Odstranění laminátu z překližky
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Odstranění laminátu z překližky
Mám dotaz ohledně olaminované překližky na lodi. Je nějakej fígl jak ten laminát dostat dolu?
Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: Odstranění laminátu z překližky
Smirglovej kotouc
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Skúšal si to mechanicky strhnúť?
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem nezkoušel nic, spíše sbírám rozumy jak na to. Abych věděl co a jak až se do toho pustím.
-
- moderátor
- Reputace: 234
Hlavně dáváš málo informací. Drží/ nedrží, v jakým stavu je překližka, jak velká plocha, jak členitá, proč ho sundaváš.
Minulej tejden jsem to dělal tak, že jsen narušil laminát na hraně lamelákem, odtrh ručně. Kde to šlo hůř, jsem pomoh pajcrem a kde to nešlo skoro vůbec, tak opatrně dlátem a kladívkem.

A pro změnu mám dilema, zda znovu polaminovat epoxy, nebo polyesterem. Jedno půjde dobře k laminátu a druhé k překližce. A teď babo raď.

A pro změnu mám dilema, zda znovu polaminovat epoxy, nebo polyesterem. Jedno půjde dobře k laminátu a druhé k překližce. A teď babo raď.
-
- moderátor
To byla 50tka nebo Pluťák a to uříznutý zrcadlo se mi jenom zdá, či je to skutečnost?
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Je to z motorovýho člunu, ploché dno a vytažený lehce do boku. Překližka je zdravá, olaminování někde drží a někde je odfouklé.
Zkusím to tedy ztrhnout a pak vybrousit.
Zkusím to tedy ztrhnout a pak vybrousit.
david píše:To byla 50tka nebo Pluťák a to uříznutý zrcadlo se mi jenom zdá, či je to skutečnost?
Je to tak dobastlený, že to ani nejde poznat. Víc se asi dozvím, až vyrubu vnitřek a servu latě z bortů. Nejdřív ale musím udělat dno. Prej to prapůvodně měl bejt jeden ze čtyř prototypů kajutovýho Pluťáka postavených přímo ve fabrice v Modřanech. Podepsalo se na tom ale tolik kutilů, že se není čeho chtit.
http://olin77.rajce.idnes.cz/Pluto_sport50/
Chci ten vrak znovu přivést k životu, ale rozhodně se nebude jednat u žádné náročné restaurování.
-
- moderátor
Je to Pluťák. Uříznout laminát zrcadla, pokud byl původní, je chyba.
david píše:Je to Pluťák. Uříznout laminát zrcadla, pokud byl původní, je chyba.
No docela rád bych sehnal tu motorovou vanu ze sporta. To je ale bohužel nereálné, takže budu improvizovat a doufám že se podaří něco kloudného stvořit.
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
oline-nevim co z toho chces vytvorit-pokud neco jako mam ja-z S50 malou kajutovku tak tam nacpat puvodni motorovou vanu je blbost-zabere ti moc místa-ja bych udelal kopyto z polystyrenu nakasiroval to sadrou a naseparoval strečfolijí a vylaminoval-velikost aby sel vyklopit motor a bylo kolem trochu místa-na tu moji si snad trochu pamatujes pokusim se ti poslat prilezitostne nejake foto
No ve finále asi dám dvě desky na šířku trupu. Jedna by byla vyspádovaná pro odtok vody a druhá tak 30 cm před zrcadlem. Tím vznikne zároveň prostor pro nádrž, mokrý plavky, boty a ostatní bordel. Vypadalo by to přibližně jako na obrázku ale bylo by to kratší. Jedna varianta je to udělat do stávajícího trupu a druhá je přidělat na zrcadlo držák motoru ve tvaru takovéto bedny s opačným spádem dna, což by bylo sice praktické, ale zase asi dost nevzhledné.

- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Pustil jsem se do opravy optimista, ztrhal jsem laminát co moc nedržel. Stačilobse pod něj dostat a už to šlo dolu. Teď mám čistě překližkovej trup a místy je ztržený kousek překližky viz foto.
Ještě ho přebrousím a pak bych to zatmelil. Máte někdo tip jaký tmel použít? Nejlépe něco už hotového.
Po vytmelení a znovu přebroušení bych to asi jen natřel, laminovat se mi to nechce.
Natírat to chci barvama od Pelachrom
venek základ UNI Primer a na to vrchní Polygloss buď bílá, nebo šedá.
vnitřek nejdříve Polacryl 301 a na to Polacryl 345 tam chci zachovat vzhled dřeva.
Jen s tím tmelem si tak nějak nevím rady. Díky
Ještě ho přebrousím a pak bych to zatmelil. Máte někdo tip jaký tmel použít? Nejlépe něco už hotového.
Po vytmelení a znovu přebroušení bych to asi jen natřel, laminovat se mi to nechce.
Natírat to chci barvama od Pelachrom
venek základ UNI Primer a na to vrchní Polygloss buď bílá, nebo šedá.
vnitřek nejdříve Polacryl 301 a na to Polacryl 345 tam chci zachovat vzhled dřeva.
Jen s tím tmelem si tak nějak nevím rady. Díky
použil bych polyesterový plnící šedý tmel.. velmi dobře drží a je i dobře brousitelný..
- Dědek2
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Zdravím, mě se osvědčil na větší nerovnosti polyesterový tmel s vláknem. Také se dobře brousí.
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ok, díky