bouchačka

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Viper01
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Viper01 » pon bře 16, 2009 3:43 pm

Ok, konec debaty. Každý máme na věc jiný názor. Já jsem pro nošení zbraně jako krajní možnosti obrany. Někdo může nosit slzák, elektrický paralizér, obušek..atd..já mu to neberu, ale na jejich použití musí být útočník na dosah. To zamená, že i vy jste na dosah jeho, třeba, nože. V tom případě by asi bylo, dle mého, lepší spíš bojové umění, než jiná zbraň. Osobně jsem dělal skoro 2 roky Aikido a ještě se k němu asi vrátím - když se zvládne, tak je dost účinné.

Jinak původně bylo toto téma o obraně majetku. To nevím, ale obávám se, že s naším právním řádem je jakákoli obrana skokem do problémů. Na zloděje můžete tak křiknout, aby nechal toho, co právě dělá a vypadl. Doporučuje se každého hned sejmout, protože když to přežije, tak to většinou odnese bránící se slušný člověk. Ze slzáku může oslepnout, paralizérem, má-li slabší srdce, ho taky můžete zabít, od obušku taky nevyvázne bez modřiny, postřelení je jasné....no a pak si sežene partu stejně vykutálených kamarádů, kteří mu dosvědčí první poslední a zažaluje vás za ublížení na zdraví. A netvrďte, že se to už nestalo. Nakonec jeho pustí, vás zavřou a ještě budete platit odškodné.
Například, je to pár let, ten důchodce, jemuž asi 30x vykradli chatu. Policie nic nedělala, tak tam dal nástrahu. Zloděj se při vloupání zranil a důchodce šel před soud za ublížení na zdraví a něco s tím nástaržným systémem. Nakonec mu dal soud za pravdu, ale neměl právní páku, jak ho osvobodit, tak ho odsoudil jako vinného bez trestu (jestli si dobře vzpomínám).

Takže, vracíme se k lodím a tohle téma bych přenechal fóru třeba na gunshopu.
Jirina
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Ochrana majetku

Příspěvekod Jirina » pát črc 23, 2010 8:43 am

Nebude jednodušší nechat na lodi hrát potichu rádio a svítit malé světlo?
Lapka typu: Alkohol, jídlo, cigarety
půjde jinam, tam, kde nejsou problémy.
Kousek dál, k sousedovi, do klidnější čtvrti.
Náboje do flobertky je možné přebít a zvětšit prachovou náplň. Nábojnice se po výstřelu roztáhnou natolik, že nejdou vytáhnout z bubínku. Může to být hodnoceno jako nedovolené ozbrojování.
Pozor při střelbě přes drátěné ploty! :gun:
Pánové! Zbraň na lodi?
Jenom další problémy!
Ještě by Vám ji ukradli.
Namočíte ji do vody
a potom Vám zrezaví.
Plná vody nestřílí.
Pes. Správně, že ho David nechce. Další strávník, spoustu potíží, další starosti. Je to další věc, co vám zlodej ukradne, nebo otráví. Víte kolik dá práce vycvičit psa?
I mé děti
se učily básničku o štěněnti:
Možná že ho zloději
uloupili v naději,
že jim bude hlídat dům
proti jiným zlodějům. :cry:
Petan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod Petan » stř bře 21, 2012 9:34 pm

Strašit někoho palnou zbraní není dobrej nápad. Na druhou stranu podle statistiky přes 90% je ukončeno ve stadiu pokusu, pokud obránce zbraň jen vytáhne. Ale je fakt, že už musíš být připravenej ji použít. A taky jde o to, jak. Když zaženeš gaunera do koutu se slovy:" Teď tě oddělám beze svědků." pochopitelně na tebe zaútočí, ale když mu dáš možnost odchodu a řekneš něco jako:" Polož to, vypadni a už se neukazuj." v podstatě ten konflikt ukončuješ. A mohlo by to dopadnout i dobře.
Jestli plynovku, měla by na zlodějíčka stačit, těžko bude mít ostrou.
A když ostrou, počítej s tím, že střela neskončí dráhu, kdy se to hodí, ale pokračuje přes loď, maringotku, auto, co jede kolem, plot, jak už tu někdo napsal.. Tak kvůli lodi a maringotce to chce speciální náboje - buď s plastovou nebo gumovou střelou. Ještě existujou tzv. expanzní, ale ty smíš použít jen u dlouhých zbraní a ty nedoporučuju.
Je to zkrátka až to nejkrajnější řešení, ale zase ho musíš použít včas a neváhat, než Tě zabijou nebo Tvoji ženu. To ostatní už tu bylo asi napsáno. Snad jen to, že při použití boj. umění musíš počítat s nedostatkem prostoru kolem sebe..
modrymax
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod modrymax » čtv bře 22, 2012 3:06 pm

Naprosto úžasný článek, stojí za to přečíst, díky :D
modrymax
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod modrymax » čtv bře 22, 2012 3:08 pm

Myslel jsem teto od Baharise :lol:
modrymax
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod modrymax » čtv bře 22, 2012 3:10 pm

Corwin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod Corwin » čtv bře 22, 2012 6:15 pm

Ještě k "hardware".
Vzduchovky a flobertky jsou díky malé enegrii k ničemu....
Pokud si nechcete dělat zbroják a chcete něco účinějšího, možnost je třeba tady: http://www.greatgun.eu/index.php?/vyrob ... inger-45-1
- jasně, omezení dvěma ranami + je to předovka. Na druhou stranu - testovali to ve Střelecké revue a na 10m se s tím dá údajně slušně trefovat. Na 3 - 5m do těla myslím úplně OK.
Je to ráže 45mm a zbraň nemá omezení energie. Energii střely bych pro normální laboraci odhadl (můj názor) min. jako klasická 9mm (samozřejmě těžší kulka = nižší rychlost).
Skoro mne až mrazí, že se to dá bez zbrojáku.....
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » čtv bře 22, 2012 7:54 pm

Vloni někdy tuším začátkem jara jsme tu měli tryznu za Kalamity Hainze. Zastřelili ho u Venezueli. Zbraň s sebou nevozil, ale určitě byl na ně trošku drzý a nechtěl se o nic dělit. Na druhou stranu to byl vetchý stařík, určitě ne nebezpečný....

..a co z toho jako plyne?
No, že takové to "když budeš slušnej, tak tě jenom okradou..." nějako moc nefunguje.

A jak už se psalo, pokud člověk s sebou zbraň má, musí být připraven ji použit a to jako první. A to i na rybáře, co přijedou s kanystrem a výmluvou, že jim došla nafta. Kdo není na tohle připraven, neměl by o zbrani ani uvažovat.

Dalším aspektem je, zda mít zbraň legálně, nebo nelegálně. S legálním vožením zbraní je spojen neskoyečný opruz a mnohde nejsou vůbec tolerovány jiné zbraně na lodích, než lovecké. Zbraň a střelivo většinou musí putovat do úschovy na břeh a to znamená odjíždět ze země ze stejného přístavu, což bývá někdy také docela hloupé.

Nikdo se s tím samozřejmě moc nechlubí, ale těch zbraní se na llodích potuluje docela dost.

Sám v tom zatím moc jasno nemám. Nechce se mi vyhýbat krásným místům jenom proto, že mají špatnou pověst.

Myšák
Petan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod Petan » pát bře 23, 2012 4:38 pm

Ona ta předovka má na vodě jednu podstatnou nevýhodu - vlhkost vs. prach. Za dost krátkou dobu navlhne a co pak? Vím, co s tím, ale je to pořádná komplikace a dost problematická.
Za to normální "zadovka" je v pohodě, plná vody sice nestřílí ;) , ale vodu vylít a pak střílet. :whist: A když to není akutní - rozebrat, vytřít, namazat a nic se neděje.
A mít někde venku nelegál, když se tam legálů bojí, jako čert kříže, že je nepovolí? Za to jsou bývají teprve flastry a na tvrdo, nebudu psát hausnumera, co jsem slyšel, ale je to víc, než by koho napadlo. A kdo ví, co na člověka čeká v místním krimu.
Stejně jsou ve výbavě světlice. A ráže 26,5mm má účinek nejen zastavující, ale přímo devastující, to si lump rozmyslí nechat se upálit za živa.
Stejně nevím, vyhnout nebo nevyhnout se místům se špatnou pověstí..za mě - zničenej život za tu návštěvu nestojí, jedině snad věřit, že MĚ SE NIC NESTANE..
Ale každopádně je lepší cokoliv, co lumpa odradí, třeba i to světlo na lodi.. Ani psa bych nezatracoval, na Atlantiku jsme viděli pár lodí se psem na palubě, jde jen o to - chci ho - nebo nechci.
jericho
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod jericho » stř srp 01, 2012 9:45 pm

Mám ZP 9 let, zbraň stejně dlouho, střílím i závodně IPSC. Celou dobu sleduji právní kauzy na téma nutné obrany, účastnil jsem se seminářů s právníkem. Tolik k mé kvalifikaci.

1) Cítíš se ohoržen na zdraví a životě.
Vykašli se na nějaké flobertky, předovky a plynovky, je to nesmysl. Udělej si ZP - jak se dozvíš např. na www.zbranekvalitne.cz, prostuduj si také www.strelectvi.cz a www.gunlex.cz. Vyber si zbraň v ráži minimálně 9mm Luger či silnější a choď pravidlelně střílet, absolvuj kurz obranné střelby, závoď v IPSC nebo IDPA nebo LOS. Stejně máš zaděláno na problém, protože až někoho střelíš, bude se to čtyři až pět let vyšetřovat, a pak budeš tři až osm let sedět. Tedy varianta č. 1 je opravdu pro zoufalou obranu života, v situacích, kdy je lepší sedět, než být mrtvý.

2) Serou tě ti co ti lezou krást na loď a máš i trochu strach, že by se to mohlo třeba jednou vyhrotit, když se potkáte. Nejsi však ochoten investovat na počátku cca 25 tis. Kč (ZP, zbraň pár nábojů na rozkoukání) a potom měsíčně cca 500 Kč na minimální nutný objem tréninku, neustále se o zbraň starat, zajišťovat ji proti krádeži, zneužití, všude ji s sebou vláčet, nechce se ti do kriminálu, příp. víš, že jsi prudší či labilnější povaha.
Pořiď si na loď velký pepřový sprej, který se vyrábí jako ochrana před medvědy do hor. Je to takový menší hasičák. Doplň to teleskopickým obuškem (tahání s sebou), případně dřevěným obuškem např. z mahagonu, který zavěsíš na tenkou nit na hřebík na futra dveří, kde spíš. Náklady budou cca do dvou tisíc Kč, efektivita vysoká a nebudeš se bát to použít i proti "jen frackům".

Zjisti si, zda je výše uvedené v bodě 2. legální v zemích, kde se plavíš. (Jsou evropské země, kde není).
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř srp 01, 2012 10:30 pm

Co jsem zde chtěl říci, řek jsem již před lety a nemám k tomu co dodávat.
Ale na to jak Jericho deklaruješ sledování "pistolnických" kauz, ten závěr varianty č.1 máš dost zjednodušený, až nepravdivý. :mad:
Ale jinak máš pravdu i když si myslím, že vše co jsi napsal zde už zaznělo.
jericho
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod jericho » pát srp 03, 2012 9:21 pm

Vsadím se s tebou, že na každou kauzu, kterou uvedeš, která podle zdravého rozumu měla dopadnout dobře a dopadla, ti já uvedu čtyři kauzy, které měly dopadnout pro střelce dobře a nedopadly.
A pominu ty roky, které se to vyšetřovalo a chodilo po soudech, než to dopadlo dobře.
Mám přečteny všechny judikáty, které vznikly v souvislosti s nutnou obranou od r. cca 1998. Některé posudky o střelcích jsem psal pro soud osobně (jsem klinický psycholog).

Takže jsem to prostě v příspěvku zestručnil.
Pefry2012
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Pefry2012 » stř srp 29, 2012 6:43 pm

david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

jak zastrašit zloděje

Příspěvekod david1972 » stř srp 29, 2012 10:16 pm

Ahoj lidi,

osobně jsem jednou řešil připojení zvukového výstupu přes pohybové čidlo. Kupoval jsem ho někde v HK (mohl bych ho najít) a super na něm bylo, že mělo vlastně dvě čidla, obě se daly seřídit, jedno cca 1-2m, druhé 0,1-1m. Udělali jsme to tak, že když se čidlo seplo, začal zvukový modul přehrávat záznam. Bylo tam chvíli pořádný štěkání, pak vrčení a následně lidský hlas s nějakou hláškou typu "VEM SI HO".
Používali jsme zvukový moduly od Flajsara, viz.
http://www.flajzar.cz/mp3-a-mp4-moduly-1/ a jeden můj kolega uměl s Atmelem,aby se to vyplo/zaplo nějak řízeně.

Výsledek byl, že jsme cca 1 za měsíc vyměnili nahrávku, ale nikdo nás už nevykradl, ono když tohle člověk uslyší v noci a ve tmě ...

David
Zdenek2013
bez hodnocení
Reputace: 17

Re: bouchačka

Příspěvekod Zdenek2013 » sob bře 04, 2017 1:15 pm

Loni v létě asi v půl třetí ráno nám přes mola až k lodi přišli dva adolescenti,řádně namazaní a posílení pravděpodobně ještě něčím dalším se slovy "hele parník-zrušíme ho",byli od lodě tak 1 metr,když jsem je poslal otevřeným oknem někam,držkovali moc,ale šli a já pár metrů za nimi se zbraní v kapse s nábojem v komoře zavřít branku na mola,kterou nezodpovědní kolegové nechali odemčenou,modlil jsem se však za ty kluky,aby je nenapadlo na mě zaútočit,dopadlo by to blbě,mě by zavřeli a je možná pochovali,pokud by to šlo a byl čas,střelil bych nejdříve do vody,ale jsem moc rád,že se to obešlo bez použití zbraně pouze s verbálním bordelem z jejich strany.
Ráno mi děkoval majitel mol s ukázkou jizvy na ruce,kterou mu podobné existence způsobili kudlou asi před 2 roky,vykrýval si tehdy břicho a zbyla mu na ruce jizva dlouhá tak 15cm,nějak to tehdy ustál,ZP však nemá.
Tyto události jsou z Dalešic,kdy se tam konají Miss pláž a nějaké techno cosi,vždy je pak "legrace" a je lepší někam odplout do klidu.Naštěstí už tam letos nebudeme kotvit.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » ned bře 05, 2017 11:29 am

TO ilivid:

To budeš čekat, až ti zruší loď? Navíc na ní jsi a nevíš, jestli budeš mít čas utéct?

Jsem blíž na straně Zdeňka.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » ned bře 05, 2017 11:36 am

Promiň, ale dva adolescenti,řádně namazaní a posílení pravděpodobně ještě něčím dalším se slovy "hele parník-zrušíme ho" nejsou jachtaři.

Takové lidi hnát od lodí.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned bře 05, 2017 12:15 pm

Ja taky bouchačky a "kovboje" nemam vůbec rad, ale nic není cernobily. Takovy zm*dy bych skopnul z mola bez spatnyho svedomi.
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 10

Příspěvekod Michal1 » ned bře 05, 2017 12:30 pm

Zdenek písal, že by zbraň použil keby zaútočili na neho ...., nie že mu chcú niečo ukradnúť z lodi, čo sú dve úplne rozdielne skutočnosti.

a potom treba dôsledne rozlišovať o akých zlodejov sa jedná, či je to niekto kto ide náhodou okolo a rozhodne sa kradnúť ( puberťáci, opilci, počerná menšina) tak na tých stačí možno nakričať, alebo ja nejaká poriadna palica , tu by úplne stačila aj nejaká atrapa zbrane....... a takýchto zlodejov bude asi väčšina, a na tých je v postate najúčinnejší pes, bežný zlodejíčkovia zbrane nenosia

potom je skupina zlodejov čo idú za určitým cielom alebo zámerom, tí idú na isto a tí otrávia psa, prekonajú zabezpčenie a dostanú sa tam kde chcú, a tí su pripravený a možno aj ozbrojený a tu je to riziko, že budú strieľať...... ale tých bude podla mňa málo, lebo nemyslím že budete mať na lodiach poschovávané nejaké úžasné poklady........

v podstate je potrebné zlodeja odstrašiť, napríklad taká harpúna by nemusela byť zlá a k lodi sa aj hodí :D .
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » ned bře 05, 2017 12:57 pm

Ilivide, zdá se, že máš nějaké problémy. Mohl bys je řešit jinde?
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » ned bře 05, 2017 1:22 pm

Zdenek naprosto jasně a srozumitelně napsal, že měl zbraň na svou vlastní obranu. Šel zavřít branku a modlil se, aby zbraň nemusel použít. Co je na tom špatnýho?
Jasně, podle sluníčkářský logiky měl riskovat podřezání sebe a své rodiny. Jen aby se těm šmejdům náhodou nezkřivil vlásek. :gun: :gun:
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » ned bře 05, 2017 1:24 pm

Kdybych měl zastřelit každého, kdo nám vleze na molo a dělá bordel, bylo by tam každý víkend několik mrtvol.....a že by občas byla chuť... :whist:
P9190441.JPG

P9190442.JPG
Zdenek2013
bez hodnocení

Příspěvekod Zdenek2013 » ned bře 05, 2017 2:05 pm

ilivid píše:Helemese Zdenek2013 jede na Dunaj Párty 2017. Třeba nám tam někoho zastřelí. Budeme tam mít ozbrojeného jedince. Super.
PS: Ten jedinec bere zbraň na děti.

napsal jsi toho zde dost na to,aby jsi světu ukázal,že tobě zbraň do ruky určitě nepatří,neovládáš se,vztekáš se,píšeš příspěvky se snahou urážet a navíc ti chybí základní znalosti o tom,jak je to se zbraní na území jiného státu i kdo je schopen zbraně legálně získat,nosit a držet

to viki:
co se týče té konkrétní noci na Dalešicích,zkopnutím do vody z mol opilce či fetku s největší pravděpodobností utopíš,zvláště na hloubce 27 metrů,případný nutný výstřel do vody a jeho sonický třesk by způsobil tak maximálně nadělání do gatí,pak by snad dali pokoj

mimochodem útok na naše lodě,pokud by se daly nazvat civilními plavidly ,což nevím jestli jsou (nejsem právník),by pak spadal do stejné jurisdikce jako útok na civilní letadla,tedy se spodní sazbou pro útočníka 8-12 let a s horní sazbou 15-20 let,ale vždy se ztrátou majetku a možná si i vzpomenete na povinnost ochrany posádky a plavidla,byla to jedna z testových otázek,třeba tu někdo bude znát odpověď na to,jestli jsme či nejsme civilní plavidla
Zdenek2013
bez hodnocení

Příspěvekod Zdenek2013 » ned bře 05, 2017 2:45 pm

ilivid píše:Ano chybí mi základní znalosti o tom,jak je to se zbraní na území jiného státu i kdo je schopen zbraně legálně získat,nosit a držet. A je to nějak důležité? Ale jít s pistolí na dvě sjeté děcka mi přijde nějak moc. Dal bych jim po tlamě a to by potom byl sonický třesk.

záleží na drobnosti,jestli se tomu sjetému komukoliv (urostlí chasnící 18-22 však už dětmi dávno nejsou) neobjeví v ruce nůž,pak je lépe být připraven,než popraven
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned bře 05, 2017 3:48 pm

Zdenek2013 píše:... modlil jsem se však za ty kluky,aby je nenapadlo na mě zaútočit,dopadlo by to blbě,mě by zavřeli a je možná pochovali,pokud by to šlo a byl čas,střelil bych nejdříve do vody,ale jsem moc rád,že se to obešlo bez použití zbraně pouze s verbálním bordelem z jejich strany.
Na tomto nevidím vůbec nic špatného, naopak tento postup plně schvaluji. V podstatě se dá říci, že odpovídá právní formulaci "Nutná obrana". Vlastně ne, asi by tě nezavřeli. Pokud by se ukázala NO jako oprávněná. V úvahu se pak bere úplně všechno. Odlehlost místa, konstituce a množství útočníka/ků, jejich vybavení a schopnosti, možnost řešení situace jinou cestou, třeba i útěkem. Je to složitá věc a jenom ten kdo zná paragrafy zabývajícími se Nutnou obranou, dokáže zhodnotit kdy a jak je možné se bránit.

Dva útočníci na odlehlém místě v noci potmě pro mě nejsou žádná děcka, ale potencionální ohrožení mého života nebo zdraví.

Někdo může být zapřísáhlý pacifista a odmítat se bránit i když je přímo napaden. To je jeho volba. Někdo může vést silné řeči o obraně a nakonec stejně vyměknout. To ukáže až skutečný případ, který si většina z nás oprávněných asi nepřeje zažít.
Ale odhodlání bránit si své zdraví a život mě nikdo, ani sluníčkář (jak bylo uvedeno), nemůže mít za zlé. Protože to je mé zdraví, můj život. A na mě pak u sodu může být prokázat, že skutečně o NO šlo.

Bodů bylo uděleno více než dost, nechci v tom pokračovat. Navíc možná nějaké nedorozumění. Ale určitě ilivid :thmbdn: a lynx :thmbup: . Palec dolů především za to, že úmyslně nehorázně zkresluješ co bylo napsané. Nikdo nepsal že bude střílet za poškozený laminát, ale pouze když bude napaden. Dokáže to hlavička pacifisty pochopit, nebo to je potřeba nakreslit?

Zpět na