Přeplavba (HR-IT)

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Přeplavba (HR-IT)

Příspěvekod bozakafka » ned bře 25, 2018 9:44 am

Naopak, díky tomu co priplouva z jihu Italové administrativu hodně zprisnili. Tak bacha na to.
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » pon bře 26, 2018 7:03 pm

Ten crewlist čo mám mať na Chorvátskej colnici mám mať svoj, alebo mi ho dajú oni na vyplnenie? U Talianov budem vypĺňať mový keď budem odchádzať?
Lachtan
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod Lachtan » úte bře 27, 2018 11:22 am

Přijď tam s lod. papíry i pasy. Vyplňovat tam budeš. Není to nic dlouhého! Ani nevím, máš svoji loď nebo půjčenou? Musí tam být souhlas majitele nebo chart. společnosti. Chorvatský úředník je hrozně důležitý a každý rok něco vymyslí, protože je pracovitý, proto nevím zda se něco nezměnilo za dva roky. Ty dva úřady jsou často od sebe vzdálené a nefungují nonstop. To vše zde někde je již probrané.
PetrC
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod PetrC » úte dub 17, 2018 10:19 am

Přeplavbu IT-HR jsem absolvoval mnohokrát, je to plavba na cca 12-14 hodin, dá se i noční přeplavba. Ve Vieste jsem přihlášení/odbavení nikdy neřešil (samozřejmě to tak ale není správně). Na Lastovu je kapitanát jinde než celnice, a pozor zde na provozní hodiny. Pokud budeš chtít odplouvat brzo ráno, je to potřeba předem večer domluvit, aby tam někdo byl, ale nejsou příliš ochotní na časnou hodinu. My jsme to řešili tak, že jsme se odhlásili večer, noc strávili v některé z přilehlých zátok a vypluli brzy ráno. Podrobnější info případně do SZ nebo tel.

Zpět na