Ahoj,
tak se léčím z kovidu a špekuluju, kdy a kam ve Francii s novým 3,75 m gumákem s plachtou, Francie nás teď se ženou nějak opět láká.
Kdy
Asi jen červen nebo září? (i když v červnu bude ještě dost studená voda, byl jsem u Marseille v červenci a byla jak led). Jinak už v červenci na cestách tolik aut, že jsem, když jsem před lety zavařil motor, nenašel značkový servis Škoda/VW a musel jsem to nechat (prasklá hlava) u malého garážisty až do září, i když jsem mluvil plynně francouzsky.
Kam?
- Jediné, co mě napadá, je oblast Calanques (pod Marseille). Jednak by tam měly být krásné skály a jeskyně bez civilizace a jednak se tam snad dá schovat před vlnami z otevřeného moře za ostrovy... a snad i před mistrálem za útesy. Co říkáte?
- A oceán nepřipadá v úvahu? Vždyť přeci třeba i v Bretani musejí děcka někde řádit na Optících... v nějakém "fjordu"? Žena nebyla nikdy v Normandii ani v Bretani, tak ji tam chci zavézt.
- Nedávno jsem četl Petera Maye - Ostrov Groix - nedalo by se tam kolem východního pobřeží? Nebo podobný ostrov?
Předem díky za tipy.
Kam na moře ve Francii s oplachtěným gumákem?
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 84
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam na moře ve Francii s oplachtěným gumákem?
Vybodni se na východ! Západ .... Gulf of Morbihan! A možná tam na oplachtěném gumáku nebudeš ani sám....Pod Marseille bych řekl že ano
.

-
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji Zbiry, to je super nápad!
Pro seznámení s přílivovými vodami asi ideální terén.
Proud až 9 uzlů, to bude krása, připomeneme si, jak jsme jezdili divokou vodu
No jasně, nemusíme zrovna do toho nejužšího místa a za skočného přílivu...
Pro seznámení s oblastí jsem našel celkem vyčerpávající materiál, kdyby to někoho dalšího zajímalo:
https://www.morbihan.gouv.fr/index.php/content/download/40238/295281/file/2018_12_20+R%C3%A9vision+du+SMVM+-+Version+de+travail+V1+-+Rapport+partie+1+-+Situation+de+l%27existant.pdf
Ahoj!
Pro seznámení s přílivovými vodami asi ideální terén.
Proud až 9 uzlů, to bude krása, připomeneme si, jak jsme jezdili divokou vodu

Pro seznámení s oblastí jsem našel celkem vyčerpávající materiál, kdyby to někoho dalšího zajímalo:
https://www.morbihan.gouv.fr/index.php/content/download/40238/295281/file/2018_12_20+R%C3%A9vision+du+SMVM+-+Version+de+travail+V1+-+Rapport+partie+1+-+Situation+de+l%27existant.pdf
Ahoj!
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Zbiry mě předběhl – chtěl jsem Ti doporučit totéž.
Ne snad, že bych tam byl, ale četl jsem, že je to ráj pro malé lodi a že je to tam krásné. Biskaj za rohem, ale zátoka je skvěle chráněná. A s gumákem se nemusíš bát mělčin.
Jen teplotou vody si nejsem jist. Teplejší než Biskaj to bude, otázka je o kolik.
Ne snad, že bych tam byl, ale četl jsem, že je to ráj pro malé lodi a že je to tam krásné. Biskaj za rohem, ale zátoka je skvěle chráněná. A s gumákem se nemusíš bát mělčin.

Jen teplotou vody si nejsem jist. Teplejší než Biskaj to bude, otázka je o kolik.
-
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Ani rys ostrovid není někdy úplně nejrychlejší ze všech, ale díky za paralelní doporučení
Pro informaci všem posílám praktickou stránku ohledně proudů v zálivu Morbihan, co jsem našel - dost podrobný materiál a zadarmo:
http://www.ckcv.fr/joo32/index.php/71-courants-et-marees-dans-le-golfe

Pro informaci všem posílám praktickou stránku ohledně proudů v zálivu Morbihan, co jsem našel - dost podrobný materiál a zadarmo:
http://www.ckcv.fr/joo32/index.php/71-courants-et-marees-dans-le-golfe
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Copak o to, rys je rychlý jako blesk, ale když k němu informace doputuje později…
Moc pěkná stránka. Zasloužila by si lepší grafické zpracování, ale to podstatné obsahuje.

Moc pěkná stránka. Zasloužila by si lepší grafické zpracování, ale to podstatné obsahuje.
- panak-ml
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Morbihan můžu doporučit nejen na plachtění. Díky proudům i ráj pro vodáky. 6 hodin teče voda nahoru, 6 hodin teče voda dolů, a pořád dokola. 
pro představu: Morbihan Gulf's Week 2017
Fakt paráda.

pro představu: Morbihan Gulf's Week 2017
Fakt paráda.