padla
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- livot
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
padla
Ahoj, je mi jasny, ze padla nikdo z vas asi moc nepouziva ale treba mate podobny problem nebo zkusenost...?
Jedna se mi o to, ze casto zajizdim do zarostlych jezer a kanalu, kde se rostliny namotavaji na motor tak, ze se proste dal da plout jen na padla. Mel jsem do ted jakasi padla z nafukovaku a je to dost drina ( nalozena plachetnicka Lanaverre - vic jak 500 kg ). Ted bych rad koupil nejaka lepsi, jen vubec netusim podle ceho vybirat. Dekuji za pomoc !
Jedna se mi o to, ze casto zajizdim do zarostlych jezer a kanalu, kde se rostliny namotavaji na motor tak, ze se proste dal da plout jen na padla. Mel jsem do ted jakasi padla z nafukovaku a je to dost drina ( nalozena plachetnicka Lanaverre - vic jak 500 kg ). Ted bych rad koupil nejaka lepsi, jen vubec netusim podle ceho vybirat. Dekuji za pomoc !
Naposledy upravil(a) livot dne pon čer 15, 2015 2:04 pm, celkem upraveno 1 x.
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
- Reputace: 37
Ahoj
hodne záleží aký máš vysoký bok, mne do ruky padli klasické drevené pádla, boli pomerne ľahké a u nás v Žiline keď mali regatu pre verejnosť tak sem dvaja docela slušne rozbehli plachetnicu triedy micro class o hmotnosti cca 600-700kg, ale to bola len záležitosť na cca pár minút. Dlhodobejšie by to bolo dosť náročné. každopádne najlepšie odskúšať.
A.D.
hodne záleží aký máš vysoký bok, mne do ruky padli klasické drevené pádla, boli pomerne ľahké a u nás v Žiline keď mali regatu pre verejnosť tak sem dvaja docela slušne rozbehli plachetnicu triedy micro class o hmotnosti cca 600-700kg, ale to bola len záležitosť na cca pár minút. Dlhodobejšie by to bolo dosť náročné. každopádne najlepšie odskúšať.
A.D.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Livote, opravdu chceš používat na kajutovce vesla ?
Nebo jsi měl na mysli pádla....
http://zatecky.denik.cz/ostatni_region/ ... 10214.html

http://zatecky.denik.cz/ostatni_region/ ... 10214.html
- livot
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ja hlavne jestli lepe vetsi nebo mensi list nebo podle ceho vubec vybirat ? Ted jsem mel ty listy mensi a projet travou kilak-dva byla celkem drina. Jestli by to ale s tema velkejma listama nebyla jeste vetsi drina, bez viditelneho efektu narustu vykonu ?
Treba v delte Dunaje rybari vetsinou vesluji jen takovymi uzkymi "prkny" a jak frci...

- livot
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
To bidlo mi ted poradil pan po telefonu, to je fajn napad. jen fakt kam s nim...
Jinak jezdime min. ve dvou prave kvuli tomu veslovani, vyprostovani z travin a rakosi atd.
Takze kdyz vezmu vetsi list padla na volne vode, bude narust vykonu evidentni. Kdyz ale budu v travinach, bude tomu take tak ? Nebudeme se jen vic drit ?

Takze kdyz vezmu vetsi list padla na volne vode, bude narust vykonu evidentni. Kdyz ale budu v travinach, bude tomu take tak ? Nebudeme se jen vic drit ?
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
livot píše: Treba v delte Dunaje rybari vetsinou vesluji jen takovymi uzkymi "prkny" a jak frci...
Livot , na delte rybári aj takto... ale nie na zarastených kanáloch.
Hlavné kanále po ktorých chodia na rybolov si strážia a nedovolia ich zarásť.
Ak začínajú trocha zarastať, tak to rozsekajú s prívesnými motormi, 20 a viac koní.
Raz sa mi pokazil motor na priehrade a som chcel skrátiť cestu späť cez zarastenú vodnú plochu na hliníkovej pramici. Neodporúčam to nikomu. 2,5 km mi trvalo 3 hodiny a som bol uťahaný ako arabský poník v Tatrách !
- livot
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
dedko, to ja znam velmi dobre, "dřeme" vodni travou celkem dost nalozenou lod i nekolikrat denne, nekdy par set metru, jindy kilometry. Ale to se neda nic delat.
Jinak v delte na hlavnich kanalech rybari uz asi jen turisti z mest, s baterii prutu a s luxusnimi rychlymi cluny... Tech par domorodcu, kteri se rybolovem jeste zivi, lici site a vezence prave do zarostlych mist, pod pole lekninu, stuliku do rákosí atd. - proste vsude tam, kde maji ryby jeste klid... A mezi temi misty driv opravdu "prosekavali" cesty lodnimi motory. Dnes uz ale taky sahaji spise po veslech, zjistili ze ty (moderni a drahe) motory dostavaji dost zabrat a rybolov uz davno neni zlaty dul...
PS: tu fotku mas od Sf. Gheorghe ?
Jinak v delte na hlavnich kanalech rybari uz asi jen turisti z mest, s baterii prutu a s luxusnimi rychlymi cluny... Tech par domorodcu, kteri se rybolovem jeste zivi, lici site a vezence prave do zarostlych mist, pod pole lekninu, stuliku do rákosí atd. - proste vsude tam, kde maji ryby jeste klid... A mezi temi misty driv opravdu "prosekavali" cesty lodnimi motory. Dnes uz ale taky sahaji spise po veslech, zjistili ze ty (moderni a drahe) motory dostavaji dost zabrat a rybolov uz davno neni zlaty dul...

PS: tu fotku mas od Sf. Gheorghe ?

- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Výhoda v rákosí je, že flígruješ za lodí, kde je rákosí rozhrnuté, a nemusíš se s ním prát vedle lodě.
Naposledy upravil(a) Felix dne pon čer 15, 2015 7:21 pm, celkem upraveno 2 x.
- Felix
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Flígr nemusí být v ose. Vyhledej si v youtube "yuloh" - je tam toho hromada, třeba https://youtu.be/P3pbYMOK8Us
Vedle motoru flígruje třeba tady: https://youtu.be/u7MQsdLpWaM
Vedle motoru flígruje třeba tady: https://youtu.be/u7MQsdLpWaM
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
- livot
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
To fligrovani je vazne zajimavy - jako kdyz plave ryba
Jen by me zajimalo, kolik to da sily na "protlaceni" travou ? Vim, ze klasicky musime obcas ku*va zabrat a opirame se i o cele trsy tech travin na hladine... V rakosi je to pak valka nejvetsi, tam to ve finale konci pritahovanim se o rakosi...
A to padlo je taky docela veliky... pises o skladacim bidle - co to je ?

A to padlo je taky docela veliky... pises o skladacim bidle - co to je ?
padla
na mem papuanskem trimaranu je padlo k nezaplaceni, ze bych si tam dal kormidlo, to ne.
- Felix
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
livot píše:To fligrovani je vazne zajimavy - jako kdyz plave rybaJen by me zajimalo, kolik to da sily na "protlaceni" travou ?
"Výkon" flígru při stejné fyzické námaze bych odhadl minimálně stejný, možná spíše větší, jako při veslování - tedy při veslování na pramičce, nikoliv třímetrovými vesly na závodním singlu