Vyhladavaci reflektor
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- skyline
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Vyhladavaci reflektor
Myslim ze aj osvetlenie v noci pri manevroch pri kotveni je dolezite, preto by som sa chcel spyta co kto pouziva.
Povodne som chcel zakupit nieco podobne avaryacht, ale bohuzial je vypredany a nevedia kedy bude dostupny.
Chcem taketo hlavne riesit koli tomu ze nam velka baterka vypovedala sluzbu a tu jedine co sa moze stat je vypalenie ziarovky.
Dakujem za kazde info...
Povodne som chcel zakupit nieco podobne avaryacht, ale bohuzial je vypredany a nevedia kedy bude dostupny.
Chcem taketo hlavne riesit koli tomu ze nam velka baterka vypovedala sluzbu a tu jedine co sa moze stat je vypalenie ziarovky.
Dakujem za kazde info...
-
Já jsem koupil v Globusu u regálu s auto doplňky polskou kulatou mlhovku. Má to halogenovou žárovku 55W. Dodělal jsem k tomu kabel a držák, kterým to mohu přichytit na okraj předního okna. Mlhovka svítí doširoka, což mi vyhovuje. (májí tam ještě stejné dálkové světlo, které dělá úzkou stopu)
V mém případě byl trochu problém s tím, že mi to osvěcovalo palubu před předním oknem a trochu se světlo vracelo a oslňovalo. Vyřešil jsem to kšiltem z plastu upěvněným pod mlhovku. Funkčně tedy asi totožné s tím co uvádíš, jen do-do (dodělej doma).
V mém případě byl trochu problém s tím, že mi to osvěcovalo palubu před předním oknem a trochu se světlo vracelo a oslňovalo. Vyřešil jsem to kšiltem z plastu upěvněným pod mlhovku. Funkčně tedy asi totožné s tím co uvádíš, jen do-do (dodělej doma).
-
- skyline
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
No na lodi si hovorim ze je skor lepsie mat aj ked to neni zrovna treba vzdy ale ked to bude treba a nebude to bude problem...
Nahodou nejake foto nemas lebo asi bude narocnejsie spravit nejaky drziak do ruky ako nejaky pevny...
Lebo ja by som to chcel skor napr. na vyhladavanie bojky ked uz prideme za tmy alebo kontrola pobrezia...

Nahodou nejake foto nemas lebo asi bude narocnejsie spravit nejaky drziak do ruky ako nejaky pevny...
Lebo ja by som to chcel skor napr. na vyhladavanie bojky ked uz prideme za tmy alebo kontrola pobrezia...
- Jakub_Vaurien
- návštěvník fóra
Ahoj,
asi před rokem a půl jsem koupit [url="http://www.shop-online.cz/ben-electronic/Nabijeci-svitilna-halogenova-JML2999NS_g5780.html"]toto[/url] není to sice na přímé připojení na 12V soustavu v lodi ale i to by se možná dalo zvládnout žárovka je tam H3 tak možná je i na 12V se stejnou paticí. Jinak na vyhledávání bojky a pobíhání po palubě je stejně nešikovné za sebou tahat kabel a navíc máš v případě potřeby záložní zdroj který bez problémů nabiješ i z těch 12V. Docela to i dosvítí.
asi před rokem a půl jsem koupit [url="http://www.shop-online.cz/ben-electronic/Nabijeci-svitilna-halogenova-JML2999NS_g5780.html"]toto[/url] není to sice na přímé připojení na 12V soustavu v lodi ale i to by se možná dalo zvládnout žárovka je tam H3 tak možná je i na 12V se stejnou paticí. Jinak na vyhledávání bojky a pobíhání po palubě je stejně nešikovné za sebou tahat kabel a navíc máš v případě potřeby záložní zdroj který bez problémů nabiješ i z těch 12V. Docela to i dosvítí.
- tataS
- zkušený harcovník
- Reputace: 5
Pokud by ti nebylo nic dosti dobré, tak tady mají něco extra snad pro každého a ty co to musí mít super zvlášť: http://www.mipesa.cz/svitilna-peli-rals ... -2754.html
- skyline
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem za radu ale skor som hladal nieco cenovo pristupnejsie... Kedze penazi nieje nikdy dost...
Ale ked budem mat tolko penazi ze nebudem vediet co snimi tak si ju urcite kupim len aby som mohol povedat ze mam tu najdrahsiu na svete...
Ja len hovorim ze raz sme mali na lodi takyto vyhladavaci reflektor a bol skvely...
Nemusel som sa bat ci je nabity " teda samozrejme este mozu byt prazdne aj tie lodne " a svietivost bolo naozaj dobra...
Ale ked budem mat tolko penazi ze nebudem vediet co snimi tak si ju urcite kupim len aby som mohol povedat ze mam tu najdrahsiu na svete...

Ja len hovorim ze raz sme mali na lodi takyto vyhladavaci reflektor a bol skvely...
Nemusel som sa bat ci je nabity " teda samozrejme este mozu byt prazdne aj tie lodne " a svietivost bolo naozaj dobra...
Toto téma se zde už před lety probíralo.
Není problém vybrat halogenové světlo o svítivosti "milión" lumenů. Bohužel na moři někdy platí čím více-tím méně. Problém vidím v dost často velké vlhkosti vzduchu nad hladinou. Měl jsem dvě dost výkonné svítidla (to druhé milión kandelů), ale velká část světla se odrážela zpět do očí a v podstatě jsem oslněný prd viděl. Navíc velké, těžké, dlouhé dobíjení, krátká životnost.
Nedám dopustit na značku jež uvádí Kanic, jen jsem vsadil na ruční zařízení. Malé, lehké, vydrží celou sezonu, velmi úzký paprsek prosvítí do slušné dálky bez oslnění. Využití i na večerních toulkách, při práci.
Vyber si Skyline co ti bude vyhovovat. Já dávám typ: http://www.led-svitilny.cz/hzs-policie- ... system.php
Není problém vybrat halogenové světlo o svítivosti "milión" lumenů. Bohužel na moři někdy platí čím více-tím méně. Problém vidím v dost často velké vlhkosti vzduchu nad hladinou. Měl jsem dvě dost výkonné svítidla (to druhé milión kandelů), ale velká část světla se odrážela zpět do očí a v podstatě jsem oslněný prd viděl. Navíc velké, těžké, dlouhé dobíjení, krátká životnost.
Nedám dopustit na značku jež uvádí Kanic, jen jsem vsadil na ruční zařízení. Malé, lehké, vydrží celou sezonu, velmi úzký paprsek prosvítí do slušné dálky bez oslnění. Využití i na večerních toulkách, při práci.
Vyber si Skyline co ti bude vyhovovat. Já dávám typ: http://www.led-svitilny.cz/hzs-policie- ... system.php
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Nejlépe se mi osvědčilo světlo Seeman Miniwava Led. Je totiž vodotěsné, takže s ním lze doplavat na břeh, potopit se ke kotvě, můžete ho mít celou sezonu venku v kokpitu.
http://www.potapecske-potreby.cz/cz/e-s ... e-led.html
http://www.potapecske-potreby.cz/cz/e-s ... e-led.html
- Karlos2
- návštěvník fóra
- Reputace: 62
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyhladavaci reflektor
AHOJ,
mně učarovala tato kapsení svítilna: 1600Lm CREE XM-L T6 LED Zoom Taschenlampe Zoomable Lampe Handlampe AAA 18650 S.
Měl jí na vodě kamarád a svítí jako bejk.
1600 lumenů je pěkné, kupoval jsem jí na webu, zaplatil jsem asi 800 Kroun.
To bylo ale začátkem dubna nebo snad už koncem března a vona mi furt nepřišla.
(Tak nevim, jestli jsem někde nanaletěl)
Alternativa k reflektoru - bez montáže
Karlos
mně učarovala tato kapsení svítilna: 1600Lm CREE XM-L T6 LED Zoom Taschenlampe Zoomable Lampe Handlampe AAA 18650 S.
Měl jí na vodě kamarád a svítí jako bejk.
1600 lumenů je pěkné, kupoval jsem jí na webu, zaplatil jsem asi 800 Kroun.
To bylo ale začátkem dubna nebo snad už koncem března a vona mi furt nepřišla.
(Tak nevim, jestli jsem někde nanaletěl)
Alternativa k reflektoru - bez montáže

Karlos
- kapik
- návštěvník fóra
Jako vítěz cena/výkon vyhrálo tohle http://www.rr-naradi.cz/svitilna-nabijeci-halogenova-prenosna-55w-s-led-svetlem, jen je to strašně neskladné, dlouho se to nabíjí a je to vodotěsné jen na oko.
Svítí to pořádně, kužel je úzký. Bojku (červenou s reflexním pruhem) je vidět tak na 50m.
Svítí to pořádně, kužel je úzký. Bojku (červenou s reflexním pruhem) je vidět tak na 50m.
- tataS
- zkušený harcovník
- Reputace: 5
Vysoká kvalita této svítilny je daná již značkou výrobce (Extol). V návodu opomněli uvést, že není určená pro provoz na lodi a na moři již vůbec ne.
Pro zvýšení doby provozu je možné koupit náhradní akum. v GME. Dle zkušeností s touto svítilnou, většinou ten orig. vydrží tak max. 2 roky. Ovšem
za 230Kč není drahý.
Pro zvýšení doby provozu je možné koupit náhradní akum. v GME. Dle zkušeností s touto svítilnou, většinou ten orig. vydrží tak max. 2 roky. Ovšem
za 230Kč není drahý.
- modrymax
- návštěvník fóra
Baharis píše:Toto téma se zde už před lety probíralo.
Baharisi díky za tip

- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
Pokud byste někdo sháněli světlo na loď na přišroubování a napájení kabelem, tak v práci jsem řešil nasvícení reklamní plochy na jedné budově ve výšce asi 15 - 19 m, bohužel ze země (tedy z dálky asi 25 - 30 m). Koupil jsem světlo s LED, určené pro pracovní stroje, do venkovního prostředí, tedy vodotěsné. Napájení tuším 12 - 48V=, příkon 17W. Dělá se v provedení s osvětlenením v úhlu asi 90°, nebo s čočkami poměrně úzce směrované do kuželu jen asi 10°.
Podklady (typ, výrobce, atd.) se pokusím doplnit příští týden, mám to v práci. Vím jen, že to prodává např. AXIMA a svítilna stojí něco přes 3 tis. Kč (bez DPH).
Našemu panu majiteli se to pořád zdálo málo, tak to poslal zkouknout jednoho člověka, který pro něj dělá elektriku a osvětlení a ten konstatoval, že jsem vybral to nejlepší, co jsem mohl.
Pavel.
Podklady (typ, výrobce, atd.) se pokusím doplnit příští týden, mám to v práci. Vím jen, že to prodává např. AXIMA a svítilna stojí něco přes 3 tis. Kč (bez DPH).
Našemu panu majiteli se to pořád zdálo málo, tak to poslal zkouknout jednoho člověka, který pro něj dělá elektriku a osvětlení a ten konstatoval, že jsem vybral to nejlepší, co jsem mohl.
Pavel.
- romanva
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Já si dal na loď tohle: LED Světlomet
Je neuvěřitelný jak to svítí při malým odběru. Jen to světlo je takový nepřirozený.Zkoušel jsem to možná na 100m vzdálený velín komory a bylo vidět oknem dovnitř
Je neuvěřitelný jak to svítí při malým odběru. Jen to světlo je takový nepřirozený.Zkoušel jsem to možná na 100m vzdálený velín komory a bylo vidět oknem dovnitř
reflektor
můžu se jenom připojit s pochvalou na výrobky Led Lenser, mám M14 , zrovna včera jsem ve službě zkoušel bájvočko
porovnat s Maglite, kterou máme v sanitce poměrně novou a plně nabitou, ta maglite je dělo kterým jde i zabít
, odpovídá to velikosti baterky na cca 4 velké články, moje ledková M14 je velmi kompaktních rozměrů, jede na 4 tužkovky(články i aku) a halogenovou maglite přesvítila takříkajíc s prstem v nose. opravdu svítí více než 90hod., což jsem původně považoval za reklamní tah,
skutečnost předčila očekávání.
k většině led lenserek existuje dálkový spínač, což je právě řešení pro situaci, kdy je baterka umístěna např.výše, nebo dále, než jde
pohodlně dosáhnout. Jako mobilní řešení mi to přijde perfektní, navíc tím že ji z lodi sundám a vezmu do kapsy zajístím, že nebude ukradena.
jednoznačné nadšení, alespoň tedy moje.
tož tak.
sek
P.S.: a to nemluvím o velkém množství funkcí, režimů a přesto snadném ovládání, volitelná intenzita svitu, myslím že je to
10% - 130%, robus. provedení...........
Na druhou stranu, vzhledem k ceně je to, alespoň pro mě, baterka na celý život..........
edit:P.S.
porovnat s Maglite, kterou máme v sanitce poměrně novou a plně nabitou, ta maglite je dělo kterým jde i zabít

skutečnost předčila očekávání.
k většině led lenserek existuje dálkový spínač, což je právě řešení pro situaci, kdy je baterka umístěna např.výše, nebo dále, než jde
pohodlně dosáhnout. Jako mobilní řešení mi to přijde perfektní, navíc tím že ji z lodi sundám a vezmu do kapsy zajístím, že nebude ukradena.
jednoznačné nadšení, alespoň tedy moje.
tož tak.
sek
P.S.: a to nemluvím o velkém množství funkcí, režimů a přesto snadném ovládání, volitelná intenzita svitu, myslím že je to
10% - 130%, robus. provedení...........
Na druhou stranu, vzhledem k ceně je to, alespoň pro mě, baterka na celý život..........
edit:P.S.
- heavy
- pravidelný návštěvník
Letos na plavbě měl jeden účastník tento exemplář... LED LENSER X21
http://www.led-svitilny.cz/profesionaln ... system.php
Osobně bych to prodávál jen tomu kdo má zbroják
Na službě byla hoodně využita. I za mlhy ..., jen ta váha(má to sice popruh).
Dokonalost sama, jen ta cena je pro mne mimo realitu
.
http://www.led-svitilny.cz/profesionaln ... system.php
Osobně bych to prodávál jen tomu kdo má zbroják

Na službě byla hoodně využita. I za mlhy ..., jen ta váha(má to sice popruh).
Dokonalost sama, jen ta cena je pro mne mimo realitu

- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
Tak mi to trvalo trošku déle. Ale přece. Mám v ruce katalog těch světel, co jsem použil v práci na nasvícení reklamy. Jsou to Nordic Lights, konkrétně třeba poměrně úzký pruh světla vydává Nordic N25 LED Flood (570 lm, 12 - 80V DC, 17W). Je to kompaktní světlo (už jen váha 1 kg napovídá), má to IP68. Ppoužívá se na pracovní stroje, takže by měla v pohodě vydržet i na moři. Cena něco kolem 3,5 tis. Kč.
Nevýhodou těchto světel je, že jsou na přišroubování. Teď mám doma na vyzkoušení Nordic N44 LED, to je světlo trošku větší, 40W, 1800 lm, 12 - 24V DC. Krytí rovněž IP68, navíc držák odolný vibracím (taky na přišroubování). Ale to je tak kolem 7 tis. Kč, aspoň co vím. Dodává např. AXIMA.
Pavel.
Nevýhodou těchto světel je, že jsou na přišroubování. Teď mám doma na vyzkoušení Nordic N44 LED, to je světlo trošku větší, 40W, 1800 lm, 12 - 24V DC. Krytí rovněž IP68, navíc držák odolný vibracím (taky na přišroubování). Ale to je tak kolem 7 tis. Kč, aspoň co vím. Dodává např. AXIMA.
Pavel.