Pracovní doba kapitanátu
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
- Kontaktovat uživatele:
Pracovní doba kapitanátu
Našel jsem tu následující:
Všechny přístavní kapitanáty a jejich
pobočky jsou dostupné na VHF
kanálech 10, 16, 70.
Pracovní doba přístavních kapitanátů
Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split a
Dubrovník je 0-24 h,
zatímco pobočky přístavních kapitanátů
mají stanovený letní a zimní řád
pracovní doby.
Znamená to opravdu to, že do Puly, Rijeky, Zadaru, Šibeniku a Splitu mohu přitáhnout loď KDYKOLIV a vyřídím tam na počkání vinětu atd.? Máte někdo zkušenost s nočním nebo víkendovým provozem?
Díky
Všechny přístavní kapitanáty a jejich
pobočky jsou dostupné na VHF
kanálech 10, 16, 70.
Pracovní doba přístavních kapitanátů
Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split a
Dubrovník je 0-24 h,
zatímco pobočky přístavních kapitanátů
mají stanovený letní a zimní řád
pracovní doby.
Znamená to opravdu to, že do Puly, Rijeky, Zadaru, Šibeniku a Splitu mohu přitáhnout loď KDYKOLIV a vyřídím tam na počkání vinětu atd.? Máte někdo zkušenost s nočním nebo víkendovým provozem?
Díky
Pokud přitáhneš na vleku,tak na kapitanát nemusíš,můžeš na kteroukoli pobočku
" Lučka ispostava".Celně a pasově jseš odbaven již na hranicích.Na pobočku jdeš jen pro vinětu a tu by jsi měl mít než vypluješ,jinak hrozí malér.
Jezdím tam s lodí již 11 let,někdy 2x ročně a ještě mě nekontrolovali.
Někdy ovšem dělají skupinový zátah a to pak neunikne nikdo.
" Lučka ispostava".Celně a pasově jseš odbaven již na hranicích.Na pobočku jdeš jen pro vinětu a tu by jsi měl mít než vypluješ,jinak hrozí malér.
Jezdím tam s lodí již 11 let,někdy 2x ročně a ještě mě nekontrolovali.
Někdy ovšem dělají skupinový zátah a to pak neunikne nikdo.
- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
ficcus píše:O to mi právě jde! Abych nuceně nečekal se spuštěním lodi třeba od soboty až do pondělí. Je varianta vyjet z ČR už ve čtvrtek a vše tak odbavit již v pátek, ale jsou to právě ty 2 dny dovolené navíc (čt-pá)
nemůže Ti tu vinětu někdo koupit - přívézt dřív než tam pojedeš?
jestli to nepotřebují Chorvati vidět a viněta je roční, tak by to neměl být problém
- bokal
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
Ono asi záleží na ročním období. V sezoně fungovaly i pobočky o víkendech, ale jen asi 3 hodiny dopoledne a 2-3 hodiny večer. Chodil jsem tam na 18. hodinu, kdy otvírali kancelář. Odpoledne už jsem dal loď na vodu, pak v 18. hod. na kapitanát(bývala tam řada), no a mohlo se vyplout. Od kdy do kdy je sezona už si nepamatuji, dá se to na netu najít.
- MalyBob
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
Pro ficcus:
Už jsem tam delší dobu nemusel, ale telefon "nic" nestojí, ze zkušenosti i v nejmenší vesničce se mluví en/de/it, pokud si chorvatsky nevěříš na telefon. Pokud potřebuješ jiné než uvedené Kapetanije, po kliknutí na město se objeví Lučke Ispostave v oblasti, včetně kontaktů.
http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=475
PS. Ještě si teda dovolím dopsat, že samozřejmě po tom telefonickém příslibu nemáš v těchto šířkách jistotu
ale je to lépe, než jet úplně naslepo. B.
Už jsem tam delší dobu nemusel, ale telefon "nic" nestojí, ze zkušenosti i v nejmenší vesničce se mluví en/de/it, pokud si chorvatsky nevěříš na telefon. Pokud potřebuješ jiné než uvedené Kapetanije, po kliknutí na město se objeví Lučke Ispostave v oblasti, včetně kontaktů.
http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=475
PS. Ještě si teda dovolím dopsat, že samozřejmě po tom telefonickém příslibu nemáš v těchto šířkách jistotu

- karaya2
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
re:
Denis píše:Ja by som osobne s loďou na vleku v sobotu nejel. Vovský má akú skúsenosť? Jazdíš v sobotu?
Ahoj Denisi , máš pravdu . Pokud člověk není vázán charterem , nebo jinou okolností , je lépe se víkendovému cestování vyhnout . Já plánuji plavby od úterý do úterý . To je na silnicích , mýtech a hranicích relativně nejmíň aut a hlavně autobusů . Z.
Má taky s červnovými sobotami dobrou zkušenost, pár let tamv tonhle termínu jezdím s "koupání milující" posádkou a problém za cca 4 roky byl jednou při návratu - ucpaný tunel.Ale nic se nevyrovná termínům v březnu až květnu, kdy je na dálnicích pusto a na moři pár plachet. A nakonec - i do moře člověk vleze (když není zbytí,že).