Ovládání kormidelní ploutve
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- PRWOcK
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
Ovládání kormidelní ploutve
Zdravíčko vasrmani!
Můžete mi prosím poradit, nebo dát typ na nějaký spolehlivý a pokud možno levný způsob převodu od volantu na ploutev??
Líbí se mi systém od Vetusu (pumpa pod volantem,hadice a dvoučinný píst ovládající páku kormidla) jenže je to trochu drahý.
Napadlo mě, jestli někdo z vás neví, jestli jde propojit mezi sebou dva dvoučinné písty tak, aby se při zatlačení 1.pístu vysunul druhý a aby se zase při vysunutí 1.pístu ten druhý zasunul. Kormidlem přes hřebenovej převod by se ovládal jeden píst a druhej by byl na páce kormidla. Od volantu ke kormidlu to mám cca 3,5m a nerad bych to řešil řetězama, rozetama a táhlama (což je pro mě zatím nejpravděpodobnější řešení), nebo kladky a ocel. lanka...
Pokud máte nějakou užitečnou radu nebo připomínku, tak budu moc rád.
Předem dík moc, PRWOcK.
Můžete mi prosím poradit, nebo dát typ na nějaký spolehlivý a pokud možno levný způsob převodu od volantu na ploutev??
Líbí se mi systém od Vetusu (pumpa pod volantem,hadice a dvoučinný píst ovládající páku kormidla) jenže je to trochu drahý.
Napadlo mě, jestli někdo z vás neví, jestli jde propojit mezi sebou dva dvoučinné písty tak, aby se při zatlačení 1.pístu vysunul druhý a aby se zase při vysunutí 1.pístu ten druhý zasunul. Kormidlem přes hřebenovej převod by se ovládal jeden píst a druhej by byl na páce kormidla. Od volantu ke kormidlu to mám cca 3,5m a nerad bych to řešil řetězama, rozetama a táhlama (což je pro mě zatím nejpravděpodobnější řešení), nebo kladky a ocel. lanka...
Pokud máte nějakou užitečnou radu nebo připomínku, tak budu moc rád.
Předem dík moc, PRWOcK.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Ještě je tu jeden způsob, a sice lanko v bovdenu. Tak to mam na motoráku a funguje to spolehlivě. 3m jsou OK.
http://www.ebay.com/itm/11-ft-Teleflex- ... 53&vxp=mtr
P.S. možná to vlákno přejmenuj na ovládání kormidla, nebo ovládání kormidelního listu. Ploutev asi neni to pravý ořechový. Teda jestli to tušim správně.
http://www.ebay.com/itm/11-ft-Teleflex- ... 53&vxp=mtr
P.S. možná to vlákno přejmenuj na ovládání kormidla, nebo ovládání kormidelního listu. Ploutev asi neni to pravý ořechový. Teda jestli to tušim správně.

- Zdenda12345
- zkušený harcovník
Tady ještě použitej kousek.
http://www.ebay.com/itm/Used-80s-telefl ... 45&vxp=mtr
Ten název byl jen detail.
Záleží, jak máš udělaný kormidelní list a jeho uložení. Já jsem to u sebe předělal na vyvážený a je to výrazně lepší. Už nemusim trávit hodiny v posilovně, abych utáhl kormidelní páku.
Loď už ukočírujou i moje dcery (11 a 8 )
http://www.ebay.com/itm/Used-80s-telefl ... 45&vxp=mtr
Ten název byl jen detail.

Záleží, jak máš udělaný kormidelní list a jeho uložení. Já jsem to u sebe předělal na vyvážený a je to výrazně lepší. Už nemusim trávit hodiny v posilovně, abych utáhl kormidelní páku.

Loď už ukočírujou i moje dcery (11 a 8 )
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
No, zase se to nemůže zavzdušnit, nemůže z toho výtýct olej, a podobně. Měli jsme pronajatou loď na Berlínských jezerech, byla pohodlná, přední i zadní dokormidlovák, tekoucí teplá voda, prostě super
Jenom neplula rovně, nevím jestli tam byla bublinka vzduchu, nebo něco jinýho, ale kolečkem se muselo neustále hýbat sem tam, aby se udržela v kurzu,a bylo to moc otravný