bouchačka

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Zdenek2013
bez hodnocení
Reputace: 17

Re: RE: Re: bouchačka

Příspěvekod Zdenek2013 » stř bře 15, 2017 1:03 pm

Baharis píše:
Zdenek2013 píše:to Baharis:
výsledky máš skvělé,na jakou vzdálenost to bylo?

Velkorážní pistole služební (VPS) i Sportka se střílí na 25m. VPS je 5x nástřel, 3x5 míření, 5x nástřel, 3x5 otočná. Maximum je tedy 300. V loni mě na okresním přeboru stačilo 273 na druhé místo. Kolega měl 278, třetí měl stejně jako já, ale já měl víc desítek.

Ťapkám z Galaxy S7

klaním se před tebou,také trénujeme na 25 metrů,krátkou střílím s Pepkem,kterého nosím a pouze 1x se mi podařilo nasázet 4 rány ke středu černé "do dlaně" a 1 uletěla na okraj černé a bílé,ale jinak vždy je vše v terči,byť rozhozené,ale pořád v "horní polovině těla",nic většího zatím nosit nechci,při usednutí za volant by se mi to jen zabořilo do pupku,o Pepkovi nevím,proto ho nosím i s vědomím,že jeho zastavovací schopnosti jsou poloviční než jsou u 9mm Luger,nákupko na něco silnějšího mám,ale nerozhodl jsem se zatím co to bude a přiznám se,že svoji energii,čas i peníze věnuji teď před sezonou své Lydii než kvérům,ale o víkendu jdeme opět trénovat
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Re: bouchačka

Příspěvekod err_ » stř bře 15, 2017 2:13 pm

Baharis píše:Aj TOTO něco napovídá.

To Norsko je perfektni. Na severu musi mit kvuli medvedum zbran kazdy kdo jde i jen na prochazku. A zabitych, byt treba nahodne?
Druhou zajimavosti je, jak jizni narody, ale zejmena tzv. multikulturni zeme maji bilanci podstatne horsi. Bude zajimave pozorovat, jak se statistika zmeni do dvou let napr. u Nemecka.

Nabizi se jednoduche vysvetleni. Bezpecnostni sluzby statu, tech ktere si nabraly imigratny zjistily, ze az ten dostane obcanstvi a pozada si o zbran, ze ji bude muset dostat. Cehoz se zacinaji hrozit (statistiky maji take) a aby nedochazelo ke znevyhodnovani casti populace, zavedou postupne plosne omezeni - zbrojak i na vidle.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř bře 15, 2017 2:41 pm

No tak ona ta směrnice nakonec dopadla pro velkou většinu držitelů dobře. Co jsem pobral tak budou omezeny krátké zbraně se zásobníky nad 20 nábojů, dlouhé zbraně se zásobníky nad 10 nábojů a dlouhé zbraně se sklopkami. No kdo takové zbraně má?
Původní návrh byl daleko katastrofálnější.... :x

A ještě opravdu naposledy k mému druhému největšímu koni.
Mé nejoblíbenější (Alfa Steel 3863 Sport, Beretta 89 Gold, Glock 27) a kufřík na střelnici. Vnitřek osazuji podle toho na jaký závod jedu.:
Obrázek Obrázek

BTW: Jo, ty křivky je zajímavé pozorovat, jak si který národ stojí.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » stř bře 15, 2017 3:03 pm

Místopřísežně prohlašuji, že pokud jsem se na Tebe, Jirko, byť jen křivě podíval, tak jsem to tak nemyslel, beru to zpět a hluboce se omlouvám. :o

Nechtěl bych se totiž setkat s Tvým druhým Ty – :gun:

:lol:
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Danar » stř bře 15, 2017 6:03 pm

Lidičky, mám pocit, že některé teorie o zastřelení od boku nevinné oběti (např. dceřin přítel), jsou dost nepravděpodobné. Nepředpokládal bych, že někdo stiskne spoušť okamžitě, jak zahlédne nějakou postavu. V takovém extrému si můžete ve tmě můžete zastřelit manželku... Reálněji bych viděl situaci, že na vetřelce zakřičím co tam chce. Pokud se dá na útěk, zvážím, stojí-li to za pronásledování a pokus o zastavení (což bude asi velmi málo případů) a k tomu určitě nemůžu použít zbraň. Pokud odpoví, že si přišel legálně přečíst básničku s moji dcerou, asi také nebudu střílet ihned v odpověď. Bude-li očividně zmatený nebo zmámený, také nevystřelím v první vteřině. Pokud na vetřelce zakřičím, co tam chce, a z jeho reakce vyvodím záměr útoku na mě, budu jednat razantně. Ale rozhodně nebudu střílet na zloděje na útěku nebo na vše, co se pohne, aniž bych udělal alespoň maly pokus o zjištění, kdo to je a co tam dělá. Co se týče legálně držené zbraně a zmíněného případu vytasení při hádce v hospodě, tak by dotyčný měl mít tolik rozumu, že si nevezme na chlastačku v hospodě zbraň. Pokud se s ní hodlá ohánět při každé příležitosti, tak s ním není něco v pořádku a po první takové události by měla být informována policie a oprávnění i zbraň odebrány.
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » stř bře 15, 2017 8:09 pm

Jedna věc je mít zbraň a umět dobře střílet, druhá věc je umět zbraň používat v reálném prostředí - tedy v tomto případě při napadení. Přesnost střelby není relevantní, jelikož útok bude veden z bezprostřední blízkosti. Klasický test je na 10 metrů - tedy utočník stojí 10 m od vás, na povel se rozeběhne k vám a vy máte shihnout tasit zbraň a zasáhnout útočníka. Věřte, že bez řádného tréninku, nemáte proti neozbrojenému útočníkovi žádnou šanci. A taky věřte tomu, že většina napadení proběhne právě takhle.
Jednoznačně jsem pro legální držení zbraní. I pro jejich legální používání. A to jak při obraně života, tak majetku.
prcekee
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Příspěvekod prcekee » pon dub 03, 2017 3:52 pm

Kamarád ví, že jsem už parkrát byl v Chorvatsku tak mně zaskočil dotazem na nůž, sám jsem byl překvapen co jsem našel proto trochu mimo téma ale může mít souvislost

**** kopiruju text ale nemam odkaz na znění zákona *******
Chorvatsko
- skládací i pevné nože je třeba bezpodmínečně nahlásit a zaregistrovat na hraničním přechodu. Každý nůž obdrží speciální tiskopis a registrační číslo. Při vlídné náladě pohraničníka se registrace nože obejde bez větších komplikací.
- je zakázáno nosit nože na veřejnosti.
- za zakázané zbraně zákon považuje každý nůž nebo jinou zbraň pro boj zblízka, pokud je svým designem či svou koncepcí vytvořena tak, aby způsobovala i další zranění. Sem patří tedy prakticky každý "lepší" a "ostřejší" nůž.
- během transportu nože musí být nůž v pouzdře (kufr, batoh, taška). Musí být vyloučeno snadné použití nože během přepravy.
- ve městě a ve vozidlech hromadné dopravy raději nenoste nože vůbec.
- vyhněte se nošení nože tak, abyste k němu měli "operativní" přístup. Mohli byste být zadrženi a obviněni z trestného činu nedovoleného ozbrojování.
Při porušení zákona může dojít k zabavení věci, pokutě, trestnímu stíhání a uvěznění.

http://www.blogovnik.cz/pozor-na-noze-j ... 022111.php
a nebo
https://www.policista.cz/clanky/reporta ... tsku-1073/
Zahajskej
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod Zahajskej » úte kvě 23, 2017 2:04 pm

Nůž v HR - věc velice stará a bohužel opomíjená. Již mnoho lidí mělo na hranicích při vstupu do HR kvůli noži problémy. Známý, který se bez jakéhokoliv nože nikam nehne, takhle měl co vysvětlovat, když u něj v kapse ve dveřích auta našli větší otvírací nůž. Nakonec asi po čtyřech hodinách vysvětlování, přemlouvání a prošení odešel jen s domluvou. On i jen kuchyňský nůž v autě na rozkrojení okurky ke svačině může být značný problém. Pokud se celník blbě vyspí. Hlavně teď, kdy jsou kontroly na "suchých" hranicích do a z HR velice důkladné.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » pát zář 01, 2017 11:09 am

Mozna trochu paradox, kdyz je v HR zakazany i nuz na chleba, ale zkousel jste nekdo vyvezt na EZP zbran do HR? Uz by to melo byt mozne. Pripadne jinam. Zajima me spis ochota schvalovani prevozu a drzeni zbrane v ramci EU. Pohravam si s myslenkou zacit vozit kompakt.
pan.fotograf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod pan.fotograf » pát zář 01, 2017 10:08 pm

Já k sebeobraně - a obraně majetku přistupuji takto:
Majetek mi nestojí za to nechat se zmlátit nebo zranit. Nemám fyzický fond (68kg) a když by na mně někdo vystartoval, tak se snažím utéct. Takže člověk musí být smířen, že holt jednou má, jindy ne. Ještě v Praze na Žižkově mi ukradli 2 kola, vykradli auto a sklep. Vidět je u toho, volám Policii, ale nezasáhl bych, život mi je cennější.

Ale vidět bezpráví, násilí na bezbranném nebo na mně někdo zaútočit, tak se bráním. Takže jsme se sousedem naháněli vykradače aut, zastal jsem se na zastávce holky proti 3 Ukrajincům a dostal od nich pepřákem a pěstí. Neváhal bych použít mačetu, sekeru nebo cokoli účinného a neřešil přiměřenou sebeobranu, věřím ve spravedlnost a to i při příp. soudu. Zbroják mám už cca. 10 let, ale vždy jsem vymyslel kam dát peníze jinam něž na pistoli, takže jsem neozbrojen.

Řesím hypoteticky: pluji osaměle na své 8-metrovce Suezem, Rudé moře... a Adenský záliv s piráty. I když vím, že mívají samopaly, stejně bych byl v pokušení se bránit pistolí !? Klást odpor, třeba by to vzdali. Nevím, mít bezpečný úkryt v plechové bedně někde kolem motoru, asi bych střílel ze zálohy... Co vy ? Jen otázka na deštivý den :roll:
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » pát zář 01, 2017 10:35 pm

Otazka je jen jedna. Zda si nechat upizlat hlavu tupym nozem po tom, co mi nekdo zlame ruce, nohy ... nebo se nechat zastrelit pri obrane a nekoho z tech svini vzit s sebou. Nicmene, i jen to, ze palbu budes opetovat je muze odradit. Zalezi cim. Muzes mit klidne AR15.

Nechci kreslit certa na zed, ale az se osvobodi Syrie, myslim, ze se to presune sem.
pan.fotograf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod pan.fotograf » pát zář 01, 2017 10:52 pm

Právěže si myslím, že je možný ještě i jiný přístup. Být vlídný, ukázat jim že fakt nic nemám (což bude pravda), mizerná punková bečka, pozvat je na čaj a nechat je, at´si vezmou co chtěj. Zajímají je jachty bohatých zápaďáků nebo výkupné opět zápaďáků. Za to jejich vynaložené úsilí by se odměnili nějakou starší elektronikou, hotovostí - a odpluli by třeba...
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » pát zář 01, 2017 10:55 pm

Jeste bys jim mel nabidnout Playboye, pripadne svuj zadek :-) Myslim, ze mas spravny, evropsky pristup. Tak by se to nejak asi melo. Mas pravdu. Hlavne se nebranit. Nikomu a nicemu :-) :-) :-)
PetrC
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod PetrC » pát zář 01, 2017 11:32 pm

pan.fotograf píše:Právěže si myslím, že je možný ještě i jiný přístup. Být vlídný, ukázat jim že fakt nic nemám...

Tak tohle faakt fungovat nebude ...
pan.fotograf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod pan.fotograf » pát zář 01, 2017 11:56 pm

Je to jako s tou rvačkou o peníze na ulici. Přepadnou-li mne, vydám peněženku, sice mne to bude hooodně sejřit, ale nejsem rváč a ušetřím si zlomený nos třeba. Zloděj odejde, dostal co chtěl. Mlácení mělo být jen prostředek k penězům. Bez odporu, tím líp.
Na lodi to samé. Pojďte, obslužte se. A táhněte. Ale žiju!
Tu pistoli by to asi chtělo pro případ nouze. Ty bych neváhal.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » sob zář 02, 2017 12:05 am

Myslim, ze jen trollujes. Nebo jsi najivni az hloupy. Nasi zlodeji jsou jine kafe nez nove prichozi ... Ale myslim, ze skutecne jen honis body.
pan.fotograf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod pan.fotograf » sob zář 02, 2017 12:49 am

To err: Základem diskuse je respektovat druhého. Nepodezřívat z jiných úmyslů. Nepodsouvat. Vyjadřuji své přesvědčení a k tomu diskusní forum je.
Jsem tu nováček, protože jsem nováček i v jachtingu a loď jsem koupil před 3 týdny. Jestli takhle "vlídně" vítáš každého nového, tak to teda potěš !!!
Ten výraz trolovat jsem si musel najít, neznám. A na nějakých bodech mi nezáleží, chodím sem za informacemi a za lidmi se stejným koníčkem.
Ostatním čtenářům se omlouvám, zkusím pročíst Pravidla fóra, ale nejsem si vědom ničeho špatného.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » sob zář 02, 2017 8:53 am

Ji nováček loď mas 3 týdny a už plujes mezi piráty a bojujes s nima. Vlastně se vzdávás to raději bud doma. Piráty zajímá vše co ma hodnotu a po týdnů na vodě hlavně♦ale spokojí se i s prd....li tak hezké zazitky
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod bernau1 » sob zář 02, 2017 9:57 am

Také se může stát že se zbaví oběti aby je nemohla později identifikovat.A to na moři jde velice snadno.To že u sebe nic nemáš je může taky rozčílit a vezmou si tu prd.. Takže slunce v duši pan.fotograf :D
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » sob zář 02, 2017 10:11 am

Historici říkají, že češi byli velmi bojovný, krutý a hrdý národ. Prej byli proslulí tím, že nebrali zajatce. Pohádka o praotci a Řípu je prej taky "pravdivá". :D Leda by tou nohou stál na hlavě mrtvého domorodce a v dáli viděl domorodkyně k použití.....

My jsme se za ty léta vyvinuli v to, co jsme. Je hloupé a naivní předpokládat totéž u všech ostatních národů a kultur.
Heslo ty do mě kamenem, já do tebe chlebem neberu. Leda by ten chleba byl plnej sekanýho olova v kanonu!
Drak70
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod Drak70 » sob zář 02, 2017 10:24 am

Vypada to ze jedinej kdo tu trollí je zase robot ☺
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » sob zář 02, 2017 12:12 pm

pan.fotograf píše:To err: Základem diskuse je respektovat druhého. Nepodezřívat z jiných úmyslů. Nepodsouvat. Vyjadřuji své přesvědčení a k tomu diskusní forum je.
Jsem tu nováček, protože jsem nováček i v jachtingu a loď jsem koupil před 3 týdny. Jestli takhle "vlídně" vítáš každého nového, tak to teda potěš !!!
Ten výraz trolovat jsem si musel najít, neznám. A na nějakých bodech mi nezáleží, chodím sem za informacemi a za lidmi se stejným koníčkem.
Ostatním čtenářům se omlouvám, zkusím pročíst Pravidla fóra, ale nejsem si vědom ničeho špatného.

K diskusi mas jiste pravdu. Je treba, ale aby diskutujicic meli vyjasnene nazory a diskutovali konzistentne. Coz samozrejme nevylucuje omyl. Ale abys psal, ze by ses kazdopadne branil, pak naopak psal, ze vlastne ne a ze bys jim radeji vse dal? A kdo z nas ma na lodi neco cenneho, resp. cennejsiho nez svuj vlastni zivot, pripadne vypalne za nej? O tom, ze tam mas rodinu, partnerku radeji vubec nepremyslet.

Dle me je jen jedna cesta. Vyvesit vlajku, pokud neni venku, na kanale 16 je varovat, ze kdyz prekroci 50m budes strilet (zminit i vlajku lode) a pak bych do toho sel se vsim, co bych mel.

Take je dulezite v ramci diskuse mit shodu alespon v zakladnich bodech. Treba ze je trava zelena a diskutovat o tom kde roste a jak a proc. Ale kdyz tento vseobecne zazity "fakt" zacnes zpochybnovat, musis stanovit celou novou definici. Coz tady zcela nejde. Tak jak vime, ze je trava zelena, tak vime, jake je schema chovani, moralka, dedicna dispozice, nabozenstvi a socialni citeni a vubec ucta k zivotu u techto "borcu". A i kdyz travu prebarvis, porad to bude ta zelena trava, jako predtim.

Turci v nemecku jsou tricet let. V nedavne minulosti bylo nadherne videt, jak se adaptovali a jak se stali Nemci. Prestoze jsou v jinem prostredi, maji se dobre a jsou v miru a v tolerantnim prostredi.

Proste nez se skutecne adaptuji a zacnou si vazit zivota, muze to byt treba 100 let. A tak dlouho na te lodi cekat nemuzes.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » sob zář 02, 2017 9:19 pm

Většina zde diskutujících by ani do pirátských končin nedoplula, neb by po cestě moc foukalo, nebo by se vyskytla zrádná komora.
Na netu je každej hrdina, a to taky v rozdávání bodů. A já vám je mažu!

Zpět na