Renovace preklizkove podlahy
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Renovace preklizkove podlahy
Ahoj,
v lodi mam na podlaze mahagonovou preklizku. Ta uz je pouzivanim ruzne ochozena, obrousena piskem, odrena. Vyhazovat to nechci. Ochozena mista, prestoze na nich jiz zrejme jiz neni nebo hodne prosvita prvni dyha bych chtel jen natonovat zabarvovacem a namorit. (podlaha neni z nejakeho duvodu lakovana, mozna aby neklouzala)
Prosim o radu, zda je to dobry zamer nebo je treba skutecne preklizku vymenit. Pripadne prosim doporucte vyrobky na mahagonovou preklizku. Cim ji tonujete a jakou na ni delate upravu.
Diky!
v lodi mam na podlaze mahagonovou preklizku. Ta uz je pouzivanim ruzne ochozena, obrousena piskem, odrena. Vyhazovat to nechci. Ochozena mista, prestoze na nich jiz zrejme jiz neni nebo hodne prosvita prvni dyha bych chtel jen natonovat zabarvovacem a namorit. (podlaha neni z nejakeho duvodu lakovana, mozna aby neklouzala)
Prosim o radu, zda je to dobry zamer nebo je treba skutecne preklizku vymenit. Pripadne prosim doporucte vyrobky na mahagonovou preklizku. Cim ji tonujete a jakou na ni delate upravu.
Diky!
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
No, já myslel to předýhovat celé. A klidně bych to odvezl do dýhárny, kde to udělají pod lise, za horka. Nevím jakou máš plochu, ale já jsem za podýhování celé paluby na motorák platil 1800 bez DPH, a to mi to dělali z 3 cm proužků, dvoubarevný...... http://www.starelode.cz/index.php/proje ... ring-1961#
Pardon

Pardon

Naposledy upravil(a) maxik1958 dne ned srp 09, 2015 6:57 pm, celkem upraveno 1 x.
- MaM32
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 24
Lepil jsem kousek na nábytek,tak jsem to přebrousil a vykytoval lepidlo na dřevo a plnidlo piliny a znovu přebrousil,takže nevím jak se bude chovat ta tvá podlaha pod zátěží,ale můj postup byl takový,zakytoval jsem povrch a přebrousil do rovna a pásky dýhy,měl jsem pásy cca 10cm jsem přelepil na venkovní straně papírovou páskou aby to drželo pohromadě,obě strany,i podklad i dýhu jsem natřel rovnoměrně stolařským lepidlem,dnes jsou skoro všechny vodovzdorné a po přischnutí jsem to položil na sebe a zažehlil žehličkou.Tu papírovou pásku jsem potom obrousil bruskou.Dělal jsem asi 0,5m2 plochy,tak to šlo dobře,nevím jak větší.
maxik1958 píše:No, já myslel to předýhovat celé. A klidně bych to odvezl do dýhárny, kde to udělají pod lise, za horka. Nevím jakou máš plochu, ale já jsem za podýhování celé paluby na motorák platil 1800 bez DPH, a to mi to dělali z 3 cm proužků, dvoubarevný...... http://www.starelode.cz/index.php/proje ... ring-1961#
Pardon![]()
1800 za celou? Ja dostal nabidku od truhlare z Oseka na 1800 za metr:)
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Re: Renovace preklizkove podlahy
Bezbarvý lak
Lakoval jsem podlážky do lodě z masivního teaku. Použil jsem Holandský polyuretan dvou komponentní lak Epifanes . Nátěr krátkosrstou ruličkou. Výsledek je skvělý, povrch jak stříkaný. Nátěr ruličkou jde velmi rychle..
Lakoval jsem podlážky do lodě z masivního teaku. Použil jsem Holandský polyuretan dvou komponentní lak Epifanes . Nátěr krátkosrstou ruličkou. Výsledek je skvělý, povrch jak stříkaný. Nátěr ruličkou jde velmi rychle..
Pavel-Sulc:
No jo, ale já tam mám vychozený flek. Tak řeším co s tím. Nejprve jsem jej chtěl zatónovat, ale to bych musel stejně asi komplet podlahu.
Takže možná budu nakonec stejně muset předělat celou podlahu.
No jo, ale já tam mám vychozený flek. Tak řeším co s tím. Nejprve jsem jej chtěl zatónovat, ale to bych musel stejně asi komplet podlahu.
Takže možná budu nakonec stejně muset předělat celou podlahu.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj err, dal jsem to tam jako informaci o laku a ruličce. Nevěděl jsem kam to dát. Je to samozřejmě informce o lakování čehokoli.
Ahoj Pavel
Ahoj Pavel
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj err, asi bych koupil novou mahagonovou překližku třeba jednostrannou z důvodu ceny.
Jestli chceš použít podlážku co máš, tak mahagon se dobře lepí, teak je horší. Já bych podlážku zbrousil do čista a rovna. Pokud chceš zbrousit starý mahagon tak to jde dobře, vidíš změnu barvy dřeva. Dýhu bych volil silnější než 1,5mm. Lépe se s ní pracuje a máš co brousit. Volil bych kusy dýhy z různých kmenů, aby nebylo vidět, že to jsou stejný pruhy dýhy jako na skříni do ložnice. Spasuj pásy dýhy k sobě, aby byly těsné. Polož překližku na rovnou podlahu a dej pod ní balicí papír. Zubatou stěrkou natáhni epoxy na překližku a pásy dýhy. Polož na překližku dva pásy dýhy k sobě a přelep je po celé délce papírovou lepenkou, aby se nerozlezly. Pak další pásy. Dej na dýhy zase vrstvu balicího papíru a na vše rovnou desku třeba silnou dřevotřísku a dej závaží, třeba kanystry s vodou a taky se po deskách projdi, aby se dobře stiskly. Pak přebruš a nalakuj. Brusku používám rotačně vibrační FESTO 150mm. Podlážky bych lakoval z důvodu ochrany dýhy a úklidu. Naše jsou lakovaný 3x polo matným lakem. Pro mě je manuální práce relax a radost z výsledku odměnou.
Jestli chceš použít podlážku co máš, tak mahagon se dobře lepí, teak je horší. Já bych podlážku zbrousil do čista a rovna. Pokud chceš zbrousit starý mahagon tak to jde dobře, vidíš změnu barvy dřeva. Dýhu bych volil silnější než 1,5mm. Lépe se s ní pracuje a máš co brousit. Volil bych kusy dýhy z různých kmenů, aby nebylo vidět, že to jsou stejný pruhy dýhy jako na skříni do ložnice. Spasuj pásy dýhy k sobě, aby byly těsné. Polož překližku na rovnou podlahu a dej pod ní balicí papír. Zubatou stěrkou natáhni epoxy na překližku a pásy dýhy. Polož na překližku dva pásy dýhy k sobě a přelep je po celé délce papírovou lepenkou, aby se nerozlezly. Pak další pásy. Dej na dýhy zase vrstvu balicího papíru a na vše rovnou desku třeba silnou dřevotřísku a dej závaží, třeba kanystry s vodou a taky se po deskách projdi, aby se dobře stiskly. Pak přebruš a nalakuj. Brusku používám rotačně vibrační FESTO 150mm. Podlážky bych lakoval z důvodu ochrany dýhy a úklidu. Naše jsou lakovaný 3x polo matným lakem. Pro mě je manuální práce relax a radost z výsledku odměnou.
- bozakafka
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Taky to resim. Jednou jsem nekde zahledl dyhu ve stylu podlazek, Odyhovat je asi jedine reseni pajnc koupit nove origo desky je financne strasny. za to si poridim jeste jeden set nahradnich plachet.
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Poradi někdo z čeho vyrobit podlahu do kajutove rybářské lodi. Jedná se o 6m2. Není to na parádu,potřebuji bezudrzbovou podlahu do mokra za rozumnou cenu.Děkuji