Letošní dovolená po českých vodách. Vyplouval jsem z Litochovic pod Lovosicemi před prázdninami, kdy byl průtok třikrát větší oproti normálu. Po Labi to bylo vážně utrpení. Místama jsem plul 4-5km/h. Po Vltavě už to bylo veselejší, tam už jsem pádil proti proudu v průměru 8km/h. Po čtyřech dnech jsem doplul na Orlík. Na Orlíku jsem pobyl pár dní a v úterý jsem se rozhodl pomalu vyplout domů. Jenže jsem se nepodíval na provozní dobu výtahu a zjistil jsem že je přes týden mimo provoz. Do pátku jsem nemohl čekat, abych stihnul doplout včas domů kvůli práci. Po mnoha shánění a telefonátech jsem se dostal až na jednoho člena fóra,který mě tedy převezl na Slapy. V úterý večer a středu ráno jsem proplul Slapskou přehradu a jako jeden z prvních ten den jsem byl převezen traktorem. Během dne jsem doplul do Modřan. Cesta po proudu ubíhala o poznání rychleji. Opravdu fofr to byl po Labi, kde jsem valil místama i 18km/h. Domů jsem doplul v pátek dopoledne. Za ten týden a půl jsem naplul něco přes 500km a propálil necelých 100 l benzínu. Vím, pro někoho je to běžná každoroční záležitost, ale pro mě taková cesta po vodě byl nový zážitek a jedna z nejlepších dovolených.
Na YouTube je ještě pár drobných záběrů z cesty a v odkaze přidávám nějaké foto.
https://olin77.rajce.idnes.cz/Labe_a_Vltava_2020/