bouchačka

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Re: bouchačka

Příspěvekod err_ » úte bře 14, 2017 11:18 pm

asasek píše:Někdo tu o kousek výše zmiňoval případ, kdy se ožralý mladík vloupal do chatky - omylem, protože si ji spletl se svou. Měl kliku, že tam nepotkal některého z výše podepsaných ostrostřelců, kteří by mu preventivně našili jednu mezi oči, protože nebudou čekat, jestli na ně náhodou nevytáhne kudlu...

No hlavne mel kliku, ze v chatce nebylo nastrelne zarizeni, klidne samodomo, ktere je legalni a ktere by ho zmrzacilo i bez zbrojaku ... Pochybuji, ze by si cetl cedulku, kdyz ani nepoznal chatku.

Takze nesudte vydeseneho cloveka se zbrojakem, ale nekoho jako vy, ktery to tam proste da, protoze, co by mu tam mel nekdo lezt?
Pema
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod Pema » úte bře 14, 2017 11:28 pm

Viky_CZ píše:Mne ta argumentace "strelcu" prijde takova jednotvarna, ma vůbec cenu to resit furt dokola?

Argumentace "nestrelcu" je taky porad stejna. Byl jsi nekdy v podobne situaci? Mas zbran? Znas prislusne zakony? Mas na to "koule"? Pokud odpovis 4x ANO, neni co resit.
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » úte bře 14, 2017 11:32 pm

Vy, co se radi oznacujete Slunickari verte, ze jimi muzete byt jen diky tomu, ze nasi predci jimi nebyli. Nasi predci byli natolik odhodlani, ze se nebali do ruky ten klacek, mec, palnou a jinou zbran vzit a hajit sve zajmy a zajmy svych blizkych, zajmy sveho naroda.

Slunickareni je "degenerace". Je to proti prirode, coz dokazuje jakakoli jina zvireci socialni skupina. A myslim, ze na tyto postoje jiz nyni dojizdi cela Evropa. Je to zasadne spatne.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř bře 15, 2017 7:00 am

Dva nesmiřitelné tábory příznivců a odpůrců zbraní se nikdy o "své" pravdě vzájemně nepřesvědčí. Nikdo z Vás (nás) asi ve skutečnosti na nikoho nemířil, nebo se do hlavně nekoukal, takže to jsou všechno jenom teoretické řeči...znám jen jediného člověka, který by o tom mohl zodpovědně promluvit, někteří ho taky znáte....
Já legální zbraň nějakým omylem mám, ale asi bych jí nikdy nepoužil... :?
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » stř bře 15, 2017 7:55 am

Já (zatím) zbroják nemám a tedy ani zbraň, ale ke sluníčkářům rozhodně nepatřím.
Výše bylo vícekrát napsáno, že sluníčnářům a jiným dobrosrá.ům jen chybí negativní zkušenosti.

Edmund Burke:
„K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama.“
Jiná verze: „Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné – aby slušní lidé nedělali nic.“
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 10

Příspěvekod Michal1 » stř bře 15, 2017 8:05 am

Tak inak, minulý rok sa mi stalo, že večer okolo 22.00 hod. na jar keď bola už poriadna tma počujem na záhrade vedla baráku hlasy, najprv som si mislel že hrá rádio, o ktorom som bol presvedčený že som ho vypol. Išiel som sa pozrieť von, a zistil som že pod kuchynským oknom( cez ktoré som počul hlasy) sa mi krčí nejaká osoba a niečo hovorí...... Nevedel som kto to je, čo tam robí, ako sa tam dostala, a podla určitých účastníkov tohto fóra by som ju mal najprv zastreliť a potom sa asi pýtať čo tam robí????
Nehovorím, keď počujem podozrivý šuchot, buchot vonku v záhrade, určite si zoberem niečo do ruky, ale nie preto aby som útočil a hneď zabil, ale preto aby som sa prípadne vedel brániť.
ďalšia vec, je rozdiel mať povolenie zbraň vlastniť, a povolenie zbraň bežne nosiť. Nie som si istý, že ak mám doma zbraň či mi to bude nejak na osoh vonku na ulici či na lodi.... a tiež je otázne ak ma prekvapí nejaký dajme tomu zlodej, či som schopný, v tom strese a rýchlosti ísť zbraň vytiahnuť z pancierovej skrine, alebo od niekaĺ kde je uložená????

to ERR..... koľko ľudí bolo v dejínách zabitých kvôli viere, peniazom a moci????? to že niekto tvrdí, že kvôli slobode, a národu, môže byť mnohokrát zneužité a obrátené

a Na záver, ak by som vtedy strieľal, taka by som zastrelil mierne bláznivú susedku, o ktorej som vôbec nevedel, že býva v susedstve.... a teraz by som vychutnával štátnu pohostinnosť vo väznici :P
prcekee
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Příspěvekod prcekee » stř bře 15, 2017 8:19 am

michale kolik blaznivych sousedek máš? jednu ? kolik znáš okradených přepadených ve svem okolí? tři ? pokud nedame jasny signal lumpům že se budem bránit dopadnem jak dopadnout musíme, oni ví že jsme sami sebe svázali zákony, proč mám celý život dodržovat pravidla a pak mi v noci někdo vleze do zamčené lodě, zahrady, domu. Nepřeji nikomu nic špatné ale až tobě nebo blízkým bodne feťák šroubovák do břicha budeš zvažovat jak se efektivně bránit (pokud to přežiješ)

příklad 1 - večerky vietnamců ( brání s nasazením života - ubylo už je obcházejí zdaleka)
přiklad 2 - útoky na důchodce ( zbiti před poštou, u bankomatu, ve vchodě, u dveří bytu - neustále přibývá)

nemam zbrojak protože mám děti
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » stř bře 15, 2017 8:30 am

To já hned naučil syna jak zacházet se zbraní a střílet....
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Michal1 » stř bře 15, 2017 8:30 am

bláznivú susedku len jednu, to bol príklad zo života, aby som len neteoretizoval.
okradnutých je kopec, o tom nepochybujem.
prepadnutých a zbitých tých je podstatne menej, ( bitky sú najčastejšie v krčme) a myslím, že viem o čom hovorím, nakolko sa stým zaoberám.
a pozor, ja nehovorím nechať sa zabiť, zraniť napadnúť, aj ja sa budem brániť, a každý má právo sa brániť, len tvrdím, že najprv strielať a potom sa pýtať, nie je najlepšie riešenie, ja stále tvrdím že treba sa snažiť zhodnotiť situáciu, ak vidím, alebo mám pocit že na mňa niekto ide útočiť, tak sa treba brániť, ale nie tak, že najprv niekoho odstrelím....
strelnú zbraň síce nemám, ale napr. násada od krompáča tiež urobí svoje,
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » stř bře 15, 2017 8:36 am

pokud žijeme v zemi,kde soudy a policie upřednostňují práva grázlů před právy postižených, v zemi kde kriminál není trest ale fešácká ubytovna s posilavnami ve kterých si lumpové za peníze daňových poplatníků zlepšují fyzičku,aby po návratu na svobodu mohli ještě radostněji krást a vraždit pak není divu ,že lidi budou brát ochranu do svých rukou. Po bláznivých sousedkách a děckách které chodí na třešně nikdo nestřílí.Jako člověk,kterému 3 x vykradli auto,jednou ukradli auto,5x vykradli firmu ,2x sklep v baráku , jsem pevně rozhodnutý,že pokud se v noci vzbudím,někdo cizí mi bude krást v domě ,neuteče a zaútočí, budu se tvrdě bránit. Skauti mají heslo Buď připraven
gryf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod gryf » stř bře 15, 2017 8:41 am

Ještě několik poznámek:
- ve Švýcarské konfederaci mají v každé rodině, kde je dospělý chlap v určitém věku (myslím, že to je 20-50 let) automatickou zbraň - útočnou pušku, někde i kulomet. Přesto v zemí nejsou hromadné vraždy, hromadné střílení.
- ve Velké Británii po schválení zákazu zbraní (a tím se myslí i nože od určité velikosti) vzrostla násilná trestná činnost cca o 400%.
Pokud se řádným, tedy v souladu se zákony chovajícím občanům, odejme právo na podmíněné (tedy po splnění zákonných podmínek) vlastnictví zbraní, bude mít darebák, kterému je jedno jestli má zbraň podle práva nebo ne, stejně si jí sežene, volné pole.
Názory, ze kterých plyne, že je lepší se nechat zmrzačit abych náhodou útočníkovi neublížil, tak s těmi hluboce, ale opravdu hluboce nesouhlasím.
prcekee
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Příspěvekod prcekee » stř bře 15, 2017 8:45 am

nevim to presne ale souvisi to s brannou povinností je to kopie israelskeho systemu zbran mas po celou dobu branne povinnosti a pak si ji muzes odkoupit
qwer
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod qwer » stř bře 15, 2017 8:56 am

to prcekee :
A já mám zbroják hlavně proto, že mám děti a že nechci, aby se mi na moji 17tileté dceři střídalo stádo bubáků nebo aby mi zabili nebo zmrzačili 21letého syna, jak se to již děje u sousedů směrem na západ. Mladej už zbroják dělá a dcera střílet také umí.

to Michal1:
Nejprve střílet a potom se ptát je dáno kvalitou zákona. Kdyby bylo jednoznačně dáno, že ve tvém domě nemá zloděj žádná práva, a nemusel by ses pak s ním u soudu dohadovat, že on tě nechtěl úplně okrást, ale že jen přišel v půlnoci na návštěvu, stačilo by ho jen zastavit.

Je pravdou, že tato diskuse asi nemám moc cenu, je to hodně o zkušenostech. Vzpomínám si na jeden příběh z ameriky, kde mladou sluníčkářku znásilnila ve výtahu banda černochů no a už je členkou ku klux klanu. Mě zatím jen ukradli auto, a vykradli a zapálili barák, ale stačilo to, abych dospěl :-D
gryf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod gryf » stř bře 15, 2017 9:05 am

to qwer:
Stačilo by ustanovení: Ten, kdo svým chováním porušuje nebo přestupuje zákon, není pod ochranou zákona.
Bylo by to jednodušší a jednoznačnější.
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Michal1 » stř bře 15, 2017 9:09 am

Ako som vyššie uviedol, nemám nič proti tomu, ak sa niekto bráni. Je to pekné že si niekoho syn robí zbrojný preukaz, je to pekné že sa vie brániť, len otázky znie, či bude mať zbraň pri sebe keď niekto na neho na ulici zaúťočí ???? bude ju nosiť stále zo sebou??????
a teraz mi povedzte, čo v prípade ak taký chlapec, muž, žena, skrátka ktokoľvek, chytí depku, skrátka mu prepne, alebo pôjde do krčmy, kde si vypije s niekým sa poháda, a začne strieľať po ostatných.....????
a Na záver si dovolím tvrdiť, že naše ( vaše ) zákony nie sú zlé, to len tie hovadá z Európskeho súdu pre ľudské práva, sú odtrhnuté od reality a stále viac a viac práv sa priznáva obvineným ( páchateľom)........ :shock:
Andrejjeep
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 37

Příspěvekod Andrejjeep » stř bře 15, 2017 9:24 am

A čo z toho vyplýva? treba zase jednou spraviť: Pražskú defenestraciu aby sa potentáti uvedomili a aj ostatný lúzri že sa to môže skončiť zle.

Debaty môžeme viesť aké chceme, na papieri je to len čiernobiele ale strom života je trochu iný. A pokiaľ sa osoba nedostane do nejakého konfliktu bude hovoriť písať ináč ako Tý čo už útok na svoju osobu zažili. A vždy je to o posúdení situácie a je jedno či mám strelnú bodnú alebo hoc čo iné po ruke ktorým môžem útočníka spomaliť a odvrátiť útok a o uvedomení a zhodnotení všetkých alternatív. A konfrontovaný som už bol pár krát.

A.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř bře 15, 2017 9:50 am

qwer píše: Kdyby bylo jednoznačně dáno, že ve tvém domě nemá zloděj žádná práva, a nemusel by ses pak s ním u soudu dohadovat, že on tě nechtěl úplně okrást, ale že jen přišel v půlnoci na návštěvu, stačilo by ho jen zastavit.

na jednu stranu máš pravdu, ale na druhou stranu se ti může stát, že "po právu" zastřelíš dceři přítele, který za ní v noci tajně přišel a ty si budeš myslet, že je to zloděj..... :?
qwer
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod qwer » stř bře 15, 2017 10:22 am

to geronimo

To mám občas stejně chuť :-D. Ne to byl pokus o vtip.
Ano stát by se to mohlo, ale zase nehodlám střílet po každém stínu co se kde pohne. Jde spíš o to, že lump by si často rozmyslel, a domácí by byl právně chráněn.
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » stř bře 15, 2017 10:32 am

Zdravím přátelé,

také přidám svou troškou do mlýna. Se zájmem jsem si přečetl tuto diskuzi a přidávám se k ní.

Zbroják mám a svou 1911 v pozici cocked and locked málokdy odkládám. 1911 na opasku je rychlejší než 911 na drátě (vtipné v amerických reáliích :) ).

Jako advokát jsem si vědom povinností, které mi z toho plynou, stejně tak právní úpravu nutné obrany a krajní nouze. Nejdříve trochu teorie ohledně nutné obrany. Zákon říká (ust. § 29 odst. 2 TZ): Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku. Z tohoto lze vyvodit, že existují následující stupně obrany:

- přiměřená - stále se jedná o nutnou obranu
- nepřiměřená - stále se jedná o nutnou obranu
- zjevně nepřiměřená - stále se jedná o nutnou obranu

- zcel zjevně nepřiměřená - až v tomto případě se nejedná o nutnou obranu.

Navíc je dán další korektiv tzv. polehčujícími okolnostmi dle ust. § 41 písm. g TZ - g) spáchal trestný čin odvraceje útok nebo jiné nebezpečí, aniž byly zcela splněny podmínky nutné obrany nebo krajní nouze, anebo překročil meze přípustného rizika nebo meze jiné okolnosti vylučující protiprávnost.

Takže legislativně to je upraveno vcelku standardním způsobem.

Zejména je nutné rozlišit "hodnotu" kterou zákon chrání. Hodnota života zloděje je rozhodně vyšší než hodnota ukradené peněženky. Takto je zákon, ale hlavně obecně dané společenské normy koncipovány. Nutné obrany (formou zastřelení zloděje) se tedy není možné dovolávat v případě, kdy mi někdo ukradne peněženku.

Dále je nutné rozlišit trvající útok a útok, který už skončil. Typickým příkladem překročení mezí nutné obrany je zastřelení prchajícího zloděje. Nebo spíš zastřelení pachatel násilné trestné činnosti poté, co poškozeného zmlátil a nyní odchází. Pokud pachatele zastřelím během trvajícího útoku, tj. v okamžiku kdy se ke mě blíží s nožem či jinou zbraní (nejen střelnou, za zbraň je považováno cokoli, co může způsobit důraznější poranění) a mám oprávněné důvody, že mě napadne, nebo v okamžiku kdy již na mě útočí, pak se bude jednat o nutnou obranu. Pokud pachatel již odchází a nijak v útoku nepokračuje a já ho střelím do zad, tak lze o nutnosti obrany pochybovat.

Teorie "hradu" nebo taky někdy tzv. "stand ground" říká, ve své krajní podobě (která mimochodem není uplatněna ani v USA bez výjimek), že mohu zastřelit kohokoli, kdo bez mého dovolení vstoupí do mého obydlí nebo na můj pozemek. Ač duchem silně pravicově založený, nejsem si jist, zda je možné ji zcela a bez zásadních úprav uplatňovat. Je to na dlouhou odbornou diskuzi, nikoli na s odpuštěním hospodské tlachání.

K názorům, které pravidelně zaznívají na zbraňových forech, ve smyslu zastřelit útočníka, ať není žádný svědek se mohu jen smutně pousmát. Vždy záleží na okolnostech případu a jsem přesvědčen, že např. střelba do nohou byť s následnou smrtí útočníka v důsledku vykrvácení by byla posuzována mnohem mírněji a pravděpodobně v mezích nutné obrany, než tři rány do prostřed hrudi při útoku neozbrojeného útočníka. Ale vždy je to na posouzení daného případu.

Nosit zbraň znamená převzít za sebe odpovědnost. Nést důsledky, omezit své chování (třeba nepít alkohol), ale vědět, že mohu sobě nebo jiným pomoci. Dobrovolně na sebe tuto odpovědnost se všemi důsledky přijímám, ale je dle mého názoru nezbytné si důkladně promyslet, co jsem schopen a ochoten s tou zbraní udělat.

Jestli přísná zbraňová legislativa omezuje kriminalitu? Je mnoho statistik, že ano, ale je taky mnoho statistik že ne. Já osobně se domnívám, že je to právo každého svobodného, svéprávného a zákona dbalého jedince. Mnoha tragédiím by mohlo být zabráněno, kdyby někdo měl zbraň při sobě (u nás např. střelec v Uherském Brodě).

Je možné zákazem zbraní zamezit hromadným střelbám, resp. vraždám? Čin Olgy Hepnarové nebo nedávného útoku v Berlíně na to dává odpověď. Útok na větší skupinu obyvatel lze spáchat čimkoli a nákladní auta taky nelze zakázat.

Zaznělo tady spojitost zákazu zbraní a akceptace migrantů a označení sluníčkář. Asi jsem ve fázi zatmění slunce měsícem, protože zbraně nezakazuji, spíše naopak, ale migrantů a muslimů se rozhodně nebojím. Ale to už je mimo diskuzi o právo nosit zbraň.

H.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř bře 15, 2017 11:38 am

Michal1 píše: je to pekné že sa vie brániť, len otázky znie, či bude mať zbraň pri sebe keď niekto na neho na ulici zaúťočí ????
Velmi zásadní otázka. Pravdou je že nějak podvědomě svůj G27 nosím stále častěji. :?

qwer píše:Je pravdou, že tato diskuse asi nemám moc cenu, je to hodně o zkušenostech.
Správně. :)

A znalostech... :o
http://forum.mujglock.com/pravni-koutek-f39.html
http://forum.mujglock.com/cerna-kronika-f9.html
http://gunlex.cz/clanky/tiskove-zpravy

A tréningu... :lol:
Obrázek Obrázek Obrázek

Ale ať si každý dělá jak umí. Rozhodně se zabití v autě nebo na přechodu pro chodce, bojím daleko více než náhodného zabití střelnou zbraní. Statistiky jsou neoddiskutovatelné. A zakážou auta, protože na silnicích za posledních deset let zemřelo téměř 10.000 lidí? Slovy deset tisíc lidí!!! Denně riskujeme životy své rodiny, svých dětí, denně na silnici umírá kolem pěti lidí a to je normální?
Statistiky úmrtí legální střelnou zbraní nemohu najít, ale mohou to za stejnou dobu být řádově desítky. Aj TOTO něco napovídá.
Zdenek2013
bez hodnocení
Reputace: 17

Příspěvekod Zdenek2013 » stř bře 15, 2017 12:22 pm

Objevilo se zde hodně příspěvků z obou stran pohledu na případné použití zbraní,naštěstí převážně pouze v teoretické rovině,proto bych rád napsal ještě jeden svůj loňský zážitek z Dalešic,který už tak jen úplně o teorii není.

Na sklonku léta do kempu přijelo pár desítek Francouzů, objednali si svatbu v připravených party stanech,celá skupina přijela na víkend,ale zdrželi se dalších cca 10-12 dnů.
Ti lidé byli z Nice a báli se u nich doma cokoliv oslavovat včetně svatby,proto přijeli až do ČR.Jejich nadšení z bezpečné země zapříčinilo delší pobyt než měli plánovaný a téměř po celou dobu pobytu byli asi samou radostí "zčesaní jako jabloně",hlavně asi z toho,že zde do nich nikdo nenajíždí náklaďákem,nebo do nich nestřílí,pouze při průletu vrtulníků z nedalekého letiště i ve své opilosti se schovávali pod stůl než jsme jim vysvětlili, jak to v rámci možností šlo ,že to nejsou teroristé,ale naše armáda,která chrání momentálně i je proti terorizmu.Celou dobu jen s vděkem opakovali Czechia super,Czechia tree bien,nebo tak něco v tom nejlepším slova smyslu a nebyli schopní pochopit,že u nás je možné být na vraždící bestie připraven - ozbrojen.

Nejsem schopen pochopit ty desítky pozůstalých po ohavných zločinech čmoudů,že to nechají bez odplaty,není potřeba zbraň,stačí terénní auto či traktor a z jejich stanových táborů by během chvilky zůstal jen kečup,pokud už mi zabijí rodinu,neměl bych žádné zábrany,tak to cítím já,ale každý jsme jiný,nicméně zcela kategoricky nemohu souhlasit s názorem,že islámu a imigrantů není potřeba se bát,je to přesně naopak,protože to ,co do Evropy přitáhlo je armáda,která místo aby bojovala u sebe doma,si jde pro sociální dávky a pro naše ženy a naše území,naopak ČSR kluci ve válečném stavu své vlasti odešli do Anglie či do Ruska bojovat a umírat,další vlny emigrantů odcházeli kvůli režimu,ale nikdo z nich nezabíjel domorodé obyvatelstvo,islám to však má požehnané v koránu,proto se oprávněně bojím jejich zcela netolerantního středověku v palicích,stačí se podívat byť na silně manipulované zprávy ze zbytku zamořené Evropy a mám strach vplout i do Německa.

Vy nerozhodnutí a slušní ozbrojte se dokud to jde,pokud kvéry nebudou potřeba,bude to jen dobře,ale pokud budou a vy budete mít jen "péro v ruce",máte asi neřešitelný problém a případné momentální přesvědčení sluníčkáře vezme za své,to mi věřte.
Naposledy upravil(a) Zdenek2013 dne stř bře 15, 2017 12:41 pm, celkem upraveno 1 x.
Zdenek2013
bez hodnocení
Reputace: 17

Příspěvekod Zdenek2013 » stř bře 15, 2017 12:26 pm

to Baharis:
výsledky máš skvělé,na jakou vzdálenost to bylo?
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Re: RE: Re: bouchačka

Příspěvekod Anonym » stř bře 15, 2017 12:40 pm

Zdenek2013 píše:to Baharis:
výsledky máš skvělé,na jakou vzdálenost to bylo?

Velkorážní pistole služební (VPS) i Sportka se střílí na 25m. VPS je 5x nástřel, 3x5 míření, 5x nástřel, 3x5 otočná. Maximum je tedy 300. V loni mě na okresním přeboru stačilo 273 na druhé místo. Kolega měl 278, třetí měl stejně jako já, ale já měl víc desítek.

Ťapkám z Galaxy S7
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » stř bře 15, 2017 12:55 pm

Baharis píše:.... TOTO něco napovídá.

To napovídá docela dost - díky.
Všimněte si při pohledu zleva doprava, jestli ty spojovací fousy vedou převážně dolů nebo nahoru.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » stř bře 15, 2017 1:00 pm

Dekuju JaOCZ za jeden z mala smysluplných prispevku.

V CR se nebojim, je tu skutecne ještě porad velmi bezpecno, zato jezdim dost po svete a to i do mist, kam by se lecjaky strelec ani nepodival, protože si tam nemůže vzit svoji bouchačku. Ani ja nemuzu, i když bych ji tam mozna uzil (takze je mi objektivne na "censored" mit ji doma pod zamkem) a presto tam jezdim (ano, mam na to koule). Az mne někdo zastreli, můžete se mi prijit tlemit na hrobeček.

Timto se vyrazuji z diskuze, řekl jsem za sebe téměř vse.

Zpět na