Odolnosť farby voči benzínu
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Odolnosť farby voči benzínu
Zbrúsil som z prednej paluby a ochozov priehladný lodný lak a natrel som to PU farbou aby bol povrch odolnejší. Dnes som na to nechtiac šprcol benzín a z hrôzou som zistil že to polyuretánku rozleptalo. V čom je chyba, alebo máte niekto podobnú skúsenosť?
- romanva
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Mám úplně stejnou zkušenost. Prostor pod podlahou člunu jsem natřel taky polyurethanem a naneštěstí mi praskl svár na nádrži a asi 5l benzínu mi vyteklo . Kapalina která byla na dně lodi byla bílá jako mlíko jak to rozpustilo barvu. Když jsem to vybíral a čistil, tak bílou barvu jsem měl na rukách ještě dlouho potom. Teď to musím udělat celé znova a nádrž nechat opravit. Naštěstí to teče jen když je úplně plná, takže sezonu asi dojezdím. zamatlal jsem to tmelem na nádrže a holt nebudu tankovat doplna. Určitě jsou barvy které to vydrží, ale ta co mám já, očividně ne.
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Mám podobnou zkušenost stříkl jsem starý lodní motor zbytkem autolaku (střííbrnou metal) a i když jsem jí zalakoval bezbarvým akrylátem ( úplně stejně jako na autě) kolem hrdla nádrže kde došlo cca 2x k přelití benzínu to chytlo žlutý nádech. Přitom na autě jsem to přelil 1000x a zde není nic vidět. Jediné co mě napadlo, že v tom lodním motoru byl benzín s olejem 1:50, ale to se mi nezdá. Motor jsem stříkal na jaře, tak že vytvrzené to muselo být dost.