Felix píše:– námořní jachta nebude muset konstrukčně odpovídat rekreačnímu plavidlu
– zruší se oblast plavby V (do 0,75 nm), zůstane oblast I - bez omezení, oblast II - do 200 nm, oblast III - do 20 nm a oblast IV - do 3 nm (oblasti plavby se vztahují k technické způsobilosti a povinnému vybavení jachty;
nepodařilo se prosadit, aby plavební oblasti odpovídaly konstrukčním kategoriím plavidel, jak je definuje směrnice Evropského parlamentu a Rady 94/25/ES)
– mírně směrem k současné realitě se změní povinné vybavení jachty
(pokračování)
Felixi, já tak trochu rozumím dotazu fishmastra, když jsem to četl poprvé, i mne to zarazilo.
MD přeci nevydává žádný průkaz opravňující k plavbě plavidel do vzdálenosti 0,75 nm od břehu.
Tento průkaz, lépe ředčeno toto oprávnění k příbřežní oplavbě do vzdálenosti 0,75 nm od břehu zatím vydává SPS, je to jakási nástavba k základnímu průkazu na vnitrostátní vody a označuje se písmenem "C".
Lze se tedy domnívat, že ubohému českému úředníčku MD je zřejmě trnem v oku a i toto naprosto minimální oprávnění, jež lze získat momo něj, ve své zlovůli zrzuší.
Takže opatření by se mělo dotknout všech, co mají VMP získaného od SPS.,
Upozorňuji, že výše uvedené je můj subjektivní výklad a mohu se mýlit - doufám, že se mýlím.