Ahoj všichni,
včera jsem si se zájmem prohlédl cestu mého známého z Chorvatska do ČR "klasickou cestou Chorvatsko - Slovinsko - Rakousko a k nám do Královéhradeckého kraje". Na slovinské hranici stáli přes hodinu a půl, což z mého pohledu devalvuje cenu za slovinskou dálnici. Myslím, že s postupující sezónou to s čekáním nebude lepší.
Minulý rok jsem jel poprvé přes Maďarsko a byl jsem skoro nadšen. Žádné zácpy, cesta v pohodě, až na Lučku u Záhřebu klasické čekání na mýtnici. Jeli jste někdo v posledních týdnech přes Maďarsko ?
Jaký je stav silnic, objížděk apod. Konkrétně jaký je stav silnice/dálničního přivaděče za slovensko-maďarskou hranicí směrem na Budapešť. Minulý rok to bylo rozkopané, tak jestli se pohnuli a je to třeba už opravené?
Uvítám jakékoliv upozornění. Děkuji
CESTA PŘES MAĎARSKO aktuální stav cest
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- Bendič
- nováček na fóru
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: CESTA PŘES MAĎARSKO aktuální stav cest
Ahoj, byl jsem v Budapešti ve středu a za SK/HU hranicí se stále pracuje, ale nestálo to. Projížděl jsem kolem 8 hod ráno. Odpo to bylo taky v pohodě.
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
jednoduché riešenie: pozri si to na kamerách
https://www.utinform.hu/webkamerak/
a HR:
https://www.hak.hr/info/kamere/#a1-zagr ... -dubrovnik
https://www.utinform.hu/webkamerak/
a HR:
https://www.hak.hr/info/kamere/#a1-zagr ... -dubrovnik
To Hoprahok
V Maďarsku od slovenských hranic M15 ve stavbě, střídavě se jezdí po novém a starém pruhu, ale jede to.
M1 na Györ silný provoz, ale dá se.
M85, M86 na Szmbathely tak to je fantazie. Skvělá dálnice, minimální provoz, jen rychlost omezena na 110km/hod.
86 směr Körmend, Zalalovo (jede se po obchvatech) ve velmi dobrém stavu, kousek 4-proudová.
Dále přes Lenti kousek po okresce na dálnici M71, i ta se rozšiřuje a podobně jako M15 střídavě nová a stará část. Ale průjezd bez problémů.
Přechod Starý Goričan zatím stále uzavřený, takže přes dálniční Letenye/Goričan. Řadit se do pruhu EU, je rychlejší.
Celkově velmi dobré, rychlejší a levnější než A/SLO.
V Maďarsku od slovenských hranic M15 ve stavbě, střídavě se jezdí po novém a starém pruhu, ale jede to.
M85, M86 na Szmbathely tak to je fantazie. Skvělá dálnice, minimální provoz, jen rychlost omezena na 110km/hod.
86 směr Körmend, Zalalovo (jede se po obchvatech) ve velmi dobrém stavu, kousek 4-proudová.
Dále přes Lenti kousek po okresce na dálnici M71, i ta se rozšiřuje a podobně jako M15 střídavě nová a stará část. Ale průjezd bez problémů.
Přechod Starý Goričan zatím stále uzavřený, takže přes dálniční Letenye/Goričan. Řadit se do pruhu EU, je rychlejší.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Trochu mimo ,ale.zajalo by me.proc.musim mit pas.a nestaco obcanka kdyz jedu do chorvacka vlakem zkrz Madarsko tak to Madari vyzaduji
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
geus píše:Trochu mimo ,ale.zajalo by me.proc.musim mit pas.a nestaco obcanka kdyz jedu do chorvacka vlakem zkrz Madarsko tak to Madari vyzaduji
asi kvôli migrantom
aj keď - vyžadovať môžu, ja chodím s OP
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Vladimir1 píše:To Hoprahok
V květnu podobná zkušenost.
Po sjetí z rychlostních cest M85, M86 za Körmendem lepší stav (stavební pokrok) proti loňskému září. Předpokládal bych, že stavby pokračují a situace bude každý měsíc lepší.
- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
Kolik je přes Maďarsko km mimo dálnici?
Já jsem teď (červen-červenec) jel klasickou trasou (s přívěsem) a žádné zdržení se nekonalo. SLO->HR v neděli odp. a HR->SLO v pondělí odp. Hranice, mýto, zúžení, všechno plynule.
Já jsem teď (červen-červenec) jel klasickou trasou (s přívěsem) a žádné zdržení se nekonalo. SLO->HR v neděli odp. a HR->SLO v pondělí odp. Hranice, mýto, zúžení, všechno plynule.
- sawfish
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
to LadaM
Ahoj, vezl jsi svoji Sun Odyssey 24,1? Jestli ji tedy ještě máš?
Michal
Ahoj, vezl jsi svoji Sun Odyssey 24,1? Jestli ji tedy ještě máš?
Michal
- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
Jojo, to jsme byli my 

- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
LadaM píše:Kolik je přes Maďarsko km mimo dálnici?
......
Na jihu asi sto.
Nepočítám pár kilometrů od slovenských hranic.