Marinizace manželky

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

marinizace

Příspěvekod kanic » pon bře 15, 2010 3:53 pm

Dvojka: " Spoluplavbu, případně instruktážní pomoc neodmítáme/spíše potřebujeme"

Tak to je výzva, která se nedá ignorovat. (pokud to ovšem nebylo pouze pro Baharise).
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » pon bře 15, 2010 4:04 pm

Jak to tak vidím, tak to musím uvést na správnou vlnu :? - všichni, kteří se chtějí pobavit na nesnázích nezkušené posádky posádky (ale hezké 8)) a kapitánky, jsou vítání kdekoliv a kdykoliv nás jen zazří (á propos, musím zakoupit vlaječku, i když mám pocit, že naše manévry budou nepřehlédnutelné :oops: ) a taktéž si rády poslechneme všechny dobré rady, případně při větší pomoci se nebudeme rozpakovat nabídnout malé tekuté pohoštění/odměnu.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon bře 15, 2010 4:21 pm

Rád, kdykoliv a nezištně pomůžu komukoliv. ;)
Bohužel, ten týden po regatce je právě ten jeden, kdy jsem doma.

Ale pokusím se vám pomoci s tím doplněním posádky. Tady v Hodoníně se jednu dobu neúspěšně formovala posádka odmítnutých (logicky) partnerek naší Apaluchy. Tak do týdne bych mohl dát vědět.
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » pon bře 15, 2010 4:26 pm

To Baharis: děkuji, moc by nám to pomohlo. Předci jen je člověk klidnější, když mu posádku tvoří dámy, které na moře opravdu chtějí, než někdo, koho bychom přemlouvaly a pak bychom taky mohli dostat vynadáno, že to nebylo ono…

Rozhodil jsem sítě a dal jsem jim čas do konce týdne. B. :)
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » pon bře 15, 2010 9:18 pm

Včera jsem se po delší době oholil a myslím že by to šlo, slíkat se v květnu zrovna nemusím a něco na vycpání eventuélně najdu.
Jelikož tam poslední týden budem, mohla bych tedy zústat, Dvojko když slíbím, že budu makat stejně jako ostatní jinak dám všem, že mě neprozradíš? Na moře já určitě chci ;)
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon bře 15, 2010 9:26 pm

No téda, Marksinko, s tebou asi nebude problém s marinizací. :good:
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » úte bře 16, 2010 12:31 pm

To Marks: takových už bylo, slibovali i sukni a drhnutí paluby :rofl: … Je to pro klid holek, takhle mají větší šanci si všechno zkusit bez studu a obav, ale taky bez „jištění“ tzn. musí se to udělat a nedá se zavolat: „miláčku, kde se flákáš, pojď mi s tím pomoct “– to je to, oč tu běží :?
A co bys rád dal všem, no? A prosím žádné nevhodné a pohoršující odpovědi :D .
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » úte bře 16, 2010 5:20 pm

Ahoj.
Najprv som si myslel že to je o marinádach, a vravím si: Prečo chcú marinovať manželku? :? :D Lepšia je srnčí kýta .... :lol:
Mám jedného známeho a ten na plavbu so svojou priateľkou spomínal s nadšením, Keď som sa ho pýtal čo sa tada stalo, odpovedal. Vrátil som sa slobodný. :whist:
Čo som si odskúšal, tak treba začať pozvolna, najlepšie pomaly obrátiť rozhovor na tému dovolenková plavba na jachte (znie to lepšie ako loď) a len tak zľachka začať servírovať príjemné romantické zážitky ako: kotvenie v zátoke, v pozadí zvuk cikád, jemný žblnkot vĺn, ľachká večera, pomalý západ slnka do mora sfarbuje scenériu do červena, začínajú sa zapaľovať hviezdy, konzumuje sa ľachké víno / kvalitný koňak, poprípade večerné kúpanie atď.... Ideálne je mať po ruke fotku, najlepšie vlastnoručne urobenú. Dôležité je aby jej bolo naznačené že do dokonalosti tam chýba iba ona. Mala by na to prísť sama. ;) Cím je priateľka cudzejšia, tým ľachšie sa to hovorí (ak nás pozná a má nás prečítaných, tak hold asi máme smolu a len tak ľachko ich nezmarinizujeme). Ak sa nechití, tak je niekde chyba, že by bola chluchá? :D To som odbehol, ak toto nezaberie tak potom neviem. Máme asi hrb, čiernu pasku cez oko, smrdíme rumom a tabakom a máme drevenú nohu.... :D Možno to už pozná z inej strany :lol: Treba však davať pozor, aby sme to vraveli tej pravej, môžeme sa stať že to bude na doživotie. :lol:
Naposledy upravil(a) FerenCS dne úte bře 16, 2010 5:33 pm, celkem upraveno 1 x.
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » úte bře 16, 2010 5:32 pm

Pořád přemýšlím, jak to je s tou marinizací manželek a všimla jsem si jedné věci - na tomto fóru vím o jen pár dámách - já, Vilma, Dvojka, Luna a Ljusha, víc jsem jich neobjevila. Doufám, že jsem nepřehlédla nějakou dámu schovanou za bezpohlavní přezdívku, ale podíváte-li se někdo vpravo na sloupec přihlášených lidí, kolik tam objevíte dam? :hmm:
Takže páni námořníci - kde máte své ženy, družky, milenky či dcery nebo i matky?

1- plachtí nadšeně s vámi, jen tu nejsou registrované (=aktivní)
2- plachtí nadšeně samy a na vás i jachting.info kašlou
3- neplachtí a vy vlastně ani nevíte proč
4- neplachtí, protože se bojí vody či lodi
5- neplachtí, protože se bojí vás - to pochybuji,že nějaká přizná, takže spíš bod 4
6- neplachtí, protože to neumí (zjednodušeně řečeno)

Možností je více, ale pokud vaše odpověď je č.3 až 6, napadla mne jedna možnost: zorganizovala bych dámskou motivační plavbu v Čechách na Slapech či Orlíku. Víkendové poježdění, seznámení se s lodí, větrem a vodou.

Tak co vy na to pánové - nechtěla by některá z vašich dam to zkusit takto?

PS: nezamýšlím to jako výdělečnou činnost, ale naopak pro mne jako odreagování a seznámení se s novými lidmi. ;)
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » úte bře 16, 2010 5:46 pm

Dobrý nápad. Přeji úspěch. :)
Bohužel / dík, nemám dámu k poskytnutí.
alffa
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » úte bře 16, 2010 9:07 pm

Dvojko žádné sliby k drhnutí paluby nebudou, byl by to velmi zajímavý výzkumný výlet ale chápu, že mé neoholené podpaždí, by mě mohlo prozradit. Nepsal jsem, že bych rád dal všem, ale je-li to podmínka, nějak se přemůžu :lol: .
Z vážného pohledu je k zamyšlení, že pociťujite problém marinizace partnerky v snaze partnerů o toto.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte bře 16, 2010 9:57 pm

lucifere,
pod tím nickem bych taky nehledal jemnou ženu!

řekl bych, že marinizovaných partnerek je dost, ale od našich "literárních" snah si drží jemný odstup.

marksi, a co se trochu depilovat :P
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » úte bře 16, 2010 10:27 pm

to vůbec netuším kde začít :lol:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte bře 16, 2010 10:43 pm

u tebe je to trochu jedno
začni na jednom konci a než dojdeš na druhou stranu, musíš začít znovu :whist:
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » pát bře 19, 2010 8:30 pm

No, tak po přečtení celého topiku jsem se rozhodl přispět i se svou troškou do mlýna. Tedy do fóra.
Coby náctiletý jsem jezdil závodně divokou vodu, na VŠ si vzal spolužačku, už před svatbou ji začal marinizovat na řeky, protože já měl jet samozřejmě na letní výcvikový tábor na vodu (Váh, Hron, Hornát) a svoji dívku jsem chtěl sebou. Takže na počátku byla kanoe, pak kajak (jezdil jsem K1) a týden na slovenských řekách jsme přežili a dál byli spolu. Po VŠ přišlo zaměstnání, vojna, stavba domu, děti a v r. 2000 po řadě dovolených na maltě či na betoně (podle toho, zda se dělaly zdi nebo podlahy) první dovolená u moře v kempu u Puly (HR). Měl jsem sebou aspoň windsurfing, kde nám m.j. plovák posloužil pro dopravu manželky a dětí na blízké ostrůvky (já s ploutvemi za plovákem jako pohon). Samozřejmě jsem si i zajezdil na prkně, kde přibyl třetí rozměr - nahoru a dolů ve vlnách. V té době se ozvala spolužačka, že by potřebovala někoho od vody na loď na moře, protože jí vybouchnul manžel a sama se dvěma dětmi jet na moře nemůže (pochopitelně).
Tehdy nám to kolidovalo právě s termínem dovolené v Pule, nicméně červíček začal hlodat - začal jsem se zajímat o podmínky (do té doby jsem to považoval za dovolenou pouze pro horních 10 tisíc) a na příští rok (2001) jsme si zaplatili pronájem malé kajutovky na týden a spolužačka nám dělala kapitána.
Cesta do Sukošanu nebyla jednoduchá, drobná, ale podstatná závada rozdělovače našeho Favoritu nás skoro od Gratzu donutila se vrátit do ČR, po výměně rozdělovače jsme vyjeli večer znovu směr Sukošan a díky neskutečným zácpám na hranicích a na trase Karlovac - Zadar (to ještě nebyla dálnice) způsobily příjezd do Sukošanu kolem 13:30. Cesta k moři trvající skoro 31 hodin (byli jsme naštěstí 3 řidiči) nebyla to nejhorší. V Sukošanu ten den nafukovalo od západu a když manželka viděla malinkou plachetku (6m) u mola a vstoupila na palubu, která z důvodu vlnobití sebou různě házela, tak se pokusila vlézt do nízké kajuty a okamžitě vyrazila zpět na molo, protože trpí částečně klaustrofobií a tohle pro ni byl totální šok. Takže se začala zajímat o možnost cesty zpět, český autobus stojící nedaleko měl jet za 2 hodiny na Brno, ale 2 tisíce na jízdenku by nám odčerpalo (po platbě za rozdělovač, ztrátě peněženky kapitánky někde v noci při střídání za volantem) asi polovinu prostředků na dovolenou, a po citlivém přístupu kapitánky se rozhodla zůstat. Spala v kóji tak, aby viděla ven na oblohu a tak přečkala první (a nejhorší) noc na palubě. Následoval idylický týden klidného a teplého počasí, kdy největší vlny měly snad jen 30 cm a my se toulali s dětmi a kapitánkou ke Kornatům, pod Pašman a zpět do Sukošanu.
Následující zimu jsem si udělal VMP, na léto opět objednal onu malou plachetnici a další roky pak obvykle s rodinou jezdil na 1 - 2 týdny na letní dovolenou - - - no samozřejmě na loď do Sukošanu. Manželka si už nedokáže představit, že bychom měli jet na dovolenou jet někam do hotelu nebo bungalovu a týden strávit někde na pláži. A to jsme spolu už zažili na moři i nějakou tu bouřku, uvolnění kotvy a noční "manévry" honem do přístavu a podobně. Jediné, s čím se nějak dosud moc nesmířila, jsou větší vlny na otevřeném moři, takže plavba kolem ostrova Dugi Otok z vnější strany je pro mne s posádkou, kde se zúčastní i moje drahá polovička, možná pouze snad na motor za zaručeného několikadenního bezvětří (zajímavé je, že jinak zvládla bez problémů plavbu až do Makarské).
Ohledně funkcí na lodi - já dělám kapitána, žena se stará o naše žaludky. Samozřejmě umí sbalit či vytáhnout hlavní plachtu, vyhodit kotvu a navázat fendry. Jen u kormidla je nesvá a je velice ráda, když si ho přebírám zpět (vyčurat se s nohou na píně umím, velkou potřebu ale s kormidlováním spojit neumím). Takže marinizace je na slušné úrovni, do kormidlování mi občas kecá, pravda, ale kapitánské zkoušky si dělat určitě nebude.

Pavel.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pát bře 19, 2010 8:58 pm

Pavel63: Moc zajimave... Prosim te, co to bylo za 6m plachetnici a kolik vas na ni vlastne bylo?
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » sob bře 20, 2010 8:14 pm

Byla to kajutová plachetnice typu AXA, pro 4, délka asi 5,6m, šířka 2,4 m, ponor tuším 1,2 m a přívěsný motor Yamaha 5.

Pavel.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pon bře 22, 2010 7:40 pm

[mod]dámská jízda pod vedením Dvojky pokračuje v sekci AKCE v topiku DÁMSKÁ JÍZDA[/mod]
Batcheeba
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Batcheeba » čtv kvě 06, 2010 9:16 am

Tady je to samá marinizace manželek, ale manžely netřeba marinizovat? A pokud ano, doporučujete použít obdobné postupy, nebo se na chlapy musí jinak?
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » čtv kvě 06, 2010 9:41 am

No ja nevim, jak je to s jinymi chlapy, resp. s jejich marinizaci, ale v mem pripade staci rict : 'Nepojedes na vodu???' a je to :D . Pak bych se uz jen bal, byt tazajicim se, odpovedi ;) .
A co se tyce marinizace manzelky, stacilo do popisu lodi doplnit vetu (pokud tam uz nebyla) : 'Jedna se o dobre ovladatelnou, stabilni a velmi bezpecnou plachetnici .....' a byla marinizovana.
repo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod repo » čtv kvě 06, 2010 1:45 pm

Já jsem celkem s marinizací manželky velké problémy neměl. Vzhledem ktomu, že mě má ráda (alespoň to tvrdí :) ), nechtěla být o dovolené sama tak plula se mnou. Snad jí to i chytlo, protože se již vydává se mnou na loď docela pravidelně. Základní věci se naučila - pustit a vytáhnout kotvu, ví co je fendr apod. matně začíná tušit k čemu jsou jednotlivé plachty a jak se ovládají - jen kormidlo přebírá nerada a jen na motor. Ale je s ní pohoda a rozhodně nelituju, že jsem ji na moře vzal. Už se letos těšíme na Sardinii :D
Nessie
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Nessie » čtv pro 18, 2014 2:46 pm

No já to měla s marinizací manžela snadný:
chtěla jsem jet na moře a chtěla jsem, aby jel se mnou. Zkusila jsem to nejdřív opatrně (tehdy to teda ještě zdaleka můj manžel nebyl) a zeptala se ho jestli nechce jet na jeden den plachtit se mnou a přáteli na Orlík.
Chtěl a líbilo se mu to, od kormidla se pokud možno ani nehnul.
(Vlastně to byla z hlediska marinizace chlapů dost zajímavá akce: já a kamarádka (taky jachtařka a můj první důstojník) + dva kamarádi jachtařští nováčci. Když pan Hacmac viděl, jak si to pěkně šéfujem, obrátil se na pány a prohlásil: "Kde jste sehnali takový dvě amazonky?":-D)

No a pak jsem se ho zeptala, jestli by nejel na týden plachtit na moře, a byl marinizovaný;-)
Až později jsem se dozvěděla, že jako malý četl Konkolskiho a že jsem mu vlastně splnila dětskej sen:-D
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » čtv pro 18, 2014 3:01 pm

Ale Nessie, to přece nemůžeš srovnávat ! Kolik je v republice takových amazonek ? Jen blázen by odmítl.
Navíc, ženy mají oproti mužům ve výzbroji nepřiměřené donucovací prostředky. :D
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » čtv pro 18, 2014 3:32 pm

To se vůbec nedá srovnávat, manželé i ti potencionální jsou k marinizaci předurčení.
Já jich mám na svědomí asi 20 :D
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » čtv pro 18, 2014 3:40 pm

20 manželov???? :mad:

Zpět na