Překližky pro stavbu metodou Stich and Glue - ucelené info
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- fishmaster
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
www.drevonalode.cz a pak brandys nad ladem-jaholz? nebo tak nejak-tam jsem bral ja
- Corwin
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
opravuji:
http://www.jafholz.cz
jsou v Brandýse nad Labem. Mají v nabídce Okume překližky, ale zase jen variantu vnější vrstvy okume, vnitřek olše nebo podobné (nic moc) dřevo.
V "Dřevonalode" mají překližky nejenom celo-okume ale i okume vnitřek, vnějšek mahagon, nebo i vnějšek teak.... jen ta cena.....
Pokud se jedná o překližku do interiéru - v jednom hobby-marketu prodávají borovou voděvzdornou překližku 9mm (a myslí i 12 nebo 14mm) za cenu, která mi přišla velmi rozumná (? 600Kč deska 9mm x 2,5mx1,2m - už nevím?). Někdo tady (Denis) ji zkoušel varem a výsledky OK......
http://www.jafholz.cz
jsou v Brandýse nad Labem. Mají v nabídce Okume překližky, ale zase jen variantu vnější vrstvy okume, vnitřek olše nebo podobné (nic moc) dřevo.
V "Dřevonalode" mají překližky nejenom celo-okume ale i okume vnitřek, vnějšek mahagon, nebo i vnějšek teak.... jen ta cena.....

Pokud se jedná o překližku do interiéru - v jednom hobby-marketu prodávají borovou voděvzdornou překližku 9mm (a myslí i 12 nebo 14mm) za cenu, která mi přišla velmi rozumná (? 600Kč deska 9mm x 2,5mx1,2m - už nevím?). Někdo tady (Denis) ji zkoušel varem a výsledky OK......
- stenly38
- návštěvník fóra
Na níže uvedeném odkazu pán staví lodě z březového multiplexu a z Bintangoru tak s tím má třeba dobré zkušenosti???
http://www.drevenelode.cz/nove_lode.html
http://www.drevenelode.cz/nove_lode.html
- stenly38
- návštěvník fóra
Dnešní odpověď z Finnforestu:
Dobrý den,
Děkujeme za Vaši poptávku. Překližky z tropických dřevin již bohužel nejsou běžnou součástí našeho sortimentu, mohu Vám pouze nabídnout gabonové překližky, které máme ve výprodeji a jsou vhodné na podobné stavby.
Překl.surová, gabon, kvalita B/BB, lepení AW100 - voděodolné 12 x 2500 x 1250 mm.....................................626 Kč/m2 bez DPH posledních 17 ks skladem
Překl.surová, gabon, kvalita B/BB, lepení AW100 - voděodolné 15 x 2500 x 1250 mm.....................................787 Kč/m2 bez DPH
Tyto překližky jsou se speciální úpravou - mají sníženou hořlavost.
Zboží je k odběru ihned v našem skladu v Tlumačově u Zlína, platba v hotovosti.
Pokud Váš zájem přetrvá, kontaktujte nás prosím na níže uvedeném čísle.
S pozdravem
Ing. Pavlína Marčáková
Finnforest CZ s.r.o., Internal Sales
Skály 215 P.O. Box 18, 763 62 Tlumačov, Czech Republic
Tak jsem nakonec našel u nás V Roudnici n/L ve firmě Palisandr březovou překližku multiplex v těchto rozměrech a cenách:
tl.6,5 1250x2500 667,- za desku
9 1250x2500 725,-
12 1250x2500 903,-
Zkouška podle Denise varem,mrazem,rychlím ohřevem a zase varem dopadla výborně stále drží bez známek poškození.Vařil jsem tu 6,5mm 1hodinu20min.
Tak snad když se ještě ve vnitř ošetří tak by mohla vydržet,snad je to ekonomická varianta pro nás chudší
Cenový rozdíl u této lodi kterou jsem si po mnoha peripetiích vybral:
http://www.bateau.com/proddetail.php?prod=HMD19
Okoume combi Jafholz cca 35000,-
březová překližka mutiplex cca 19000,-
Tím je asi rozhodnuto
Dobrý den,
Děkujeme za Vaši poptávku. Překližky z tropických dřevin již bohužel nejsou běžnou součástí našeho sortimentu, mohu Vám pouze nabídnout gabonové překližky, které máme ve výprodeji a jsou vhodné na podobné stavby.
Překl.surová, gabon, kvalita B/BB, lepení AW100 - voděodolné 12 x 2500 x 1250 mm.....................................626 Kč/m2 bez DPH posledních 17 ks skladem
Překl.surová, gabon, kvalita B/BB, lepení AW100 - voděodolné 15 x 2500 x 1250 mm.....................................787 Kč/m2 bez DPH
Tyto překližky jsou se speciální úpravou - mají sníženou hořlavost.
Zboží je k odběru ihned v našem skladu v Tlumačově u Zlína, platba v hotovosti.
Pokud Váš zájem přetrvá, kontaktujte nás prosím na níže uvedeném čísle.
S pozdravem
Ing. Pavlína Marčáková
Finnforest CZ s.r.o., Internal Sales
Skály 215 P.O. Box 18, 763 62 Tlumačov, Czech Republic
Tak jsem nakonec našel u nás V Roudnici n/L ve firmě Palisandr březovou překližku multiplex v těchto rozměrech a cenách:
tl.6,5 1250x2500 667,- za desku
9 1250x2500 725,-
12 1250x2500 903,-
Zkouška podle Denise varem,mrazem,rychlím ohřevem a zase varem dopadla výborně stále drží bez známek poškození.Vařil jsem tu 6,5mm 1hodinu20min.
Tak snad když se ještě ve vnitř ošetří tak by mohla vydržet,snad je to ekonomická varianta pro nás chudší

Cenový rozdíl u této lodi kterou jsem si po mnoha peripetiích vybral:
http://www.bateau.com/proddetail.php?prod=HMD19
Okoume combi Jafholz cca 35000,-
březová překližka mutiplex cca 19000,-
Tím je asi rozhodnuto

- karel
- Macher
- Reputace: 14
zdar stenly , přidán ti ještě dva odkazy na překližky v Praze , to by pro tebe případně nebylo až tak z ruky .
V dřevobisu mají 6 mm překližku z meranti .
http://www.drevobis.cz/?page=sortiment&idkat=10
A v Asko mají borovicové překližky
http://shop.asko-as.cz/preklizky-vodovz ... ly/c-1814/
Všichni nestaví lodě jen z překližek v marine provedení , většinou proto že jsou drahé . Pokud překližky vyzkoušíš jak jsi psal , tak zjistíš jak odolné je lepidlo kterým je slepená dýha .
Jestli budu stavět další loď , tak se určitě vyhnu překližce z topolu , dával bych si velký pozor na břízu (snažil bych se ji nepoužít , a když tak finskou) . Vůbec bych se po zkoušce varem nebál borové překližky .
Loď si vybral moc pěknou , něco takového by se mě moc hodilo
.
V dřevobisu mají 6 mm překližku z meranti .
http://www.drevobis.cz/?page=sortiment&idkat=10
A v Asko mají borovicové překližky
http://shop.asko-as.cz/preklizky-vodovz ... ly/c-1814/
Všichni nestaví lodě jen z překližek v marine provedení , většinou proto že jsou drahé . Pokud překližky vyzkoušíš jak jsi psal , tak zjistíš jak odolné je lepidlo kterým je slepená dýha .
Jestli budu stavět další loď , tak se určitě vyhnu překližce z topolu , dával bych si velký pozor na břízu (snažil bych se ji nepoužít , a když tak finskou) . Vůbec bych se po zkoušce varem nebál borové překližky .
Loď si vybral moc pěknou , něco takového by se mě moc hodilo

- stenly38
- návštěvník fóra
Tak dobře ještě zkusím test s tou borovicovou překližkou tu mají u nás také,ale zjistím ceny i v Praze
A tu loď jsem taky vybíral tak dlouho až už si tady na foru asi mysleli že jsem blázen trávil jsem na internetu desítky hodin a tahle už splňuje všechny moje představy,ale to dotohodle vlákna nepatří

A tu loď jsem taky vybíral tak dlouho až už si tady na foru asi mysleli že jsem blázen trávil jsem na internetu desítky hodin a tahle už splňuje všechny moje představy,ale to dotohodle vlákna nepatří

Jeden výrobce je v Uherském ostrohu www.dyas.eu .
Já když jsem kupoval překližku tak jsem to zadal ve velkoskladu(mají i maloprodej) Dřevo trust www.drevotrust.cz. Chtěl jsem po nich vodovzdornou překližku, nefoliovanou, vyrobenou z břízy a nebo borovice. A za 4dny měly pro mě na skladě požadované kusy. Já bych využil sít prodejen pro truhálře, protože pokud to nemají na skladě a má to jejich jiná prodejna tak to zdarma dovezou na prodejnu, která je zákazníkovy nejblíže a nebo to stáhnou od výrobce.
Mě ta bříza stála 9mm 258kč/m2 bez DPH a 18mm 464kč/m2 bez DPH. DPH je 20%. Jiné prodejny jsou i Jaf holz, Killi.
Já když jsem kupoval překližku tak jsem to zadal ve velkoskladu(mají i maloprodej) Dřevo trust www.drevotrust.cz. Chtěl jsem po nich vodovzdornou překližku, nefoliovanou, vyrobenou z břízy a nebo borovice. A za 4dny měly pro mě na skladě požadované kusy. Já bych využil sít prodejen pro truhálře, protože pokud to nemají na skladě a má to jejich jiná prodejna tak to zdarma dovezou na prodejnu, která je zákazníkovy nejblíže a nebo to stáhnou od výrobce.
Mě ta bříza stála 9mm 258kč/m2 bez DPH a 18mm 464kč/m2 bez DPH. DPH je 20%. Jiné prodejny jsou i Jaf holz, Killi.
dyas
dyas má krásné věci, mám to za rohem, často tam nakupuji, mají skladem spoustu "dvojky" kvality ,
což znamená jen např. nerovnoměrná barevnost,či škrábanec, má to ovšem jeden háček.
všechno voděodolné, co dělají, je z BUKU!!! , tudíž naprosto nevhodné!!! (pro stavbu lodě)
dříve dělali ještě ze smrku a břízy, opakovaně jsem se na to ptal, kompetentních osob
a bylo mi řečeno že už to ani nikdy dělat nebudou.
sek
což znamená jen např. nerovnoměrná barevnost,či škrábanec, má to ovšem jeden háček.
všechno voděodolné, co dělají, je z BUKU!!! , tudíž naprosto nevhodné!!! (pro stavbu lodě)
dříve dělali ještě ze smrku a břízy, opakovaně jsem se na to ptal, kompetentních osob
a bylo mi řečeno že už to ani nikdy dělat nebudou.
sek
Na Moravě je i Hodonín a firma http://www.ploma.cz/ dříve ZPD.
Koukni jestli se ti ty stránky něco řeknou. Stavil bych se zeptat, ale dnes odjíždím a už to nestihnu. Když tak za týden....
Koukni jestli se ti ty stránky něco řeknou. Stavil bych se zeptat, ale dnes odjíždím a už to nestihnu. Když tak za týden....

- andrej
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
Tak PLoma už krachuje sú v konkurze a nemajú skoro nič. bol som tam pred 14dňami Smrek-borovice nemajú vôbec ,len nejaký buk aj to len niektoré hrúbky a len pár tabúľ to je na nič. Zamestnanci mi vraveli že čakajú kedy ich zoberie nejaký zaujímavý koncern a podrží fabriku vraj už mesiace nevyrobili nič. S pozdravom Andrej
- karel
- Macher
- Reputace: 14
zdar Vicky7 , zkoušel si se zeptat v Jaf Holz ? http://www.jafholz.cz/jaf-holz-spol-s-ro/kontakt/
Začínám si myslet že jsem měl s překližkou kliku , když jsem začal stavět loď tak ještě fungoval finforest a tam jsem koupil vše co jsem potřeboval a bez objednávání .
Každopádně stavbě zdar
a možná se smiř s tím že budeš muset koupit desky jinde než na moravě .
Začínám si myslet že jsem měl s překližkou kliku , když jsem začal stavět loď tak ještě fungoval finforest a tam jsem koupil vše co jsem potřeboval a bez objednávání .
Každopádně stavbě zdar

- panak-ml
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Na Moravě nevím, ale asi poslední zdroj dobré překližky je dřevo na lodě.cz
Jinak jako karel, stihl jsem ještě finforest, než skončil
Jinak jako karel, stihl jsem ještě finforest, než skončil

Zdravím,
já osobně jsem kupoval překližku od www.drevonalode.cz (Torapo). Pánové jsou absolutně ochotný a vstřícní, co se týká informací a
obsluhy. a navíc jsou jediný co mají překližku co by se skutečně měla používat.
Ať se kouknete kamkoliv na Glen-L, Devlin, Fischer Selway, Bateau.com atd. všude doporučují celookoume překližky nebo něco min. BS1088. Nikde nejsou jak Babica aby říkali když nemáte Okoume dejte tam březový multiplex, když nemáte břízu dejte tam borovici, když nemáte borovici nedávejte tam nic, díra je taky hezká. (nic proti známému kuchaři, ale je to jeho hláška
)
no a cena je jaká je , každá sranda něco stojí a stavba lodí je podle mě královská disciplína a každá loď je vizitkou
majitele a stavitele. Takže buď to nějak splácám nebo chci být na svojí loď pyšný.
(no doufám že jsem teď moc lidi nenasr....
, tohle si prostě myslím.
Stavbě zdar!
Vonkounic
já osobně jsem kupoval překližku od www.drevonalode.cz (Torapo). Pánové jsou absolutně ochotný a vstřícní, co se týká informací a
obsluhy. a navíc jsou jediný co mají překližku co by se skutečně měla používat.
Ať se kouknete kamkoliv na Glen-L, Devlin, Fischer Selway, Bateau.com atd. všude doporučují celookoume překližky nebo něco min. BS1088. Nikde nejsou jak Babica aby říkali když nemáte Okoume dejte tam březový multiplex, když nemáte břízu dejte tam borovici, když nemáte borovici nedávejte tam nic, díra je taky hezká. (nic proti známému kuchaři, ale je to jeho hláška

no a cena je jaká je , každá sranda něco stojí a stavba lodí je podle mě královská disciplína a každá loď je vizitkou
majitele a stavitele. Takže buď to nějak splácám nebo chci být na svojí loď pyšný.
(no doufám že jsem teď moc lidi nenasr....

Stavbě zdar!
Vonkounic
- Crazymen
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Baharis píše:Je to tak, skoro všichni lidi jsou už propuštěni. Jedna z posledních fungujících firem v Hodoníně.andrej píše:Tak PLoma už krachuje sú v konkurze
Už i Varmuža (Rybena) tu končí, prodává to polákům a budou to asi jen sklady na jejich "kvalitní" výrobky ...
O Varmužovi je to kachna...zůstává (i přes hodně silné tlaky)
- ZodiacZoom
- nováček na fóru