zdravim vsechny a prosim o rady, jiz jsem prohledal cele forum a nic nenasel, tak proto nove tema.
stavim kanalovou lod "narrowboat", nyni jsem ve stadiu hotove vany tj. zebra-preklizka-laminat a ceka me stavba konstrukce budouci kajuty... ale nevim jak nato. kajuta by mela byt vlastne krabice 10x3m, musim tedy nejdriv postavit z tramu asi 80x80cm ???? konstrukci kterou nasledne obalim marine preklizkou. Moje prestava je vestavet 7 ctvercovych profilu (zebra jsou po cca 70cm od sebe, takze kazde druhe zebro).
Moje dotazy: mam pouzit pri spojovani tramu platovani nebo neco jineho?
Jak pripevnit spodni tramy? Bocni tramy mohu prisroubovat k obsivce?
Stravil jsem hledanim na googlu a v knihach hodne casu ale nic podobneho jsem nenasel.
diky za vsechny rady
Stavba kanalove lode
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- tomasito2009
- nováček na fóru
- Reputace: 0
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Keď má byť krabica 10x3 m, tak aká je potom tá vaňa?
A podla čoho to staviaš? Máš na to nejaký projekt? Spodné trámy to myslíš podlahové? Po streche sa bude chodiť?
Ja by som sa na to pozeral ako na stavbu chaty. Stĺpiky by som volil profil o hrúbke 30-40 mm, teda z ohoblovanej 50 mm fošni, výšku 70-80 mm a dával by som ich tak ako máš rebrá, teda po 70 cm. K rebrám ich prilep a prišroubuj. Trámiky na strechu a podlahu musia byť vyššie, odhadol by som to na 150mm, hrúbka 30-40 mm. Opláštiť boky môžeš tatranským profilom, alebo podobným a preglejku s olaminovaním by som dal na strechu. Podlahu s palubovky, prípadne preglejka.

Ja by som sa na to pozeral ako na stavbu chaty. Stĺpiky by som volil profil o hrúbke 30-40 mm, teda z ohoblovanej 50 mm fošni, výšku 70-80 mm a dával by som ich tak ako máš rebrá, teda po 70 cm. K rebrám ich prilep a prišroubuj. Trámiky na strechu a podlahu musia byť vyššie, odhadol by som to na 150mm, hrúbka 30-40 mm. Opláštiť boky môžeš tatranským profilom, alebo podobným a preglejku s olaminovaním by som dal na strechu. Podlahu s palubovky, prípadne preglejka.
Ahoj,kdysi jsem se aktivně zůčastnij stavby houseboatu,takže si něco málo pamatuju,vana obdélník z ocel.plechu,příď cca 150cm záď cca120cm,boční ochozy cca50cm,všechno tohle bylo mírně vyspádováno ven z lodi.Při pohledu shora vznikla obdélníková díra 6 krát 2,5m,na tuhle díru jsme přivařili L profil5krát5 cm,aby jedna část profilu směřovala nahoru,mezi horní palubu a žebra na dně lodi jsme vevařili svislé L profily aby vyztužily occhozy,při stavbě kajuty jsme napřed udělali plán nábytku a oken takže budoucí konstrukce umožňovala zároveň připevnění skříně stolu postelí atd.konstrukce kajuty byla s dřevěných hranolů 50krát 30mm,první hranol byl vyfrézovaný,aby se kryl do roviny s výše popsaným profilem L ke kterému byl ze spoda přišroubován.Pak už jsme podle plánu pomocí vinglů a kolíků postavili první svislé hranoly,pak jsme celé tohle jakoby patro uzavřeli dalším obvodovým hranolem,který zárověň tvořil spodní rám pro budoucí okna,pak jsme pridělali další svislé hranoly,kreré tvořily boky oken,zase podélný hranol,horní rám ona a pak zase svislé hranoly a poslední podélný,na který se priďelávali žebra střechy.Vnitřek kajuty byl polepen pásy 5mmpřekližky a vytapetován,zvenku jsme do vzniklých otvorů vlepili polystyren300mm a vše bylo uzavřeno palubkama.Okna jsme použili karavanová.Snad ti to pomůže,Ahoj
-
- moderátor
- Reputace: 234
Re: Stavba kanalove lode
to nebude narow boat, ten má š 2,10 - 2,15.
to bude něco jinýho, bude.... není ještě možný včas přestat?
to bude něco jinýho, bude.... není ještě možný včas přestat?