střední dalmácie - výběr trasy

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon úno 16, 2009 4:50 pm

to mirinekk
Urcite pak napis, jaky to bylo. Pokud to pujde dobre, chtel bych napresrok udelat trasu podobnou jako planujes.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon úno 16, 2009 4:58 pm

No jo, všichni jsme si tím slastným čekáním na první plavbu prošli :D

Na tom Kakanu se používají dvě zátoky. Potkučina je free - na kotvu, Tratica je na bóji a platí se cca 100 kun.
Když se podíváš do poznámek těch mých POI, tak tam máš vždy napsaný způsob kotvení. Kotva a ponorkové silo je zdarma, zbytek se většinou platí. Muring u konoby, nebo bóje restaurace bývají v ceně večeře. Většinou povinné.
Ale to si časem ošaháš sám. Na kurzu ti tvůj kapitán určitě také vše vysvětlí.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pon úno 16, 2009 5:21 pm

JardaF: Určitě napíšu, dodám fotky a přesnou trasu....tady pokud nás neutopím :D

Ještě jednu radu bych prosil, kolik Nm tak plánovat v průměru na den? 20, 30? Samozřejmě z přihlédnutím na počasí a vítr.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon úno 16, 2009 5:26 pm

To se tak nedá. Záleží kdy vypluješ, jak bude a jakým směrem foukat, jestli budeš křižovat, nebo na zaďák, na motor, jaký bude stav moře.....

Už to tu někdo psal. Ráno si podle situace (uzle a míle si dáš dohromady) určíš nějaký cíl a během dne budeš korigovat.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pon úno 16, 2009 5:41 pm

Baharis: Jasně, chápu. Ráno si můžu říct kam bych asi chtěl doplout, ale rozhodne příroda. Mít připravené varianty kamse když tak schovat, nebo kde strávit noc........Člověče já bedu teoreticky nejpřipravenější kapitán v chorvatsku :lol: Bohužel, zatím jen teoreticky :( Ale já to doženu ;)
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pon úno 16, 2009 5:54 pm

Denis: Prosím tě, kde je ten maják Mulo?
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon úno 16, 2009 6:51 pm

Naproti Rogoznice
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pon úno 16, 2009 7:28 pm

mirinekk píše:Baharis: Jasně, chápu. Ráno si můžu říct kam bych asi chtěl doplout, ale rozhodne příroda. Mít připravené varianty kamse když tak schovat, nebo kde strávit noc........Člověče já bedu teoreticky nejpřipravenější kapitán v chorvatsku :lol: Bohužel, zatím jen teoreticky :( Ale já to doženu ;)

Jen trochu poopravím to, že většina plánuje už večer, kdy je na to dostatek času a klid.Zároveň už večer znáš předpověď počasí na další den, takže pokud se nějak moc neseknou, ráno už vyrážíš dle připraveného plánu.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon úno 16, 2009 7:52 pm

kanic píše:Tak v Čuščici nás místní zbojníci chtěli navečer zkasírovat za kotvení a když jsme odmítli, dali nám ultimátum 10 minut na odjezd. Přenocovali jsme nakonec na Žutu v Bodovaci. kanic

Z akého dôvodu? :x To predsa nie je v národnom parku.
pes
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod pes » pon úno 16, 2009 8:02 pm

to mirinekk

moc ti fandím při tvé první plavbě, uvidíš že už nikdy nic podobného nezažiješ, na uplutých nm při první plavbě vůbec nezáleží. Možností kotvení ve střední Dalmácii jsou desítky a 808 máš, rady jsi od zkušených si zde již dostal a kapitánská odpovědnost bude stejně už pořád jen na tobě. Kotvení v marinách při vaší sestavě není žádná ostuda. Pokud máš zkušenou posádku tak ti pomůže a poradí, pokud ne tak budeš ve stejné situaci jako poprvé já. A jestli popluješ ve v dannén regionu poprvé tak trvalé dobrodružné srovnávání mapy s realitou určitě nebude nudné. Jak už ti radili jiní pouč posádku už při odplutí co kdo má dělat, protože při přistávání nebudeš mít čas. Někde mám ještě popis první plavby, plul jsem tehdy z Vodice. Ptal jsi se na foru na Skradin, ano městečko a vodopády Krka stojí to za to, k vodopádům se jede vodním taxi (parníčkem) z mariny, prohlídka je krásná a na dlouho dá se plout parníčkem prý ještě na ostrov na jezeru snad s klášterem (tam jsem ale nebyl tak nemohu soudit), pokud počasí přeje tak bych ale místo Skradinu volil výjezd na moře a ostrovy. Dál už není co psát myslím že region, termín i loď jsi zvolil dobře. a tak ti přeju šťastnou plavbu ... pes
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon úno 16, 2009 8:10 pm

Denis píše:Z akého dôvodu? :x To predsa nie je v národnom parku.
Mám pocit že to je součástí parku.
Pokud chci přenocovat v blízkosti Telaščice, zaplouvám až do Pinizelič, nebo Bizikovica.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon úno 16, 2009 8:40 pm

To sa potom asi muselo zmeniť. V malých kartách to nie je, v 777 tiež nie. Nikdy ma odtial nevyhodili, budem musieť zohnať nejakú mapku národných parkov. V Bizikovici mal miestny rybár natiahnuté siete a bol velmi zlý, tak sme zmenili radšej kotvisko.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pon úno 16, 2009 9:45 pm

To Baharis: Díky, už jsem ji taky našel. Zadal jsem do vyhledávače maják Mulo a zobrazili se mi tvé stránky z lodního deníku z 2004 ( tedy pokud se nemílím) navíc v Rogoznice jsme byli loni, pěkné místo. Je tam česká firma a nabízí dvojstěžníky z finska pro čtyři lidi. Jsou bez kýlu, ale stavěné do severního moře.....Viděl jsem Tvé fotky z listopadu a už ted mě to láká :)

To Bilardos: Jasně, špatně jsem to podal. Držel jsem se hesla ráno moudřejší večeru. Jako zkušený teoretik přeci vím , že musím mít náhradní kotviště při nočním stočení větru :D

To Pes a všichni tu: Děkuji za podporu. Přiznám, že jsem měl strach přiznat jak moc jsem nezkušený,ale jsem moc rád že jsem to udělal. Za prvé, stejně by jste to poznali, za druhé, nemohl bych mít tak hloupé dotazi a za třetí, za třetí: poznal jsem tu moc fajn lidi. DĚKUJI VŠEM ZA RADY A HLAVNĚ TRPĚLIVOST

To Pes: Jsme na tom úplně stejně, já zkušený teoretik :lol: , podruhé na moři ( hned po zkouškách) a úplně nezkušená posádka :(
Po předání hned pojedu na moře.Jakradil Baharis budu kotvit asi v zátoce Tijaščica. Pak se uvidí podle větru. Každopádně bych chtěl doplout na Mir, ale uvidím dle posádky větru, atd.
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MARIS » pon úno 16, 2009 10:24 pm

Mohu potvrdit Baharisovi,zátoka Čuštica je v regionu národního parku Tělaštica,taky jsem tam před třemi léty platil.Zátoka Pinizel je dobře chráněna od všech směrů kromě W,a už je mimo region NP.
c25land
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod c25land » úte úno 17, 2009 2:02 pm

To mirinekk : No jsou to NAUTICATY 331 a rozhodně mají kýl :)
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » stř úno 18, 2009 4:49 am

Nauticat 331

Obrázek

Obrázek
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » stř úno 18, 2009 9:34 am

Jo,jo, to jsou přesně ony. To s tím kýlem mi říkal tam ten na lodi. Já je neštudoval.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv črc 16, 2009 4:27 pm

mirinekk: Koukam, ze to mas za par :) Tak drzim palce at to dopadne! A hlavne pak nezapomen poreferovat!
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » čtv črc 16, 2009 10:34 pm

za pár? Už jen několik hodin. V sobotu ráno v deset na mě čeká Bavaria 36. Už skoro plachtím. :) Navíc mám okolo středy domluvené i rande. Z Liborem okolo Murteru. Doufám že to klapne. Těším se. jinak děkuji. Určitě budu referovat.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv črc 16, 2009 10:39 pm

středa, čvrtek....to se uvidí, jak bude foukat a jak to půjde....jinak to platí, my 4 a pes
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » čtv črc 16, 2009 10:46 pm

To Libor: Jasně, myslým že jsme předběžně domluveni. Večer zítra vyjíždím, počasí má přát. Napíši SMS.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv črc 16, 2009 11:04 pm

Jak to tak vypadá, budu asi příští týden (25.7.) neplánovaně vyplouvat s klientem z Mandaliny.
Mirinekk už asi bude na cestě domů (škoda), pošlu Libore aspoň SMS kde jste, kdyby náhodou... ;)
Nikdo jiný se tam podle Spoluplaveb vyskytovat nebude.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » čtv črc 16, 2009 11:09 pm

Baharis: Třeba se konečně potkáme aspoň v Mandalině, když jsem tě v dubnu minul. Jsem na molu E.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv črc 16, 2009 11:32 pm

No jo, ale právě že my asi přijedeme někdy kolem poledne a to už budeš na cestě...
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pát črc 17, 2009 6:53 am

Baharis: :hmm: To mě mrzí, ale možností bude ještě určitě dost.

Zpět na