Váha nič?

Už ju nesleduješ?
Uvedom si že to nie je plachetnica, nemá to oblý trup, nebude plávať v náklone 10,15 20 stupňov, Má to outdorové hrany zanorené pod vodou, široké zrkadlo, boky lode v podponorovej časti /laterál/ ťa povedú a žiadny znos sa nekoná, žiadny vonkajší kýl nepotrebuješ. Ak niekde dobre drbneš a dostane ten tvoj kýl pecku, tak ti posunie tie šrouby a máš dirky do obšívky, stačí skulinka a na prúser máš zarobené. Daj dole len tú dubovú lištu, buď ju nalep ako ti radí Kanic do zahusteného epoxidu, alebo ja som ju lepil Sika tmelom, drží ako epoxid a navyše je to pružné, akurát je to trochu drahšie. Žiadne šrouby tam nedávaj. Písal si si predsa s projektantom, pýtal si sa na to a on ti povedal čo máš robiť. Dno je krabicová konštrukcia, to je mimoriadne pevné riešenie, proti prerazeniu obšívky tam pridaj jednu vrstvu tkaniny ako ti povedal a je to a ked chceš strážiť hmotnosť, daj tam 170 g kevlar.
Ak sa raz dostaneš na neupravenú rieku ako je Dunaj a zastaneš pri brehu, tak sa dá špicou k brehu a máš kotvu zozadu, na breh a speť do lode sa hrabeš cez špicu, tak to musíš mať nejako vyriešené, rebríček a pod. Dá sa aj naopak, špicou k vode, zadkom ku brehu, ťah na kotvu od vĺn prechádzajúcich lodí je menší a lepšie sa lezie do lode a z nej. Niekedy ťa ale vlna zhúpne, ťukneš dnom lode o dno rieky. Stane sa že voda v noci poklesne a zobudí ťa náraz, vtedy si povieš, dobre že som to fest olaminoval, alebo, dobre že som tam tu lištu dal

. Na motorovej piroge som mal tú oderkovú lištu na kýle až dozadu a čln jazdil s 20 k motorom ako búrka. Ale to je o tom ako Avalon napísal, kdo kolko odjazdil, kto kolko kotvil, kdo kolko nalaminoval.