vyjma Pavla a Maxe(konečně někdo ochotný sem dát zdravý selský rozum

): teda představa,jak chemické WC končí v řece,nebo kanalizaci, mi otvírá spíše kudlu v kapse.Pořád jde o falešnou chemii,která má za úkol rozklad biologického odpadu zarazit.Není lepší nechat exkrement in natura nechat v přírodě?Napospas rybám,bakteriím,v kterých se stejně koupeme,mezi kterýma plaveme? Z osobní zkušenosti vím,že ryby mou ranní porci spotřebují dříve,než se vyškrábu zpět ze žebříku.To samé jsem si udělal pokus u břehu-vlny,kamení a mikro části ryby Jadranu zpracují vše do 3 minut.Zkuste myslet-jak daleko u plavců kotvíte a oni za 3 minuty i méně uplavou,....
Papíry v igelitce-

to mě snad omyjou,...

sorry-igelit-neskutečný antieko vynález a papír?jednak chvíli plave a zpracovat celulozu vodě taky trvá výrazně déle.
Co se týče zbylé hygieny na moři-nechápu,proč bych měl platit horentní sumy,abych se koupal v moři a jeho účinky okamžitě splachoval sladkou vodou.Notabene slaná voda je na mytí účinnější.Ženám v posádce dovoluji obličej a intim partie sprchou,ale po slané vodě,pokud jsou nároky na vodu vyšší,tak za jejich.A s brbláním kapitána kvůli zajíždění do civilizace.
Jadran je naštěstí stále čistý a pitelný(děti stejně si pár loků dají) Na raftech na řekách jsme to preventivně řešili preventivní lžičkou slivovice.
Ad lopatky-at se na mě nikdo nezlobí,ale ty břehy musí vypadat

většinou se chodí stejně kolem místa,kde se dá přistát,takže opět malá hrůza,i pod vrstvou hlíny.
Na žebříku z badenplata si dám pohodlně cigáro i kafe.A v relativním pohodlí.Navíc mě to nutí se otužovat.V civilizaci použiju klasické WC na lodi,nikdo se tu stejně nekoupe a opět pro přírodu je zátěž nula nula prd a to už po 1 m od lodi.
Kyblík na lodi je pro krizovky dobrý,ale kolik jich těch krizovek je,....že jo .....
Vlno: co udělá otření hovna o tvou loď? Sleduju,že tu i jinde děláš jen flame?