Restaurace s murigem (HR)
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- MarekB
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Restaurace s murigem (HR)
Hezký den,
Loni jsem byl na ostrově Mljet v městečku Pomena, vše parádní.
Máte někdo nějaké tipy nebo vyzkoušené restaurace a lokality v Chorvatsku, kde je restaurace s muringem?
Díky
Loni jsem byl na ostrově Mljet v městečku Pomena, vše parádní.
Máte někdo nějaké tipy nebo vyzkoušené restaurace a lokality v Chorvatsku, kde je restaurace s muringem?
Díky
Třeba zátoka Šešula na Šoltě - boje pro hosty restaurace (dokonce to tam funguje tak, že když připlouváš do zátoky, už je tam na člunu nabídka s jídelním lístkem a když ano, tak nejenom, že ten samý člověk Ti přiváže příď na boji, ale povolá dalšího s takovým ženijním aparátem, který ještě uváže lano na břehu ...
... a konkureční nabídka tam byla ještě jedna
Nebo Okuklje na Mljetu ... restaurací je tam víc
... a konkureční nabídka tam byla ještě jedna
Nebo Okuklje na Mljetu ... restaurací je tam víc
Re: Restaurace s murigem (HR)
Několikrát jsem kotvil u ostrova Žmanjak, západně od Murteru , ostrov ve tvaru podkovy. Jsou tam boje a plovoucí molo. Hezká restaurace, pochutnali jsme si.
- jajarin
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 25
Ostrov Kaprije Velka Nozdra. D
vě restaurace jedno molo.Re: Restaurace s murigem (HR)
Ahoj všem,
k bójkám Šešula na Šoltě. Je tam hezky, ale mají tam jeden zlozvyk a sice že i proti vůli jachtaře vážou několik lodí k jedné bójce. Psal jsem jim loni, jestli v tom hodlají pokračovat. Odpověď byla ve smyslu "Nelíbí se Ti to? Odpluj"
k bójkám Šešula na Šoltě. Je tam hezky, ale mají tam jeden zlozvyk a sice že i proti vůli jachtaře vážou několik lodí k jedné bójce. Psal jsem jim loni, jestli v tom hodlají pokračovat. Odpověď byla ve smyslu "Nelíbí se Ti to? Odpluj"
- smucek
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Otok Katina prolaz Vela Proversa. Molo s muringem gratis.
- JaOCZ
- aktívní jachtař
- Reputace: 110
- Kontaktovat uživatele:
Ostrov Zut, zatoka Golubovac, restaurace http://zut.hr/restoran-festa/
Pri navsteve restaurace molo zdarma. Kuchyn vynikajici, ale draha i na Chorvatsko.
N 43*52.829' E015*17.325
H.
Pri navsteve restaurace molo zdarma. Kuchyn vynikajici, ale draha i na Chorvatsko.
N 43*52.829' E015*17.325
H.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Dovolil bych si oponovat.
S regatkou JI jsme několikrát Žut navštívili a kotvili u mola restaurace Festa. K útratě bylo vždy připočítáno 80,-Kn za kotvení u mola / paušál za loď.
Nepamatuji že by to neúčtovali, dokonce se na to někdo ptal......
Přesnou částkou si už nejsem jistý, když tak mě někdo opravte.
S regatkou JI jsme několikrát Žut navštívili a kotvili u mola restaurace Festa. K útratě bylo vždy připočítáno 80,-Kn za kotvení u mola / paušál za loď.
Nepamatuji že by to neúčtovali, dokonce se na to někdo ptal......
Přesnou částkou si už nejsem jistý, když tak mě někdo opravte.
- JaOCZ
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Byl jsem tam letos uz dvakrat (duben/cerven) a kotveni v restauraci Festa neuctoval. Dokonce nam to pri vyvazivani lode ten pikolik na molu rikal.
ahoj všem
něco málo k danému tématu
restaurace s muringem jsou des velmi hustě , v podstatě v každé větší ale i malých zátokách.
hodnotit a doporučovat nějakou je ošidné , co se jednomu líbí a vyhovuje to druhý zase ne.
to samé restaurace , každý má jiné chutě , různé představy a finanční možnosti .
co někomu chutná , druhému nevyhovuje , pro někoho drahé pro druhého přijatelné.
proto já se vyhýbám nějakých doporučení.
záleží také v jakém termínu se kdo plaví , v plné sezoně když je přetlak tak je přístup personálu jiný než mimo sezonu.
ale k muringům a bójím , většinou za ně restaurace zvlášť nevybírají , setkal jsem se ale také s variantou že se platí , ale když jdete do restaurace tak sleva v ceně poplatku , na jídlo. To samé platí pro stání na bójích které restaurace také dosti často v zátoce mají mají.
moje zkušenosti z letoška , míst pro stání v zátokách na volné kotvení ubývá , přibývají hlavně placené bóje , viz zátoka Vinogradiště na Klementech u Hvaru , léta volné kotvení dnes jedny nejdráže placené bóje . Podobně i v jiných zátokách.
Doba je prostě taková že se vše komerzalizacuje a peníze jsou potřeba vydělávat a tak i Chorvati nezůstávají pozadu.
A příroda Chorvatům nahrála a tak se chopili příležitosti.
něco málo k danému tématu
restaurace s muringem jsou des velmi hustě , v podstatě v každé větší ale i malých zátokách.
hodnotit a doporučovat nějakou je ošidné , co se jednomu líbí a vyhovuje to druhý zase ne.
to samé restaurace , každý má jiné chutě , různé představy a finanční možnosti .
co někomu chutná , druhému nevyhovuje , pro někoho drahé pro druhého přijatelné.
proto já se vyhýbám nějakých doporučení.
záleží také v jakém termínu se kdo plaví , v plné sezoně když je přetlak tak je přístup personálu jiný než mimo sezonu.
ale k muringům a bójím , většinou za ně restaurace zvlášť nevybírají , setkal jsem se ale také s variantou že se platí , ale když jdete do restaurace tak sleva v ceně poplatku , na jídlo. To samé platí pro stání na bójích které restaurace také dosti často v zátoce mají mají.
moje zkušenosti z letoška , míst pro stání v zátokách na volné kotvení ubývá , přibývají hlavně placené bóje , viz zátoka Vinogradiště na Klementech u Hvaru , léta volné kotvení dnes jedny nejdráže placené bóje . Podobně i v jiných zátokách.
Doba je prostě taková že se vše komerzalizacuje a peníze jsou potřeba vydělávat a tak i Chorvati nezůstávají pozadu.
A příroda Chorvatům nahrála a tak se chopili příležitosti.
Kornati jih, ostrov Smokvica
ahoj, dnes budu na jihu Kornati. Muže někdo doporučit restauraci v zátoce Lojena u ostrova Smokvica? Nebo jiné Opat, Koromačna, Ravni žakan? Jde mě o konkretní zkušenost z poslední doby. předem děkuji. VikiGach
http://vikigach.rajce.idnes.cz/plachetnice_C_C_MEGA_30/
http://vikigach.rajce.idnes.cz/plachetnice_C_C_MEGA_30/
- JaOCZ
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Prave jsem vyborne povecerel na Hvaru zde:

Konoba Arsenol, www.konoba-arsenol.com

Loni otevrel (vedle je jeste jedna restaurace), instaloval 10 novych boji, kazda 3 tuny betonu.
Ceny prijatelne, rybi polivka 30 kn, tunak 150 kn, teleci kotlet 120 kn, dagnje na buzaru 90 kn.
H.
Ps: dneska odpoledne prisel majstral mezi Hvarem a Bracem v narazech skoro 40, vlny 3-4 metry, pekny houpani
, kdybych nemel samou mladez, tak to mohl byt pekny jachting. Tak jsem se radsi sel schovat sem. Ze Stareho Gradu to byla nejblizsi aspon trochu kryta zatoka, Stary Grad uplne plny
Prognoza mlcela a vsechny ostatni servery taky. I Jadran umi prekvapit.

Konoba Arsenol, www.konoba-arsenol.com

Loni otevrel (vedle je jeste jedna restaurace), instaloval 10 novych boji, kazda 3 tuny betonu.
Ceny prijatelne, rybi polivka 30 kn, tunak 150 kn, teleci kotlet 120 kn, dagnje na buzaru 90 kn.
H.
Ps: dneska odpoledne prisel majstral mezi Hvarem a Bracem v narazech skoro 40, vlny 3-4 metry, pekny houpani