Příspěvekod Pepa » ned srp 01, 2010 5:58 pm
Ahoj dyro.
Jen pár slov. Sice jsi zdánlivě uvědoměle a moudře nazval tento dar danajským, ale já si myslím, že ani zdaleka nedoceňuješ význam svého prohlášení.
Trochu jsem si prohlédl tvoje fotky té lodičky.
Budu velmi stručný.
bortové latě, obšívka a zřejmě i laminát /je li tam nějaký/jsou v háji.
Dle tohto stavu je nanejvýš pravděpodobné, že je v háji i ploutvová skříň a kýl.
okna o kormidlo nepoužitelné.
dobrý je jen pření vazák a příďové kování.
Kulatiny a plachty nevidím - nedělám si iluzi.
Až to někde zaparkuješ, půl roku až rok budeš postupně s krvácejícím srdcem ořezávat a ořezávat. Nevím co ti zbyde, nejspíše jen napůl schnilá žebra.
Pokuď to nevzdáš bueš to další dva až tři roky dávat do kupy a v podstatě to postavíš celé nové.
cena nového materiálu bude v tomto případě 50 - 70 000,-Kč / bez kulatin a plachty/
Pokud to nevzdáš vypluješ tak za 3-4 roky.
cenu své práce si dosaď sám - cca 3-4 měsíce /dle tvé zručnosti a technickiého zázemí/ 8 hodin každý den. To josu ty 3 roky sobota a neděle přes léto a taky každý rok část dovelené.
Loď obdobné velkosti ve stavu schopné okažité plavby koupíš dnes od 30 do 70 000,-Kč.
Netrápíš se 4 roky ale hned pluješ a můžeš postupně vylepšovat.
Je li tvůj cíl STAVBA a nikoliv PLAVBA, potom zppomneň co zde píšu, vyber si projekt obdobné jednoduché lodi a začni na zelené louce.
Dodám, že nejsem v těchot otázkách amatér. Mám možnosti ke stavbě či opravě lodi takové, o jakých se zde na fóru nikomu nezdá ani v největší horečce. Snad právě proto píši těchto pár řádek, aby jsi si opravdu uvědomil, co je v tomo případě tvůj danajský dar.
Vše dobré, hodně štěstí, trpělivosti a odhodlání, při plnění tvého snu.
Pepa