lojova snura do ucpavky hridele
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- mysacek
- s/y Kirké
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
lojova snura do ucpavky hridele
poradte mi prosim, jakou pouzivate lojovou snuru do ucpavky hridele. o nejake specialni do slane vody nevim, nasel jsem treba na SITTECH.CZ, ale tam mi rekli, ze to na slanou vodu delany neni, tesnit to bude, ale driv to odejde. hmmm, taky odpoved, ale kdyz je lod na vode, tak se snura meni obtizne. leda ucpat kolem hridele z venku zvejkackou 

- pecho
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
lojová šňůra
Myšáčku, teď jenom budu dedukovat, stále mi to vrtá hlavou, pokud je něco napuštěno něčím mastným (záleží jak moc to je mastný a od toho se odvíjí propustnost vody,) tak snad to tu slanou vodu nepropustí a teď záleží na tom co dělá ta sůl v té vodě, žeby krystalizovala a usazovala se na lojové šňůře, nebo by dokonce prolezly krystalky soli do šňůry? Nejsem chemik, tak nevím, ale zkusil bych tu lojovou šňůru posypat suchou solí a nechat to tak nějak být a pak to opláchnul vodou a dále bych zkusil tu šňůru namočit do slaného roztoku a taky to tam nechat být. Je pravda, že to vše je v klidu a že to není na hřídeli, která se točí a je to nějak namahané. Toť můj jen selský úsudek, vím, že jsem Ti nepomohl, ale to zde jen tak přemejšlím nahlas. Zdraví Pecho
- mysacek
- s/y Kirké
- Kontaktovat uživatele:
Pecho, diky za radu, nejak jsem byl zase zaneprazdneny, tak jsem Tvou odpoved ani nezaregistroval
Lina huba, hole nestesti, rikavala babicka.... napsal jsem vyrobci a prikladam odpoved.
================
Dobry den,
pro pouziti v morske vode Vam doporucuji konopnou lojovou snuru PK001.
Dle vyjadreni technika z vyroby je tato snura bezne dodavana do aplikaci kde je vystavena pusobeni morske vody a je vhodnejsi pro toto pouziti nez snura bavlnena.
Jedna se o material vyrabeny na zakazku , termin dodani je cca 3-4 tydny.
Technicky list prikladam.
================
k tomu jsem dostal dve prilohy, jedna byla cena - tak to chteji 250Kc za kilogram, nejmensi mnozstvi byva spulka
no, mne staci metr
druha priloha byl technicky popis, tak tam me zarazily dve veci - maximalni teplota 80 stupnu (180 pro bavlnenou) a obvodova rychlost 4m/s (10 pro bavlnu). vzhledem k tomu, ze jsem spocital pribliznou obvodovou rychlost na 3,7, moc rezerva tam neni, takze zrejmne vezmu tu bavlnenou

Lina huba, hole nestesti, rikavala babicka.... napsal jsem vyrobci a prikladam odpoved.
================
Dobry den,
pro pouziti v morske vode Vam doporucuji konopnou lojovou snuru PK001.
Dle vyjadreni technika z vyroby je tato snura bezne dodavana do aplikaci kde je vystavena pusobeni morske vody a je vhodnejsi pro toto pouziti nez snura bavlnena.
Jedna se o material vyrabeny na zakazku , termin dodani je cca 3-4 tydny.
Technicky list prikladam.
================
k tomu jsem dostal dve prilohy, jedna byla cena - tak to chteji 250Kc za kilogram, nejmensi mnozstvi byva spulka

druha priloha byl technicky popis, tak tam me zarazily dve veci - maximalni teplota 80 stupnu (180 pro bavlnenou) a obvodova rychlost 4m/s (10 pro bavlnu). vzhledem k tomu, ze jsem spocital pribliznou obvodovou rychlost na 3,7, moc rezerva tam neni, takze zrejmne vezmu tu bavlnenou

- pecho
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
lojová šňůra
Myšáčku, to nebyla snad ani rada, ale úvaha a snaha, ale jsem moc rád, že to máš v podstatě vyřešené. Zdraví Pecho
- mysacek
- s/y Kirké
- Kontaktovat uživatele:
jeste radeji zavolam zitra technikovi, ale stejne se tam vali vazelina, tak by to asi nemelo vadit. beru to tak, ze asi sucha bavlna v morske vode vydrzi min, nez konopi.
ale zase si myslim, ze kdyby se ta konopna snura pri provozu prehrivala, tak by se pri vyssich teplotach mohlo uvolnovat THC a to by byla plavba
to by se snad i cela spulka zpotrebovala 
ale zase si myslim, ze kdyby se ta konopna snura pri provozu prehrivala, tak by se pri vyssich teplotach mohlo uvolnovat THC a to by byla plavba

Ahoj montéři! pokud chcete měnit ucpávkovou šňůru,tak dneska ji plně nahrazuje a v teplotě převyšuje šňůra teflonová! Lojová a ostatní se ještě používají,ale nevydrží právě to teplo,když vznikne!
Proto použijte teflonovou a budete spokojeni,testovali jsme ji na lodi o výtlaku 100tun,hřídel průměr 45cm a fungovala ze všech zkoušených nejlépe!
to jen k Vaši debatě.
Ahoj.
Proto použijte teflonovou a budete spokojeni,testovali jsme ji na lodi o výtlaku 100tun,hřídel průměr 45cm a fungovala ze všech zkoušených nejlépe!
to jen k Vaši debatě.
Ahoj.
- Aladar
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ucpávkové šňůry
Ono se to ještě dělá, těch druhů je hodně. Vše o ucpávkových šňůrách zde: Ucpávkové šňůry. Snad to probůh nikdo nebude brát jako reklamu...
-
- radioamatér
- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
Jeste k tomu loji. Pouzivali jsme to na vsechno co se narazelo na hridele atd. Chce to technicku luj, ten ma prisady co zabranuji zluknuti Vazelina vyschne, loj je tam i po letech. Pouziva se to v nastrojarnach na lisovnech. Mazali se tim treba hroty u brusek na kulato, aby to nesmyla chladici kapalina.
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
já používám teflonovou ucpávkovou šňůru, taková bílá mastná. A dokud je hřídel v pořádku, tak to těsní řadu let.
Prvně jsem měl domeček od jehla marine, tam byly tuším gufera. Nikdy více. Domeček byl plastovej a po pár sezónách byl naprosto zničenej a vůbec neposkytoval guferům vedení. Za 4 roky v místě vedení byla vůle tak 2-3mm a proto přestaly gufera těsnit. Aktuálně to mám v bronzu, myslím, že je to nesmrtelný. Měnil jsem to tenkrát na vodě docela divoce. Takže šňůru preventivně měním každý dva roky, když mám loď na jeřábu. Takže dejte pozor i na zbytek, je to důležitá část. Na jedný lodi jsem si to nechal experimentálně vysoustružit z tepelně odolnýho plastu. Vydrželo to tak 4NM a další 2NM jsem kýbloval vodu. Chybama se člověk účí!
Prvně jsem měl domeček od jehla marine, tam byly tuším gufera. Nikdy více. Domeček byl plastovej a po pár sezónách byl naprosto zničenej a vůbec neposkytoval guferům vedení. Za 4 roky v místě vedení byla vůle tak 2-3mm a proto přestaly gufera těsnit. Aktuálně to mám v bronzu, myslím, že je to nesmrtelný. Měnil jsem to tenkrát na vodě docela divoce. Takže šňůru preventivně měním každý dva roky, když mám loď na jeřábu. Takže dejte pozor i na zbytek, je to důležitá část. Na jedný lodi jsem si to nechal experimentálně vysoustružit z tepelně odolnýho plastu. Vydrželo to tak 4NM a další 2NM jsem kýbloval vodu. Chybama se člověk účí!