bvp1 píše:Dobrý den, ahoj,
můžete mi někdo prosím poradit nebo říct svoji zkušenost s ředěním epoxidu? Potřebuju část kormidla (z překližky) napustit epoxidem (Epoxy1200), chci ale použít ředěný epoxid, hlavně aby se mi s ním lépe pracovalo (např. aby bylo možné epoxid roztírat stětcem). A pak taky ředěný epoxid se do překližky podle mého názoru lépe vsákne, což potřebuju. K ředění chci použít líh. Mám zkušenost, že když se napíchá epoxid a do něj se naleje líh, tak epoxid nemusí vytvrdnout, líh prostě přeruší reakci. Takže chci nejdříve naředit lihem pryskyřici a pak teprve nalít tužidlo v daném poměru. Než to začnu testovat prakticky, tak jsem se chtěl zeptat na vaše názory a zkušenosti. Děkuji vám. BVP1
Kdysi jsem udělal stejnou chybu. Ve snaze naředit epoxy 1200 za účelem nátěru a impregnace překližky, jsem sice správně použil jako ředidlo čistý aceton, ale naředil jsem nejprve hustou medovou pryskyřici a teprve pak ji smíchal s druhou složkou lepidla a to byla chyba!
Ředit se smí teprve až se obě složky lepidla smíchají v předepsaném poměru a spustí se reakce. Teprve pak se smí ředit! Jinak z toho bude chemicky znehodnocená břečka.