Vineta v Chorvatsku
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Vineta v Chorvatsku
Ahojte nikde vo fore som nenasiel ci pri kupe Vinety aj na gumeny cln potrebujem uvadzat zoznam posadky.
Ja mam 3,3 10HP motorom budem prvy krat registrovat na more.
Poistenie clnu si kupim priamo na kapitanate? Porprosim nieco aktualne..
dakujem prajem pekny den
Ja mam 3,3 10HP motorom budem prvy krat registrovat na more.
Poistenie clnu si kupim priamo na kapitanate? Porprosim nieco aktualne..
dakujem prajem pekny den
Re: Vineta v Chorvatsku
Vinětu koupíš na kapitanate. Potřebuješ ale doklady od člunu a od motoru. Takže jestli nemáš člun registrovaný na SPS musíš si udělat náhradní registraci u spol. Český Lloyd. Pojištění radši udelej doma ale Chorvatsku to také jde.
Cln mam novy a akurat cakam na registraciu na namornom urade v Bratislave.
Pojištění nepotřebuješ,je až od 15kW.
- Zahajskej
- návštěvník fóra
- Reputace: 12
Crew list (seznam posádky) už se nějaký pátek nepíše. Přijdeš na kapitanát, předložíš doklady od lodi, oni vypočítají výši poplatku (ten je dle délky člunu a výkonu motoru), zaplatíš, dostaneš potvrzení a jdeš. Žádnou vylepovací známku jako kdysi nedostameš. Doklad o zaplacení poplatku musíš mít u sebe, stejně jako doklady od lodi a kapitánský průkaz pro případnou kontrolu. Pojištění se platí až od 15kW (nikoli HP) výkonu motoru výše.
pojištění odpovědnosti z provozu plavidla tzv. modrou kartu i když je povinná až od 15kW bych si sjednal už předem doma.
- tosotoso
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 25
ja poisťujem u Chorvátskej Allianz a je to bez problémov.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
duri.x: prečo registruješ na námornom úrade? Máš už registráciu na dopravnom úrade-bývalej plavebnej správe?
Chorváti nikdy nevyžadovali odo mňa námornú registráciu na môj gumák. Sú to vyhodené peniaze.
Chorváti nikdy nevyžadovali odo mňa námornú registráciu na môj gumák. Sú to vyhodené peniaze.
Poznatky z letosniho pobytu:
Tisno,lucka kapetanija kousek vlevo za mostem. Vlastni motorovy clun Bayliner delka 5,11 m ,mala kajuta na prespani,motor 90 koni,rekreacni vyuziti,vyvazan u soukromeho mola majitele domu. Povoleni ,,vinjeta,, do 31.12.2019 289 kun,povinne zakladni pojisteni na 12 mesicu 360 kun.
Vse vyrizeno behem 10ti minut na kapitanatu.
Tisno,lucka kapetanija kousek vlevo za mostem. Vlastni motorovy clun Bayliner delka 5,11 m ,mala kajuta na prespani,motor 90 koni,rekreacni vyuziti,vyvazan u soukromeho mola majitele domu. Povoleni ,,vinjeta,, do 31.12.2019 289 kun,povinne zakladni pojisteni na 12 mesicu 360 kun.
Vse vyrizeno behem 10ti minut na kapitanatu.
- avlada
- návštěvník fóra
- Reputace: 6
U které pojišťovny máš zákonné pojištění na rok za 360 kn?
Mám podobně velký motorák a dříve jsem za modrou kartu u Pantaeniuse platil 71 euro.
Vím že v Chorvatsku to vychází levněji.
Mám podobně velký motorák a dříve jsem za modrou kartu u Pantaeniuse platil 71 euro.
Vím že v Chorvatsku to vychází levněji.
Wiener osiguranje,pravdepodobne plati pouze pro Chorvatsko na skodu 3 500 000 Kun,vyrizeno na kapitanatu.
https://www.wiener.hr/moj-osiguran-brod.aspx
https://www.wiener.hr/moj-osiguran-brod.aspx
- stenly38
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Ahoj,pojedu v červenci poprvé s nafukovacím člunem do Chorvatska,Pelješac,Drače.Člun 4,7 motor Honda 20 předpokládám že pojištění nemusím platit jelikož motor má 14,91kw jestli počítám správně.
- stenly38
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
olin píše:https://www.nase-voda.cz/nove-podminky-vedeni-malych-rekreacnich-plavidel-prukazem-zpusobilosti-chorvatsku/?fbclid=IwAR0TcZv6hjGjP09b4qjqXBGmAj8OjGydissP6QKee_bhvlZZiz80Nu86mYg
Po pravdě z toho moc moudrý nejsem?
- Zahajskej
- návštěvník fóra
- Reputace: 12
Není mu třeba rozumět, pisálek potřeboval asi korunky na složenky.
Chorvati nezpřísnili podmínky, kapitánský průkaz musíš mít na vše, co na vodě vrčí(manželky se nepočítají), už mnoho let. A je jedno, jestli je motor sotva na zamíchání čaje, či má 200HP. To, že kocábka pod 2,5m může mít max dva lidi na palubě, také není nic nového. Ono třeba ani nesmí ovládat blbý dětský nafukovací člun s vesly dítko tuším pod 12let?
Stejně jsou vidět v HR na vodě zvěrstva. Raft s dobastleným 2,5HP a v něm 8 lidí. Člun sotva koukal z vody. 2,5m gumák, opět 2,5HP motor, chlapík s manželkou, jedním dítkem cca 3 roky a ženská měla na klíně mimino. Vesta žádná. Mnoho našinců dodnes tvrdí, že do 5HP na člun nic nepotřebují. Byl jsem svědkem na Hvaru, kdy přijeli poliši a to bylo řevu, když rozdávali pokuty, jak karty na mariáš. A hlášek o hnusných Chorvatech bylo slyšet dost.
A k tvému dotazu. V zákoně je uvedeno, že musíš mít v HR pojištění na loď bez rozlišení výkonu. Jen se na kapitanátech drží starého pravidla do 15kW výše amá to i jejich Allianz v podmínkách. Můžou ti tvrdit, že je povinnost mít pojištění i na slabší motor, ale hlavně z důvodu, že má kapitán z uzavřeného pojištění provizi.
Chorvati nezpřísnili podmínky, kapitánský průkaz musíš mít na vše, co na vodě vrčí(manželky se nepočítají), už mnoho let. A je jedno, jestli je motor sotva na zamíchání čaje, či má 200HP. To, že kocábka pod 2,5m může mít max dva lidi na palubě, také není nic nového. Ono třeba ani nesmí ovládat blbý dětský nafukovací člun s vesly dítko tuším pod 12let?
Stejně jsou vidět v HR na vodě zvěrstva. Raft s dobastleným 2,5HP a v něm 8 lidí. Člun sotva koukal z vody. 2,5m gumák, opět 2,5HP motor, chlapík s manželkou, jedním dítkem cca 3 roky a ženská měla na klíně mimino. Vesta žádná. Mnoho našinců dodnes tvrdí, že do 5HP na člun nic nepotřebují. Byl jsem svědkem na Hvaru, kdy přijeli poliši a to bylo řevu, když rozdávali pokuty, jak karty na mariáš. A hlášek o hnusných Chorvatech bylo slyšet dost.
A k tvému dotazu. V zákoně je uvedeno, že musíš mít v HR pojištění na loď bez rozlišení výkonu. Jen se na kapitanátech drží starého pravidla do 15kW výše amá to i jejich Allianz v podmínkách. Můžou ti tvrdit, že je povinnost mít pojištění i na slabší motor, ale hlavně z důvodu, že má kapitán z uzavřeného pojištění provizi.
Ahojte, viete niekto aktuálny vzorec na výpočet ceny za povolenie plavby , vignete?
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Je to stejné už několik let. 20 kuna za metr a pár kuna za kW motoru. Možná ještě něco málo.
Případně borovašná, kterou loni změnili.
Případně borovašná, kterou loni změnili.
Ahoj.Přesnou částku a možnost zaplatit online je na odkazu na stránkach "Lodních novin".
Na tej stránke sa dá zaplatiť len turistická taxa keď chceš spat na lodi. My mame 6m čln bez kajuty. Takze budem musieť ísť na kapitanat asi.
- RACEK
- zkušený harcovník
Ano, budeš muset na kapitanát. Doklady a modrou kartu sebou. Platba pouze v hotovosti.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Modrá karta?
Až od 15kW, nebo tento limit už padl?
Až od 15kW, nebo tento limit už padl?
- RACEK
- zkušený harcovník
U šestimetrového člunu jsem čekal trochu silnější motor.
Ja mám 6m , 150kw. Ďakujem za rady, už som bol na kapitanate dávnejšie, tak som zisťoval či sa niečo nemenilo. Škoda že sa to nedá online zaplatiť. I keď oni asi kontrolujú aj papiere a pod.
Ja mám 6m , 150kw. Ďakujem za rady, už som bol na kapitanate dávnejšie, tak som zisťoval či sa niečo nemenilo. Škoda že sa to nedá online zaplatiť. I keď oni asi kontrolujú aj papiere a pod.
Ahoj jachtaři, mám tento dotaz a prosím o radu. V Chorvatsku plachtím na nafukovacím katamaranu MINICAT 420 (má délku 4,2 m). Před několika lety tady na fóru někdo psal, že se ptal na kapitanátu v HR, zda na tento typ "lodi" musí být v HR viněta. Odpověď z kapitanátu byla, že nemusí. Předpokládám, že to platí stále. Letos jsem na katamaranu měl přídavný elektomotor ePropulsion 500 W, zajímal jsem se, zda je nutné mít vinětu, četl jsem i webové stránky kapitanátu, ale jednoznačnou odpověď jsem nenašel. Zkouším tedy odpověď najít tady, než se s dotazem obrátím přímo na kapitanát. Děkuji vám za odpovědi. BVP1