motorový člun GALAXIE

Věčné téma - opravy lodí všeho druhy a všemi dostupnými prostředky. Materiály, postupy. Dobré rady atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Boblbee
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

motorový člun GALAXIE

Příspěvekod Boblbee » pon zář 05, 2011 3:43 pm

Zdravím,

jsem tu nový a hltám všechny dostupné informace o motorovém člunu GALAXIE s vestavěným motorem Wartburg. Nedávno jsem se stal hrdým majitelem tohoto klasického a pro mne dostupného člunu :good: . Stav odpovídá jeho stáří, takže práce na něm něco je........s tím jsem jej ale kupoval a už tenkrát se mi v hlavě rýsovala představa o jeho novém "kabátě". Na lodi je třeba přelaminovat pár míst, asi tak 30 cm dřevenou část pravého horního lemu paluby vyříznout ( porušený laminát a shnilé dřevo ) a nahradit jí novým dřevem potřebného rozměru a délky. Nový celolak a výroba sedadel - lavice bude následovat. No, není toho málo, ale dal jsem se na bitvu a musím bojovat ;o). Pakliže tu někdo máte s touto lodí zkušenosti, prosím o radu - má pro mne cenu zlata. Stejně tak pokud vlastníte někdo nějaké technické materiály, plány, či fotografie, které byste mi mohli poskytnout, budu za ně opravdu vděčný.

předem děkuji za pomoc, snad se mezi Vámi někdo najde
Petr :)
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pon zář 05, 2011 9:38 pm

Zdravím,a vítej mezi postiženejma!! :) Co přesně potřebuješ vědět?
Boblbee
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Boblbee » úte zář 06, 2011 12:46 pm

jéééé zdravím tě mistře :) .......díky že reguješ zrovna ty :thankyou: . Koukal jsem na Tvé práce a smekám až na samou pleš - krásné lodě :thmbup: !

Ale k věci, jak jsem psal koupil jsem GALAXII s Wartburgem od moc fajn lidí z Libeňského ostrova. Jak jsem uvedl je na něm krapet práce nad rámec nového kabátu, dle mých představ. A teď se raději předem omluvím za mou absolutní neznalost ( podpořenou vášní ) loďařské hantýrky a stejnojmenného řemesla. Je možné u této dřevolaminátové loďe docílit povrchu z mahagonových palubek ( či z jiného dřeva ) jako jsi toho docílil u svého Wellenbinderema ( doufám, že se tak jmenoval ten krsavec s Wartburgem ). Další dotaz se týká rady jak opravit část pravého horního lemu paluby. V těchto místech patrně prsknul laminát, následkem čehož se dovnitř dostala voda ( člun byl částečně vystaven dešti a částečně zapařen pod igelitovou celtou ). No a v těchto místech začalo původní dřevo hnít, jiná varianta než jeho výměna není podle mne možná. Nechci tady tvořit slohová cvičení :type: , ale patrně nejjednodužší bude, vložím li sem fotky a poprosím o radu s konkrétním vyobrazením.

........a to jsme teprve u kabátu člunu :mad:
moc díky za Tvou pomoc mistře, je to krásná loď
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte zář 06, 2011 8:53 pm

Díky :oops: kde máš Galaxii ustájenou, ono by to chtělo vidět,takový rady na dálku :? víš co myslím!
Boblbee
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Boblbee » stř zář 07, 2011 10:54 am

rozumím a vím co máš na mysli, určitě by bylo lepší to vidět na vlastní bulvy :D a vyřknout diagnozu. Loď jsme převezli z Libeňského ostrova do skladu v Jílovém u Prahy. Pokud bys měl čas a chuť mohl bych tě vyzvednout a zajet to okouknout...
moc díky
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » stř zář 07, 2011 10:05 pm

To je OK, mám na Radlíku tchýni :) Pošli mi po SZ telefon, jak pojedu na návštěvu zavolám, a kouknem na to! :roll:
Boblbee
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Boblbee » čtv zář 08, 2011 2:48 pm

poslal jsem ;)
díky
pepin
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod pepin » ned črc 29, 2012 9:56 am

Hezký den.
Příští týden si jedu pro motorový člun Galaxie s motorem Wartburg. Stav odpovídá stáří a tak se chystám na celkovou rekonstrukci. Motor a elektrika mi nedělá problém, ale oprava překližek v zádi trupu mi asi pár vrásek přidá. Rád bych se od Vás zkušenějších poučil jak vyměnit překližku ve dně, nebo jestli jenom vytrhat poškozené vrstvy a přelaminovat i zevnitř. Dál mne zajímá jaký materiál použít na protipožární izolaci motorového prostoru.Taky mne zajímá jaký výkon má mít zubové čerpadlo na dvouokruhové chlazení, velikost výměníku vody a chlazení výfukových plynů (přemýšlel jsem vyrobit ho ze starého hasičáku, na nerez zatím není)musím tyto věci vyrobit, nebo někde sehnat. Potřeboval bych nějaké plán k tomuto motoráčku.
Moc děkuji za jakoukoli radu, hezký den Míla
Netopyr
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3
Kontaktovat uživatele:

Re: motorový člun GALAXIE

Příspěvekod Netopyr » úte lis 12, 2019 5:59 pm

Ahoj,

jak jsi dopadl? soudě podle data příspěvku už máš asi hotovo :c)
Plány jsou problém - viz viewtopic.php?f=52&p=204351 a viewtopic.php?f=82&t=3988&start=350

Já koupil od kamaráda Boblbee jeho Galaxii a zkusím štěstí, je to nádherná klasika a moc se štěším na práci se dřevem (zatim jsem dělal pouze laminát).

Zpět na