My stavěli přes léto ve skautský klubovně, venku a v pàrty stanu (loďky 2 až 5 m).
Teď máme pronajatou dvojgaráž asi 5 x 7 m. Chtěli bysme jí vytopit na 16 až 20 stupňů, kvůli epoxidu a barvení. Čím jste kdo v zimě vytápěl (vytápíte)? Dík.
V jaké dílně jste stavěli ?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- jakubsipek
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Re: V jaké dílně jste stavěli ?
Ja otocil trup hlavou dolu a ohrival ho zevnitř přímotopem. Okolni teplota byla do 10st, ale ohratej trup nemel problém a tuhlo to. Docela mi trvalo nez jsem na to prisel.
To samý - dělal jsem to venku, časně z jara, pod stanem, trup zabalil plachtou a dal do něj teplovzdušný ventilátor...
Pokud máš místnost - byť nevytápěnou, mělo by to fungovat. Tedy pokud nebude venku -20C.
S tím barvením pozor, pokud přikryješ plachtou i zdánlivě zaschlý povrch, přilepí se a můžeš začít znovu (vlastní zkušenost). Epoxi / polyester by měl být u běžně prodávané krycí plachty v pohodě.
Pokud máš místnost - byť nevytápěnou, mělo by to fungovat. Tedy pokud nebude venku -20C.
S tím barvením pozor, pokud přikryješ plachtou i zdánlivě zaschlý povrch, přilepí se a můžeš začít znovu (vlastní zkušenost). Epoxi / polyester by měl být u běžně prodávané krycí plachty v pohodě.
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Tady pozor, chlapi ! To topení bych docela hlídal. na technickém listě je psána min. teplota 15st C. Nejsem kdoví jak zkušený, ale sám jsem si takhle naběhl - na konci září jsem na voděl opravoval batisty, krásné slunenčné odpopledne... jednomže než jsem to všechno stihnul, už bylo 19 večer- venku 10 a já mám "med" nevytuhlý doted´!!!
Tzn. budu muset NĚJAK (nevím jak) opravovat... sloupnout horkovzduškou ? Možná byla i chyba v namíchání startovače 1:50...

- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Od ty doby co jsem mel potize s tuhnutim uz zasadne do Epoxy davam vic aktivatoru nez predepisuje výrobce.
Jednou jsem místo predepsanyho 6.5:100 omylem redil 1:6.5, byl to fofr jak s Polyesterem, ale praci jsem udelal. Od ty doby volim univerzalni pomer 1:10 a jsem spokojen. Problemy pominuly.
Jo a k tomu lepivymu.... jednou jsem to vyresil tak, ze jsem namichal trochu epoxy s asi 12-15% aktivatoru a rychle tim natrel to lepivy. Udelalo to sice hrudky ale ztuhlo. Predpokladam ze když jsi redil 1:50, byl to spis polyester a u nej se mi nic takového nestalo.
Jednou jsem místo predepsanyho 6.5:100 omylem redil 1:6.5, byl to fofr jak s Polyesterem, ale praci jsem udelal. Od ty doby volim univerzalni pomer 1:10 a jsem spokojen. Problemy pominuly.
Jo a k tomu lepivymu.... jednou jsem to vyresil tak, ze jsem namichal trochu epoxy s asi 12-15% aktivatoru a rychle tim natrel to lepivy. Udelalo to sice hrudky ale ztuhlo. Predpokladam ze když jsi redil 1:50, byl to spis polyester a u nej se mi nic takového nestalo.
Určitě se vyplatí rozjet chemickou reakci třeba zahřátím horkovzdušnou pistolí. Jak to začne reagovat, spustí se i "vnitřní přitápění" - v případě polyesteru někdy i překvapivě mohutné....
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Viky_CZ píše:Ja otocil trup hlavou dolu a ohrival ho zevnitř přímotopem. Okolni teplota byla do 10st, ale ohratej trup nemel problém a tuhlo to. Docela mi trvalo nez jsem na to prisel.
Čo si sa ma nespýtal ?