Rekonštrukcia gumaku NOVURANIA
Moderátoři: vilma, Pepa, david
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Rekonštrukcia gumaku NOVURANIA
Zdravím, Kupil som časom poškodený Gumák Novurania MX480 opadáva s neho prvá vrstva gumy a kde tade už prefukuje chcel by som sa poradiť o postup opravy a postupne k poslednému náteru.
Viem že musím to cele očistiť od toho prvého náteru ale neviem či použiť ako impregnáciu lepidlo alebo nejaký impregnačný náter pod finálnu vrstvu
Viem že musím to cele očistiť od toho prvého náteru ale neviem či použiť ako impregnáciu lepidlo alebo nejaký impregnačný náter pod finálnu vrstvu
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: Rekonštrukcia gumaku NOVURANIA
Asi bych rekl kavka se chytila. Ten clun je uz za zenitem a bude se uz stejne postuone rozpadat. Bejt ze zeleza povim hod ho do srotu. 

-
- nováček na fóru
Ano to je tiež možnosť
, ale to spraviť nechcem pretože som videl veľa projektov v horšom stave ako je ten môj.
napr. http://www.allinflatables.com/shopping/ ... store.html

napr. http://www.allinflatables.com/shopping/ ... store.html
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Papiere máš od toho? Dajme tomu, že sa Ti podarí ako tak dať ten gumák do poriadku. Aby si ho prihlásil, teda aby si ho mohol používať, potrebuješ lodné osvedčenie kde je potvrdené odhlásenie z registra krajiny odkiaľ pochádza. Alebo potom použiješ iba s 5 koňovým motorom a to Ťa rýchlo prestane baviť.
Treba si uvedomiť, že gumák je spotrebný tovar a netrvá večne. My sme novučičký Zodiac poškodili hneď na prvej dovolenke. Našťastie sa dal opraviť, ale hodnota klesla bolestne.
Ešte by si mohol napísať aký máš motor? Prečo chceš ten gumák opravovať, keď dnes už kúpíš zánovné gumáky za babku.
Treba si uvedomiť, že gumák je spotrebný tovar a netrvá večne. My sme novučičký Zodiac poškodili hneď na prvej dovolenke. Našťastie sa dal opraviť, ale hodnota klesla bolestne.
Ešte by si mohol napísať aký máš motor? Prečo chceš ten gumák opravovať, keď dnes už kúpíš zánovné gumáky za babku.
-
- nováček na fóru
Ano papiere mam to nieje problém. Opravujem to pretože je to Novurania 480 mx ktorá je ozaj kvalitná ma okolo 25 rokov a ani jeden spoj nepovolil aj napriek tomu že bol vyše 10 rokov von neprikrytí, preto tak ten čln aj dopadol. Motor je tam 50hp Yamaha, a to myslíš že sa da kúpiť čln za babku tak ak pre teba je nejakých 8000 euro babka tak potom ano súhlasím. A tak isto chápem že Hypanol ma svoju životnosť, ale ta sa dá predlžiť ale aj skrátiť zaleží to od majiteľa. Chcel som len poradiť ale po dvoch dňoch pátrania na netu som prišiel na postup a presne nátery ktoré použiť
A pri najhoršom spravím niečo takéto

- mirus
- pravidelný návštěvník
Výsledek opravy je pěkný,zajímala by mě cena opravy(vč.materiálu tzn náklady)a časová náročnost .Opravit se dá cokoliv,ale za jakou cenu??Přeji trpělivost při opravě a dobrý výsledek.Třeba se po opravě pochlubíš s výsledkem.
- mozeg
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Tino-MT píše:Ano papiere mam to nieje problém. Opravujem to pretože je to Novurania 480 mx ktorá je ozaj kvalitná ma okolo 25 rokov a ani jeden spoj nepovolil aj napriek tomu že bol vyše 10 rokov von neprikrytí, preto tak ten čln aj dopadol. Motor je tam 50hp Yamaha, a to myslíš že sa da kúpiť čln za babku tak ak pre teba je nejakých 8000 euro babka tak potom ano súhlasím. A tak isto chápem že Hypanol ma svoju životnosť, ale ta sa dá predlžiť ale aj skrátiť zaleží to od majiteľa. Chcel som len poradiť ale po dvoch dňoch pátrania na netu som prišiel na postup a presne nátery ktoré použiť
Ja myslim ze by si sa mohol podelit o svoje zistenie a umiestnit aj odkazy. dik
-
- nováček na fóru
Ešte medzi tím som odniesol motor do servisu pretože nechcel chladiť ale sumu za opravu ešte neviem.
K oprave nafukovacej časti. Písal som do anglickej firmy Polymarine kde mi poradili ktorý náter a ako, ale ešte zvažujem že zalepenie prefukujúcich časti zverím odborníkom.
Tu je foto ako som čln našiel na inzeráte
- Ozzie
- zkušený harcovník
Neber prosím moje otázky ako rýpanie
Píšeš o lakýrníkovi, teda si tie lamináty dal prelakovať. Prečo, nešli už prebrúsiť a vyleštiť? Povrch laminátu (gelcoat) je niekoľko mm hrubý a väčšinou sa dá úspešne prebrúsiť a potom vyleštiť. Robil som to aj ja a bol som sám prekvapený od tej zmeny. Ale už to máš za sebou. Daj vedieť ako pokračuješ, je tu aj tak nuda.

- mozeg
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Mna hlavne zaujimalo s cim to ide najlepsie dole a nasledne postupnost aplikacie naterov pripadneho lestenia.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Opravárenská firma vo Viedni: http://www.schlauchboote.at/Reparaturen ... turen.html
-
- nováček na fóru
O tom leštení som nevedel. Ale aj tak neviem ako by som to všetko vyleštil pretože na podlahe sú také protišmykové vrúbky a to sa zle brúsilo a neviem si predstaviť to ešte leštiť ale hlavne neviem ako by som leštil laminát ktorí je z druhej strany, myslím tím odkladacie atd...
Teraz mam 2 týždne bude odpočívať mam vela inej roboti
Teraz mam 2 týždne bude odpočívať mam vela inej roboti
-
- nováček na fóru
len tak pre info čln už bol na vode všetko plne funkčne stalo to strašne vela roboti.
čln je v Zagrebe na poslednom servise kde davaju nové nafukovacie tubusi bola to naj cenová položka ale bude ako noví foto prídam keď bude na 100% hotoví.
čln je v Zagrebe na poslednom servise kde davaju nové nafukovacie tubusi bola to naj cenová položka ale bude ako noví foto prídam keď bude na 100% hotoví.
- Zahajskej
- návštěvník fóra
- Reputace: 12
Takže veškeré opravy nafukovacích částí šly vniveč - vyhozené peníze. Asi bylo lepší nechat ty tubusy udělat rovnou nové.