jak to chodí, teda spíš nechodí

Zde skončí vše co v normálním diskuzním fóru nemá co dělat. Zde také skončí na krátkou dobu příspěvky určené k definitivnímu smazání !!! Průbežně se vysypává. Pokud zde skončí Váš příspěvek, zvažte proč tomu tak je. Můžete jej formulovat znovu a lépe. A po té, pokud bude aktuální a mít nějakou vypovídací schopnost, jej znovu vložit.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike

david
moderátor
Reputace: 234

jak to chodí, teda spíš nechodí

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 7:08 pm

aneb, musím si někde postěžovat.

Kleknul mi kotevní vrátek, po demontáži jsem zjistil, že prdla hřídel elmotoru, nejspíš odfláknutou montáží ve fabrice. No co, koupím náhradní díly. Omyl, nikdo nikde je nevede.
Sice blbý a drahý řešení - tak koupím novej, ten samej, ale novější model.
Omyl. Oslovené firmy Avar a Durdel mi tvrdí, že ve verzi 24 V neexistuje. Pošlu oné firmě - Durdel Drážďany - odkaz na ofic katalog výrobce a přijde mi odpověď, že velkoobchod Lindenmann Hamburg, odkud berou, ho nemá.
Mejluju Lindemanovi, jestli by ho teda někde nesehnal, ten mi odpoví, že je velkoobchod a ať oslovím Avar v Brně nebo někoho dalšího.

Pověstný kruh se tedy uzavřel, já mám kulový.

Ještě jsem mejloval rovnou Italům do Quicku, jak jsem nadšenej, ti se zatím neozvali, ale přímej prodej stejně nevedou, pokud vím.

Jinde na netu jsem to taky nenašel.

Rozebraný fotky jsou:

http://davidlod.rajce.idnes.cz/anchor_winch/

Nemá někdo nápad??

je to tohle - GP 2000FF, 24V, 8mm řetěz
http://www.quicknauticalequipment.com/r ... 4_EN/#90/z
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » úte zář 09, 2014 7:42 pm

Davide, samotná hřídel by nešla vyměnit?
tím myslím vyrobit a vyměnit.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » úte zář 09, 2014 7:52 pm

Původně mě napadlo nechat vyrobit novou hřídel, ale podle fotek už jsou celý převody před smrtí.

http://www.ebay.com/itm/Quick-Windlass- ... 4f&vxp=mtr

koukam, že než jsem to dopsal, tak už jsem druhej. :)
david
moderátor

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 7:53 pm

jak chceš vylisovat hřídel, navíc zalepenou, z rotoru a kolektoru, aniž by se to celý nekzurvi?

zkusíme to snad svařit, ale stejně to není řešení, páč je silně sešmajdanej i pastorek planetový převodovky, ten by se musel udělat. Naštěstí je jednoduchej - rovný zuby.

kur-va, proč to ale nejde koupit???????????

všichni chtěj za všechno kopec peněz, ale jen za to co maj naučený a na krámě. hnout prdelí a trochu se snažit jim je zatěžko. to mi vadí :gun:
david
moderátor

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 8:04 pm

Zdendo dík, ale já, když už, tak chci stejnej kvůli dírám v palubě a aby měl freefal - kotva spadne sama při zmáčknutí knoflíku směr dolů a kdekoli se zabrzdí zmáčknutím "nahoru".

před smrtí je jen ten pastorek.

nas mě tak, že tady koupím motor se šnekovou převodovkou a zbastlím si to sám a za třetinový peníze. a budu dělat rovnou dvě - druhou vindu dozadu.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » úte zář 09, 2014 8:05 pm

zdroj VUT Brno:

Je-li poškození hřídele tak velké, že není možnost opravy, je třeba poškozený hřídel nahraditnovým. Nahrazení hřídele probíhá tak, že se sejme vinutí, sběrací kroužky nebo komutátor, rotorový svazek se sevře mezi dvěma kruhy a hřídel se vylisuje lisem.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » úte zář 09, 2014 8:11 pm

Mě se z odkazu nic nezobrazilo, tak jsem to zkusil podle názvu.

Pastorek už to má za sebou. Dost jetý je i to uložení trojice pastorků (ten lisovanej plech) a koukal jsem, že ve skříni jsou vylámaný některý díry, ale ty by se asi daly zavařit.

Když bude nejhůř, tak manželka pracuje v učilišti leteckých mechaniků. Mě tam teď dělaji nový planetový kolo do navijáku. Je to tam ale na dlouho. :( ale jak říkam, když bude nejhůř, tak jim to můžeme dát. Hřídel ti vylisujou tam, kde přivíjej elektromotory a podle ní bychom pak nechali udělat novou. Stejně jako pastorek. Z čeho je ten pastorek? Já jsem to planetový kolo měl z hliníku tvrzenýho zinkem. :( :( holt čína no
david
moderátor

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 8:11 pm

Zdenda12345 píše:zdroj VUT Brno:

Je-li poškození hřídele tak velké, že není možnost opravy, je třeba poškozený hřídel nahraditnovým. Nahrazení hřídele probíhá tak, že se sejme vinutí, sběrací kroužky nebo komutátor, rotorový svazek se sevře mezi dvěma kruhy a hřídel se vylisuje lisem.

není tam jméno pana profesora? rád bych, aby mi to předved. první, co se rozesype bude pertinaxovej kolektor. taky bych chtěl vidět to "semutí vinutí" do lamel kolektoru zalisovaný.

to má smysl u rotorů za statisíce, ne za, kdo ví jestli, 500,- výrobní ceny
david
moderátor

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 8:19 pm

Zdendo,
zkoušel jsem můj odkaz a funguje
vylisujou bez problému hřídel z rotoru s kotvou nakrátko - třífázáku. s tímhle mi na 80% vyhodí

lisovanej plech je vyjetej nejvíc u jedný planety (nejsou to pastorky), kde talián nechal čouhat ven jehlový ložisko. to jsem už přelisoval tam, kde má být.

hliníkovej kastlík zavaří fy. Castolini, nebo můžu převrtat hlubší díru a dát delší kolík

pastorek na hřídeli motoru je ocelovej, lehce kalenej
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » úte zář 09, 2014 8:24 pm

http://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_ ... e_id=52727
tady je odkaz na tu práci.

Nikdy jsem tu hřídel nedělal, ani neviděl dělat. Nějak jsem se do dílny údržby pohonů během učení nedostal. Vim, ale že to tam dělali. No na elektrárně tehdy byly neomezený možnosti. :)
Jinak komutátor ti daji novej. Ten se asi ani nikdy nezachraňuje.

Mělo by to bejt tak, že vyřežou vinutí, pak stahnou plechy a vylisujou ven hřídel. Jestli se i něco ohřívá netušim. Pak to zase nalisujou zpět na novou hřídel, daji komutátor a navinou. No a samozřejmě vyváží.

Svaření bych nedoporučoval. To ti dlouho nevydrží. Nedá se sehnat podobnej motor a ten tam dobastlit?
Ještě bych případně mohl zavolat bývalému kolegovi do firmy, kde jsem pracoval. Vyráběli jsme elektromotory. Teda vyráběly se v číně :D, ale třeba tam vyráběli i ten motor co tam máš ty, nebo by nás nasměrovali na toho správnýho výrobce.
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Re: jak to chodí, teda spíš nechodí

Příspěvekod Pepa » úte zář 09, 2014 8:26 pm

Možná blbý, ale zdá se , že nemáš co ztratit.
konec hřídele pro ložisko zmenšit na průměru o 8 mm na délce o 5 mm a zbytek do potřebného tvaru nechat vytočit, nalisovat, zakolíkovat.
david
moderátor

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 8:35 pm

Zdenda12345 píše: Teda vyráběly se v číně :D, ale třeba tam vyráběli i ten motor co tam máš ty, nebo by nás nasměrovali na toho správnýho výrobce.

to je možná to nejpravděpodobnější. blbý je, že na tom motoru není štítek, nic. Tedy přesněji něco tam bylo, ale zbylo jen lepidlo po nálepce a místo toho tam štítek "Quick, Ravena Italy, mod.1100, 24V" :mad:
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte zář 09, 2014 8:41 pm

Já bych to dal na závit.
Na soustruhu vnitřní závit do rotoru, vytočit náhradu scházejícího pokračování a zafixovat třeba kolíkem durch. Nebo i červíkem (červem).
david
moderátor

Re: jak to chodí, teda spíš nechodí

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 8:41 pm

Pepa píše:Možná blbý, ale zdá se , že nemáš co ztratit.
konec hřídele pro ložisko zmenšit na průměru o 8 mm na délce o 5 mm a zbytek do potřebného tvaru nechat vytočit, nalisovat, zakolíkovat.

jo něco vymyslíme, i když na tohle tam moc místa není a motor má přes koně výkonu

mně prostě vadí, spíš ser , že prostě obchodníci jsou za ty prachy mrtví brouci a na druhou stranu skučej, že je malej kšeft.
david
moderátor

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 8:48 pm

Baharis píše:Já bych to dal na závit.
Na soustruhu vnitřní závit do rotoru, vytočit náhradu scházejícího pokračování a zafixovat třeba kolíkem durch. Nebo i červíkem (červem).

ten motor točí na obě strany a se štosama, to mrňavej kolík dlouho neudrží, natož červík - bylo by to zkrz závit tak max 8mm
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8

Příspěvekod shooter » úte zář 09, 2014 8:56 pm

Ahoj
Zkusil bych to zavařit. Namazat to gelem na pohlcení tepla ovařit a pak to líznout na draxlu.Pokud to neni cementovaný.tak ba to mohlo držet šlehnout s tím múžeš vždycky.Kdyby si to pak řešil z gruntu tak bych se bejt tebou podíval na ručně vedený vysokozdvižný vozejky.ty motory bejvaj 24 volt a jsou dost robustní (čerpadla,pojezdy..........). ;)
Šutrák
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » úte zář 09, 2014 9:04 pm

davide-zkus zavolat na www.bold.cz -byvali tam docela ochotní-vyměnu hrídele(pokud to teda jde-asi by to museli vidět) by meli zvladnou i se zarukou
david
moderátor

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 9:07 pm

svaření je v plánu. sehnat motor 24V není až takový problém, horší to je s rozměry a umístěním přívodů, by se vešel dovnitř - příruba je tady speciál, musela by jít přehodit.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » úte zář 09, 2014 9:23 pm

Netuším, jestli posílají do čech, ale to už by se pořešilo

http://www.marinewarehouse.net/quickwin ... tml#Genius

P.S. zdá se, že poslání do čr jim nedělá problémy
david
moderátor

Příspěvekod david » úte zář 09, 2014 9:38 pm

Bingo! Jestli to neopravím, nebo i tak, tak tohle je dobrá zpráva. DíííK
marekparek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod marekparek » stř zář 10, 2014 9:20 pm

co se týká opravy elektromotoru, oslov tuhletu firmu http://sopo.cz/cz/ Měl jsem prodřený komutátor u motorku o chlup menšího než je ten tvůj a oni ho přepletli, vyměnili komutátor, dali nový uhlíky a naúčtovali mi 1500,- Kč. Předpokládám, že s hřídelí by si taky poradili. Tato firma je jediná, která dělá takhle malé motorky, ostatní se zabývají pouze většími. Tedy jinou firmu jsem nenašel a to jsem se dost snažil
david
moderátor

Příspěvekod david » stř zář 10, 2014 11:41 pm

Dík za tip. Až se vrátím, Modletice mám kousek.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv říj 16, 2014 2:30 pm

Jak to nakonec s vrátkem dopadlo? Podařilo se ti ho nějak opravit?
david
moderátor

Příspěvekod david » čtv říj 16, 2014 2:44 pm

Zdenda12345 píše:Jak to nakonec s vrátkem dopadlo? Podařilo se ti ho nějak opravit?

10.9. svařená hřídel a zavařená skříň po vylomeném centr kolíku.

11. 9. znouvu svrtáno, zatím složeno s původním pastorkem, a nainstalováno. Funguje a hlučnost je poloviční.

12. 9. vinobraní v Roudnici :D

někdy v zimě nechám udělat nový pastorek, příp i planety.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv říj 16, 2014 3:06 pm

Super! Ať dlouho slouží.

Zpět na