Príprava na Francúzke kanále 2012.

V předmětu vždy uveďte jméno ostrova jehož oblast popisujete.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » čtv bře 29, 2012 8:14 am

Surcouf píše:Dedko, obávám se, že si moc nepochutnáš, neb by ti naservírovali žebra gotické klenby potřené medem. Na ta žebírka musíš chtít les côtelettes au miel. To víš, Google je zrádnej negramota

Viem že prekladače sú nespolahlive . A to je jeden z dôvodov prečo musíš prísť do Kralup. Rumunský jedální lístok bol tiež napísaný v ich jazyku, čomu sme prd rozumeli a predsa sme si objednali. Babka chcela objednať grilované kuracie prsia, tak som ju chytil za prsia a čašníčke povedal. ajn krád gril čiken toto, potom som ju chytil za stehná a objednal dva krád gril čiken toto. Čašníčka so smiechom odišla a mi sme napätím očakávali čo nám prinesie. Pochopila a všetko objednané s úsmevom priniesla. V pizzerii v Delta maríne som si objednal grilovaný stejk a chcel som prílohu zemiaky. To bol oriešok si vybrať prílohu. Darmo so mu vravel, zemiaky, grúle, krumpli, švábky burgoyna, kartofel, on sa nechápavo prizeral tak som mu z vačku vytiahol pero a papier a nakreslil veľký zemiak. Tiež nechápal tak som dokreslil mandelinku zemiakovú. S údivom odišiel a za chvílku priniesol grilovaný stejk a chlieb......
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » sob bře 31, 2012 9:52 am

Ahoj

Môžte poradiť ako je to s tankovaním PHM na Francuzkych kanáloch ?

Ďakujem.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » sob bře 31, 2012 11:10 am

Ahoj Dedko.

Na trase,kterou Ty plánuješ /Strassburg - Paris/ je benzínek spousta.Jsou buď přímo na vodě,nebo poblíž na silnici.Mám mapu kde jsou obě zakreslené.Jak jsem Tě již slíbil,mapu ze Strassburgu do Vitry - le - Fransois Ti dám.Je to Fluviacarte č.17.Musíš si ještě dokoupit Fluviacarte č.3, z Vitry-le -Fransois do Paříže.Stojí asi 20,-E + poštovné.
Pošli mi v SZ Tvoji e-mailovou adresu,a já Ti ty mapy, a adresu obchodu pošlu.
Kromě toho silniční benzínky lehce zjistíš podle autonavigace.
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » úte čer 05, 2012 9:06 pm

Ahoj – Vovský a spol.
Trocha sa pokúsime zmeniť náš odchod,
( dozviem sa teraz vo štvrtok či babka dostane dovolenku od 13.06) Namiesto odchodu 18.06 chceme odísť 13.06 a to z dôvodu aby sme mohli stretnúť tvoju prenajatú loď, aj s osádkou. (Samozrejme ak to nevadí osádke) .:?
Z Francuzkej dedinky Sillery chceme vyraziť do Paríža 15.06 v Paríži sme cca 18-19.06 trocha tam pobudneme a cca 22-23.06 sa vydáme spodkom späť do Sillery. Tam naložíme Lindera na vozík, a vrátime sa do Nemeckého mestečka Kehl, kde zložíme čln, odložíme auto a prepláveme Rýn do Štrasburgu a pôjdeme hore do Saverne. Je to 45 km a 19 plavebných komôr. V saverne si dáme les côtelettes au miel. Tie odporučené rebierka na medu :good: a pojdeme sa pozrieť cca. 15 km na ten lodný výťah a za 3 km za výťahom je tunel.....

Vovský - aký máte plán plavby. Odkiaľ kam, na koľko dní ?
Dobre sa pozeraj lebo vo Francúzku v tom čase sa bude plaviť aj ixxo s kúpenou loďou v Holandsku.
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » úte čer 05, 2012 11:01 pm

ivan
To musela biť pekná plavba ! Určite máš pekné spomienky ! Koľko km si naplavil ?
Dík za info ale ja som stým vybabral . Aby som nemusel pobehovať po benzinkách, dal som si vyrobiť hliníkovu nádrž 90 litrovú, ktorú som namontoval do prednej časti člna, + beriem 12litrovú plastovú rezervnú nádržku, s ktorými spravím cca 1500 km. :)
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 32

Příspěvekod ixxo » stř čer 06, 2012 11:39 pm

To dedko:
Sorry tento rok som sa rozhodol ešte zostať s loďou v Holandsku kvoli registrácii. Ma ŠPS mi povedali, že ak sa odhlásim z registrácie v Holandsku tak nebudem potrebovať všetky tie formality čo u nás vyžadujú, budú´ akceptovať že Holanďania mali loď registrovanú. Zatiaľ sa plavím po Holandsku v severnom Brabantsku a domov vyrazím asi až na jar. Je tu čo vidieť a okrem toho pomaly vylepšujem výbavu lode. Predsa len má pár rokov za sebou ale inak je v dobrom stave. Tak sa so mnou zvezie aspoň pár kamarátov. Želám Ti peknú plavbu a informuj ako to tam funguje.
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » čtv čer 07, 2012 6:20 am

ixxo
Som rád že si sa ozval a dal o tvojej ceste vedieť, vo Francúzku si teraz aspoň nevyočím oči aby som ťa neminul. :lol:

Prajem celej posádke peknú plavbu a po návrate si dáme u mňa stretko pogrilujeme a pokecáme. :masslol:
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ixxo » čtv čer 07, 2012 12:50 pm

Súhlasím, už Ťa spomínala tvoja príbuzná v Gútore. Príjemnú cestu aj Tebe, budem Ťa sledovať ak sa ozveš na fóre.
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » úte čer 12, 2012 9:25 pm

Ahoj vovsky a spol.

Už sme zbalený do Francúzka. Zajtra naložím a v noci odchádzame do Francuzkej dediny Sillery odkiaľ sa vydáme do Paríža. Na kanále de la Marne au Rhin - Medzi Štrasburgom – Saverne a mestečkom Mittershem sa budeme plaviť približne od 26.6 do 5.7. 2012

Ak to obom vyjde tak sa rád stretnem. :)

Trocha som smutný lebo som dnes zistil že loď ktorú som zvažoval kúpiť v Nemeckom Mainze je predaná. Tak mi treba ! Som zaváhal !

Táto to mala biť :cry:
http://www.schiffssuche.de/data/boote.h ... 1312831058
kaptn
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaptn » stř čer 13, 2012 12:44 am

[
Táto to mala biť :cry:
http://www.schiffssuche.de/data/boote.h ... 1312831058[/quote]
joooooo,.vymašlená,slušně vybavená :cry: i těch 40Hp by si s leččíms na Rýně potom poradilo prostě pech :cry: :good:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte čer 19, 2012 10:51 pm

Dedko mi dnes podvečer volal s Paríža s pod Eifelovky :good: Bohužial sa mu nepodarilo zakotviť direkt pod ňou, ale asi jeden km obďaleč.
Má však jednu prosbu, či náhodou niekto neviete tel. č, na Vovského /Karel/. Majú sa stretnúť a Dedko číslo naňho nechal doma a mne nejako časom zmizlo z telefonu. Tak ak ho niekto poznáte, prosím pošlite mi ho v SZ. Dík
Finn
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 16

Příspěvekod Finn » stř čer 20, 2012 7:14 am

Máš jej v SZ
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ixxo » čtv čer 21, 2012 5:24 pm

To Dedko:
Treba sa prísť pozrieť do Holandska, takých je tu na predaj dosť ale treba hľadať. Často sa predávajú priamo len s vyvesenou ceduľou Te Koop. Ak uvidím pošlem tip.
Príjemnú plavbu a píš ;)
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » pon črc 02, 2012 11:52 pm

Ahoj
Včera o 11,30 sme dorazili domou v poriadku.
Celá plavba prebehla podľa plánu až na to, že Francúzi neovládajú našu Česko – Slovenskú reč a taktiež ani po Maďarsky nevedia. :lol: :lol: :lol:
Takže to nám trocha komplikovalo plavbu cez plavebné komory. Trvalo to chvíľu kým sme prišli na to kedy čo spraviť aby ten premyslený systém začal fungovať. Musím priznať že sme viac krát museli aktivovať alarm nakoľko sme si nevedeli sami poradiť.
Na rieke Rýn dokonca kvôli nám vyštartovali záchranári zo Štrasburgu. :oops: :oops:
Na konci plavby v Štrasburgu sme absolvovali poslednú plavebnú komoru, ktorá spája kanál la Marne s Rýnom a ja som omylom trocha naštval obsluhu komory, ale nakoniec babka bledá od strachu všetko s trasúcim hlasom obsluhe vysvetlila.

Bola to fantastická plavba na ktorej sme spoznali nových priateľov, zažili sme nádherné chvíle, spoznali vidiecky život Francúzov a získali nové vedomosti.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte črc 03, 2012 7:19 am

"spoznali vidiecky život Francúzov a získali nové vedomosti."
Sem snimy! ale rýchlo! :good:
DonTragedy
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod DonTragedy » úte črc 03, 2012 7:56 am

A bude popis zazitkov ? Dedkove vypravy sa stavaju u nas doma legendov :D
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ixxo » úte črc 03, 2012 5:36 pm

Tak dedko píš a rýchlo, aj popis ako to funguje v komorách a o aké prúšvihy išlo nech sa mi podobné budúci rok vyhnú.
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » čtv črc 05, 2012 9:07 pm

Ozzie, ixxo vy ste ma ale rozosmiali :D :lol: :lol: :lol:
Mám písať rýchlo. Mám problém písať aj pomaly, nie to rýchlo. Nie som typ čo sa kamaráti s klávesnicou a tiež zvažujem či tu niečo zverejniť, aby som zas nespôsobil niekomu nejaké gramatické potiaže ! To by som nechcel. Sú tu tri možnosti, napíšem a pošlem niekomu mailom, aby to opravil, potom sa to tuná zverejní. Alebo v rodnom jazyku ( Maďarčine ) čo by bolo pre tunajších čitateľov prd platné, alebo napísať a poslať tým čo majú záujem v SZ. :?

Ako fungujú plavebné komory na úseku ktoré som preplával určite zverejním, ale až keď bude trocha času. Momentálne mám dôležitejšiu robotu a to užívať si leto na vode. :good: :crazy: V pláne je týždeň na malom Dunaji s rodinou a konečne rybačka doma na Dunaji

DonTragedy: neboj niečo určite popíšem.
Ixxo: ešte si stále v Holandsku ? Ak áno, kedy sa vrátiš do Gútora ?
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ixxo » čtv črc 05, 2012 10:25 pm

Ahoj dedko, vraciam sa 14.7. mám nejaké povinnosti. Potom idem v auguste na nejaký týždeň ale mohli by sme dať reč ako to v tej Francii bolo. Zatiaľ som tu naplával okolo 1000 km. Dobré na zoznámenie sa z loďou. Je to samá komora a zdvíhací most ale je to naozaj zážitok. A ty len píš ;)
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv črc 05, 2012 10:36 pm

[quote="dedko"]Ozzie, ixxo vy ste ma ale rozosmiali :D :lol: :lol: :lol:
Mám písať rýchlo. Mám problém písať aj pomaly, nie to rýchlo. Nie som typ čo sa kamaráti s klávesnicou a tiež zvažujem či tu niečo zverejniť, aby som zas nespôsobil niekomu nejaké gramatické potiaže ! To by som nechcel. Sú tu tri možnosti, napíšem a pošlem niekomu mailom, aby to opravil, potom sa to tuná zverejní. Alebo v rodnom jazyku ( Maďarčine ) čo by bolo pre tunajších čitateľov prd platné, alebo napísať a poslať tým čo majú záujem v SZ. :?

Ahoj Dedko,prostě piš, a my co máme zájem si to přelouskáme,i s nějakým překlepem, a kdo zájem nemá, ať mlčí!
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát črc 06, 2012 12:08 am

Nadšencom spisovnej formy slovenského jazyka môžme len odporučiť, aby sa tiež niekam plavili a potom o tom napísal :D i.
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod pupi » sob črc 07, 2012 9:45 am

Dedko, gratulujem k úspešnej plavbe a tiež sa pripájam k čakateľom reportáže . :clap:
PS: Hlavne vela fotečiek prosím!
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ixxo » pon črc 09, 2012 9:59 pm

No tak Dedko čo je ???
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon črc 09, 2012 11:20 pm

Dedko, co žebírka na medu v Saverne ? :)

Zpět na