vlastnymi informaciami mozme tuto vrstvu zrusit a pouzit na nieco ine. Pocet vrstiev je totiz v mapach obmedzeny na 10.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
eMeF píše:Mimochodem informace, ze na Istu je marina (Marina Ist) je odkud? Je tam mestske molo, ale marinu jsem tam nikdy nevidel.
Vrstvu Mariny som prebral z internetu. Podla mna je ten Ist ako marina preo lebo aj v google mape sa pise Port of otok Ist. Ine mestske mola takyto nazov asi nemaju. Je otazne co chorvati pokladaju za marinu a co za mestske molo. Preto tu mozme o tom diskutovat a dat veci na pravu mieru.
inak: https://www.croatiacharter.com/marina-ist.asp
Re: Chorvatsky pilot v Google maps - kompletni seznam kotvist
Název vlákna může upravit moderátor ale i jeho zakladatel, tedy ten kdo napsal první příspěvek.
Zakladatel klikne u svého prvního příspěvku na ikonu "upravit příspěvek"
a v kolonce "předmět", název vlákna může upravit. Tedy-mělo by to takto fungovat.
Zakladatel klikne u svého prvního příspěvku na ikonu "upravit příspěvek"
a v kolonce "předmět", název vlákna může upravit. Tedy-mělo by to takto fungovat.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nechce sa niekomu do map nahodit Benzinky alebo Majaky?
LINKA na mapu:
https://www.google.com/maps/d/u/0/embed ... TuzyjoAOyo
LINKA na mapu:
https://www.google.com/maps/d/u/0/embed ... TuzyjoAOyo
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Dnes sa mi na mape nieco "pokazilo" a neslo presuvat POI z jednej konkretnej vrstvy do lubovolnej inej. Pricom z inej vrstvy presun isiel. Velmi divna chyba. Pisalo mi to takuto hlasku: Ojoj! Tento objekt sa sem nedá presunúť. Oops! This feature can't be moved here.
Opravil som to vyexportovanim vsetkych vrstiev a znovunaimportovani.
Teraz sa mi to uz ale stava castejsie.
Toto je len info pre ostatnych ze sa podobne veci v google maps deju.
A preto radim vsetkym aby ste po zadani vecsieho poctu POI bodov robili zalohu cez export do KML.
Dalsia casta vec co sa mi stava je ze cca 5 min nejde s mapou nic robit a hlasi nieco v duchu.
Akcia sa nepodarila. Mozte s mapou pracovat dalej. Ale vase zmeny nemusia byt ulozene.
V tomto pripade nema zmysel dalsie body nahadzovat.Treba pockat cca 5 minut, zavret a otvorit browser, nacitat mapu znova a skusit ci to uz funguje bez chyby.
Teraz sa mi to uz ale stava castejsie.
Toto je len info pre ostatnych ze sa podobne veci v google maps deju.
A preto radim vsetkym aby ste po zadani vecsieho poctu POI bodov robili zalohu cez export do KML.
Dalsia casta vec co sa mi stava je ze cca 5 min nejde s mapou nic robit a hlasi nieco v duchu.
Akcia sa nepodarila. Mozte s mapou pracovat dalej. Ale vase zmeny nemusia byt ulozene.
V tomto pripade nema zmysel dalsie body nahadzovat.Treba pockat cca 5 minut, zavret a otvorit browser, nacitat mapu znova a skusit ci to uz funguje bez chyby.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
thebeno píše:Dnes sa mi na mape nieco "pokazilo" a neslo presuvat POI z jednej konkretnej vrstvy do lubovolnej inej. Pricom z inej vrstvy presun isiel. Velmi divna chyba. Pisalo mi to takuto hlasku: Ojoj! Tento objekt sa sem nedá presunúť. Oops! This feature can't be moved here.
Tak uz som zistil aj preco sa to stava. Dovodom je rozne locale ludi co to edituju. Na zaklade locale sa nastavia rozne nazvy stlpcov v zdrojovej tabulke cim sa zabrani ich presunu medzi vrstvami. Je to divne ale je to tak.
Oprava je relativne jednoducha treba spravit kompletnu zalohu a znovu natiahnutie vsetkych dat. Vtedy sa stlpce vo vsetkych Layeroch pomenuju rovnako a bude sa dat o5 presuvat.
Takze ak narazite na problem s presuvanim znaciek z jednej vrstvy do druhej tak nepanikarte. Kludne mi napiste a ja to fixnem.
- mozeg
- pravidelný návštěvník
Ja nahadzujem a aj budem aktualizovat.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
mozeg píše:Ja nahadzujem a aj budem aktualizovat.
Super diky len tak dalej.
Bolo by dobre keby niekto nahodil vsetky Benzinky. (je to cca 150 POI) takze za 2-3 hodky hotovo. Nechce sa niekomu?
Dalej uplne chyba istria a Dubrovnik. Kto tam jazdi by mohol pomoct.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Aktualne zmizli z POI obrazky. Neviem ako sa to stalo. Bohuzial aj ked pozriem na zabackupovane mapy (ktore fungovali) tak na nich tie obrazky tiez chybaju. Takze k chybe muselo prist niekde na strane GOOGLU. Preto poprosim vsetkych prispievatelov aby zatial do POI nedavali obrazky. Alebo ak budu aby pocitali s tym ze moze prist k ich "bezdovodnemu" zmiznutiu. POI vypada ako by tam obrazok bol ale je cely cierny a linka na obrazok nefunguje.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nasiel som mozny dovod zmiznutia fotiek. Je mozne ze fotky zmizli ak boli linkovane z google plus a potom odmazane na povodnom mieste. Preto poprosim ludi co do mapy davali fotky aby mi napisali ako ich tam uploadovali ci priamo z PC alebo z google cloudu.
Daval jsem primo fotky. Nesouvisi to nejak s tvym google uctem? Kde konci ty fotky? Nemas je nekde na svem google drive nebo si je uchovava google zdarma u sebe?
- thebeno
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
odkaz na obrazok vypada priblizne takto
a ja neviem o tom ze by som sa k nemu vedel ako vlastnik mapy nejak dopracovat mimo mapy
dalsia zaujimavost je to slovicko proxy v tej URL
ako by to mala byt len nejaka docasna linka a obrazok samotny by mal byt niekde inde
zaujimave na tom je to ze vecsina obrazkov zmizla ale niektore ostali
Kód: Vybrat vše
https://lh6.googleusercontent.com/proxy/cJbw19RxBflx8XCDUKiWPuJJeJrmzHpo9cXv4cZUiAghb2cPqjp-JSR9WtUoAn9ZHSmp9XbJ43maNOTNa8p6K9i7LGQWGJJgFStcsV3HrSUV1fxqOTbwqYZPq-R7KTIrB4nzdmRjm7aptyX0hshobmLN2bKeK-TIWIvi40iiXfnO84Jbr3RyuJiWxuuXjLtLJFQukskWZyrnMRKnux7ilBBoKDqeKjdoGM0ONPYrjXXU51OuUUCc0To2XiDGl2itaH18xKJzdO84uoLCUMNwgFykdVFevUbH1PxAWN5cuLFuHSRcIBZB6NI3Uj2p8O5CxDmFE1JiB43539dTccyyxq_uZUw5lELTSn4EtemH8z4XgJjS8KqTGeCyrORYz_E2d-exPmfFT1SJxyRpNyrfrNza=w314-h200
a ja neviem o tom ze by som sa k nemu vedel ako vlastnik mapy nejak dopracovat mimo mapy
dalsia zaujimavost je to slovicko proxy v tej URL
ako by to mala byt len nejaka docasna linka a obrazok samotny by mal byt niekde inde
zaujimave na tom je to ze vecsina obrazkov zmizla ale niektore ostali