Bydlení na lodi

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

SailingChannel
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod SailingChannel » stř kvě 07, 2008 8:19 am

Kedy chceš vyraziť ...???Chceš to vziať po Canal du Midi z Bordeaux do Sete,alebo máš inú trasu...Keby si potrebovala,ozvy sa na SZ,mám elektronickú i papierovů mapu kanálu.A možno sa najde el.mapa i Rhony a nejakých pár iných kanálov.Inak...Za chvilku začne vo Francii na kanáloch hukot turistický...Možno je potom ten Biskaj bezpečnější. :D
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » úte čer 10, 2008 9:27 pm

Halo, Sachmetko, uz jsi vyrazila, podej nejakou zpravu, at o Tobe vime...
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » úte čer 10, 2008 10:15 pm

mysacek píše:Halo, Sachmetko, uz jsi vyrazila, podej nejakou zpravu, at o Tobe vime...

Halo mysacku,
napiš kam za tebou máme poslat ty dělové čluny s vlajkami. :?:
alffa
P.S.
Čti ZDE ;)
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » úte čer 24, 2008 12:13 pm

Ahoooj,
teď jsem se dlouho neozvala, anobrž finišuju všecky povinnosti před odjezdem. Kdybych je měla vyjmenovat, tak by to bylo na hodně dlouho ;-)
V mém obýváku to vypadá něco mezi požárem a stěhováním, nakupená hromada všeho co chce odvézt na loď a na vrcholu té hromady sedí kocour a myslí, že jsem se úplně zbláznila.
Ale čas oponou trhnul a den odjezdu se konečně blíží. Tramtararáááá! Odjíždím v pátek! Den dva si ještě budu hrát s lodí v Amstru a pak už zamířím k jihu....ve Francii je dobré vínko a Středozemní moře čeká o nějakou tisícovku kilometrů níž...
Většinou budu i na netu, takže doufám, že se mi podaří sem propašovat i nějaké obrázky ze křtění lodi a tak. Za tímhle vyplutím je hodně času i práce i přání a jeden splněný sen...a kdyby náhodou něco nevyšlo, tak si vezmu příklad z jednoho kamaráda námořníka, který vždycky tvrdí, že i pád na hubu je pohyb vpřed :-D
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod teista » úte čer 24, 2008 12:19 pm

Sachmet to je super! Tak ať se Ti Tvůj sen vybarví těmi nejlepšími barvami.
Přeji dobrou cestu.
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » úte čer 24, 2008 12:25 pm

Těšíme se na zprávy z cest. AHOÓÓJ, alffa :good:
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte čer 24, 2008 12:27 pm

To bude mooooc zajímavé. Nechceš na to založit novou rubriku? Např. "Sachmet kolem Evropy...."
velkejtom
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod velkejtom » úte čer 24, 2008 7:37 pm

Sachmet AHÓÓÓJ a čistej vítr do plachet :good:
mysacek
s/y Kirké
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » stř čer 25, 2008 10:52 am

ja se take pripojuji a preji plavbu bez komplikaci amoooc si to uzivej.
Mysacek
Hugo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Hugo » stř čer 25, 2008 12:48 pm

Držíme ti palce, ať se ti podaří bez problémů vyplout a pak už jen tisíce mil v pohodě.
Budeme rádi za každý tvůj poznatek z cest. Hugo
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » sob črc 19, 2008 9:36 pm

Ahoj,
konecne jsem po mnoha dnech chytila internet, ale pada mi signal, tak jen strucne.
Hlasim prekonani trasy Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Antwerpy, Brusel a
prave ted pisu z Parize. Cestou bylo par prusvihu jako nestandartni slozeni
stezne, prehrivajici se motor, bourani do neoznacenych prekazek na dne
uprostred kanalu, ale vse je zdarne vyreseno a prekonano. Na druhou stranu
jsem zazila fantasticke veci jako napriklad plavebni vanu, ktera jede i s
lodema po kolejich, výtah pro lode, tunely pod kopci, proste parada. Rekla
bych, ze me to fakt bavi. Pokusim se poslat zapisky z plavby, az se dostanu
k lepsimu pripojeni.
Mam ale jednu velkou prosbu. Zdrzeli me stavkujici komornici v plavebnich
komorach, tudiz vetsina posadky musi domu pred dosazenim planovaneho cile,
tj. Dijonu. Nenasel by se nekdo dost prasteny, kdo by obsadil 1-3 mista na lodi? Brala bych
nejakou pomoc. Ono projizdet plavebni komory sama nebo ve dvou je dost
dobrodruzo....dalsi kamosi prijedou az 2/8 do Avignonu, nebo je preobjednqm do Lyonu.
Dik za pomoc a az to pujde, zalozim dalsi vlakno, bude urcite o cem psat, bylo to az sem celkem
akcni :-D
Sachmet
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » sob črc 19, 2008 9:42 pm

Joooo, este jsem zapomnela....anobrz s netem to mam slozite, pokud byste chteli nekdo doplnit posadku, radsi esemesnete na +420 774 342 602.
Dik :-)
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned črc 20, 2008 6:01 pm

No já ti nehci plejtvat peníze za SMSky, navíc nevím jak bych zejtra dopadnul s jednáním, takže jenom orientačně abych věděl od čeho se odpíchnout:
Pochopil jsem správně, že hledáš člověka do posádky na cestu z Paříže do Dijonu?
Pokud ano, tak jsem našel autobus zítra o půlnoci do Paříže, bude tam v úterý ve 14 hodin.
Pokud by se mi povedlo zítra dopoledne vytelefonovat odložení práce u zákazníků na tenhle týden.
A zpět jede autobusová linka z Dijonu, ale (můj) problém je kdy by se v tom Dijonu asi tak bylo, protože další práci ten další týden už teda bohužel neodložím.
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » pon črc 21, 2008 6:05 pm

Ahoj,
precejen se mi povedlo se jeste dostat na internet, ale asi to bude spis vyjimka - proto jsem radeji chtela komunikovat po sms. Podarilo se mi najit 3 lidi, kteri se mnou pojedou do 31/7 az do Lyonu, takze nejhorsi krize zazehnana. Presto za nabizenou pomoc moc dekuju. Drzte mi palce, az to pujde tak se zas ozvu.
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » stř zář 17, 2008 9:43 pm

Ahoooj,
no to to trvalo dost dlouho, než jsem se zas ozvala....ale POVEDLO SE!
Přeplula jsem to od Amsterdamu až k Toulonu, pak jsem se vydala domů do Čech a tady teď dělám takové ty méně důležité věci, jako podávám výpověď v práci, běhám po úřadech, nastupuju na doktoranda na fakultě a tak...ale myšlenkama a srdcem jsem pořád na Sachmet.
Teď s ní pluje kamarád Láďa Veselý s několika svýma posádkama, a až tu všechno vyřídím, tak se potkáme na Korfu.
Mám neuvěřitelné množství zážitků, od jízdy vanou po kolejích až po stoupání asi sedmdesáti manuálně ovládanýma komorama někam do 350 m.n.m....fakt jsem netušila, že vysokohorská turistika jde provozovat i plachetnicí.. Prostě ve Francii lze na vodě potkat úplně cokoli.
Zrovna sedím nad stovkama fotek, třídím a hrooozně chci zpátky, nějak si na to město vůbec nemůžu zvyknout....chybí mi loď, palmy, sluníčko...francouzská riviéra byla nádherná....jenom hodně foukalo... A byla to tfakt škola. Myslím, že jako námořník jsem pořád ještě mimino, ale jako nářečník a nákanálník už si troufám přistát jakkoli k čemukoli ;-)
Pokusím se časem napsat něco víc, než tyhle nesouvislé spokojené dojmy, ale asi na to opravdu založím nové vlákno.
Moc dík, že jste mi drželi palce a se radili s lodí, jinak bych to zvládala mnohem složitěji.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » stř zář 17, 2008 11:20 pm

Ahoj, tak sa teším na to nové vlákno. :)
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » čtv zář 18, 2008 7:18 am

Sachmet píše:Moc dík, že jste mi drželi palce .

Stále držíme a těšíme se na další počteníčko. :)
alffa
Jarda_x
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jarda_x » čtv zář 18, 2008 2:36 pm

Sachmet píše:Ahoooj,
no to to trvalo dost dlouho, než jsem se zas ozvala....ale POVEDLO SE!

To je dobře. Držíme ti palce i dál.
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » stř lis 19, 2008 11:43 pm

Jak jsem se dočetl, je tu mezi námi docela dost plavců, kteří se plaví dlouhodobě, nebo dokonce na lodi bydlí, žijí nebo to hodlají v dohledné době učinit. Zajímalo by mě, jak prosím vás řešíte takovou banalitu, jako je došlá pošta. :? Teď nemám na mysli elektronickou, ale takovou tu obyčejnou papírovou, co chodí normálnímu smrtelníkovi do schránky na plotě nebo ve vchodu do paneláku. No a nedej bože, aby na obálce byl modrý nebo dokonce červený pruh. Já jsem ještě schránku na žádné lodi neviděl a na žádnou jsem nikomu nepsal. Dovedu si vyřídit na poště dosílku, ale těžko mi bodou posílat poštu na adresu Středozemní moře, nebo ještě lépe Karibik. Jak se tohle řeší? Jestli o tom tady už někdo psal, tak jsem to přehlédl a prosím o odkaz.
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » čtv lis 20, 2008 2:05 pm

Komín píše: Zajímalo by mě, jak prosím vás řešíte takovou banalitu, jako je došlá pošta. :?:

Ahoj Komíne,
jak se to řeší správně, to nevím. U nás asi nijak. Na to nejsou naše ouřady připraveny. :hmm:
Já to budu řešit jako BEZDOMOVCI:
Adresa trvalého bydliště na obecním úřadě.
Tam budou chodit všechny ty pruhovaný obálky. Už se těším jak tam vrazí exekutor a zabaví jim psací stoly. :crazy:
Kamarádi budou vědět kde jsem a napíšou mě na poste restante (hlavně balíky). :mad:
Jinak ostatní, je lepší vyřizovat elektronicky.
alffa
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » čtv lis 20, 2008 5:19 pm

alffa píše:Tam budou chodit všechny ty pruhovaný obálky. Už se těším jak tam vrazí exekutor a zabaví jim psací stoly.

No ona to zas taková sranda není. Dovedu si docela představit situaci, že se mi povede vyrazit na rok nebo dva do světa a když bůh dá, tak na lodi. Budu tak natěšenej, že jediný, co mě napadne, je sestěhovat moje věci do jednoho pokoje a zbytek bytu půjčit kámošovi, aby se o něj ( ten byt ) někdo staral a platil poplatky. A co čert nechce, zrovna po mém odjezdu si vzpomene finančák, že mu něco dlužím a vyzve mě, abych zaplatil. Já dopis nepřevezmu, kámošovi ho pošta nedá a tak finančák doručí zveřejněním. Já ve lhůtě nezaplatím a už tam má kámoš exekutora. :gun: Těžko mu bude dokazovat, že to video a věž a televize přes půl stěny není moje, ale jeho.

Hodně zjednodušuju a maluju čerta na zeď. Ale ....

Už si píšu seznam, na co bych neměl před odjezdem na delší dobu zapomenout a změna bydliště na obecní úřad bude na jednom z prvních míst. :lol: Nenapadá vás ještě něco podobně důležitého?
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv lis 20, 2008 5:44 pm

Je také možnost vyhotovit zmocnění pro přebírání pošty (pošta vystaví "legitimaci") nějaké důvěryhodné osobě, která na tebe bude mít kontakt a případné pruhované průsery s tebou elektronicky probere - tedy včas. Protože i celkem malé nedoplatky se velmi rychle mění v šílené flastry :mad:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv lis 20, 2008 6:19 pm

Sme otroci systému. Odísť na relatívne prijatelnú dobu sa dá vtedy ak máš príbuzných, povedzme rodičov, čo za teba určité úkony vykonajú. Ak nikoho takého nemáš tak sa musíš oženiť a manželku necháš doma. :D Pár rokov to takto funguje a potom budeš musieť oblbnúť zas druhú.
Ideálny stav je mať všetko zaplatené. Finančný úrad, daňováci to ma tak netrápi, horšie sú zabudnuté účty, resp. nedoplaky, prípadne doplatky napr. za kúrenie, vodu a pod. Tiež môže nastať prúser že niekomu , kámošovi :lol: , požičiaš byt aby za teba platil poplatky a on sa na to vykašle. :( Najlepšie je byt prenajať s platbou vopred na hodne dlhú dobu a platiť za služby inkasom.
Samozrejme treba mať internet bankink. Problém ale sú aj povinné odvody, zdravotné, sociálne a pod. Tiež platobné karty sa dávajú len na dva roky. Niekto môže mať problém so zaplatením hrobového miesta, nezaplatíš a vykopú ti rodičov / ak sú už tam/.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv lis 20, 2008 6:53 pm

Třeba nám k tomu něco řekne Fanda :? Za 3 roky jistě nějakou zkušenost udělal...
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv lis 20, 2008 10:40 pm

Fanda to má zmáknuté, veď ako aj ináč. Pýtal som sa ho na to, je to dosť náročné, ale mne to pripadá v zhladom k tomu ostatnému ako ten najmenší problém. Myslím že každému kto sa chce vybrať do sveta sa oplatí prísť do Znojma. Konkolsky keď oboplával svet tak to bola borba so všetkým, to bol hrdinský epos. Fanda keď vyplával a oboplával, tak to bola lahkosť bytia, také prirodzené a jednoduché na 25 stopovej lodi oboplávať zemegulu. Vrele odporúčam prehodiť s Fandom pár slov a načerpať energiu k plavbe.

Zpět na