Dnes Drevnik Veli - zátoka Borovica a zpět. Dík, Jiříku! Podrobnosti po návratu, psaní v tabletu mě neuvěřitelně sere. Právě jsem přišel o asi kilometrový příspěvek.
Ahoj kluci, jsme na chatě, hraje nádherná muzika a já vám musím poděkovat za naprosto suprové vlákno, které jste vytvořili. Čiší z něj pohoda Jirky Baharise s tím, že představuje kamarádovi Petrovi Lynxovi svůj oblíbený revír a ten to s radostí a bez poznámek akceptuje.
Sakra, nemohli bychom se takto chovat i v nejachtařské oblasti - asi ne, je mi líto.
Ahoj Jardo, mě zase zahřál u srdce Tvůj příspěvek. Jirka je kamarád a já vím, že jeho rady jsou podložené zkušeností a vedené tím nejlepším úmyslem. Tak se i já, solitér, velmi dívám na to, co píše. Zatím se to vyplatilo na sto procent. Až budu chtít příště do Chorvatska, tak se Jirko těš.
Těší mě pozitivní smýšlení na fóru a ještě více když jsem schopen někomu pomoci. Ať veřejně nebo soukromě. Teď, ač romanticky plánoval Split - Vis, ležím na lodi v Sukošanu. Šest našich budoucích kolegů má za sebou první seznámení s lodí a okruhem otázek ke zkouškám. Zítra zabředneme do praxe a vyrážíme, snad v mírné Bóře, směr kapitanát v Šibeniku. S noční zastávkou na Murteru. Tím chci říci že následujících 14 dní mohou být možností mého připojení trochu omezené.
Těší mě Lynxi že tvé reakce na Jadran nejsou negativní a přeji ti pěkný zbytek plavby. V případě zájmu jsem samozřejmě rád připraven navést na to nejhezčí co zde znám.
Poslušně hlásím, že jsem asi před hodinou přistál v marine Spinut. Podrobný report bude následovat. Negativní reakce projevovati nebudu, neb žádných nemám. Je tu krásně. Jen mě trochu jímá hrůza při představě, co se tu děje v létě. Ale to sem nikdy nepojedu, takže Všem děkuji za rady, zkušenosti a názory!
Ahoj lynxi, pred casem jsme zde hovorili o hlaseni se pres VHF do marin. Nepletu-li se, je to i tva bezna praxe. Praktikujes ji i zde? Dostaval jsi odpovedi, pripadne alespon nekoho pro navigaci v marine nebo k uvazu na molo?
Ahoj Erre, nepraktikuji a má to dva důvody. 1) Kromě domovské jsem vlastně v žádné marine nebyl. 2) Na lodi není vysílačka, ani ruční. Vzal bych si svou, ale v tom fofru před odjezdem jsem se na to zapomněl zeptat.
Pekne cteni a pekne nacasovani plavby. My jsme byli s Radou na Elance 350 deset dni kolem silvestra a musim rict, ze to bylo nic moc. Duben, kveten je opravdu asi nej.
Tak to nejsi jediný. Ta plážička je asi nejromantičtější. Ale padá tam Bora a dost často tam uzavřou zatáčku lany na obě strany borci, co si myslí, že jim patří svět.